Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δεν εχω να καταλαβω κατι, η εφορια θες να πεις.

Και που ξερει η εφορια ότι εδωσες λεφτα στο Κωτσοβολο επειδη αγορασες κατι(τι ακριβως?) και δεν πληρωσες πχ. ένα παλιο χρεος.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ είχα πληρώσει κάτι λογαριασμόυς της μάνας μου τηλεφώνου και βλέπω μπήκαν στο αφορολογητο

Μια χαρα μπαινουν οποιου  και αν ειναι ....

υποτιθεται οτι βαζεις στην αιτιολογια αγορα , αν εγω μεταφερω λεφτα πχ σε λογοριασμο που ανηκει στον κωτσοβολο η στην media markt κλπ πολυ θελει να καταλαβεις οτι ειναι αγορα 

Το συστημα δεν μπορει να καταλαβει "αιτια"  μεταφορας.

Δημοσ.

Μια χαρα μπαινουν οποιου  και αν ειναι ....

Το συστημα δεν μπορει να καταλαβει "αιτια"  μεταφορας.

ok αλλη ερωτηση η πληρωμες με prepaid μετρανε ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Και που ξερει η εφορια ότι εδωσες λεφτα στο Κωτσοβολο επειδη αγορασες κατι(τι ακριβως?) και δεν πληρωσες πχ. ένα παλιο χρεος.

Για αυτό πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να προσκομίζεις απόδειξη.

Πχ έκανε κάποιος μια εργασία στο σπίτι και το πόσο ήταν 5ψηφιο. Πως αλλιώς θα γίνει η πληρωμή? Μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό ασφαλώς...

• Like 1
Δημοσ.

Και που ξερει η εφορια ότι εδωσες λεφτα στο Κωτσοβολο επειδη αγορασες κατι(τι ακριβως?) και δεν πληρωσες πχ. ένα παλιο χρεος.

Το συστημα αυτοματα ειναι λογικο να μην καταλαβαινει αν το IBAN ανηκει σε επιχειρηση, προς το παρον. Aυτο  βεβαια, ειναι ξεκαθαρη ανεπαρκεια του φορολογικου συστηματος καθως θα επρεπε οι επιχειρησεις να υποχρεωθουν να καταχωρησουν τα IBAN τους στο mytaxis και απο εκει να γινεται η διασταυρωση με τα συστηματα των τραπεζων, και να περνανε στο αφορολογητο τα εμβασματα σε αυτα τα IBAN.

Απο την αλλη, ενας φοροτεχνικος θα μπορουσε να μας πει, κατα ποσο γινεται να φαω ακυρο αν παω στο γκισε με αποδειξη αγορας και αποδειξη καταθεσης του συγκεκριμενου ποσου τη συγκεκριμενη ημερομηνια στο IBAN του αλλου και αν χρειαζεται και μια βεβαιωση απο την τραπεζα του πωλητη οτι το συγκεκριμενο ΙΒΑΝ ειναι το IBAN της επιχειρησης του.

Αν αρνηθει να σου καλυψει αφορολογητο με τα παραπανω δικαιολογητικα, θα ειναι ενα ακομα απο τα epic παραλογα του φορολογικου συστηματος.

Δημοσ.

Πχ έκανε κάποιος μια εργασία στο σπίτι και το πόσο ήταν 5ψηφιο. Πως αλλιώς θα γίνει η πληρωμή? Μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό ασφαλώς...

Kι εγω περυσι πληρωσα τον οδοντογιατρο με μεταφορα  χρηματων στο λογ/σμο του γιατι δεν ειχε pos και με τα cc δε μπορουσα να σηκωσω το ποσο που ζητουσε. Ελαβα την αποδειξη ταχυδρομικως. Όπως καταλαβαινεις τετοιου ειδους πληρωμες δε μπορουν να μετρησουν. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Kι εγω περυσι πληρωσα τον οδοντογιατρο με μεταφορα  χρηματων στο λογ/σμο του γιατι δεν ειχε pos και με τα cc δε μπορουσα να σηκωσω το ποσο που ζητουσε. Ελαβα την αποδειξη ταχυδρομικως. Όπως καταλαβαινεις τετοιου ειδους πληρωμες δε μπορουν να μετρησουν.

Άλλο να μην έχει POS κι άλλο το ποσό να είναι πχ 20000. Με τι κάρτα θα το πληρώσεις αυτό?

Αν δεν σου δίνει την δυνατότητα να μπορείς να προσκομίσεις απόδειξη (σε τέτοιες περιπτώσεις) ώστε να μετρηθεί στο αφορολόγητο, τότε bye bye στο ΦΠΑ και να μην κλαιγόμαστε για φοροδιαφυγή...

Δημοσ.

Άλλο να μην έχει POS κι άλλο το ποσό να είναι πχ 20000. Με τι κάρτα θα το πληρώσεις αυτό?

Mε την ιδια καρτα που πληρωνεις και τα υπολοιπα ποσα.

Εσυ εχεις 20χιλιαρικα στο στρωμα και θες να πληρωσεις μετρητοις? τι αγορασες, πόρσε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Εσυ εχεις 20χιλιαρικα στο στρωμα και θες να πληρωσεις μετρητοις? τι αγορασες, πόρσε?

Που έγραψα για μετρητά? Τόση ώρα μιλάμε για μεταφορά από τραπεζικό σε τραπεζικό λογαριασμό. Ποια κάρτα έχει όρια πχ 20000?

Ανέφερα πιο πάνω εργασίες σε σπίτι.

Alzheimer's ? :P

Δημοσ.

δεν μιλαει για μετρητα αλλα για πληρωμη μεσω τραπεζας οπως πολυ καλα λεει ο φιλος ο ThReSh αν εγω πχ θελω να πληρωσω το ενοικιο  και το ποσο ειναι 550 ευρω τοτε θα πρεπει υποχρεωτικα να γινει μεσω τραπεζας αλλα στο αφορολογητο δεν θα πιανει 

ΕDIT

Το ενοικιο απο οτι ειδα δεν πιανει 

αλλα μπορει να εχει γινει αλλη παραγγελια που πρεπει να πληρωθει μεσω τραπεζας καθως δεν ειναι οοι υποχρεωμενοι να εχουν pos

Για αυτό πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να προσκομίζεις απόδειξη.

εχεις απολυτο δικιο

Δημοσ.

Που έγραψα για μετρητά? Τόση ώρα μιλάμε για μεταφορά από τραπεζικό σε τραπεζικό λογαριασμό. Ποια κάρτα έχει όρια πχ 20000?

Ανέφερα πιο πάνω εργασίες σε σπίτι.

Alzheimer's ? :P

20000 για εργασιες σε σπιτι? Καμμια βιλλα στην Εκαλη? Γιατι με τοσα λεφτα αγοραζεις σημερα ολοκληρο σπιτι.

Τα ορια της καρτας απ οτι ξερω μεταβαλλονται.

Εσυ τωρα μιλας για ποσο-μαμουθ, δε ξερω τι γινεται σε αυτές τις περιπτωσεις :)

Εικοσι χιλιαρικα παει σε νημα φοροδιαφυγης, όχι σε χτισιμο αφορολογητου.

δεν μιλαει για μετρητα αλλα για πληρωμη μεσω τραπεζας οπως πολυ καλα λεει ο φιλος ο ThReSh αν εγω πχ θελω να πληρωσω το ενοικιο  και το ποσο ειναι 550 ευρω τοτε θα πρεπει υποχρεωτικα να γινει μεσω τραπεζας αλλα στο αφορολογητο δεν θα πιανει 

ΕDIT

Το ενοικιο απο οτι ειδα δεν πιανει 

αλλα μπορει να εχει γινει αλλη παραγγελια που πρεπει να πληρωθει μεσω τραπεζας καθως δεν ειναι οοι υποχρεωμενοι να εχουν pos

Ε φυσικα, θα απαιτησεις απ τον ιδιοκτητη να εχει pos?

Δημοσ.

Αν δεν σου δίνει την δυνατότητα να μπορείς να προσκομίσεις απόδειξη (σε τέτοιες περιπτώσεις) ώστε να μετρηθεί στο αφορολόγητο, τότε bye bye στο ΦΠΑ και να μην κλαιγόμαστε για φοροδιαφυγή...

Για να κάνεις 20.000€ λογαριασμό σε οδοντίατρο θα πας πολλές φορές, εφόσον διαθέτει POS άνετα μπορείς να πληρώσεις τμηματικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν υποχρεώσει τον οδοντίατρο να έχει POS, ενώ ταυτόχρονα σε "τιμωρούν" αν δεν ξοδεύεις το εισόδημα σου με κάρτα.

Όσο για το ΦΠΑ, από όσο ξέρω δεν προβλέπεται για τον οδοντίατρο.

• Super Moderators
Δημοσ.

20000 για εργασιες σε σπιτι? Καμμια βιλλα στην Εκαλη? Γιατι με τοσα λεφτα αγοραζεις σημερα ολοκληρο σπιτι.

Τα ορια της καρτας απ οτι ξερω μεταβαλλονται.

Εσυ τωρα μιλας για ποσο-μαμουθ, δε ξερω τι γινεται σε αυτές τις περιπτωσεις :)

Εικοσι χιλιαρικα παει σε νημα φοροδιαφυγης, όχι σε χτισιμο αφορολογητου.

Για βάλε καμιά εξωτερική θερμομόνωση ή άλλαξε κουφώματα σε μεγάλο σπίτι και τα ξαναλέμε. Πάρε πχ καμία αντλία θερμότητας (7000-8000 με το καλημέρα).

Μεταβάλονται σε τέτοιο ύψος?

Τι φοροδιαφυγή?

Για να κάνεις 20.000€ λογαριασμό σε οδοντίατρο θα πας πολλές φορές, εφόσον διαθέτει POS άνετα μπορείς να πληρώσεις τμηματικά.

Προφανώς δεν μιλάω για οδοντίατρο...

Δημοσ.

Μεταβάλονται σε τέτοιο ύψος?

πλέον πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα

προ κρίσης τα όρια μεταβάλλονταν μόνο όταν έπιανες  ταβάνι στην κάρτα χωρίς να την εξηπηρετείς πάντα με συνέπεια

Πλέον όχι, ευτυχώς 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...