Rebelos2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κάποιος, κάπου, κάποτε, του κλάδου, όντας ο ίδιος αγρότης, μου είχε πει πως οι ντομάτες που φαίνονται πιο "στραπατσαρισμένες", πιο ταλαιπωρημένες, είναι και οι πιο καλές. Αντίθετα, αυτές που λαμποκοπούν, που έχουν το τέλειο σχήμα και είναι κατάκοκκινες, είναι αυτές που έχουν φάει τα φυτοφάρμακα τα πολλά. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από Rebelos2018
majunior Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 49 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Κάποιος, κάπου, κάποτε, του κλάδου, όντας ο ίδιος αγρότης, μου είχε πει πως οι ντομάτες που φαίνονται πιο "στραπατσαρισμένες", πιο ταλαιπωρημένες, είναι και οι πιο καλές. Αντίθετα, αυτές που λαμποκοπούν, που έχουν το τέλειο σχήμα και είναι κατάκοκκινες, είναι αυτές που έχουν φάει τα φυτοφάρμακα τα πολλά. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μια τομάτα που έχει στραπατσαριστεί σημαίνει απλά ότι δεν την έχουν χειριστεί καλά κάποια στιγμή. Δεν έχουν σχέση τα φυτοφάρμακα που έχει φάει ούτε θα μπορούσαν και ποτέ να την προστατέψουν από το στραπατσάρισμα. Το γυάλισμα με κεριά αντίθετα, είναι κάτι που γίνεται στα φρούτα/λαχανικά.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε εισαι τελειως ακυρος: Στη μεγαλυτερη Λαικη της Ευρωπης (Βρυξελλες) γινεται κανονικα σε δρομους και δεν εχει καμμια διαφορα με τη δικη μας. Γινεται παντα κυριακη και για να σε φτιαξω, ειναι διπλα στο μεγαλυτερο σιδηροδρομικο σταθμο της χωρας με οτι συνεπαγεται αυτο...* Ακομα και Καναδα που πηγαινα Λαικη, π.χ Μοντρεαλ αν και γινεται τα περισσοτερα πανερια σε ειδικο δημοτικο χωρο, ο δημος εδωσε αδεια και σε στενα οποτε παλι οπως εμεις.. Στο θεμα μας τωρα: εγω προσωπικα καλυτερα να ειχα λαικη μια φορα την εβδομαδα παρα ενα δημοτικο σχολειο, ενα θυροβωδες κλαμπ ή να μενω σε λεωφορο/δρομο με καγκουρινους. Το προβλημα που υπαρχει σε μερικες λαικες ειναι η βρωμα (ψαρια κυριως) και εκει το καταλαβαινω ή ενω υπαρχει η επιλογη σε δημο να μεταφερεται η λαικη ανα εξαμηνο, οι δημοτικοι αρχοντες το γραφουν στα @@ τους... δε συζητω καν την αναγκαιοτητα της λαικης μιας και δυστηχως δεν εχω ειδοδημα κολωνακιωτη *εξτρα κανονακι: ποτε σε λαικη εξωτερικου ειτε Ευρωπη σε αναπτηγμενες χωρες ειτε Βορεια Αμερικη δεν εχω λαβει αποδειξη σε αντιθεση με τη χωρα μας(!). Επισης σε αρκετες "καλες χωρες" αν πας να πληρωσεις με καρτα απλως...γελανε εχω δει και εγω εξω λαικη. ηταν ΗΣΥΧΑ, ηταν ΚΑΘΑΡΑ και τουλάχιστον αυτη που ειδα εγω ηταν σε πεζόδρομο, οχι σε δρομο. Εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε. Εχω και δημοτικο σχολειο διπλα μου. Φασαρια δεν φαντάζεσαι ποση. Οταν λεω διπλα μου εννοω οτι μαζευω μπαλες απο την αυλη και τις πεταω πισω, οχι στα 50 μετρα, στον πισω τοιχο ειναι. Καμια επαφη με τη λαικη. Η λαικη ειναι καταρα μαυρη να σου κατσει στο σπιτι. Θες να σου πω τι τραβαω για να φυγω ακομα και πεζος απο το σπιτι μου? με το μηχανακι ασε καλυτερα... Να σου πω οτι μπαινουν χυμα στα σπιτια για να παρουν νερο απο το λαστιχο και πρεπει να κλειδωνουμε πορτες? οτι σπανε με τα αμαξια τα φυτα του πεζοδρομιου? οτι αν δεν καθαρισεις εσυ το πεζοδρομιο σου, ο δημος το αφηνει μισοβρωμικο? Οτι με το στριμωξιδι απο αμαξια εχουμε ολοι γδαρμενα φτερα και σπασμενους καθρεπτες? Οτι αν θες να κοιμηθεις και εισαι απο αυτους που θελουν υσηχια θα σε ξυπνησει στις 4 το χαραμα ο πακιστανος που πεταει τα σιδερα απο το φορτηγο λες και ειναι σε χωραφι ενω ουρλιαζει στον απεναντι πακιστανο? οτι βαριουνται να πανε στην τουλαετα και κατουρανε μαντρες σπιτιων? οσο για ποιοτητα, ξερω πολυ καλα οτι μονο το πρωι βρισκεις κατι καλο. αν μπορεις να πας στις 8-9 βρισκεις. μετα ειναι τα ιδια με το σμ απλως πιο φθηνα. και ουτε ενας στους δεκα δεν εχει καλα προιοντα. τα περισσοτερα ειναι απο τη λαχαναγορα απλως πιο φθηνα απο σμ. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από basilis_k6 1
Rebelos2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 1 λεπτό πριν, majunior είπε Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μια τομάτα που έχει στραπατσαριστεί σημαίνει απλά ότι δεν την έχουν χειριστεί καλά κάποια στιγμή. Δεν έχουν σχέση τα φυτοφάρμακα που έχει φάει ούτε θα μπορούσαν και ποτέ να την προστατέψουν από το στραπατσάρισμα. Το γυάλισμα με κεριά αντίθετα, είναι κάτι που γίνεται στα φρούτα/λαχανικά. Δεν μίλησα μόνο για το γυάλισμα. Αναφέρομαι σε αυτές που έχουν το τέλειο σχήμα, χωρίς ελαττώματα, οπτικά. Και για τις στραπατσαρισμένες που έγραψα, εννοώ αυτές που φαίνονται μη άρτιες, οπτικά.
majunior Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Δεν μίλησα μόνο για το γυάλισμα. Αναφέρομαι σε αυτές που έχουν το τέλειο σχήμα, χωρίς ελαττώματα, οπτικά. Και για τις στραπατσαρισμένες που έγραψα, εννοώ αυτές που φαίνονται μη άρτιες, οπτικά. Ούτε και αυτό ισχύει. Γενικά δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις με το μάτι ποιο προϊόν έχει φυτοφάρμακα ή όχι, εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις που συγκεκριμένα φυτοφάρμακα έχουν αφήσει σημάδι πάνω στο προϊόν από κακή εφαρμογή.
Rebelos2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Μόλις τώρα, majunior είπε Ούτε και αυτό ισχύει. Γενικά δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις με το μάτι ποιο προϊόν έχει φυτοφάρμακα ή όχι, εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις που συγκεκριμένα φυτοφάρμακα έχουν αφήσει σημάδι πάνω στο προϊόν από κακή εφαρμογή. Πάντως αγρότης μου το είχε πει.
konc Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 3 minutes ago, basilis_k6 said: Εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε. <snip> Ακριβώς. Να προσθέσω σε όσα έγραψες πως δεν έχεις πρόσβαση στο parking του σπιτιού σου για μία ολόκληρη μέρα. Δεν μπορείς να μπεις ούτε αν βγεις από το parking του δικού σου σπιτιού 1 μέρα στις 7. Το προηγούμενο βράδυ παρατάς το αυτοκίνητό σου κάπου μακριά, το πρωί πας με τα πόδια να το πάρεις, και αν είσαι άτυχος και γυρίζεις από τη δουλειά πριν μαζέψουν δεν μπορείς ούτε να μπεις σπίτι σου. Ναι ξέρω πολλοί δεν έχουν parking έτσι και αλλιώς, αλλά αν έχεις και το έχεις πληρώσει μαζί με κάποιο καλό αυτοκίνητο ας πούμε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σπίτι σου και την περιουσία σου. Οι ζημιές είναι άλλο θέμα. Χώνουν τα φορτηγάκια όπου βρουν σπρώχνοντας τα υπόλοιπα λες και είναι στο χωράφι, πετάνε τα σίδερα και τις ομπρέλες τις μάντρες και τα κάγκελα, κανένας σεβασμός στη γειτονιά που τους φιλοξενεί. Φέρονται λες και τους χρωστάς. Για να μην φτάσω στα δύσκολα θέματα, όπως ας πούμε τις κλοπές από το γυφταριό που τριγυρνάει τη λαϊκή που πάντα συμβαίνουν εκείνη τη μέρα... Και πολλά άλλα που δεν μπορείτε να φανταστείτε όσοι δεν έχετε το "προνόμιο" να γίνεται μπροστά από το σπίτι σας.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 4 λεπτά πριν, konc είπε Ακριβώς. Να προσθέσω σε όσα έγραψες πως δεν έχεις πρόσβαση στο parking του σπιτιού σου για μία ολόκληρη μέρα. Δεν μπορείς να μπεις ούτε αν βγεις από το parking του δικού σου σπιτιού 1 μέρα στις 7. Το προηγούμενο βράδυ παρατάς το αυτοκίνητό σου κάπου μακριά, το πρωί πας με τα πόδια να το πάρεις, και αν είσαι άτυχος και γυρίζεις από τη δουλειά πριν μαζέψουν δεν μπορείς ούτε να μπεις σπίτι σου. Ναι ξέρω πολλοί δεν έχουν parking έτσι και αλλιώς, αλλά αν έχεις και το έχεις πληρώσει μαζί με κάποιο καλό αυτοκίνητο ας πούμε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σπίτι σου και την περιουσία σου. Οι ζημιές είναι άλλο θέμα. Χώνουν τα φορτηγάκια όπου βρουν σπρώχνοντας τα υπόλοιπα λες και είναι στο χωράφι, πετάνε τα σίδερα και τις ομπρέλες τις μάντρες και τα κάγκελα, κανένας σεβασμός στη γειτονιά που τους φιλοξενεί. Φέρονται λες και τους χρωστάς. Για να μην φτάσω στα δύσκολα θέματα, όπως ας πούμε τις κλοπές από το γυφταριό που τριγυρνάει τη λαϊκή που πάντα συμβαίνουν εκείνη τη μέρα... Και πολλά άλλα που δεν μπορείτε να φανταστείτε όσοι δεν έχετε το "προνόμιο" να γίνεται μπροστά από το σπίτι σας. αν και δεν ειναι ευθυνη της λαικης, οντως οι κλοπες στα σπιτια εδω γυρω ολες την ωρα της λαικης γινονται.
haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Κάποιος, κάπου, κάποτε, του κλάδου, όντας ο ίδιος αγρότης, μου είχε πει πως οι ντομάτες που φαίνονται πιο "στραπατσαρισμένες", πιο ταλαιπωρημένες, είναι και οι πιο καλές. Αντίθετα, αυτές που λαμποκοπούν, που έχουν το τέλειο σχήμα και είναι κατάκοκκινες, είναι αυτές που έχουν φάει τα φυτοφάρμακα τα πολλά. Ίσως λέγοντας "ταλαιπωρημένες" να μην εννοούσε ζουληγμένες ή ότι άλλο, αφού αυτό δείχνει κακή διαχείριση/αποθήκευση και να εννοούσε αυτές με το "ατσούμπαλο" σχήμα αφού σίγουρα οι περισσότεροι θα την προσπεράσουν και θα πάνε προς τη "μοντέλα" του είδους. Γι' αυτό βέβαια και υπάρχει η τάση/προσπάθεια προς το "ωραίο" φρούτο (ωραίο σχήμα, χρώμα, χωρίς στίγματα, κλπ) και το όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό (να αντέχει στο ράφι) και ελάχιστα ενδιαφέρει η γεύση τους περισσότερους παραγωγούς. Τουλάχιστον αυτούς με τις μεγάλες παραγωγές που τροφοδοτούν τα supermarket. Σημ. Ρίχνω ιδέα για το επόμενο trend. Ζαρζαβατικός ρατσισμός για τον οποίο θα διώκεται όποιος διαλέγει μόνο κατακόκκινες στρογγυλές ντομάτες ή κίτρινες μπανάνες με το σωστό σχήμα, χωρίς στίγματα (ειδικά αν απορρίπτει τις κρητικές λόγω...μεγέθους ) Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από haris_216
Rebelos2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 6 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ίσως λέγοντας "ταλαιπωρημένες" να μην εννοούσε ζουληγμένες ή ότι άλλο, αφού αυτό δείχνει κακή διαχείριση/αποθήκευση και να εννοούσε αυτές με το "ατσούμπαλο" σχήμα αφού σίγουρα οι περισσότεροι θα την προσπεράσουν και θα πάνε προς τη "μοντέλα" του είδους. Γι' αυτό βέβαια και υπάρχει η τάση/προσπάθεια προς το "ωραίο" φρούτο (ωραίο σχήμα, χρώμα, χωρίς στίγματα, κλπ) και το όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό (να αντέχει στο ράφι) και ελάχιστα ενδιαφέρει η γεύση τους περισσότερους παραγωγούς. Τουλάχιστον αυτούς με τις μεγάλες παραγωγές που τροφοδοτούν τα supermarket. Σημ. Ρίχνω ιδέα για το επόμενο trend. Ζαρζαβατικός ρατσισμός για τον οποίο θα διώκεται όποιος διαλέγει μόνο κατακόκκινες στρογγυλές ντομάτες ή κίτρινες μπανάνες με το σωστό σχήμα, χωρίς στίγματα (ειδικά αν απορρίπτει τις κρητικές λόγω...μεγέθους ) Αυτό εννοούσα και εγώ ακριβώς, ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.
JakeKaufman Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 17 hours ago, lector said: ...ναι, τα οποια προβληματα βεβαια τα ξεχναμε οταν προκειται για τσιρκολικια τυπου ωνασης στεγη, μαραθωνιοι, ημιμαραθωνιοι, παραμαραθωνιοι, ολυμπιακες φλογες και γενικα διαφορα πανηγυρια για αργοσχολους. Αργόσχολοι οι μαραθωνοδρόμοι... φαντάζομαι οι πολυάσχολοι είναι αυτοί που αράζουν στον καναπέ 😀😀😀
kalmik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 ΟΙ λαϊκές χάλασαν από τότε που στην πλειοψηφία οι πωλητές είναι μανάβηδες μεταπράτες και όχι παραγωγοί. Τελεία και παύλα. Με το ντουφέκι να βρεις καλύτερη ποιότητα και όσο για τιμές πατάτες και κρεμύδια στοιχίζουν -20% στο Σκλαβενίτη. Όσο για τους πακιστανούς που αλαλάζουν, δυστυχώς τριτοκοσμική εικόνα.... 2
lordvec Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εμένα θα μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ όλοι λένε ότι ψωνίζουν ωραία πράγματα από τη λαϊκή, και τους πιστεύω, εγώ ψωνίζω πάντα σκατά; Έχω δοκιμάσει να πάω πρωί, να πάω μεσημέρι, να πάω στα φτηνά, να πάω στα ακριβά. Να πάω εκεί που πάνε οι γριές, που πάνε οι μεσήλικες, που δεν πάει κανείς. Να παω σε αυτούς που έχουν ένα μόνο πράγμα, σε αυτούς που έχουν πολλά. Αποτυχία πάντα. Και η γυναίκα μου αρνείται πεισματικά να πάει αυτή. Κάνα τιπ?? (να αλλάξω γυναίκα;) Και αυτή η Νάξος, πόσες πατάτες έχει πια, πρέπει να είναι περισσότερες από τα βότσαλα Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από lordvec 2 2
Rebelos2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, lordvec είπε Εμένα θα μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ όλοι λένε ότι ψωνίζουν ωραία πράγματα από τη λαϊκή, και τους πιστεύω, εγώ ψωνίζω πάντα σκατά; Έχω δοκιμάσει να πάω πρωί, να πάω μεσημέρι, να πάω στα φτηνά, να πάω στα ακριβά. Να πάω εκεί που πάνε οι γριές, που πάνε οι μεσήλικες, που δεν πάει κανείς. Να παω σε αυτούς που έχουν ένα μόνο πράγμα, σε αυτούς που έχουν πολλά. Αποτυχία πάντα. Και η γυναίκα μου αρνείται πεισματικά να πάει αυτή. Κάνα τιπ?? (να αλλάξω γυναίκα;) Και αυτή η Νάξος, πόσες πατάτες έχει πια, πρέπει να είναι περισσότερες από τα βότσαλα Άμα θες πατάτες για τηγάνι, πάρε Κύπρου και θα με θυμηθείς.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 17 λεπτά πριν, lordvec είπε Και η γυναίκα μου αρνείται πεισματικά να πάει αυτή. Κάνα τιπ?? (να αλλάξω γυναίκα;) και μενα ρπμ 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα