Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αφορά κάποια αγορά να σου πω την αλήθεια αυτή την στιγμή, επειδή βλέπω κάποιοι είστε αρκετά πιο ενημερωμένοι από άλλους (όπως εγώ) τι πόσο και πάνω θα μπορούσε να θεωρεί "σημαντικό", συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

Ένα παράδειγμα που μπορω να σκεφτω είναι να σου καταθεσει καποιος καποιες δεκάδες ή και παραπανω χιλιαδες γιατι του πουλησες περιουσιακο στοιχειο .

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ε κοίτα αν είναι να βρεθείς με 50 χιλιάρικα στο λογαριασμό σου όπως καταλαβαίνεις είναι θέμα, σε τέτοια περίπτωση (δωρεά από πατέρα) εγώ έναν τον έστειλα στην εφορία να το δηλώσει (και να πληρώσει) και όλα καλά να είναι ήσυχος

Και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχει ποτε κανένα πρόβλημα, άμα είναι να τους δώσεις λεφτά χαίρονται να σε εξυπηρετήσουν :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Με τα ιατρικα τι γινεται? Ακουσα ότι τα φαρμακα φετος θα μετρανε?

Επειδή η περιπτωση σου είναι καπως περιπλοκη και επαναλαμβανομενη καλυτερα να ρωτήσεις ένα λογιστη.Το σπιτι και οι δοσεις περιλαμβανοντε στο τεκμαρτο παντως.

Περιπλοκη?? Αντιθετα, ειναι πολυ απλη. 6 κωδικους βαζω μονο συν το σπιτι.

Λογιστη για τοσο λιτη δηλωση δε χρειαζομαι, καθε χρονο μονος μου την κανω.

Το ειπαμε ότι το σπιτι και το δανειο ειναι τεκμαρτα, γιατι όμως δεν φορολογούμαι για το τεκμαρτο αλλα μονο για το πραγματικο το οποιο ειναι χαμηλοτερο? Μηπως απο τη φορολογηση του τεκμαρτου εξαιρουνται οι μισθωτοι, δηλαδη αυτοι που βαζουν ποσο στον 301?

για να έχεις επιστροφή στη δήλωσή σου πρέπει πάντα να σου έχει παρακρατηθεί φόρος, αλλιώς επιστροφή από το τίποτα δεν παίζει, στη δική σου περίπτωση ο όποιος "εργοδότης" σου σου κρατάει μεγάλο φόρο για λόγο που δε μπορώ να ξέρω, οπότε παίρνεις πίσω τη διαφορά 

αν για παράδειγμα σου παρακρατείται το 20% από τα 3000 είναι πιθανό να προκύπτει επιστροφή και ας έχεις τεκμαρτό 12, βέβαια όσο μειώνεται το αφορολόγητο η πιθανότητα αυτή μειώνεται 

Eτσι ακριβως, και αυτό ακριβως συμβαινει. Μου επιστρεφεται αυτουσιο ότι παρακρατηθηκε.

Δε μιλαμε  απλα για πιθανοτητα, το προγραμμα υπολογισμου φορου το λεει.

Δημοσ.

Με τα ιατρικα τι γινεται? Ακουσα ότι τα φαρμακα φετος θα μετρανε?

Περιπλοκη?? Αντιθετα, ειναι πολυ απλη. 6 κωδικους βαζω μονο συν το σπιτι.

Λογιστη για τοσο λιτη δηλωση δε χρειαζομαι, καθε χρονο μονος μου την κανω.

Το ειπαμε ότι το σπιτι και το δανειο ειναι τεκμαρτα, γιατι όμως δεν φορολογούμαι για το τεκμαρτο αλλα μονο για το πραγματικο το οποιο ειναι χαμηλοτερο? Μηπως απο τη φορολογηση του τεκμαρτου εξαιρουνται οι μισθωτοι, δηλαδη αυτοι που βαζουν ποσο στον 301?

Eτσι ακριβως, και αυτό ακριβως συμβαινει. Μου επιστρεφεται αυτουσιο ότι παρακρατηθηκε.

Δε μιλαμε  απλα για πιθανοτητα, το προγραμμα υπολογισμου φορου το λεει.

Μα ολοι στον 301 βαζουμε τους μισθους μας αλλα επειδη με τις εδω γνωσεις δεν μπορουμε μαλλον να σε βοηθησουμε καλο ειναι να ρωτησεις ενα λογιστη μηπως ισχυει κατι αλλο για σενα απο το αλλο εισοδημα που λες ή μηπως κανεις κατι λαθος.

ΦΜΥ σου παρακρατουν ? Αν ναι οσα παιρνεις και πισω ?

Δημοσ.

Μα ολοι στον 301 βαζουμε τους μισθους μας αλλα επειδη με τις εδω γνωσεις δεν μπορουμε μαλλον να σε βοηθησουμε καλο ειναι να ρωτησεις ενα λογιστη μηπως ισχυει κατι αλλο για σενα απο το αλλο εισοδημα που λες ή μηπως κανεις κατι λαθος.

ΦΜΥ σου παρακρατουν ? Αν ναι οσα παιρνεις και πισω ?

Δεν είναι ολοι μισθωτοι.

Σε τι να με βοηθησετε, ξερω τι θα παρω αφου το πρόγραμμα το βγαζει. Η απορια ποτε φορολογείται το πραγματικο και ποτε το τεκμαρτο αφορα ολο το κοσμο, όχι μονο εμενα.

Την ιδια δηλωση (με αλλα ποσα) ειχα και περυσι, οποτε δε κανω κατι λαθος.

Μου παρακρατηθηκε ενας φορος, τον οποιο και παιρνω πισω. Δε ξερω αν λεγεται φμυ ή καπως αλλιως. Ιδιο νουμερο και σε 313 και σε 315.

Δημοσ.

Δεν είναι ολοι μισθωτοι.

Σε τι να με βοηθησετε, ξερω τι θα παρω αφου το πρόγραμμα το βγαζει. Η απορια ποτε φορολογείται το πραγματικο και ποτε το τεκμαρτο αφορα ολο το κοσμο, όχι μονο εμενα.

Την ιδια δηλωση (με αλλα ποσα) ειχα και περυσι, οποτε δε κανω κατι λαθος.

Μου παρακρατηθηκε ενας φορος, τον οποιο και παιρνω πισω. Δε ξερω αν λεγεται φμυ ή καπως αλλιως. Ιδιο νουμερο και σε 313 και σε 315.

Νομιζω σου εχω απαντησει οι μπορουσα . Αν δεν μπορεις να καταλαβεις δεν μπορω να κανω κατι αλλο.

Δημοσ.

Νομιζω σου εχω απαντησει οι μπορουσα . Αν δεν μπορεις να καταλαβεις δεν μπορω να κανω κατι αλλο.

Τι πραγμα δε μπορω να καταλαβω? σε οτι με ρωτησες σου απαντησα και με λεπτομερεια.

Υπαρχει θεμα στο insomnia για την συμπλήρωση φορολογικών δηλωσεων ;

Μαλλον αυτο εδώ εξελίσσεται σε τετοιο.

Δημοσ.

Τι πραγμα δε μπορω να καταλαβω? σε οτι με ρωτησες σου απαντησα και με λεπτομερεια.

Παλι  παρασυρθηκαμε .Ας σβησει καποιος τα ασχετα .Και τα δικα μου αλλα να μην κλειδωσει το θεμα παρακαλω.

Αλλο χτισιμο αφορολογητου και αλλο συμπληρωση φορολογικης δηλωσης.

Δημοσ.

Εκει ηθελα να καταληξω .....

Παλι παρασυρθηκαμε .Ας σβησει καποιος τα ασχετα .Και τα δικα μου αλλα να μην κλειδωσει το θεμα παρακαλω.

Αλλο χτισιμο αφορολογητου και αλλο συμπληρωση φορολογικης δηλωσης.

Μπορεί να γίνει απλα μια μετονομασια στον τιτλο
  • Like 1
Δημοσ.

Φέτος μου είπε ο λογιστής μου ότι ουσιαστικά "χαρίσαν" κεφάλαια προς ανάλωση

Το διαπίστωσα και με τη δήλωσή μου, με άφηνε να κάνω ανάλωση κεφαλαίων πολύ μεγαλύτερο ποσό από ότι είχα πέρυσι (δοκίμασα και θα με άφηνε να κάνω 35~40 χιλιάρικα παραπάνω από πέρυσι, χωρίς να είναι αυτό το εισόδημά μου στο 2016)

Μήπως έχει σχέση με αυτό που λέτε ;

Δημοσ.

Καλα ολα αυτα αλλα αν δεν μπει εφαρμογη  taxis μπορει να μας λενε αλλα μετα .

Ειδικα με αγορες απο εξωτερικο δεν εχει ξεκαθαριστει αν μετρανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...