teot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Πλήρωσα με e-banking μια εταιρεία πριν 10 ημέρες και το ποσό δεν έχει φανεί ακόμα στις συναλλαγές για την κάλυψη του αφορολογητου. Μήπως είναι νωρίς ακόμα ? Οι συναλλαγές αυτές φαίνονται αυτόματα στο αφορολογητο η τις προσθέτουμε εμείς? Αν είναι δηλωμένος σαν επαγγελματικός ο λογαριασμός θα φανεί στην κάλυψη του αφορολογήτου, αν όχι δεν θα φανεί. Πέρυσι είχα κάνει αγορές από δύο καταστήματα φωτογραφικού εξοπλισμού πληρώνοντας με μεταφορά από τον λογαριασμό μου (και τα δύο στην ίδια τράπεζα) ... η μία συναλλαγή φάνηκε η άλλη όχι . Σε επικοινωνία με τράπεζα με ενημέρωσαν ότι ο λογαριασμός δεν είναι καταχωρημένος σαν επαγγελματικός. 7 ώρες πριν, SabotazNic είπε Επανερχομαι σε αυτο. Πχ οι γονεις μου εχουν 1 κοινο λογαριασμο, με τον πατερα μου ως 1ο ονομα. Και οι 2 εχουν καρτα με το ονομα του καθενος. Αφορολογητο χτιζεται αναλογως την καρτα ή το ποιος ειναι 1ος στον λογαριασμο? Τα εμβασματα δεν φαινονται στο αφορολογητο. Δεν ξερω αν μπορουμε οντως να τα προσθεσουμε εμεις Και μιας και με ενδιαφερει και αυτο εμενα, αν μετραει στο αφορολογητο το γεγονος οτι εχουμε τιμολογιο για το ιδιο ποσο που στελνουμε εμβασμα. Εναν συγκεκριμενο προμηθευτη τον πληρωνουμε με εμβασμα εδω και χρονια Η συναλλαγή για το αφορολόγητο καταχωρείτε στον κάτοχο της κάρτας και όχι στον λογαριασμό. Έχω κοινό λογαριασμό με τον γιό μου, οι κινήσεις που κάνει με την κάρτα του καταχωρούνται στο δικό του αφορολόγητο. Οπως έγραψα και παραπάνω τα εμβάσματα μετράνε και καταχωρούνται στο αφορολόγητο αρκεί ο λογαριασμός του αποδέκτη να είναι καταχωρημένος στην τράπεζα σαν επαγγελματικός.... και πάντα καταχωρούνται στο αφορολόγητου αυτού που το έκανε.
SabotazNic Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, teot είπε Η συναλλαγή για το αφορολόγητο καταχωρείτε στον κάτοχο της κάρτας και όχι στον λογαριασμό. Ρωτησα συγκεκριμενα για γονεις, και αρα ζευγαρι, στα οποια το αφορολογητο ειναι κοινο. Οποτε ολα οκ
teot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Ρωτησα συγκεκριμενα για γονεις, και αρα ζευγαρι, στα οποια το αφορολογητο ειναι κοινο. Οποτε ολα οκ Ναι το διάβασα αυτό... αλλά το έγραψα γιατι μόνιμα υπάρχει αυτό το μπέρδεμα με τους κοινούς λογαριασμούς Για να είμαστε ακριβείς όταν το ζευγάρι κάνει κοινή φορολογική δήλωση και όχι ξεχωριστές δηλώσεις δεν έχει σχέση σε τίνος το αφορολόγητο έχουν καταχωρηθεί οι δαπάνες.... αν δείς την φορολογική δήλωση υπάρχει πίνακας που δείχνει πόσες δαπάνες έχουν γίνει από τον καθένα τους και τις περνάμε στον κωδικό του καθενός ξεχωριστά.... αλλά στην εκκαθάριση του φόρου τις υπολογίζει κοινά για το ζευγάρι
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 13 hours ago, SabotazNic said: On 26/09/2022 at 00:59, Joshua21 said: Αν η κάρτα με την οποία έγιναν οι αγορές γράφει πάνω το όνομα της μητέρας σου τότε έχουν μετρήσει στο δικό της αφορολόγητο, το οποίο μπορείς να το δεις μπαίνοντας στο δικό της e-banking. Επανερχομαι σε αυτο. Πχ οι γονεις μου εχουν 1 κοινο λογαριασμο, με τον πατερα μου ως 1ο ονομα. Και οι 2 εχουν καρτα με το ονομα του καθενος. Αφορολογητο χτιζεται αναλογως την καρτα ή το ποιος ειναι 1ος στον λογαριασμο? Μάλλον δεν διάβασες καν αυτό που έκανες quote.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Έχει σημασία ο προμηθευτής με την έννοια ότι ο λογαριασμός που σου έχει δώσει να είναι της εταιρείας του και ΟΧΙ ο προσωπικός!!!! Εγώ έχω κάνει αγορές από καταστήματα με πληρωμή ως κατάθεση σε επαγγελματικό λογαριασμό του κάθε εμπόρου, και τις συναλλαγές τις έχει βγάλει κανονικά στο αφορολόγητο. Τις πληρωμές τις έχω κάνει μέσω e-banking Εθνικής και Πειραιώς, και στις 2 τράπεζες μου εμφανίζει τα ποσά στο αφορολόγητο, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν έχω προσέξει μετά από πόσες μέρες φαίνεται.
Kag1ante Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση για να αναστήσω το thread. Εγώ είμαι 23 ετών μισθωτός (βασικός) αλλά παίρνω και σύνταξη χειρίας λόγω της μητέρας μου. Για να καλύψω το αφορολόγητο θέλω δαπάνες 30% για το σύνολο μόνο του μισθού ή και της σύνταξης; Υ.Γ δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι τώρα απλά πληροφοριακά ρωτάω Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Kag1ante
alfeios Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, Kag1ante είπε Μια ερώτηση για να αναστήσω το thread. Εγώ είμαι 23 ετών μισθωτός (βασικός) αλλά παίρνω και σύνταξη χειρίας λόγω της μητέρας μου. Για να καλύψω το αφορολόγητο θέλω δαπάνες 30% για το σύνολο μόνο του μισθού ή και της σύνταξης; Υ.Γ δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι τώρα απλά πληροφοριακά ρωτάω Σύνταξη χηρείας πάιρνεις εσυ ή η μητέρα σου ;
Kag1ante Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, alfeios είπε Σύνταξη χηρείας πάιρνεις εσυ ή η μητέρα σου ; Συγνώμη, λάθος διατύπωση. Εγώ παίρνω λόγω της μητέρας μου (απεβίωσε το 17). Μετά απο λίγο ψάξιμο πάντως είδα ότι μετριέται στο συνολικό εισόδημα κοιτώντας την φορολογική μου οπότε όλα εντάξει 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 16 minutes ago, Kag1ante said: Μια ερώτηση για να αναστήσω το thread. Εγώ είμαι 23 ετών μισθωτός (βασικός) αλλά παίρνω και σύνταξη χειρίας λόγω της μητέρας μου. Για να καλύψω το αφορολόγητο θέλω δαπάνες 30% για το σύνολο μόνο του μισθού ή και της σύνταξης; Υ.Γ δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι τώρα απλά πληροφοριακά ρωτάω Για να καλύψεις το αφορολόγητο θέλεις δαπάνες 30% του πραγματικού εισοδήματος σου, συνεπώς για το σύνολο του μισθού και της σύνταξης. 1 1
Kag1ante Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Για να καλύψεις το αφορολόγητο θέλεις δαπάνες 30% του πραγματικού εισοδήματος σου, συνεπώς για το σύνολο του μισθού και της σύνταξης. Ευχαριστώ για την απάντηση🙂
runner69 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Για να καλύψεις το αφορολόγητο θέλεις δαπάνες 30% του πραγματικού εισοδήματος σου, συνεπώς για το σύνολο του μισθού και της σύνταξης. Υποψιν οπου "πραγματικό" εννοει το φορολογητέο σε περιπτωση που εισαι πανω απο αυτο (8636€) και αρα δεν ειναι τα πραγματικα χρηματα που εβαλες στην τσεπη σου. Αλητεια αυτο. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από runner69
alfeios Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, runner69 είπε Υποψιν οπου "πραγματικό" εννοει το φορολογητέο σε περιπτωση που εισαι πανω απο αυτο (8636€). An exeiw 300€ εισόδημα και 3000€ τεκμαρτό, σε ποιο υπολογιζεις το 10% ;
GREGORYMO Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, alfeios είπε An exeiw 300€ εισόδημα και 3000€ τεκμαρτό, σε ποιο υπολογιζεις το 10% ; 300€ 1
evvalaor Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Στις 17/11/2020 στις 12:47 ΠΜ, asdfnikos είπε Ο κωδικός 049 που δηλώνουμε το ποσό αγορών είναι ανοιχτός δεν είναι προ- συμπληρωμένος. Μπορείς να εξαιρέσεις όλες εκείνες της Συναλλαγές που είναι οι καταθέσεις σου. Δηλαδή τι εννοείς ;; Κι εγω την ίδια περίπτωση έχω με το αφορολόγητο… έχω παίξει αρκετά αλλά δεν είμαι κερδισμένος … και δεν ξέρω τι να κάνω….
CoOliO Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Παιδιά καλησπέρα..Μια ερώτηση!Έκανα στον ΟΠΑΠ 600 ευρώ με την κάρτα μου κ αυτά φαίνονται στο αφορολογητο!Ήξερα πως δεν μετράει ο ΟΠΑΠ οπότε δεν θα ταν σωστό να μην καταχωρείται στο αφορολογητο;Επίσης αυτά τα λεφτά μετράνε κανονικά στις δηλώσεις όταν θα γίνουν;Κ κάτι ακόμη..Αν εγώ έβγαλα από τον λογαριασμό μου σε τμηματικά μέρη 500 ευρώ πχ τα οποία φορολογήθηκαν από την δουλειά μου κ είχαν μπει στην τράπεζα αν θέλω να τα ξαναβάλω στον λογαριασμό μου η τα βάλω στον άλλο μου λογαριασμό πρέπει να τα δηλώσω;Κ τι ποσό θα μπορούσαμε να πούμε ως όριο;Δλδ βγάζω 1300 κ τα ξαναβάζω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα