panos0100 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 οκ καλα δεν ξερω θα παω αυριο στην τραπεζα να δω τι θα με πουν ευχαριστω πολυ
rus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Υπάρχει δυνατότητα να το δικαιολογήσεις και αναδρομικά από τα προηγούμενα χρόνια. Αν για παράδειγμα βγάζεις εισόδημα 10.000 κάθε χρόνο, και πέρσι χάλασες τις 8.000, οι 2.000 που περίσσεψαν μπορείς να τις χαλάσεις φέτος και να χαλάσεις 12.000. Προφανως δε μπορει καποιος να δικαιολογησει πολλες φορες καποια εξοδα με τα ιδια αναδρομικα. Όταν λοιπον το κανεις μια φορα/χρονιά, φαινεται από καπου σε ποια ακριβως αναδρομικα γινεται η αντιστοιχιση? Κι αν ειμαι και τζογαδορος και παιζω στοιχημα απο το ιντερνετ τι γινεται; Αν κερδιζω και φαινεται στις δαπανες και πανω απο το εισοδημα τι γινεται; Αφου τα κερδη,καταθεσεις και αναληψεις φαινονται ολα. Aν εισαι τζογαδορος και παιζεις στοιχημα το πιθανοτερο είναι να εισαι χαμενος, αν λοιπον κερδισεις φαινονται, αν χασεις που φαινονται??
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Aν εισαι τζογαδορος και παιζεις στοιχημα το πιθανοτερο είναι να εισαι χαμενος, αν λοιπον κερδισεις φαινονται, αν χασεις που φαινονται??Δεν υπαρχει κερδιζω-χανω για την εφορια σε οτι αφορα τον τζογο.Πληρωνεις για να παιξεις και να ψυχαγωγηθεις συμφωνα με την εφορια. Εαν κατα τη διαρκεια της ψυχαγωγιας σου αποκομισεις εσοδα προφανως και θα πρεπει να φανουν εκτος αν θεωρεις οτι τα κερδη απο τον τζογο πρεπει να τα αποδέχεται η εφορια ως καθαρο χρημα χωρις να το φορολογει με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται σε επιπεδο ξεπλυματος μαυρου χρηματος πχ (θα εσχε λυσει ολος ο υποκοσμος το προβλημα του ξεπλυματος εν μια νυκτι). Με τη λογικη σου παντως δεν θα επρεπε να φορολογειται καμια επιχειρηση, διοτι "τα κερδη φαινονται", η χασουρα ομως;
rus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπαρχει κερδιζω-χανω για την εφορια σε οτι αφορα τον τζογο. Πληρωνεις για να παιξεις και να ψυχαγωγηθεις συμφωνα με την εφορια. Εαν κατα τη διαρκεια της ψυχαγωγιας σου αποκομισεις εσοδα προφανως και θα πρεπει να φανουν εκτος αν θεωρεις οτι τα κερδη απο τον τζογο πρεπει να τα αποδέχεται η εφορια ως καθαρο χρημα χωρις να το φορολογει με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται σε επιπεδο ξεπλυματος μαυρου χρηματος πχ (θα εσχε λυσει ολος ο υποκοσμος το προβλημα του ξεπλυματος εν μια νυκτι). Με τη λογικη σου παντως δεν θα επρεπε να φορολογειται καμια επιχειρηση, διοτι "τα κερδη φαινονται", η χασουρα ομως; Ποια λογικη μου, μηπως δε καταλαβες τι ρωτησα? Όταν κανεις εχει κερδη από το τζογο υποτίθεται ότι μπορει να τα επικαλεστει για να δικαιολογησει καποιες δαπανες. Οι δαπανες όμως για να συμμετασχεις στο τζογο δεν φαινονται πουθενα.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Ποια λογικη μου, μηπως δε καταλαβες τι ρωτησα? Όταν κανεις εχει κερδη από το τζογο υποτίθεται ότι μπορει να τα επικαλεστει για να δικαιολογησει καποιες δαπανες. Οι δαπανες όμως για να συμμετασχεις στο τζογο δεν φαινονται πουθενα. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ακριβώς γιατί εγώ δεν παίζω (ίσως γνωρίζει κάποιος λογιστής ή κάποιος που να ασχολείται με αυτά), αλλά από όσο ξέρω τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια πρέπει να τα δηλώνεις, στην φορολογική δήλωση υποθέτω, και φυσικά να φορολογείσαι για αυτά. Αν εσύ δεν τα δήλωσες, που κακώς δεν το έκανες, τότε είναι πρόβλημά σου.
rus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ακριβώς γιατί εγώ δεν παίζω (ίσως γνωρίζει κάποιος λογιστής ή κάποιος που να ασχολείται με αυτά), αλλά από όσο ξέρω τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια πρέπει να τα δηλώνεις, στην φορολογική δήλωση υποθέτω, και φυσικά να φορολογείσαι για αυτά. Oxι, τα κερδη από τα τυχερα παιχνιδια εχουν φορολογηθεί στη πηγη, δηλ. όταν τα εισπραξες. Δεν ξαναφορολογουνται στη δηλωση. Στη δηλωση λεμε τα βαζεις αν θες να δικαιολογησεις δαπανες και τεκμήρια.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Oxι, τα κερδη από τα τυχερα παιχνιδια εχουν φορολογηθεί στη πηγη, δηλ. όταν τα εισπραξες. Δεν ξαναφορολογουνται στη δηλωση. Στη δηλωση λεμε τα βαζεις αν θες να δικαιολογησεις δαπανες και τεκμήρια. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα να σου πω, μπορεί να έχεις και δίκιο. Αλλά και οι τόκοι από τις καταθέσεις φορολογούνται από την πηγή, αλλά στην φορολογική δήλωση τους δηλώνεις κανονικά, απλώς δεν πληρώνεις τον φόρο που τους αντιστοιχεί αφού έχουν ήδη φορολογηθεί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα να σου πω, μπορεί να έχεις και δίκιο. Αλλά και οι τόκοι από τις καταθέσεις φορολογούνται από την πηγή, αλλά στην φορολογική δήλωση τους δηλώνεις κανονικά, απλώς δεν πληρώνεις τον φόρο που τους αντιστοιχεί αφού έχουν ήδη φορολογηθεί. Τους βλέπει κατευθείαν το taxis αν δεν κάνω λάθος, δεν τους δηλώνεις "χειροκίνητα" κάθε χρόνο. Επιπλέον νομίζω ότι εδώ και κάμποσα χρόνια φορολογούνται και στο Ε1, όχι μόνο στην πηγή...
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Τους βλέπει κατευθείαν το taxis αν δεν κάνω λάθος, δεν τους δηλώνεις "χειροκίνητα" κάθε χρόνο. Επιπλέον νομίζω ότι εδώ και κάμποσα χρόνια φορολογούνται και στο Ε1, όχι μόνο στην πηγή... Επειδή τα τελευταία χρόνια κάνω μόνος μου την φορολογική δήλωση και το έχω δει, βασικά τους βλέπει ημί-αυτόματα. Δεν συμπληρώνονται αυτόματα αλλά αν κάνεις κλικ στο πεδίο που είναι για τους τόκους κεφαλαίων/χρημάτων που τυχόν έχεις στην τράπεζα τότε τους βγάζει. Ποιο συγκεκριμένα βγαίνει ένα παραθυράκι pop-up και πρέπει να τους επιλέξεις αν θυμάμαι καλά για να μπουν στο πεδίο της δήλωσης. Θυμάμαι ότι πέρσι και πρόπερσι γινόταν σίγουρα έτσι, φέτος να πω την αλήθεια μου ξέφυγε, δεν παρατήρησα αν ήταν αυτόματα συμπληρωμένοι (είχα κάτι σεντ σε τόκους και δεν μπήκα στον κόπο να τους ελέγξω).
rus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα να σου πω, μπορεί να έχεις και δίκιο. Αλλά και οι τόκοι από τις καταθέσεις φορολογούνται από την πηγή, αλλά στην φορολογική δήλωση τους δηλώνεις κανονικά, απλώς δεν πληρώνεις τον φόρο που τους αντιστοιχεί αφού έχουν ήδη φορολογηθεί. Oι τοκοι από τις καταθεσεις αναφερονται υποχρεωτικα στη δηλωση, τα κερδη από τα τυχερα παιχνίδια όχι. Ναι οι τοκοι ξαναφορολογουνται στη δηλωση, ακομα και οι κρατησεις των τοκων(το 15%) κι αυτο φορολογειται!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Επειδή τα τελευταία χρόνια κάνω μόνος μου την φορολογική δήλωση και το έχω δει, βασικά τους βλέπει ημί-αυτόματα. Δεν συμπληρώνονται αυτόματα αλλά αν κάνεις κλικ στο πεδίο που είναι για τους τόκους κεφαλαίων/χρημάτων που τυχόν έχεις στην τράπεζα τότε τους βγάζει. Ποιο συγκεκριμένα βγαίνει ένα παραθυράκι pop-up και πρέπει να τους επιλέξεις αν θυμάμαι καλά για να μπουν στο πεδίο της δήλωσης. Θυμάμαι ότι πέρσι και πρόπερσι γινόταν σίγουρα έτσι, φέτος να πω την αλήθεια μου ξέφυγε, δεν παρατήρησα αν ήταν αυτόματα συμπληρωμένοι (είχα κάτι σεντ σε τόκους και δεν μπήκα στον κόπο να τους ελέγξω). Θεωρητικά όταν λέμε "τους βάζεις" εννοούμε να βάζεις "χειροκινητα" το ποσό που "θες" (legit or not) εσύ. Όχι απλά να κάνεις confirm αυτό που σου δείχνει. Πάντως ξαναφορολογούνται στο εισόδημα, άρα μαζί με την πηγή είναι 2 φορές... 1
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Θεωρητικά όταν λέμε "τους βάζεις" εννοούμε να βάζεις "χειροκινητα" το ποσό που "θες" (legit or not) εσύ. Όχι απλά να κάνεις confirm αυτό που σου δείχνει. Πάντως ξαναφορολογούνται στο εισόδημα, άρα μαζί με την πηγή είναι 2 φορές... Αν είναι έτσι τότε πάω πάσο, δεν ήμουν 100% σίγουρος.
Joshua21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Θεωρητικά όταν λέμε "τους βάζεις" εννοούμε να βάζεις "χειροκινητα" το ποσό που "θες" (legit or not) εσύ. Όχι απλά να κάνεις confirm αυτό που σου δείχνει. Πάντως ξαναφορολογούνται στο εισόδημα, άρα μαζί με την πηγή είναι 2 φορές... Δεν ισχύει αυτό στα bold... μία φορά φορολογούνται με 15%. Εκτός αν ως διπλή φορολόγηση εννοείς την επιπλέον φορολογία 1-4% ως εισφορά αλληλεγγύης, η οποία εφαρμόζεται όταν το συνολικό δηλωθέν εισόδημα ξεπερνά τις 12.000€. Ε αν το εννοείς έτσι, τότε με την ίδια λογική ΚΑΘΕ εισόδημα που πληρώνει φόρο διπλοφορολογείται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν ισχύει αυτό στα bold... μία φορά φορολογούνται με 15%. Δλδ είναι μόνο οι αυτόματες κρατήσεις κάθε φορά που παίρνεις τόκους από την τράπεζα? Γιατί θυμάμαι ότι σε κάποια φάση έλεγαν ότι οι τόκοι μπαίνουν στο εισόδημα, άλλαξε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα