Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaberis555 είπε

καλησπέρα ..

αν εγω πχ κάνω αγορές για αλλους ( πχ το καλοκαιρι ξενοδοχειο  η αεροπορικα ακτοπλοικα για ολη την παρεα, η και οτιδηποτε αλλο στην καθημερινοτητα ) και μαζευτει μεγαλο αφορολογητο τι γινεται ?

Τι θα πει μεγαλο; περισσοτερα απο τα εσοδα σου; Γενικα προσπαθησε να μην το κανεις Πιθανον τιποτα δεν θα σου κανουν αλλα μην το κανεις.

2 ώρες πριν, kaberis555 είπε

επισης οι αγορές απο προσθετη κάρτα σε ποιανου το αφορολογητο υπολιγιζονται ?

Σε αυτον που ανηκει η κάρτα

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ebanking της Alpha σας το βγαζει σωστα το ποσο που εχετε συμπληρωσει για αφορολογητο? Εμενα πολλες συναλλαγες δεν μου τις εχει περασει. Π.χ. συναλλαγες απο το Α βενζιναδικο τις περναει, συναλλαγες απο το Β βενζιναδικο δεν τις περναει. Επισης ενδεικτικα καποιες αγορες απο electronet π.χ. δεν μου τις εχει περασει.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crom251 είπε

Το ebanking της Alpha σας το βγαζει σωστα το ποσο που εχετε συμπληρωσει για αφορολογητο? Εμενα πολλες συναλλαγες δεν μου τις εχει περασει. Π.χ. συναλλαγες απο το Α βενζιναδικο τις περναει, συναλλαγες απο το Β βενζιναδικο δεν τις περναει. Επισης ενδεικτικα καποιες αγορες απο electronet π.χ. δεν μου τις εχει περασει.

Από όσο έχω προσέξει κανονικά τις περνάει.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να κάνω ένα κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη σύζυγο και να έκδοσω μια χρεωστική . Θα πιάνονται εκεί οι αγορές μέσω κάρτας για την φορολογική; Επίσης έγω έχω Πειραιώς η σύζυγος εθνική . Θέλω να ναι στην Πειραιώς γίνεται ηλεκτρονικά να γίνει αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από όσο έχω προσέξει κανονικά τις περνάει.

Μπορεις λιγο να το τσεκαρεις οταν βρεις χρονο? Αν θες μπες στις κινησεις του λογαριασμου και τσεκαρε αν υπαρχει εκει κινηση που εχεις κανει με την καρτα. Στην περιπτωση μου δεν μιλαμε για μικρο ποσο. Περιπου 5000 ευρω κινησεις με καρτα (βενζιναδικα, νερο, ηλεκρονικα, φαρμακεια ενδεικτικα καθως και αλλα) μου τις εχει περασει στις κινησεις του λογαριασμου και οχι της καρτας και δεν μου τα βαζει στο ποσο του αφορολογητου

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, crom251 είπε

Μπορεις λιγο να το τσεκαρεις οταν βρεις χρονο? Αν θες μπες στις κινησεις του λογαριασμου και τσεκαρε αν υπαρχει εκει κινηση που εχεις κανει με την καρτα. Στην περιπτωση μου δεν μιλαμε για μικρο ποσο. Περιπου 5000 ευρω κινησεις με καρτα (βενζιναδικα, νερο, ηλεκρονικα, φαρμακεια ενδεικτικα καθως και αλλα) μου τις εχει περασει στις κινησεις του λογαριασμου και οχι της καρτας και δεν μου τα βαζει στο ποσο του αφορολογητου

Sorry αλλά αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα, δεν είναι δυνατόν μια κίνηση με κάρτα να τη βγάζει κανονικά στις κινήσεις του λογαριασμού (ορθώς αν είναι χρεωστική) αλλά να μην την βγάζει στις κινήσεις της κάρτας, είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις στο σωστό σημείο?

Εγώ χρησιμοποιώ πιστωτική και έτσι το μόνο που βλέπω στις κινήσεις του λογαριασμού είναι το συνολικό ποσό που τραβάει κάθε μήνα, στις κινήσεις της κάρτας όμως βλέπω τα πάντα άμεσα, και στο αφορολόγητο βλέπω κάθε αγορά μόλις εκκαθαριστεί.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Sorry αλλά αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα, δεν είναι δυνατόν μια κίνηση με κάρτα να τη βγάζει κανονικά στις κινήσεις του λογαριασμού (ορθώς αν είναι χρεωστική) αλλά να μην την βγάζει στις κινήσεις της κάρτας, είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις στο σωστό σημείο?

Εγώ χρησιμοποιώ πιστωτική και έτσι το μόνο που βλέπω στις κινήσεις του λογαριασμού είναι το συνολικό ποσό που τραβάει κάθε μήνα, στις κινήσεις της κάρτας όμως βλέπω τα πάντα άμεσα, και στο αφορολόγητο βλέπω κάθε αγορά μόλις εκκαθαριστεί.

Γιατί δουλεύεις με πιστωτική ; Τι θετικό αποτέλεσμα σου δίνει ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, APPLEGEEK είπε

Bonus σε ποσοστό επί όλων των αγορών που πραγματοποιώ.

Γενικά αυτό ισχύει για όλες τις πιστωτικές.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, APPLEGEEK είπε

μονο η πιστωτικη σου δινει κατι που να αξιζει στην Ελλαδα. Και εγω για τους ιδιους λογους

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Bonus σε ποσοστό επί όλων των αγορών που πραγματοποιώ.

Γενικά αυτό ισχύει για όλες τις πιστωτικές.

ποια τραπεζα τι μπονους παιζουν ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Δεν είναι δυνατόν να σου γράψει κάποιος εδώ όλες τις περιπτώσεις για όλες τις τράπεζες. Αν έχεις κάποια κάρτα ρώτησε για αυτην

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, APPLEGEEK είπε

Κάθε τράπεζα και κάθε κάρτα έχει τα δικά της, θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο για να συγκρίνεις και να βρεις ποια ταιριάζει καλύτερα στα δικά σου δεδομένα και συνήθειες. Εγώ προσωπικά επέλεξα την Alpha energy mastercard, δίνει 1% επιστροφή σε κάθε αγορά και 3% σε αγορές καυσίμων σε πρατήρια shell, και έχει 30€ ετήσια συνδρομή.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/pistotikes-kartes/energy-mastercard

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Κάθε τράπεζα και κάθε κάρτα έχει τα δικά της, θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο για να συγκρίνεις και να βρεις ποια ταιριάζει καλύτερα στα δικά σου δεδομένα και συνήθειες. Εγώ προσωπικά επέλεξα την Alpha energy mastercard, δίνει 1% επιστροφή σε κάθε αγορά και 3% σε αγορές καυσίμων σε πρατήρια shell, και έχει 30€ ετήσια συνδρομή.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/pistotikes-kartes/energy-mastercard

ναι αλλα εχει τοκο κα8ε μηνα αρα;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν δεν την εξοφλείς τότε όλες έχουν τόκο.Αρα;

Ναι αυτό υσχυει. Νομίζω έχουν μια συνδρομή όλες ανά έτος οπότε δεν αξίζει κάτι αυτά που λετε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...