Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

20.000 για ανακαινιση σπιτιου ειναι κατι περισσοτερο απο αναμενομενο νουμερο. Συνηθως μια φουλ ανακαινιση 2αριου παει πιο πανω σε κοστος (πατωματα, κουζινες, παγκοι, μπανιο, λευκες συσκευες, κουφωματα , πορτες , φωτιστικα, ηλεκτρολογικα κλπ).

Γιαυτο το λογο βλεπεις το 80% των διαμερισματων που πωλουνται να ειναι χρεπια να πωλουνται σε χαμηλες τιμες. Αν ηταν φθηνη η ανακαινιση θα την κανανε οι ιδιοκτητες για να πουληθει πιο ευκολα να ξεμπερδευανε.

Εδω εχεις ενα δίκιο, εχω δει αρκετούς πρόσφατα να κανουν ανακαινίσεις και το minimum ηταν αρχικά ενα 20αρικο και με καποιες ελλείψεις(πχ χωρις air condition) απο την άλλη ανεβαίνει και αρκετά παραπάνω ανάλογα με το τι θες να κάνεις τι υλικα θες να χρησιμοποιησεις και πόσα λεφτά θες να δώσεις.

Με 20χιλ. στις κακοφημες πυκνοκατοικημενες περιοχες της Αθηνας, πχ. Πατησια ή Κυψελη δε παιρνεις τρωγλη, κάθε αλλο.

Η ανακαινιση είναι διαφορετικο θεμα.

Λιγα τα λογια για τα πατησια ε, δεν ειμαστε τοσο χαλια :P Τουλάχιστον άνω πατησια και πλατεια παπαδιαμαντη εκει κοντα ειναι καλουτσικες γειτονιες, κατω πατησια απο την αλλη ναι ειναι λιγο τραγικα. Εγω εκει μεγάλωσα μπορει να ειμαι προκατειλημμένος αλλα δεν ζηλεψα ποτε καλύτερες περιοχές.. :P

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Καποιος που θελει να επενδυσει και προβλεπει οτι σε 10-30 χρονια θα εχει πολλαπλασιαστει η αξια, θα αγορασει.

Δηλαδή.

Η 50ετίας γκαρσονιέρα των 30 τετραγωνικών που σήμερα κάνει 20k, σε 20 χρόνια που θα είναι 70 ετών θα κάνει 40k ας πούμε.

Μπαφιασμένος είσαι ή απλά τρολ;

Δημοσ.

το μαμησατε και ψοφησε με το μπιρι-μπιρι κλασσικα,

θα απαντησει κανενας εδω ή να ρωτησουμε πουθενα αλλου;

πληρωμες δοσεων εφοριας μετρανε στο αφορολογητο;

Δημοσ.

Δεν τις βλέπω κάπου τουλάχιστον στο ebanking της nbg και Πειραιώς..

Μόνο πληρωμές ΔΕΗ/κινητών κτλπ βλέπω.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή.

Η 50ετίας γκαρσονιέρα των 30 τετραγωνικών που σήμερα κάνει 20k, σε 20 χρόνια που θα είναι 70 ετών θα κάνει 40k ας πούμε.

Μπαφιασμένος είσαι ή απλά τρολ;

Παλι βριζεις?... ξεχασες τα χαπια σου?

Οι τιμες των ακινητων αλλαζουν, τωρα με τη κριση εχουν πεσει πολυ κατω, καποια στιγμη η κριση θα φυγει δε θα ειναι παντα ετσι.

• Moderators
Δημοσ.

Εδω εχεις ενα δίκιο, εχω δει αρκετούς πρόσφατα να κανουν ανακαινίσεις και το minimum ηταν αρχικά ενα 20αρικο και με καποιες ελλείψεις(πχ χωρις air condition) απο την άλλη ανεβαίνει και αρκετά παραπάνω ανάλογα με το τι θες να κάνεις τι υλικα θες να χρησιμοποιησεις και πόσα λεφτά θες να δώσεις.

Όταν λέμε «ανακαίνιση» σπιτιού εννοούμε ότι παίρνουμε ένα σπίτι-χρέπι αρκετών δεκαετιών και του αλλάζουμε τα πάντα μέσα ώστε να φέρουμε το εσωτερικό του να μοιάζει με σπίτι που κατασκευάστηκε το 2017. Υπό αυτή την έννοια για ένα μέσο σπίτι των 70-100 τετραγωνικών (δυάρι ή τριάρι ας πούμε) τα 20k ευρώ δεν φτάνουν. Τα 30k είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, χωρίς υπερβολικές πολυτέλειες μάλιστα.

Δημοσ.

Όταν λέμε «ανακαίνιση» σπιτιού εννοούμε ότι παίρνουμε ένα σπίτι-χρέπι αρκετών δεκαετιών και του αλλάζουμε τα πάντα μέσα ώστε να φέρουμε το εσωτερικό του να μοιάζει με σπίτι που κατασκευάστηκε το 2017. Υπό αυτή την έννοια για ένα μέσο σπίτι των 70-100 τετραγωνικών (δυάρι ή τριάρι ας πούμε) τα 20k ευρώ δεν φτάνουν. Τα 30k είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, χωρίς υπερβολικές πολυτέλειες μάλιστα.

Νομιζω βαζεις αρκετα αν μιλαμε για απλη ανακαίνιση με 30k, προφανως θες να χρησιμοποιησεις πολυ καλα υλικα, πχ κουζινα corian/μασιφ ξυλο παντου κτλπ και θα αλλαξεις τα πάντα οπως λες, δηλαδή μιλάμε για ένα σπίτι σε τραγική κατάσταση..

Προφανώς μπορείς να ξεπεράσεις και τα 30k άνετα ανάλογα τι βάζεις, ειδικα στις λευκες συσκευές κτλπ αν θες μπορεις να φτάσεις το κοστος στο θεο οκ.

Παντως ενα range 20-30k ειναι το normal οντως.

Δημοσ.

Ερωτηση τελικα οι συναλαγες paypal με εκτος εοκ-εοχ περιλαμβανονται στο αφορογητο;

Αν για τις συναλλαγές αυτές χρεώνεται η κάρτα σου ναι, αν δεν χρεώνεται η κάρτα σου(πχ αν η πληρωμή γίνεται από το balance) όχι.

Δημοσ.

Ναι αυτό ισχύει. Ακόμη και συναλλαγές που έκανα χωρίς paypal με κάρτα στο aliexpress μου τα έβαλε η Πειραιώς στο αφορολόγητο  :huh:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωστοσο δηλαδη αν εγω στειλω χρηματα μεσω paypal στα ξαδερφια μου αμερικη η χρηση της καρτας που εβαλα τα χρηματα θα φανει ως paypal αγορα! Μαλισταααα μμμ κατι κενο υπαρχει.

Επεξ/σία από dimitrisappl
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ανεργος, με μηδενικό εισόδημα και καμία περιουσία στο όνομά του, χρειάζεται να κάνει δαπάνες με κάρτα για να μην φορολογηθεί;

Δημοσ.

Ανεργος, με μηδενικό εισόδημα και καμία περιουσία στο όνομά του, χρειάζεται να κάνει δαπάνες με κάρτα για να μην φορολογηθεί;

Ναι, αν δεν θέλει να πληρώσει τον φόρο που αναλογεί στα τεκμήρια του πρέπει να κάνει τις ανάλογες δαπάνες με κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...