Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Στη λαϊκή της περιοχής μου πάντως, το περασμένο Σάββατο τους είπαν 15:00 να τα μαζεύουν, αλλιώς 500€ πρόστιμο.

οι ταμπελες εδω γραφουν μεχρι τις 16:00 παντως. ο υπευθυνος καθαριοτητας μου ειπε οτι το υπουργειο τους εδωσε απο φετος δικαιωμα μεχρι 16:30. ειτε ειναι αληθες ειτε οχι, ειχε γινει 16:00 χρονια πριν, νομιζω 3-4.

Δημοσ.

Χμμμ μια και μάλλον σύντομα θα χρειαστεί να ψάξω για σπίτι, ευχαριστώ για το tip όλους εδώ. Να δω ότι δεν γίνεται πολύ κοντά στο υποψήφιο σπίτι λαϊκή αγορά. Οικτίρω όσους έχουν λαϊκές κάτω από το σπίτι τους. Δεν παλεύεται αυτό κάθε εβδομάδα.

• Like 1
Δημοσ.
On 12/04/2017 at 17:04, JohnTehGreek said:

Η λαική θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα ανοιχτό σημείο για κάθε δήμο και όχι 40 διαφορετικές λαικές σε κάθε περιοχή όπως γίνεται τώρα.

Έτσι και αλλιώς ο "θεσμός" δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα. Είναι λίγο σαν την εκκλησία, μόνο οι γριές ψωνίζουν από εκεί. Οι νέοι προτιμάμε τα Super Market τα οποία έχω παρατηρήσει ότι σε μερικά πράγματα είναι και πιο φτηνά.

Σούπερ μάρκετ μόνο σάπια βρίσκεις και φουλ στα φυτοφάρμακα. Όσοι τρώνε φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση, η λαϊκή είναι μονόδρομος.

10 hours ago, mikesf said:

Και η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην γκρινιάζω πολύ. Και εκτιμώ το ότι κατεβαίνω και κάνω πλάκα στον ψαρά και μου λέει και ποια είναι τα φρέσκα. Από την μια τον συμπαθώ, από την άλλη θέλω να τον βάλω να φάει τα χταπόδια ωμά με την βρώμα που αναδύει το ρημάδι του. Το ίδιο και με τα φρούτα, κατεβαίνω, ψωνίζω, χωρίς κόπο. Προλαβαίνω λαϊκή πριν την δουλειά, κάτι που δεν θα ίσχυε αν δεν ήταν εκεί. Αλλά το τίμημα είναι μεγάλο. Έπρεπε να απαγορεύεται η μονιμότητα σε έναν δρόμο, Ξέρεις ότι την Τρίτη πρέπει να κάνεις σαφάρι για πάρκινγκ, να κοιμηθείς καλοκαίρι με 40 βαθμούς με κλειστά παράθυρα, να τσακωθείς με τον κάθε μαλακά που παρατάει το κωλάμαξο του για "5 λεπτά" να πάρω δυο πραγματάκια όταν έχεις αργήσει στην δουλειά σου, και να ανοίγεις τα τζάμια σου το επόμενο πρωί να έχει ξεθυμάνει η βρώμα. Και έχω και άλλα, αλλά θα σταματήσω εδώ...

White noise φίλε μου και δε σε ξυπνάει τίποτα. Έτσι κοιμάμαι τα τελευταία χρόνια και έχω ηρεμήσει.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panostza είπε

Χμμμ μια και μάλλον σύντομα θα χρειαστεί να ψάξω για σπίτι, ευχαριστώ για το tip όλους εδώ. Να δω ότι δεν γίνεται πολύ κοντά στο υποψήφιο σπίτι λαϊκή αγορά. Οικτίρω όσους έχουν λαϊκές κάτω από το σπίτι τους. Δεν παλεύεται αυτό κάθε εβδομάδα.

2 δρομους μακρια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και αν θες να εισαι ανετος και με παρκαρισμα τουλαχιστον 5-6 δρομους μακρια.

ειναι τοσο αισχρη κατασταση που και εγω οταν εψαχνα σπιτι για νοικι πριν χρονια ρωτουσα παντα που ειναι η λαικη

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια προσεξτε τι λετε και τι ευχεστε γιατι δεν θα ειστε παντα 20-30-40 χρονων , καποια στιγμη θα περασετε τα 60 . με το ζορι θα περπατατε μεχρι την λαικη της γειτονιας σας και τα λεφτα της συνταξης θα φτανουν μονο για να ψωνιζετε απο τη λαικη , για να βγαλετε το φαγητο της εβδομαδας . και μαλλον  δεν θα οδηγειτε πια , ουτε θα περισσευουν λεφτα για ταξι να σας παει. ολα αυτα φαινονται μακρινα τωρα , αλλα θα ερθουν καποια στιγμη

Επεξ/σία από stelioz78
  • Like 8
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stelioz78 είπε

παιδια προσεξτε τι λετε και τι ευχεστε γιατι δεν θα ειστε παντα 20-30-40 χρονων , καποια στιγμη θα περασετε τα 60 . με το ζορι θα περπατατε μεχρι την λαικη της γειτονιας σας και τα λεφτα της συνταξης θα φτανουν μονο για να ψωνιζετε απο τη λαικη , για να βγαλετε το φαγητο της εβδομαδας . και μαλλον  δεν θα οδηγειτε πια , ουτε θα περισσευουν λεφτα για ταξι να σας παει. ολα αυτα φαινονται μακρινα τωρα , αλλα θα ερθουν καποια στιγμη

Ο μανάβης της γειτονιάς μου μια χαρά κάνει delivery ακόμα και 3 μήλα, και επίσης 1,30  οι ντομάτες στη λαϊκή προχθές και σχεδόν 2€ οι μπανάνες δεν το λες και ευκαιρία για τον χαμηλοσυνταξιούχο, όταν τα ίδια προϊόντα στον Σκλαβενίτη έχουν 0,80 και 1€ αντίστοιχα. Και μην ακούσω για ποιότητα και παραγωγούς γιατί όλοι από τη λαχαναγορά ψωνίζουν. 

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, stelioz78 said:

Μπα θα υπάρχει efood delivery με drone στο μπαλκόνι μου μέχρι τότε.

Και λέω μέχρι τότε δηλαδή σε 20-25 χρόνια, γιατί ήδη υπάρχει με μηχανάκι.

Από θέμα κόστους τώρα είναι ανάλογα που θα πέσεις. Προσωπικα δεν αξίζει η διαφορά σε σχέση με Σκλαβενίτη που έχει αισθητά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με Βασιλόπουλο για παράδειγμα.

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποτε οι λαϊκές σύμφεραν λόγω κόστους και κάποιες φορές και λόγω ποιότητας. Τώρα πια οι περισσότερες έχουν πολύ συχνά τιμές ίδιες με σούπερ μάρκετ ή ακόμα και υψηλότερες και η ποιότητα είναι πολύ κατώτερη.

Και αν βάλουμε στην εξίσωση να περπατήσεις μέσα σε τόσο πλήθος και ο ένας πέφτει πάνω στον άλλον, όλοι φωνάζουν σαν τρελοί και σε κάποιες γειτονιές κινδυνεύεις να σε πατήσουν και τα αμάξια που περνάνε μέσα από αυτή, τότε το σουπερ μάρκετ ακόμα και αν είσαι 70 χρονών φαίνεται πιο ασφαλής λύση.

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 3
Δημοσ.

εχω δουλέψει λαϊκή,  οσοι νομίζουν οτι η λαϊκατζιδες ειναι και παραγωγοί κοιμούνται όρθιοι, εμπόριο κάνουν απλά ειναι ποιο φτηνά γιατί πανε για 20 λεπτά υο κιλό, δεν εχοθν έξοδα νοίκι ρεύμα η εφορία,, 

προσωπικά μου αρεσει η λαϊκή αλλα πλέον είναι ξεπερασμένη με άτομα μεγάλης ηλικιας και με καθολοθ σωστή συμπεριφορά, στην ουσία ειναι άτομα χαμηλής ποιότητας λαχαναγορητες,,,

πλέον ο κοσμος αποφεύγει την λαϊκή και πάει στα σουπερμάρκετ ειδικα οι νέοι αλλα θα μου αρεσε να παραμείνουν αλλα  οχι να κλείνουν δρόμους γιατί αυτο θυμίζει Μπαγκλαντές η Πακιστάν και σίγουρα να φωνάζουν λιγότερο γτ κάποιοι δουλέουν το πρωί κοιμούνται, εχω βρεθεί σε λαϊκή Γερμανία δεν άκουσλγες τίποτα ολα ήρεμα και εδω ακούς μητσοοοο το τελαρο κατεβασε γαμώ τν .. πανα......α σουυ τραγικό 

• Like 6
  • Haha 6
Δημοσ.
34 minutes ago, Cocomel said:

δεν άκουσλγες τίποτα ολα ήρεμα και εδω ακούς μητσοοοο το τελαρο κατεβασε γαμώ τν .. πανα......α σουυ τραγικό 

😂😂😂

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα η λαϊκή είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι μου και κάθε Σάββατο ευγνωμονώ για αυτό!

Ψωνίζω ωραία πράγματα και φθηνά, κάνοντας 2-4 διαδρομές με τα πόδια, χωρίς να μου βγαίνει το λάδι από το κουβάλημα, αφού φορτώνομαι λίγα πράγματα κάθε φορά.
Και ούτε έχω κάθε φορά την ταλαιπωρία να ψάξω να βρω να παρκάρω το αυτοκίνητο, μετά να το φορτώσω με τα ψώνια και να γυρίσω σπίτι όπου πάλι θα πρέπει να βρω να παρκάρω και μετά να ξεφορτώσω τα πράγματα.

Ζήτω οι λαικές αγορές! ✌️

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 7
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω ότι το "όλα ποιοτικότερα στη λαϊκή" ή το "πιο φθηνά" σίγουρα δεν ισχύει. Ενδεχομένως να ίσχυε πριν 40-50 χρόνια όπου "απέναντί τους" ήταν ο τοπικός μανάβης/μπακάλης που σίγουρα δεν ήταν ο πιο ανταγωνιστικός, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμές.

Ως προς το σήμερα και μια που πηγαίνω ΚΑΙ στη λαϊκή (παράλληλα με το supermarket) έχω να πω ότι ναι μεν υπάρχουν ακόμα παραγωγοί (δεν αναφέρομαι σε αυτό που γράφει το ταμπελάκι) αλλά προφανώς είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Στις τιμές, πότε έτσι πότε γιουβέτσι. Παίζουν από λαϊκή σε λαϊκή (ούτε καν από περιοχή σε περιοχή) και βέβαια εξαρτάται και από την ώρα που θα πας. Βασικό προσόν της λαϊκής έναντι του supermarket είναι η ποικιλία. Στη λαϊκή θα βρεις πχ μήλα, σταμναγκάθι ή αλμύρια σε 5 μεριές και άρα έχεις ένα περιθώριο επιλογής (ακόμα και από το Ρέντη να τα έχουν πάρει όλοι, υπάρχουν διαφορές ανάλογα την φρεσκάδα, κλπ), ενώ στο supermarket έχει ένα από κάθε είδος και "αυτό είναι". Επίσης περισσότερο πιθανό είναι να βρεις κάτι στη λαϊκή που δεν έχει το supermarket παρά το αντίστροφο (προφανώς εξαιρούνται κάποια "εξωτικά" φρούτα ή λαχανικά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαϊκή αγορά… μια μεγάλη ιστορία γιατί και σε λαϊκή πάω και είμαι κοντά στη μεγαλύτερη της περιοχής κάθε Σάββατο στο πατρικό μου και παρκάρουν όπου βρουν γύρω γύρω ακόμα και έξω από το σπίτι και τη Δευτέρα έχω σπίτι μου απ έξω και κλείνουν τους δρόμους. Της Δευτέρας πρέπει να πάρει δρόμο προσωπικά ή να καθοριστούν οι πάγκοι και να υπάρχουν δίοδοι διαφυγής. Διότι την Δευτέρα είναι αδύνατο να βγάλω το αμάξι μου και να μετακινηθώ. 
Ευτυχώς καθαρίζουν γρήγορα και στις δυο πειρπτώσεις(για Θεσσαλονίκη).

Επεξ/σία από NikolasKon14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και των Βαλκανίων, στις μεγάλες πόλεις οι λαϊκές τους δεν έχουν αυτή μορφή που έχουν εδώ.

Είναι σε συγκεκριμένους χώρους (προφανώς δεν μπορούν να είναι οι 10άδες που έχουμε καθημερινά στις δικές μας μεγάλες πόλεις), τελείως ανοιχτούς ή με σκέπαστρο αλλά ανοιχτό γύρω-γύρω και λειτουργούν καθημερινά. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό τα εδώ προβλήματα με θόρυβο, καθαριότητα ή παρκάρισμα/κλείσιμο πρόσβασης σε σπίτια και καταστήματα. Επίσης με την καθημερινή πολύωρη λειτουργία τους κάνουν την επίσκεψη σε αυτούς πιο ευέλικτη για πολύ κόσμο (μπορείς να πας όπως πας στο supermarket και όχι "μόνο από το πρωί ως το μεσημέρι κάθε Τρίτη")

Βέβαια στην Ελλάδα του σήμερα, που δεν υπάρχει καν χώρος για να γίνει το όποιο parking που θα μπορούσε να είναι και υπόγειο, άντε να βρεις μόνιμους χώρους για πάγκους ζαρζαβατικών. Οπότε η χρήση/κλείσιμο δρόμων είναι προφανώς η έσχατη λύση, με όλα τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται και αναφέρθηκαν

green-market-full-fruits-vegetables-rush-people-who-trying-to-find-what-need-zelevi-venac-green-market-219779200.webp.13a869f2114e93fdcc87ec9a6521202a.webpimage.jpeg.550b551d36b898d0c6990e4c856546ef.jpegimage.jpeg.faaf08afc299b4e2eaa5cd5468dd9131.jpegimage.jpeg.12baeb3ce4cbaaf6d4ab9a83153c8ea2.jpegkalenic-3.webp.2241ac064caacba375d3c782fbaff6e4.webp

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...