MikeJ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Εδώ και μηνες τις δειχνει. Σε μένα και σε άλλα άτομα εδώ στο ινσομνια δεν εμφάνιζε τίποτα μέχρι πριν μια βδομάδα. Έλεγε δεν υπάρχουν εγγραφές
Joshua21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Aπαγορευεται να εχω μαζεψει λεφτα απο προηγουμενα χρονια? Μονο το τρεχον ετος μετραει, τα προοηγουμενα υποτίθεται ότι τα εχεις φαει όλα? Η εφορια ψαχνει και ποθεν εσχες των 5000? Όχι φυσικά, δεν απαγορεύεται να έχεις μαζέψει λεφτά από προηγούμενα χρόνια και να τα χαλάσεις φέτος, αρκεί κάτι τέτοιο να προκύπτει από τις προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις σου. Επίσης δεν γνωρίζω αν η εφορία ψάχνει πόθεν έσχες των 5000, τυχαία ήταν τα ποσά που έγραψα.
rus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Όχι φυσικά, δεν απαγορεύεται να έχεις μαζέψει λεφτά από προηγούμενα χρόνια και να τα χαλάσεις φέτος, αρκεί κάτι τέτοιο να προκύπτει από τις προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις σου. Πως γινεται να μην προκυπτει? Πως μπορει να ξερει ο εφορας αν τα λεφτα που κερδισα τα προηγουμενα χρονια τα ξοδεψα ή τα εβαλα στον κουμπαρα μου? Εννοεις αν εχω αγορασει σπιτια, αυτοκινητα και τετοια? ή και μονο απο τα αντικειμενικα (ο Θεος να τα κανει)τεκμηρια?
Joshua21 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Πως γινεται να μην προκυπτει? Πως μπορει να ξερει ο εφορας αν τα λεφτα που κερδισα τα προηγουμενα χρονια τα ξοδεψα ή τα εβαλα στον κουμπαρα μου? Εννοεις αν εχω αγορασει σπιτια, αυτοκινητα και τετοια? ή και μονο απο τα αντικειμενικα (ο Θεος να τα κανει)τεκμηρια? Αν και απάντησες μόνος σου, γίνεται όταν σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις σου δεν υπάρχει περίσσευμα. Είτε γιατί δεν είχες εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια, είτε γιατί το εισόδημα σου ήταν ίσο με τις αντικειμενικές δαπάνες σου, είτε γιατί με το τυχόν περίσσευμα έχεις αγοράσει σπίτια, αυτοκίνητα και τέτοια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Πως γινεται να μην προκυπτει? Πως μπορει να ξερει ο εφορας αν τα λεφτα που κερδισα τα προηγουμενα χρονια τα ξοδεψα ή τα εβαλα στον κουμπαρα μου? Εννοεις αν εχω αγορασει σπιτια, αυτοκινητα και τετοια? ή και μονο απο τα αντικειμενικα (ο Θεος να τα κανει)τεκμηρια? Αν δεν εχεις αγορασει κατι που επρεεπ να το δηλωσεις δεν το ξερει .
rus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Αν και απάντησες μόνος σου, γίνεται όταν σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις σου δεν υπάρχει περίσσευμα. Είτε γιατί δεν είχες εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια, είτε γιατί το εισόδημα σου ήταν ίσο με τις αντικειμενικές δαπάνες σου, είτε γιατί με το τυχόν περίσσευμα έχεις αγοράσει σπίτια, αυτοκίνητα και τέτοια. Aρα λοιπον παιρνοντας ολες τις προηγούμενες δηλωσεις μου, 20 στον αριθμο, και αφαιρωντας τα τεκμήρια* και τις τυχον φορολογητεες αγορες, εχω ολο το διαθεσιμο περίσσευμα. Καθεται ο εφορας και κανει τετοια δουλεια για τον καθενα? *τα τεκμήρια όπως ισχυαν τοτε, ή όπως ισχυουν σημερα?
alfeios Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Aρα λοιπον παιρνοντας ολες τις προηγούμενες δηλωσεις μου, 20 στον αριθμο, και αφαιρωντας τα τεκμήρια* και τις τυχον φορολογητεες αγορες, εχω ολο το διαθεσιμο περίσσευμα. Καθεται ο εφορας και κανει τετοια δουλεια για τον καθενα? *τα τεκμήρια όπως ισχυαν τοτε, ή όπως ισχυουν σημερα? Ε, αν εχει ενδείξεις φοροδιαφυγης θα το κανει. Δεν το κανει τοσο λεπτομεριακα στον καθενα. Μην το κουραζετε τοσο πολυ το θεμα.
rus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Ε, αν εχει ενδείξεις φοροδιαφυγης θα το κανει. Δεν το κανει τοσο λεπτομεριακα στον καθενα. Μην το κουραζετε τοσο πολυ το θεμα. Δεν το κουραζω αλλα καποιος ρωτησε αν πειραζει που θα χαλασει λιγο παραπανω απ τις προβλεπομενες δαπανες για το εισοδημα του και του ειπαν να χρησιμοποιησει καλυτερα μετρητα... Σκεψου ότι εγω είμαι ανεργος αλλα ηδη εχω ξοδεψει με καρτα 2000€ σε αγορες s/m. Εχω λεφτα απο προηγουμενα ετη, δε τα ξοδεψα ολα στα μπουζούκια.
