Ihavetheanswers Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Έχω την εντύπωση ότι κάπου μπερδεύετε τις προσωπικές σας απόψεις πάνω σε θέματα διαχείρισης της οικονομίας με την γενική εικόνα του πολιτισμού μας... πχ... το ότι εμένα δεν με αφορά η εξάντληση των αποθεμάτων πετρελαίου, γιατί όταν θα τελειώσει εγώ θα είμαι εις τόπο χλοερό... δεν σημαίνει ότι θα αρχίσω να γκρινιάζω για το αν ένα κράτος αποφασίσει να επενδύσει κάποια δις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας... Μην είστε αρνητικοί σε ότι δεν καταλαβαίνετε και σας παρακαλώ σταματήστε το τροπάριο γιατί αυτό και όχι το άλλο... Τεράστια ποσά δίνονται πάνω στην έρευνα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την ιατρική ή και την καταπολέμηση της πείνας... και όμως το ότι στον δρόμο χάνονται δεν βλέπω να σας απασχολεί... Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δίνονται περισσότερα χρήματα στην εξερεύνηση του διαστήματος ή στις ιατρικές ανακαλύψεις ή στην καταπολέμηση της πείνας ή κάπου αλλού. Ούτε το κράτος (και το κάθε κράτος) ξέρει. Εγώ ξέρω τις δικές μου ανάγκες και που δίνω εγώ τα χρήματα μου. Σίγουρα δεν δικαιολογεί η εξάντληση ενός πόρου την παρέμβαση του κράτους για να γίνει "ομαλά" η μετάβαση σε κάποιον άλλο πόρο. Ο μόνος λόγος που δικαιολογείται η παρέμβαση του κράτους στο θέμα των ΑΠΕ και της παραγωγής ενέργειας (και βέβαια όχι με επιδοτήσεις αλλά με άλλους τρόπους) είναι διότι η χρήση πετρελαίου/λιγνίτη (και σε μικρότερο βαθμό φυσικού αερίου) είναι επικίνδυνη για την ζωή/υγεία και την περιουσία μας λόγο του διοξειδίου του άνθρακα/κλιματικής αλλαγής αλλά και άλλων βλαβερών μικροσωματιδίων.
AtiX Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δίνονται περισσότερα χρήματα στην εξερεύνηση του διαστήματος ή στις ιατρικές ανακαλύψεις ή στην καταπολέμηση της πείνας ή κάπου αλλού. Ούτε το κράτος (και το κάθε κράτος) ξέρει. Εγώ ξέρω τις δικές μου ανάγκες και που δίνω εγώ τα χρήματα μου. Σίγουρα δεν δικαιολογεί η εξάντληση ενός πόρου την παρέμβαση του κράτους για να γίνει "ομαλά" η μετάβαση σε κάποιον άλλο πόρο. Ο μόνος λόγος που δικαιολογείται η παρέμβαση του κράτους στο θέμα των ΑΠΕ και της παραγωγής ενέργειας (και βέβαια όχι με επιδοτήσεις αλλά με άλλους τρόπους) είναι διότι η χρήση πετρελαίου/λιγνίτη (και σε μικρότερο βαθμό φυσικού αερίου) είναι επικίνδυνη για την ζωή/υγεία και την περιουσία μας λόγο του διοξειδίου του άνθρακα/κλιματικής αλλαγής αλλά και άλλων βλαβερών μικροσωματιδίων. Θα ήθελα πάρα πολύ να σου απαντήσω με λογικά επιχειρήματα... αλλά έχω κάποιες ερωτήματα πρώτα, όπως: Πως και πόσα από τα δικά σου χρήματα επιδοτούν το πρόγραμμα της nasa/esa? Πως γίνεται η δικές σου, ατομικές ανάγκες να επιβάλλονται σε μια κοινωνία? Πως γίνεται να ενδιαφέρεσαι για την τεχνολογία, την επιστήμη και την πρόοδο και ταυτόχρονα να τις κατατάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου? Αύριο θα είναι ίδιες? Αν δεν είναι τι θα κάνεις? Γιατί αφού δεν ενδιαφέρεσαι για την τεχνολογική πρόοδο στην διαστημική τεχνολογία επί του παρόντος, καρπώνεσαι τα όποια καλά σου έχει προσφέρει? Πιστεύεις ότι είναι σωστό να ζεις εις βάρος των άλλων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις