Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμ έλα που δεν είμαι μισθωτός.

Με επιφυλαξη αλλα αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας δεν ξερω αν εχεις αφορολογητο .

Εδώ λεει ότι δεν εχουν οι ελευθεροι επαγγελματιες  αφορολογητο.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σωστά το υπολογίζεις αλλά κάτι άκουσα ότι φέτος το τεκμήριο θα είναι 5.000 (3.000 διαβίωσης και 2.000 οικίας), οπότε πάει 500 ευρώ. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση, έκανα κάποιες αγορές συνολικής αξίας 20 ευρώ (αμελητέο ποσό φυσικά) από το εξωτερικό και στο e-banking μου τα δείχνει ότι μετράνε στο αφορολόγητο. Τελικά τι ισχύει για τις αγορές από το εξωτερικό; Μια αγορά ήταν εφαρμογή από το play store του Android (ναι οκ, η Google σαν εταιρία μπορεί να έχει έδρα και στην Ελλάδα με Ελληνικό ΑΦΜ), και μια αγορά ήταν από το ebay της Αγγλίας, πλήρωσα απευθείας από το ebay, αλλά στην κίνηση στο e-banking φαίνεται paypal.

Τεκμήριο οικίας χωρίς να έχει σπίτι στο όνομά του;

Ναι, οι αγορές αυτές μπαίνουν στο αφορολόγητο των τραπεζών αυτόματα! και εγώ έχω δει αγορές από Κίνα aliexpress, gearbest κλπ μέσα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά οι τράπεζες βάζουν μέσα όλες τις συναλλαγές με κάρτα.  Προφανώς και δεν νομίζω να μας βάλουν να κάτσουμε να μετράμε μια-μια τις συναλλαγές.

Εγώ ότι βγάλει η τράπεζα θα το δηλώσω , αν και μάλλον θα μπαίνει αυτόματα όπως μπαίνουν οι τόκοι των τραπεζών.

Προσωπικά ήδη έχω φτάσει το όριο του αφορολόγητου από τώρα... και πλέον κάνω περισσότερες συναλλαγές και με μετρητό.

Δημοσ.

Το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης είναι 3000 ευρώ.

Οπότε χρειάζεται να έχει το 10% (300 ευρώ) συναλλαγές μέσω κάρτας;;

απο οτι ξερω 99% δεν ισχυει για ολους το λεω αυτο γιατι καποιος που εχει εισοδημο μονο απο κεα δεν χρειαζεται να μαζευει αποδείξεις 

Δημοσ.

Τεκμήριο οικίας χωρίς να έχει σπίτι στο όνομά του;

Ναι, οι αγορές αυτές μπαίνουν στο αφορολόγητο των τραπεζών αυτόματα! και εγώ έχω δει αγορές από Κίνα aliexpress, gearbest κλπ μέσα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά οι τράπεζες βάζουν μέσα όλες τις συναλλαγές με κάρτα.  Προφανώς και δεν νομίζω να μας βάλουν να κάτσουμε να μετράμε μια-μια τις συναλλαγές.

Εγώ ότι βγάλει η τράπεζα θα το δηλώσω , αν και μάλλον θα μπαίνει αυτόματα όπως μπαίνουν οι τόκοι των τραπεζών.

Προσωπικά ήδη έχω φτάσει το όριο του αφορολόγητου από τώρα... και πλέον κάνω περισσότερες συναλλαγές και με μετρητό.

Καταρχήν να τονίσω το "έχω ακούσει", δεν ξέρω το κατά πόσο ισχύει αλλά έχει δει να το αναπαράγουν σε πολλές ιστοσελίδες. Ακόμη και αν δεν έχεις δικό σου σπίτι, κάπου κάποιος σε έχει δηλώσει φιλοξενούμενο.

Δημοσ.

το τεκμήριο χρήσης του σπιτιού δεν γίνεται να το φάνε στη μάπα και οι φιλοξενούμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες/ενοικιαστες/αυτοί που τους το έχουν παραχωρήσει

είναι σαν να μπαίνει φόρος για το ίδιο πράγμα σε πολλά άτομα, αυτό δεν στέκει όσο παράλογα και αν είναι πολλά φορολογικά θέματα

άλλωστε ο φιλοξενούμενος βάζει μόνο το αφμ αυτού που τον φιλοξενεί, δεν μπαίνουν επιπλέον στοιχεία που αφορούν το σπίτι και με βάση αυτά επιβάλλεται ο φόρος

ο μόνος τρόπος να μιλάμε για 5000 είναι να γίνει το τεκμήριο διαβίωσης 5000, όχι να μιλάμε και για χρήση σπιτιού γενικά και αόριστα

θα μπορούσε ενδεχομένως να μοιραστεί σε φιλοξενούμενους και ιδιοκτήτες, αλλά έτσι θα έπρεπε να μειωθεί το τεκμήριο χρήσης για τους ιδιοκτήτες, όχι να επιβάλλεται πολλαπλές φορές 

Δημοσ.

Συγγνωμη αν εχει αναφερθει,αλλα οι πληρωμες μεσω e-banking φορου εισοδηματος μετρανε στο αφορολογητο?

Όχι δυστυχως όπως και κάθε πληρωμη υπερ δημοσιου ή δανειων

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δυστυχως όπως και κάθε πληρωμη υπερ δημοσιου ή δανειων

Είναι 100% σίγουρο αυτό? Το έχει δοκιμάσει κάποιος?

Εγώ προσωπικά δεν το δοκίμασα, αλλά έχω προσέξει πως οποιαδήποτε online αγορά/πληρωμή μέσω κάρτας μετράει στο αφορολόγητο. 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν το δοκίμασα, αλλά έχω προσέξει πως οποιαδήποτε online αγορά/πληρωμή μέσω κάρτας μετράει στο αφορολόγητο. 

Το εχω δοκιμασει παρα πολες φορες

100000% σιγουρο

Μακαρι να μετραγε .

• Like 1
Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι για αυτον τον λογο ρωτησα,μιας και στο ibank της εθνικης προσθετει τα παντα ως αγορες για καλυψη αφορολογητου,αλλα πολυ φοβαμαι οτι ουτε αυτοι εχουν καμια σημαντικη ενημερωση και απλα τα προσθετουν ολα στο αφορολογητο μεχρι να διευκρινιστει τι μετραει και τι οχι τελικα.

edit:Μολις ειδα την απαντηση του Γιαννη.

• Like 1
Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι για αυτον τον λογο ρωτησα,μιας και στο ibank της εθνικης προσθετει τα παντα ως αγορες για καλυψη αφορολογητου,αλλα πολυ φοβαμαι οτι ουτε αυτοι εχουν καμια σημαντικη ενημερωση και απλα τα προσθετουν ολα στο αφορολογητο μεχρι να διευκρινιστει τι μετραει και τι οχι τελικα.

edit:Μολις ειδα την απαντηση του Γιαννη.

Το εχουν ανακοινωσει επισημε ότι φοροι , δοσεις δανειων και ενοικια δεν μετρανε

Δημοσ.

Το εχουν ανακοινωσει επισημε ότι φοροι , δοσεις δανειων και ενοικια δεν μετρανε

Το θέμα είναι πως αυτά που ανακοινώνουν επίσημα δεν συμπίπτουν πάντα με αυτά που ισχύουν. Και εξηγούμαι, είχαν ανακοινώσει επίσημα ότι θα μετράνε οι δαπάνες που πραγματοποιούνται μέσω καρτών και μέσω e-banking, αλλά τελικά μετράνε μόνο αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω καρτών...

• Super Moderators
Δημοσ.

αλλά τελικά μετράνε μόνο αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω καρτών...

Αυτο το συμπέρασμα βγαίνει από τις εφαρμογές των τραπεζών στο e-banking ή από την εφορία?

Δημοσ.

Αυτο το συμπέρασμα βγαίνει από τις εφαρμογές των τραπεζών στο e-banking ή από την εφορία?

Από τις εφαρμογές των τραπεζών στο e-banking, στην ουσία αυτές θα πληροφορήσουν την εφορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...