Joshua21 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δεν το κουραζω αλλα καποιος ρωτησε αν πειραζει που θα χαλασει λιγο παραπανω απ τις προβλεπομενες δαπανες για το εισοδημα του και του ειπαν να χρησιμοποιησει καλυτερα μετρητα... Σκεψου ότι εγω είμαι ανεργος αλλα ηδη εχω ξοδεψει με καρτα 2000€ σε αγορες s/m. Εχω λεφτα απο προηγουμενα ετη, δε τα ξοδεψα ολα στα μπουζούκια. Όχι απλά το κουράζεις, το παρακουράζεις, αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντώ. Εδώ και τόσα post σε σένα απαντώ, στις δικές σου ερωτήσεις. Αυτό που ρώτησε ο φίλος παραπάνω απαντήθηκε, και μάλιστα η απάντηση ήταν διαφορετική από αυτό που κατάλαβες, του είπαν οι δαπάνες με κάρτα να μην ξεπεράσουν το συνολικό εισόδημα του, δεν του είπαν να μην ξεπεράσουν το προβλεπόμενο ποσοστό του εισοδήματος του που χρειάζεται για πάρει την έκπτωση φόρου. Όσο για το δικό σου παράδειγμα είναι άσχετο αν πραγματικά έχεις λεφτά από προηγούμενα έτη, το θέμα είναι αν υπάρχει "εικονικό"(αν φαίνεται στην εφορία) περίσσευμα από τις δηλώσεις των προηγούμενων ετών. Λέμε τώρα, γιατί ούτως ή άλλως οι 2.000€ που ξόδεψες είναι λιγότερα από το minimum των 3.000€(ατομικό τεκμήριο) που θα φορολογηθείς.
rus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Όχι απλά το κουράζεις, το παρακουράζεις, αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντώ. Εδώ και τόσα post σε σένα απαντώ, στις δικές σου ερωτήσεις. Αυτό που ρώτησε ο φίλος παραπάνω απαντήθηκε, και μάλιστα η απάντηση ήταν διαφορετική από αυτό που κατάλαβες, του είπαν οι δαπάνες με κάρτα να μην ξεπεράσουν το συνολικό εισόδημα του, δεν του είπαν να μην ξεπεράσουν το προβλεπόμενο ποσοστό του εισοδήματος του που χρειάζεται για πάρει την έκπτωση φόρου. Δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντας, ειδικα αφου λες οτι κουραζεσαι κιολας. Εξαλλου δεν απευθύνομουν σε σενα. Για τις δαπανες με καρτα που θα/δεν θα ξεπερασουν το προβλεπομενο εισοδημα μιλαω κι εγω, δεν καταλαβα κατι διαφορετικο. Καποιος του ειπε να χρησιμοποιησει από δω και περα μετρητα, σε αυτό εστιασα. Όσο για το δικό σου παράδειγμα είναι άσχετο αν πραγματικά έχεις λεφτά από προηγούμενα έτη, το θέμα είναι αν υπάρχει "εικονικό"(αν φαίνεται στην εφορία) περίσσευμα από τις δηλώσεις των προηγούμενων ετών. Λέμε τώρα, γιατί ούτως ή άλλως οι 2.000€ που ξόδεψες είναι λιγότερα από το minimum των 3.000€(ατομικό τεκμήριο) που θα φορολογηθείς. Ασχετο από ποια αποψη? Απαντηση θελουμε επι της ουσιας, επαναλαμβάνω λοιπον "Aρα λοιπον παιρνοντας ολες τις προηγούμενες δηλωσεις μου, 20 στον αριθμο, και αφαιρωντας τα τεκμήρια* και τις τυχον φορολογητεες αγορες, εχω ολο το διαθεσιμο περίσσευμα? *τα τεκμήρια όπως ισχυαν τοτε, ή όπως ισχυουν σημερα?" Και δεν θα φορολογηθω μονο για 3000ε, εχω και σπιτι και στεγαστικο.
Joshua21 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Εξαλλου δεν απευθύνομουν σε σενα. Δεν απευθυνόσουν σε μένα, παρόλο που τα δικά μου post έκανες quote... να το προσέξεις αυτό.
rus Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δεν απευθυνόσουν σε μένα, παρόλο που τα δικά μου post έκανες quote... να το προσέξεις αυτό. Alfeio σε λενε σενα?
RHCP12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Εχω ξεπερασει κατα πολυ το ποσο της δαπανης για αγορες με καρτα που επρεπε να κανω και εχω μια απορια,θα μου κανουν κατι στην επομενη δηλωση; Αν εμενα μου αρεσει πια να πληρωνω μονο με καρτες ετσι κι αλλιως παραπανω θα χαλασω απο το 10% που χρειαζεται. Κι αν ειμαι και τζογαδορος και παιζω στοιχημα απο το ιντερνετ τι γινεται; Αν κερδιζω και φαινεται στις δαπανες και πανω απο το εισοδημα τι γινεται; Αφου τα κερδη,καταθεσεις και αναληψεις φαινονται ολα.
alfeios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Πρεπει επειγοντως να κανεις κατι για το θεμα. Να διαβάσεις προηγουμενα ποστ. Εχει αναλυθει πολυ αυτο το ερωτημα
RHCP12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Πιανεται το στοιχημα μεσω ιντερνετ η οχι; Δηλαδη αν περυσι πηρες 10 χιλιαρικα στη δηλωση και εσυ φετος εχεις κανεις ως τωρα αγορες με καρτα 12 χιλιαδες στου 18 η δηλωση τι θα γινει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα