Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, APPLEGEEK είπε

Ναι αυτό υσχυει. Νομίζω έχουν μια συνδρομή όλες ανά έτος οπότε δεν αξίζει κάτι αυτά που λετε

Συνδρομή ή τόκους κάθε μήνα τελικά;Εμείς δεν λέμε τίποτα.Εσύ αυτά που λες είναι μπερδεμένα.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Συνδρομή ή τόκους κάθε μήνα τελικά;Εμείς δεν λέμε τίποτα.Εσύ αυτά που λες είναι μπερδεμένα.

Πέρα από τους τόκους εγώ δίνω 30 ευρώ το έτος όπως κι όλοι μας κάπου εκεί για την κάρτα φίλε .δεν έχεις πιστωτική; Ελλάδα έτσι 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, APPLEGEEK είπε

Πέρα από τους τόκους εγώ δίνω 30 ευρώ το έτος όπως κι όλοι μας κάπου εκεί για την κάρτα φίλε .δεν έχεις πιστωτική; Ελλάδα έτσι 

πουθενά δεν έχω πιστωτική.

Τι την θες την πιστωτική εσύ;Δεν βγάζεις κάτι φανταστικομύρια κάθε χρόνο;Ετσι δεν μας έλεγες;Σε μπερδευω με άλλον;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

πουθενά δεν έχω πιστωτική.

Τι την θες την πιστωτική εσύ;Δεν βγάζεις κάτι φανταστικομύρια κάθε χρόνο;Ετσι δεν μας έλεγες;Σε μπερδευω με άλλον;

Κάτι κάνω :) αλλα ούδε μια σχέση με χιλιάρικα. Βγάζω έναν απλό βασικο μισθο για κάποιον που εργάζεται 24 χρόνια :) δόξα τον Θεό όλα καλά. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Ναι αυτό υσχυει. Νομίζω έχουν μια συνδρομή όλες ανά έτος οπότε δεν αξίζει κάτι αυτά που λετε

Ε μην προτιμήσεις πιστωτική τότε :)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Έχω έχω και μάλιστα έμπλεξα . 

Κακώς απέκτησες τότε, οι πιστωτικές δεν είναι για όλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Sorry αλλά αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα, δεν είναι δυνατόν μια κίνηση με κάρτα να τη βγάζει κανονικά στις κινήσεις του λογαριασμού (ορθώς αν είναι χρεωστική) αλλά να μην την βγάζει στις κινήσεις της κάρτας, είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις στο σωστό σημείο?

Οντως δεν βγαζουν νοημα και σηκωσα και εγω τα χερια ψηλα, αλλα ετσι τα εγραφε. Αλλα μαλλον βρηκα τον λογο που εγινε το μπερδεμα.

Ο λογαριασμος και η καρτα που αναφερομαι αφορα τους γονεις μου. Οι οποιοι εχουν 2 λογαριασμους με τα ονοματα και των 2 να ειναι και στους 2 λογαριασμους. Δηλαδη στο ενα ειναι 1ο το ονομα του πατερα μου και 2ο της μανας μου, ενω στον αλλο το αντιστροφο, 1ο ειναι το ονομα της μανας μου και 2ο του πατερα μου.

Σε καποια φαση εκανα στον πατερα μου ebanking (μονος μου δεν πηγα στην τραπεζα). Οταν του ζητησα να μου δωσει την καρτα για να προχωρησω την διαδικασια, μου εδωσε την καρτα στην οποια ειναι 1ο το ονομα της μανας μου και 2ο του πατερα μου και οχι την αλλη που ειναι 1ο το δικο του. Δεν το προσεξα και εγω και ετσι ανοιξα ebanking στο πατερα μου στο λογαριασμο που ειναι 1ο το ονομα της μανας μου.

Φανταζομαι σε συναλλαγες με καρτα το αφορολογητο χτιζεται μονο για το 1ο ονομα του λογαριασμου. Επομενως τα 5000 ευρω που λεω (που εγιναν με καρτα και φαινονται στις κινησεις του λογαριασμου, αλλα δεν μου τις περναει στο ebanking στις κινησεις με καρτα που μετρανε για το αφορολογητο) μετρανε για το αφορολογητο της μανας μου και οχι του πατερα μου και για αυτο δεν φαινονται. Και για το αφορολογητο του πατερα μου μετρανε οι κινησεις της καρτας του αλλου λογαριασμου στο οποιο ειναι 1ο το ονομα του πατερα μου.

Γενικως ...κουλουβαχατα τα καναμε.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, crom251 είπε

Οντως δεν βγαζουν νοημα και σηκωσα και εγω τα χερια ψηλα, αλλα ετσι τα εγραφε. Αλλα μαλλον βρηκα τον λογο που εγινε το μπερδεμα.

Ο λογαριασμος και η καρτα που αναφερομαι αφορα τους γονεις μου. Οι οποιοι εχουν 2 λογαριασμους με τα ονοματα και των 2 να ειναι και στους 2 λογαριασμους. Δηλαδη στο ενα ειναι 1ο το ονομα του πατερα μου και 2ο της μανας μου, ενω στον αλλο το αντιστροφο, 1ο ειναι το ονομα της μανας μου και 2ο του πατερα μου.

Σε καποια φαση εκανα στον πατερα μου ebanking (μονος μου δεν πηγα στην τραπεζα). Οταν του ζητησα να μου δωσει την καρτα για να προχωρησω την διαδικασια, μου εδωσε την καρτα στην οποια ειναι 1ο το ονομα της μανας μου και 2ο του πατερα μου και οχι την αλλη που ειναι 1ο το δικο του.

Φανταζομαι σε συναλλαγες με καρτα το αφορολογητο χτιζεται μονο για το 1ο ονομα του λογαριασμου. Επομενως τα 5000 ευρω που λεω (που εγιναν με καρτα και φαινονται στις κινησεις του λογαριασμου, αλλα δεν μου τις περναει στις κινησεις με καρτα που μετρανε για το αφορολογητο) μετρανε για το αφορολογητο της μανας μου και οχι του πατερα μου. Και για το αφορολογητο του πατερα μου οι κινησεις καρτας του αλλου λογαριασμου στο οποιο ειναι 1ο το ονομα του πατερα μου.

Γενικως ...κουλουβαχατα.

Το μπέρδεμα είναι μόνο στο μυαλό σου, πουθενά αλλού. Οι κάρτες δεν έχουν δύο ονόματα όπως νομίζεις, μόνο ένα έχουν, αυτό που γράφουν πάνω:

visa-enter-bonus-debit-contactless.png?h=162&la=el&w=260&hash=832EA901E736EBECFAE3EB1A17EB7D3C172F6DE4

Αν η κάρτα με την οποία έγιναν οι αγορές γράφει πάνω το όνομα της μητέρας σου τότε έχουν μετρήσει στο δικό της αφορολόγητο, το οποίο μπορείς να το δεις μπαίνοντας στο δικό της e-banking.

Οι κινήσεις των λογαριασμών λογικό είναι να φαίνονται και στα δύο e-banking (πατέρα και μητέρας) μια και όπως έγραψες είναι κοινοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Το μπέρδεμα είναι μόνο στο μυαλό σου, πουθενά αλλού. Οι κάρτες δεν έχουν δύο ονόματα όπως νομίζεις, μόνο ένα έχουν, αυτό που γράφουν πάνω:

Αυτο εγραψα στο τελευταιο μηνυμα. αλλα μαλλον δεν το εξηγησα καλα ή τα μπερδεψα πολυ ενω μπορουσα να το γραψω πιο απλα. 2 ονοματα εννοούσα προφανως για τον λογαριασμο οχι την καρτα.

Εν τελει με 2 λογια ανοιξα ebanking στο ονομα του πατερα μου χρησιμοποιωντας την καρτα της μητερας μου. Το δεχτηκε και ανοιξε το ebanking κανονικα γιατι ειναι και το ονομα του πατερα μου στο λογαριασμο.

Και απο εκει και περα σημερα το πρωι που πηγα να τσεκαρω ποσο αφορολογητο εχει καλυψει ο πατερας μου (και μη γνωριζοντας ακομα πως η καρτα ηταν της μανας μου και οχι του πατερα μου) νομισα πως δεν εχει περασει ολες τις συναλλαγες.

Thanks για το ενδιαφερον να βοηθησεις παντως

Επεξ/σία από crom251
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω μια ερώτηση για την οποία δεν μπορώ να βρω ακριβή απάντηση καπου.

Τελευταία χρησιμοποιώ χρεωστική κάρτα για στοίχημα online και τους τελευταίους 2 μήνες συνολικά μου έχει γράψει στην εφαρμογή της Πειραιώς ότι για ψυχαγωγία έχουν γινει δαπάνες περί τα 8.000€ , επειδή κάνω πολύ συχνά κατάθεση αλλα και ανάληψη με αποτέλεσμα από αυτά ζήτημα να είναι κέρδος τα 500€ .

Αυτά εννοείται ότι είναι ήδη φορολογημένα (αυτές οι στοιχηματικές καλύπτουν και το φόρο μάλιστα) απλά έχω απορία εάν θα πρέπει να δηλωθούν κάπως στη φορολογική δήλωση και εάν όντως προσμετρώνται για δαπάνες μείωσης φόρου.Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα εάν μετράνε κανονικά σαν δαπάνες και το εισόδημα μου είναι πολύ μικρότερο (για την ακρίβεια εάν είναι μηδενικό κιόλας ως άνεργος) ???? 
Δηλαδή η απορία είναι γενικότερα εάν υπάρχει θα υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που οι δαπάνες μέσω καρτών (αφού οι συνεχείς καταθέσεις-αναληψεις χωρις απαραιτητα να προκυπτει κερδος αλλα προσμετρωνται σα δαπανες καρτας) είναι πολύ μεγαλύτερες απο το εκάστοτε εισόδημα του φορολογούμενου.Εγώ απλά πιστεύω ότι πρέπει να συμπληρωθεί/δηλωθεί το απαιτούμενο ποσό αγορών για να υπάρξει μείωση φόρου και επίσης οι στοιχηματικές παρέχουν βεβαιώσεις κερδών εαν ζητηθούν.

Εαν έχει την καλη προθεση και καποιος γνωριζει ,ας μου στειλει προσωπικο μνμ παρακαλω ή αν θελει ας απαντησει απο κατω

Επεξ/σία από rapto344
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rapto344 είπε

Τελευταία χρησιμοποιώ χρεωστική κάρτα για στοίχημα online και τους τελευταίους 2 μήνες συνολικά μου έχει γράψει στην εφαρμογή της Πειραιώς ότι για ψυχαγωγία έχουν γινει δαπάνες περί τα 8.000€ , επειδή κάνω πολύ συχνά κατάθεση αλλα και ανάληψη με αποτέλεσμα από αυτά ζήτημα να είναι κέρδος τα 500€ .

Αυτά εννοείται ότι είναι ήδη φορολογημένα (αυτές οι στοιχηματικές καλύπτουν και το φόρο μάλιστα) απλά έχω απορία εάν θα πρέπει να δηλωθούν κάπως στη φορολογική δήλωση και εάν όντως προσμετρώνται για δαπάνες μείωσης φόρου.Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα εάν μετράνε κανονικά σαν δαπάνες και το εισόδημα μου είναι πολύ μικρότερο (για την ακρίβεια εάν είναι μηδενικό κιόλας ως άνεργος) ???? 
Δηλαδή η απορία είναι γενικότερα εάν υπάρχει θα υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που οι δαπάνες μέσω καρτών (αφού οι συνεχείς καταθέσεις-αναληψεις χωρις απαραιτητα να προκυπτει κερδος αλλα προσμετρωνται σα δαπανες καρτας) είναι πολύ μεγαλύτερες απο το εκάστοτε εισόδημα του φορολογούμενου.Εγώ απλά πιστεύω ότι πρέπει να συμπληρωθεί/δηλωθεί το απαιτούμενο ποσό αγορών για να υπάρξει μείωση φόρου και επίσης οι στοιχηματικές παρέχουν βεβαιώσεις κερδών εαν ζητηθούν.

Εαν έχει την καλη προθεση και καποιος γνωριζει ,ας μου στειλει προσωπικο μνμ παρακαλω ή αν θελει ας απαντησει απο κατω

Καταρχήν το ποσό των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα που παρέχει η τράπεζα είναι ενδεικτικό, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να συμπληρώσεις το σωστό ποσό στον κωδικό 049 στη δήλωση σου και με δική σου ευθύνη.

Επίσης οι καταθέσεις στις στοιχηματικές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που χτίζουν το αφορολόγητο, αν το ποσό που θα παρέχει η τράπεζα τις έχει και αυτές μέσα τότε θα πρέπει να τις αφαιρέσεις.

Όσο για το εάν τα κέρδη από το στοίχημα πρέπει να δηλωθούν η απάντηση είναι ναι. Φόρο εισοδήματος για αυτά φυσικά και δεν πληρώνεις γιατί όπως είπες έχει ήδη παρακρατηθεί ο φόρος από τις εταιρείες, μετράνε κανονικότατα όμως στον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, rapto344 είπε

Ανάλωση κεφαλαίου δεν μπορείς να κάνεις?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν το ποσό των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα που παρέχει η τράπεζα είναι ενδεικτικό, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να συμπληρώσεις το σωστό ποσό στον κωδικό 049 στη δήλωση σου και με δική σου ευθύνη.

Επίσης οι καταθέσεις στις στοιχηματικές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που χτίζουν το αφορολόγητο, αν το ποσό που θα παρέχει η τράπεζα τις έχει και αυτές μέσα τότε θα πρέπει να τις αφαιρέσεις.

Όσο για το εάν τα κέρδη από το στοίχημα πρέπει να δηλωθούν η απάντηση είναι ναι. Φόρο εισοδήματος για αυτά φυσικά και δεν πληρώνεις γιατί όπως είπες έχει ήδη παρακρατηθεί ο φόρος από τις εταιρείες, μετράνε κανονικότατα όμως στον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Καταργήθηκε η ειδική εισφορα αλληλεγγύης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...