Προς το περιεχόμενο

Λαικές αγορές

aggelos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 12/4/2017 στις 4:49 ΜΜ, JohnTehGreek είπε

Αυτό με τις γριές με εκνεύρισε

Μια μεγάλη μπούρδα είναι η λαική.

Αυτό που μου την κοπανάει περισσότερο στα νεύρα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν λαικές κάθε 5 τετράγωνα!!!

Γιατί γίνεται αυτό; Μην και κουραστούν οι γριές και κάνουν 1 βήμα παραπάνω; Καλό θα τους κάνει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, stelioz78 είπε

παιδια προσεξτε τι λετε και τι ευχεστε γιατι δεν θα ειστε παντα 20-30-40 χρονων , καποια στιγμη θα περασετε τα 60 . με το ζορι θα περπατατε μεχρι την λαικη της γειτονιας σας και τα λεφτα της συνταξης θα φτανουν μονο για να ψωνιζετε απο τη λαικη , για να βγαλετε το φαγητο της εβδομαδας . και μαλλον  δεν θα οδηγειτε πια , ουτε θα περισσευουν λεφτα για ταξι να σας παει. ολα αυτα φαινονται μακρινα τωρα , αλλα θα ερθουν καποια στιγμη

καταλαβαινω γιατι υπαρχουν βεβαια λαικες σε δρομους στο μπαγκλαντες της ευρωπης. δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τραβανε το ζορι οι ιδιοι συνεχως. να ειναι μικροτερη (5-6 τετραγωνα ειναι αρκετα) και να μεταφερεται. να ειναι 2 φορες το χρονο στο σπιτι μου, οχι καθε παρασκευη.

• Like 1
  • Confused 1

Η λαϊκή είναι παζάρι, έχει και προϊόντα β διαλογής αργά το μεσημέρι να πάρει πιο οικονομικά και ο φτωχός. 

Στη δική μου οι συνταξιούχοι (καλή σύνταξη, ακίνητα, καταθέσεις) πάνε πρωί πρωί, οι μετανάστες αργά το μεσημέρι.

Απλά η ημέρα και η ώρα δε βολεύουν κάποιους, ή δεν έχουν την όρεξη.

Ο πιο πίσω που την είδε την τομάτα στο Σκλαβενίτη με 0,80€, πριν λίγο περασα και ήταν 1,95€...

• Like 3
  • Haha 1

Όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν πρόγραμμα ελέγχων για φυτοφάρμακα στη μαναβική. Ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός, δηλαδή ελέγχουν στατιστικά ένα αριθμό δειγμάτων (όχι όλα τα τεμάχια φυσικά). 

Στη λαική έχεις το λόγο του εκάστοτε πωλητή, που συχνά δεν είναι καν ο παραγωγός των προιόντων.

Ρε τους μπρούκληδες του insomnia... καλύτερη ποιότητα λέει το σούπερ. Γελάνε και οι πέτρες. Τιμές που δεν υπάρχουν και αν ξέρεις να ψωνίσεις ούτε καν τους ακουμπάνε τα σούπερ. Μαζεύτηκε η νομενκλατούρα εδώ μέσα 😂

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 1

Ό,τι είναι ευπαθές είναι καλύτερο στη Λαϊκή (+περισσότερες επιλογές). Τομάτες, ροδάκινα, μπανάνες, ψάρια κ.α. Οι τιμές είναι παρόμοιες.

11 ώρες πριν, haris_216 είπε

Οπότε η χρήση/κλείσιμο δρόμων είναι προφανώς η έσχατη λύση, με όλα τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται και αναφέρθηκαν

...ναι, τα οποια προβληματα βεβαια τα ξεχναμε οταν προκειται για τσιρκολικια τυπου ωνασης στεγη, μαραθωνιοι, ημιμαραθωνιοι, παραμαραθωνιοι, ολυμπιακες φλογες και γενικα διαφορα πανηγυρια για αργοσχολους.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, haris_216 said:

Σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και των Βαλκανίων, στις μεγάλες πόλεις οι λαϊκές τους δεν έχουν αυτή μορφή που έχουν εδώ.

Είναι σε συγκεκριμένους χώρους (προφανώς δεν μπορούν να είναι οι 10άδες που έχουμε καθημερινά στις δικές μας μεγάλες πόλεις), τελείως ανοιχτούς ή με σκέπαστρο αλλά ανοιχτό γύρω-γύρω και λειτουργούν καθημερινά. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό τα εδώ προβλήματα με θόρυβο, καθαριότητα ή παρκάρισμα/κλείσιμο πρόσβασης σε σπίτια και καταστήματα. Επίσης με την καθημερινή πολύωρη λειτουργία τους κάνουν την επίσκεψη σε αυτούς πιο ευέλικτη για πολύ κόσμο (μπορείς να πας όπως πας στο supermarket και όχι "μόνο από το πρωί ως το μεσημέρι κάθε Τρίτη")

Βέβαια στην Ελλάδα του σήμερα, που δεν υπάρχει καν χώρος για να γίνει το όποιο parking που θα μπορούσε να είναι και υπόγειο, άντε να βρεις μόνιμους χώρους για πάγκους ζαρζαβατικών. Οπότε η χρήση/κλείσιμο δρόμων είναι προφανώς η έσχατη λύση, με όλα τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται και αναφέρθηκαν

green-market-full-fruits-vegetables-rush-people-who-trying-to-find-what-need-zelevi-venac-green-market-219779200.webp.13a869f2114e93fdcc87ec9a6521202a.webpimage.jpeg.550b551d36b898d0c6990e4c856546ef.jpegimage.jpeg.faaf08afc299b4e2eaa5cd5468dd9131.jpegimage.jpeg.12baeb3ce4cbaaf6d4ab9a83153c8ea2.jpegkalenic-3.webp.2241ac064caacba375d3c782fbaff6e4.webp

εισαι τελειως ακυρος: Στη μεγαλυτερη Λαικη της Ευρωπης (Βρυξελλες) γινεται κανονικα σε δρομους και δεν εχει καμμια διαφορα με τη δικη μας. Γινεται παντα κυριακη και για να σε φτιαξω, ειναι διπλα στο μεγαλυτερο σιδηροδρομικο σταθμο της χωρας με οτι συνεπαγεται αυτο...*

Ακομα και Καναδα που πηγαινα Λαικη, π.χ Μοντρεαλ αν και γινεται τα περισσοτερα πανερια σε ειδικο δημοτικο χωρο, ο δημος εδωσε αδεια και σε στενα οποτε παλι οπως εμεις..

Στο θεμα μας τωρα: εγω προσωπικα καλυτερα να ειχα λαικη μια φορα την εβδομαδα παρα ενα δημοτικο σχολειο, ενα θυροβωδες κλαμπ ή να μενω σε λεωφορο/δρομο με καγκουρινους. Το προβλημα που υπαρχει σε μερικες λαικες ειναι η βρωμα (ψαρια κυριως) και εκει το καταλαβαινω ή ενω υπαρχει η επιλογη σε δημο να μεταφερεται η λαικη ανα εξαμηνο, οι δημοτικοι αρχοντες το γραφουν στα @@ τους...

δε συζητω καν την αναγκαιοτητα της λαικης μιας και δυστηχως δεν εχω ειδοδημα κολωνακιωτη

*εξτρα κανονακι: ποτε σε λαικη εξωτερικου ειτε Ευρωπη σε αναπτηγμενες χωρες ειτε Βορεια Αμερικη δεν εχω λαβει αποδειξη σε αντιθεση με τη χωρα μας(!). Επισης σε αρκετες "καλες χωρες" αν πας να πληρωσεις με καρτα απλως...γελανε

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

6 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

εισαι τελειως ακυρος: Στη μεγαλυτερη Λαικη της Ευρωπης (Βρυξελλες) γινεται κανονικα σε δρομους και δεν εχει καμμια διαφορα με τη δικη μας. Γινεται παντα κυριακη και για να σε φτιαξω, ειναι διπλα στο μεγαλυτερο σιδηροδρομικο σταθμο της χωρας με οτι συνεπαγεται αυτο...*

Ακομα και Καναδα που πηγαινα Λαικη, π.χ Μοντρεαλ αν και γινεται τα περισσοτερα πανερια σε ειδικο δημοτικο χωρο, ο δημος εδωσε αδεια και σε στενα οποτε παλι οπως εμεις..

Στο θεμα μας τωρα: εγω προσωπικα καλυτερα να ειχα λαικη μια φορα την εβδομαδα παρα ενα δημοτικο σχολειο, ενα θυροβωδες κλαμπ ή να μενω σε λεωφορο/δρομο με καγκουρινους. Το προβλημα που υπαρχει σε μερικες λαικες ειναι η βρωμα (ψαρια κυριως) και εκει το καταλαβαινω ή ενω υπαρχει η επιλογη σε δημο να μεταφερεται η λαικη ανα εξαμηνο, οι δημοτικοι αρχοντες το γραφουν στα @@ τους...

δε συζητω καν την αναγκαιοτητα της λαικης μιας και δυστηχως δεν εχω ειδοδημα κολωνακιωτη

*εξτρα κανονακι: ποτε σε λαικη εξωτερικου ειτε Ευρωπη σε αναπτηγμενες χωρες ειτε Βορεια Αμερικη δεν εχω λαβει αποδειξη σε αντιθεση με τη χωρα μας(!). Επισης σε αρκετες "καλες χωρες" αν πας να πληρωσεις με καρτα απλως...γελανε

Θα συμφωνήσω ότι θα ΗΜΟΥΝ άκυρος (και ΤΕΛΕΙΩΣ, αφού σου αρέσει η πλήρης ισοπέδωση) αν έλεγα "σε ΟΛΕΣ τις χώρες του εξωτερικού"

Επειδή όμως είπα ότι αυτό συμβαίνει "ΣΕ χώρες του εξωτερικού" (για όποιον καταλαβαίνει εννοεί ο "ποιητής" ότι υπάρχουν χώρες που συμβαίνει αυτό) θεωρώ ότι ΆΚΥΡΗ είναι η ακύρωσή σου ;)

• Like 2

12 hours ago, KyrGR said:

Ό,τι είναι ευπαθές είναι καλύτερο στη Λαϊκή (+περισσότερες επιλογές). Τομάτες, ροδάκινα, μπανάνες, ψάρια κ.α. Οι τιμές είναι παρόμοιες.

Επιβεβαιωνω,  αλλα οι τιμες στα ψαρια δεν ειναι ιδιες. Επειδη παίρνω ψαρια απο την αγορα και κυριως πελαγισιο φαγκρι, το πληρωνω 20 ευρω το κιλο, ενω σε supermaket ή ιχθυοπωλειο δεν το βρισκεις κατω απο 40 ευρω.

Και για να προλαβω, μιλαω για πελαγισιο, οχι το ψευτοφαγκρι ιχθυοτροφειου (για οσους το ξεχωριζουν) .

• Like 2

5 minutes ago, Rebelos2018 said:

Η δική μου λαϊκή , της Πανόρμου, κάθε Σάββατο, έχει αρκετούς παραγωγούς πάντως.

Ειναι αναλογα την περιοχη. Και στην Αργυρουπολη το Σαββατο, εχει παααρα πολλους παραγωγους.

Και στον Πειραια το Σαββατο παρομοιως

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στην δική μου ξέρω συγκεκριμένους παραγωγούς. Και μιλάω πάντα για αυτούς που ΞΕΡΩ ως παραγωγούς και όχι γι' αυτούς που απλά το αναφέρει το ταμπελάκι.

Απλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμα και αυτοί, όταν υπάρχουν εξωγενείς δυσκολίες (μειωμένη παραγωγή λόγω παγωνιάς, πλημμύρας, φωτιάς, κλπ) μπορεί να στραφούν προς τη λαχαναγορά αφού ο πάγκος δεν μπορεί να μένει άδειος (δεν είναι χομπίστες, τα προς το ζειν πάνε να βγάλουν).

Βέβαια αν έχεις ήδη μία σχέση με κάποιον/ους μπορεί να σε αποθαρρύνουν να αγοράσεις από κάτι που δεν αξίζει. Τουλάχιστον σε μένα συμβαίνει με κάποιους που μπορεί να μου πουν "άστο το λάχανο για σήμερα" (ενώ βλέπεις ότι τόσο ο πάγκος όσο και πίσω του είναι φουλ)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3

6 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Ειναι αναλογα την περιοχη. Και στην Αργυρουπολη το Σαββατο, εχει παααρα πολλους παραγωγους.

Και στον Πειραια το Σαββατο παρομοιως

Ναι βέβαια, απλώς την έγραψα για τους φίλους που διαμένουν κοντά, να την επισκεφθούν.

• Like 1

15 ώρες πριν, majunior είπε

Όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν πρόγραμμα ελέγχων για φυτοφάρμακα στη μαναβική. Ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός, δηλαδή ελέγχουν στατιστικά ένα αριθμό δειγμάτων (όχι όλα τα τεμάχια φυσικά). 

Στη λαική έχεις το λόγο του εκάστοτε πωλητή, που συχνά δεν είναι καν ο παραγωγός των προιόντων.

Στο σουπερμαρκετ αναγκαστικα γινονται συμβιβασμοι στην γευση...πχ τοματες απο ποικιλιες ανθεκτικες και ωραιες στην οψη αλλα οχι στη γευση.Προιοντα που ωριμαζουν εν πλω μεσα στο κοντεινερ (αυτο ισχυει για καθε μπανανα).

Οτι πληρωσεις στο σουπερ εχει μεσα ΦΠΑ,φορο εισοδηματος κτλ,στη λαικη δεν μου δινουν ποτε αποδειξη και δεν μου κανουν εκπτωση,ολα στη τσεπη του παραγωγου/εμπορου.

Εν κατακλειδι για γευση και φρεσκαδα,πας λαικη.

Αν επισης πας πριν το κλεισιμο θα βρεις και καλες τιμες.

Για ελεγχο σε φυτοφαρμακα, φορολογικη συμμορφωση και ντελιβερυ στο σπιτι πας σουπερμαρκετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...