gokuthelegend Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Εχω ξεπερασει κατα πολυ το ποσο της δαπανης για αγορες με καρτα που επρεπε να κανω και εχω μια απορια,θα μου κανουν κατι στην επομενη δηλωση; Αν εμενα μου αρεσει πια να πληρωνω μονο με καρτες ετσι κι αλλιως παραπανω θα χαλασω απο το 10% που χρειαζεται. Κι αν ειμαι και τζογαδορος και παιζω στοιχημα απο το ιντερνετ τι γινεται; Αν κερδιζω και φαινεται στις δαπανες και πανω απο το εισοδημα τι γινεται; Αφου τα κερδη,καταθεσεις και αναληψεις φαινονται ολα. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν ξεπεράσεις το ποσοστό που χρειάζεται για τις αποδείξεις. Πρόβλημα έχεις αν περάσεις το συνολικό εισόδημα, εφόσον δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις. Προσωπική μου άποψη, κάνε όσες αγορές χρειάζονται για να δικαιολογήσεις τις αποδείξεις και μετά αγορές με κάρτα μόνο όπου είναι αναγκαίο. Επίσης το 10% είναι για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ τον χρόνο. Από 10.000,01 μέχρι 30.000 είναι 15% για το υπόλοιπο μετά τις 10.000, και από 30.000,01 και πάνω είναι 20% για το υπόλοιπο μετά τις 30.000.
RHCP12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Επειδη παιζω στοιχημα χρονια ετσι κι αλλιως μεσω τραπεζης φαινοταν και τα προηγουμενα χρονια οι συναλλαγες για το στοιχημα. Επειδη φετος εγινε αυτο με τις δαπανες τρομαξα λιγο,δηλαδη αν πχ φανουν δαπανες 12000 και εγω πηρα 10 απο η δουλεια τι γινεται;
jakegate7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δεν ξέρω αν ισχύει (με την μορφή νόμου) οτι ελέγχουν το ποσό των δαπανών σε σχέση με το είσοδημα. Αλλά μου φαίνεται λογικό να γίνει κάποιος έλεγχος από την στιγμή θα διαθέτουν ήδη αυτά τα στοιχεία. Στο ερώτημα σου, αν έχεις 12000 δαπάνες και μονο 10 ευρώ εισόδημα ΚΑΙ τα 12.000 ξεπερνάνε το τεκμαρτό εισόδημα που σου αναλογεί ΚΑΙ δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις αυτά τα λεφτά από προηγούμενα χρόνια (ανάλωση κεφαλαίου) τότε λογικά θα πληρώσεις φόρο με βάση τις δαπάνες που έκανες.
gokuthelegend Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Επειδη παιζω στοιχημα χρονια ετσι κι αλλιως μεσω τραπεζης φαινοταν και τα προηγουμενα χρονια οι συναλλαγες για το στοιχημα. Επειδη φετος εγινε αυτο με τις δαπανες τρομαξα λιγο,δηλαδη αν πχ φανουν δαπανες 12000 και εγω πηρα 10 απο η δουλεια τι γινεται; Υπάρχει δυνατότητα να το δικαιολογήσεις και αναδρομικά από τα προηγούμενα χρόνια. Αν για παράδειγμα βγάζεις εισόδημα 10.000 κάθε χρόνο, και πέρσι χάλασες τις 8.000, οι 2.000 που περίσσεψαν μπορείς να τις χαλάσεις φέτος και να χαλάσεις 12.000. Επίσης αυτό ίσχυε από πάντα, δεν έχει σχέση με τις δαπάνες που από φέτος πρέπει να τις δικαιολογήσεις μέσω κάρτας. Αν δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα χρήματα και αναδρομικά από τα προηγούμενα χρόνια τότε μάλλον την έκατσες.
Joshua21 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Επειδη παιζω στοιχημα χρονια ετσι κι αλλιως μεσω τραπεζης φαινοταν και τα προηγουμενα χρονια οι συναλλαγες για το στοιχημα. Επειδη φετος εγινε αυτο με τις δαπανες τρομαξα λιγο,δηλαδη αν πχ φανουν δαπανες 12000 και εγω πηρα 10 απο η δουλεια τι γινεται; Ίσως να σου ζητήσουν να πληρώσεις φόρο για τη διαφορά(από 10.001 έως 12.000) συν πρόστιμο. Επίσης αν διαπιστωθεί ότι έχεις κέρδη από τζόγο μέσω ίντερνετ που δεν έχεις φορολογηθεί για αυτά, ομοίως με παραπάνω.
panos0100 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Παιδια καλησπερα θελω να ρωτησω οι δαπάνες μειωσης φορου τι ειναι; εχει ενα ποσο 80,44 επειδη παιρνω πραγματα μεσω ιντερνετ απο τραπεζα πειρεως ειναι αυτα, και οσο παιρνω ανεβαινει το ποσο
gokuthelegend Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Παιδια καλησπερα θελω να ρωτησω οι δαπάνες μειωσης φορου τι ειναι; εχει ενα ποσο 80,44 επειδη παιρνω πραγματα μεσω ιντερνετ απο τραπεζα πειρεως ειναι αυτα, και οσο παιρνω ανεβαινει το ποσο Είναι οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψεις. Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων (πχ, άνεργοι) φέτος όλοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις με πληρωμή μέσω κάρτας (χρεωστικές, προπληρωμένες ή πιστωτικές).
panos0100 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδή τι μου λες τώρα, ότι έπρεπε να κρατήσω όλες τις αποδειξης από το paypal που αγόραζα όλο τον χρόνο; τώρα άνεργος είμαι δούλευα μόνο 4 μήνες φέτος
alfeios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδή τι μου λες τώρα, ότι έπρεπε να κρατήσω όλες τις αποδειξης από το paypal που αγόραζα όλο τον χρόνο; τώρα άνεργος είμαι δούλευα μόνο 4 μήνες φέτοςΟχι. Τιποτα δεν κρατας. Τα κραταει η τραπεζα για σενα
panos0100 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ναι αυτο δεν εχω καταλαβει θα πληρωσω κατι στην εφορια ειναι μεχρι καποιο ποσο; αυτα τα 80 τι κανουν θα μου δωσει η τραπεζα 80 πισω;
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Ναι αυτο δεν εχω καταλαβει θα πληρωσω κατι στην εφορια ειναι μεχρι καποιο ποσο; αυτα τα 80 τι κανουν θα μου δωσει η τραπεζα 80 πισω; Έχει βουήξει ο τόπος τόσους μήνες για την χρήση καρτών για το αφορολόγητο, τώρα το έμαθες; Τα 80 ευρώ είναι το συνολικό ποσό αποδείξεων που έχεις μαζέψει με την χρήση κάρτας. Δεν έχεις καμιά επιστροφή, αντιθέτως, θα πληρώσεις φόρο αν δεν μαζέψεις όλο το ποσό που χρειάζεται. Αν φέτος είχες εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ όλο τον χρόνο με ελάχιστο τις 3.000, τότε πρέπει να μαζέψεις το 10% σε αποδείξεις.
panos0100 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 ολο κι ολο να εχω καπου στα 1300Ε εισοδημα 4 μηνες δουλεψα τι πρεπει να μαζεψω τωρα; αυριο αν ειναι παω τραπεζα να ρωτησω
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 ολο κι ολο να εχω καπου στα 1300Ε εισοδημα 4 μηνες δουλεψα τι πρεπει να μαζεψω τωρα; αυριο αν ειναι παω τραπεζα να ρωτησω Η τράπεζα δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα είναι 3.000, αυτό το "χρεώνεσαι" είτε το βγάλεις είτε δεν το βγάλεις. Πρέπει να μαζέψεις το 10% σε αποδείξεις, δηλαδή 300 ευρώ. Αν δεν τα μαζέψεις τότε θα πληρώσεις σε φόρους το 22% της διαφοράς των αποδείξεων (το συγκεκριμένο ποσοστό είναι στάνταρ). Δηλαδή έπρεπε να μαζέψεις 300 και μάζεψες 100, η διαφορά είναι 200 ευρώ (το ποσό που ΔΕΝ μάζεψες δηλαδή). Το 22% των 200 ευρώ είναι 44 ευρώ, αυτός είναι ο φόρος που θα πληρώσεις για τις αποδείξεις που δεν μάζεψες.
panos0100 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Και ολο αυτο γινεται επειδη εκανα αγορες μεσω της καρτας; αν δεν εκανα παλι θα πληρωνα;
gokuthelegend Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Και ολο αυτο γινεται επειδη εκανα αγορες μεσω της καρτας; αν δεν εκανα παλι θα πληρωνα; Το μάζεμα αποδείξεων, είτε με κάρτα είχε χωρίς κάρτα (χωρίς κάρτα υπό προϋποθέσεις), είναι υποχρεωτικό. Σε ποσοστό 10% για εισοδήματα μέχρι 10.000, μεγαλύτερα εισοδήματα έχουν άλλο ποσοστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα