geormitk Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 i) Το ποσό που διαθέτουμε: 500-600 € ii) Tη χρήση του υπολογιστή (Ιντερνετ, εργασίες γραφείου, λίγο photoshop, gaming του τύπου l2,dota2 κ.α.) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Photoshop για hobby. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Έχω οθόνη ήδη. Θα πάρω άλλη αργότερα v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Δεν έχω πρόβλημα, ας είναι απο διάφορα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα συναρμολογηθεί απο εμένα viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Ίσως να γίνει μετά απο μεγάλο διάστημα, όχι διπλή κάρτα. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Όχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι Έχω επιλέξει τα παρακάτω Site: Κουτί Site: ΜητρικήΚάρτα Site: ΜνήμηRAM Site: SSD Ψάχνω επεξεργάστη και ίσως κάρτα γραφικών.Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με αυτά που επέλεξα, και αν μπορούσαμε να μειώσουμε κάτι.Προσανατολίζομαι σε επεξεργαστή Ryzen R5 αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω ανάμεσα σε 1400-1500-1600 από τη σειρά.Κάρτα γραφικών θα χρειαστώ για το ελαφρύ gaming ?Γενικά πειτε μου την γνώμη σας. 1
jimakos234 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Επειδη δεν βγαινει το Budget με τις εγχωριες τιμες , θα σου προτεινα τα παρακατω μαζι με αυτα που εχεις + διαφορετικη mobo Επισης οι ryzen δεν εχουν καρτα γραφικων ενσωματωμενη, οποτε θα χρειαστεις μια cpu:https://www.skroutz.gr/s/11139196/AMD-Ryzen-5-1400.html gpu: https://www.skroutz.gr/s/5213534/Gigabyte-GeForce-GT-730-2GB-GV-N730D5-2GI-Rev-1-0.html psu: https://www.skroutz.gr/s/8728254/XFX-Power-Supply-500w.html mobo: https://www.skroutz.gr/s/11224251/Asus-Prime-B350-Plus.html Σαν καρτα, αν καταφερεις και στριμωξεις αυτην θα εισαι ακομα καλυτερα https://www.skroutz.gr/s/10554879/MSI-Radeon-RX-460-2GB-OC-Radeon-RX-460-2G-OC.html 3
geormitk Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Αρα θεωρείς ότι με τον 1400 θα είμαι οκ για τα επόμενα χρόνια.Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις, ο 1400 έχει ψύκτρα στο κουτί ή πρεπει να πάρω μια άλλη?Τροφοδοτικό έχω επιλέξει το εξής, απλά παρέλειψα να το γράψω παραπάνω : Thermaltake Smark SE 530 W. Θεωρώ πως τα παιχνίδια που παίζω έχουν ελάχιστες απαιτήσεις, όποτε μάλλον θα επιλέξω την πρώτη κάρτα που μου έδειξες.Εν τέλει, θεωρείται πως το παραπάνω μηχάνημα θα μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου για την επόμενη 3-4 ετία ?Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας. 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Αρα θεωρείς ότι με τον 1400 θα είμαι οκ για τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις, ο 1400 έχει ψύκτρα στο κουτί ή πρεπει να πάρω μια άλλη? Τροφοδοτικό έχω επιλέξει το εξής, απλά παρέλειψα να το γράψω παραπάνω : Thermaltake Smark SE 530 W. Θεωρώ πως τα παιχνίδια που παίζω έχουν ελάχιστες απαιτήσεις, όποτε μάλλον θα επιλέξω την πρώτη κάρτα που μου έδειξες. Εν τέλει, θεωρείται πως το παραπάνω μηχάνημα θα μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου για την επόμενη 3-4 ετία ? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας. Πολύ καλό το τροφοδοτικό. Το έχω πάρει κ εγώ !
jimakos234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Αρα θεωρείς ότι με τον 1400 θα είμαι οκ για τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις, ο 1400 έχει ψύκτρα στο κουτί ή πρεπει να πάρω μια άλλη? Τροφοδοτικό έχω επιλέξει το εξής, απλά παρέλειψα να το γράψω παραπάνω : Thermaltake Smark SE 530 W. Θεωρώ πως τα παιχνίδια που παίζω έχουν ελάχιστες απαιτήσεις, όποτε μάλλον θα επιλέξω την πρώτη κάρτα που μου έδειξες. Εν τέλει, θεωρείται πως το παραπάνω μηχάνημα θα μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου για την επόμενη 3-4 ετία ? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας. εχει ψυκτρα ο 1400, μονο ο 1600Χ δεν εχει. Καλο ειναι, αν και ποιοτικα τα XFX (seasonic oem) τεινουν να ειναι καλυτερα. Η πρωτη καρτα ειναι για κανα lol και Mobas γενικα, οποτε αν εχεις βλεψεις για τιποτα παραπανω η 460 θα ανταπεξελθει καλυτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα