Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και περυσι παντως μονο μανωλαδας εβρισκα φραουλες, που λογικα επειδη εχουν τεραστια παραγωγη θα ειναι και χαμηλης ποιοτητας... Φραουλες απο αλλες περιοχες που να φερνουν στην Αθηνα υπαρχουν;

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η Μανωλάδα και γενικά η Ηλεία, έχει απιστευτες εκτάσεις στη καλλιέργεια φραουλας και θεωρουνται οι ποιοτικές απ όλες στην Ελλάδα.

Το οτι η Μανωλάδα έγινε διάσημη για τα ματωμένα εργατικά της χέρια είναι άλλο ζήτημα οπως άλλο ζητημα ειναι το οτι δεν έβγαιναν ποτέ αγγελίες στον ΟΕΑΔ απο τους παραγωγούς κοκ.

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ψωνίζω από την λαϊκή συχνά. Καλά προϊόντα, σε καλές τιμές και έχω καλές σχέσεις με τους παραγωγούς. ΑΛΛΑ, γίνεται κάτω από το σπίτι μου, ΟΛΟ τον χρόνο χωρίς να μετακινείται αλλού. Τα πεζοδρόμια που έχω φτιάξει εγώ, ρημάδια. Τα ψάρια έξω από την πόρτα μου, γεννήτριες να σε γεμίζουν καυσαέριο όλη μέρα. Παρκάρισμα, ούτε για πλάκα. Τα αυτοκίνητα σημαδεμένα από τα σίδερα που μεταφέρουν μέσα στην νύχτα. Ξυπνάω από τις 05:00 που κοπανάνε και γκαρίζουν σαν ούγκανοι... Η λέξη κούραση δεν μπορεί να περιγράψει το τι τραβάω κάθε εβδομάδα ανελλειπώς...

• Like 3
  • Thanks 2
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα κατανοητά αυτά που λες και φυσικά αναμενόμενα.

Αν το αναφέρεις για να "ξεφορτώσεις" λίγο, ελπίζω να πέτυχε. Κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει ΕΚΤΟΣ αν μαζευτείτε πολλοί γείτονες και κάνετε κάποια κίνηση προς το δήμο για μεταφορά. Αν όχι ολική τουλάχιστον ανά περιόδους (πχ κάθε 3μηνο ή 6μηνο να πηγαίνει σε άλλο σημείο έτσι ώστε να χαλαρώνετε λίγο). Συμβαίνουν σε αρκετούς δήμους τέτοιες λύσεις.

Υπό την προϋπόθεση πάντα να υπάρχει αντίστοιχο σημείο που να βολεύει στην ευρύτερη περιοχή.

Εννοείται πως τέτοια κίνηση θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις και από τους χρήστες της λαϊκής που εξυπηρετούνται από το υπάρχον σημείο αλλά και από αυτούς που κατοικούν στο νέο (ως γνωστόν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις όπως τα σχολεία, οι κεραίες κινητής, κλπ όλοι θέλουμε να υπάρχουν και να τα χρησιμοποιούμε αλλά...όχι εδώ στο σπίτι μου :P)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mikesf είπε

Ψωνίζω από την λαϊκή συχνά. Καλά προϊόντα, σε καλές τιμές και έχω καλές σχέσεις με τους παραγωγούς. ΑΛΛΑ, γίνεται κάτω από το σπίτι μου, ΟΛΟ τον χρόνο χωρίς να μετακινείται αλλού. Τα πεζοδρόμια που έχω φτιάξει εγώ, ρημάδια. Τα ψάρια έξω από την πόρτα μου, γεννήτριες να σε γεμίζουν καυσαέριο όλη μέρα. Παρκάρισμα, ούτε για πλάκα. Τα αυτοκίνητα σημαδεμένα από τα σίδερα που μεταφέρουν μέσα στην νύχτα. Ξυπνάω από τις 05:00 που κοπανάνε και γκαρίζουν σαν ούγκανοι... Η λέξη κούραση δεν μπορεί να περιγράψει το τι τραβάω κάθε εβδομάδα ανελλειπώς...

Σε καταλαβαινω, εμας τουλαχιστον πανε στην αλλη παραλληλο ανα 3μηνο... Παρολα αυτα ισχυει αυτο με τη βρωμα, απο ψαράδες , φρουτα σαπια πεταμενα κατω, χαρτοκουτα που παρατανε και ευτυχως μαζευει ο δημος (για καμια ωρα ομως δεν μπορεις να περασεις αφου ειμαστε στη μεση της λαικης) παλιοτερα απο καφρο που πουλαγε γυαλικα και εσπαγε μερικα για να διωξει το κακο, απο το οτι σου κλεινουν το δρόμο δεν μπορεις να βγεις απ το σπιτι σου εκτος και αν πεσεις σε λαικατζηδες με κατανοηση. Το οτι (παλιοτερα επειδη τωρα εχουν ομπρελες) δενανε τις τεντες στην κουπαστη του μπαλκονιου μας. Νταξει τις φωνές αν εχεις διπλά παραθυρα τις περιοριζεις καπως. Ξενης υπηκοότητας ατομα που πουλανε τσιγαρα και τα κρυβουν στο ρολοι της ΕΥΔΑΠ (συν οτι αλλο μπορει να βαζουν εκει) .

Γενικά απο παντα ήταν ατυχια να μένεις μπροστα στη λαϊκή, ειδικά αν έχεις και parking κιολας τα τελευταια χρονια πιο πολυ.

Επεξ/σία από panosno1com
  • Like 1
Δημοσ.

Αν άλλαζε που και που, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Νομικά όμως στέκεται η υποχρέωση να αλλάζει δρόμους, ή να είναι μόνιμη, δεν ξέρω. Οι γείτονες έχουν κουραστεί και αυτοί, θα προσπαθήσω να τους προσεγγίσω πιο σοβαρά.

Δημοσ.
4 hours ago, mikesf said:

Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος της ταλαιπωρίας που προκαλεί αν δεν το έχει ζήσει. Συνήθως σε λένε και περίεργο που "δεν θέλεις τα φρέσκα φρουτάκια στην πόρτα σου", που να 'ξεραν. Όλα αυτά που γράφεις και άλλα τόσα που μπορώ να γράψω εγώ είναι αλήθεια.

• Like 6
Δημοσ.

Και η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην γκρινιάζω πολύ. Και εκτιμώ το ότι κατεβαίνω και κάνω πλάκα στον ψαρά και μου λέει και ποια είναι τα φρέσκα. Από την μια τον συμπαθώ, από την άλλη θέλω να τον βάλω να φάει τα χταπόδια ωμά με την βρώμα που αναδύει το ρημάδι του. Το ίδιο και με τα φρούτα, κατεβαίνω, ψωνίζω, χωρίς κόπο. Προλαβαίνω λαϊκή πριν την δουλειά, κάτι που δεν θα ίσχυε αν δεν ήταν εκεί. Αλλά το τίμημα είναι μεγάλο. Έπρεπε να απαγορεύεται η μονιμότητα σε έναν δρόμο, Ξέρεις ότι την Τρίτη πρέπει να κάνεις σαφάρι για πάρκινγκ, να κοιμηθείς καλοκαίρι με 40 βαθμούς με κλειστά παράθυρα, να τσακωθείς με τον κάθε μαλακά που παρατάει το κωλάμαξο του για "5 λεπτά" να πάρω δυο πραγματάκια όταν έχεις αργήσει στην δουλειά σου, και να ανοίγεις τα τζάμια σου το επόμενο πρωί να έχει ξεθυμάνει η βρώμα. Και έχω και άλλα, αλλά θα σταματήσω εδώ...

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mikesf είπε

Σε αλλους δημους ειναι σταθερα σε εναν δρομο σε αλλους μετακινειται πχ ανα 6 μηνο, ισως αν μαζευτειτε πολλοι και μιλησετε με καποιον υπευθυνο στον Δημο αλλα και παλι το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο.Σε καταλαβαινω παντως γτ ειναι λιγο προβλημα αυτο που περιγραφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mikesf είπε

θα σου πω κατι που ειδα στην Κορεα και μου εκανε τρελη εντυπωση. Στο λεγομενο νυχτερινο παζαρι που εχουν στο κεντρο της σεουλ, υπαρχουν μεγαλα μεταλικα κουτια καθε 10 μετρα, και προεκτασεις ρευματος. Ολοι οσοι μαγειρεύουν παιρνουν ρευμα , και ειναι θαυμα οτι δεν ακους τιποτα απο γεννητριες! Πρωτη φορα σε παζαρι χωρις φασαρια και βρωμια...

Μπορει καποτε να γινει αυτο και στην ελλαδα , να δινουν ρευμα και να ξερει ο λαικιτζης να τραβαει καλωδιο μονος του. και φυσικα οταν κλεινει η λαικη το βραδυ, αμεσως ερχονται με τα πιεστικα και γυαλιζουν τον δρομο απο σκουπιδια.

Επεξ/σία από Give-me-a-hit
  • Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, mikesf said:

μου αρεσει οτι νομιζετε οτι ειναι παραγωγοι και οχι μεταπωλητες απο του Ρεντη.....

• Like 9
Δημοσ.

Είναι θέμα Δημάρχου. Στο Δήμο το δικό μας έχει 2 λαϊκές αυτή που επηρεάζει το δικό μου σπίτι ...ειναι ενα στενο πιο κατω απο τον δικο μου δρομο...αλλαζει θεση ανα 3 μηνες σε αλλες 2 θεσεις Δηλ στον δρομο μας ερχετε ανα 6 μηνες . Μαζευτειτε ΟΛΟΙ μαζι που ειστε στον ιδιο δρομο και πηγαιντε στον Δημαρχο να απαιτησετε να εναλασετε ο δρομος της λαικης με καποιους αλλους δρομους,Νομικα δεν ξερω τι μπορειτε να κανετε ...

5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

μου αρεσει οτι νομιζετε οτι ειναι παραγωγοι και οχι μεταπωλητες απο του Ρεντη.....

Ουτε το 10% δεν ειναι παραγωγοι

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Αθήνα αυτές οι λαϊκές που ξέρω αλλάζουν θέση κάθε 6 μήνες. Μαζεψτε υπογραφές και κάντε αίτημα στο δήμο.

Στην Αθήνα οι λαϊκές αλλάζουν κάθε 6 μήνες, κάθε 4 μήνες και υπάρχουν και οι μόνιμες που δεν αλλάζουν ποτέ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω λαικη απεξω 6μηνες το χρονο. προφανως ειναι οτι χειροτερο μπορει να συμβει στο σπιτι σου. ειμαι βεβαιος οτι θα μεινει για παντα εδω, αλλωστε ειναι ηδη εδω 40 χρονια.

το θεμα ειναι οτι πλεον το υπουργειο εδωσε ΝΕΟ ωραριο που ληγει πλεον στις 4:30!! ηταν 2:30, εγινε 3:00, μετα 4:00 και τώρα 4:30μμ!!! Επειδη ομως ο δημος ή οποιος αλλος αποφασιζει για τις μερες, θέλει να εχει 3 λαικες την ιδια μερα (παρασκευη), η καθαριοτητα τελειωνει 8 το βραδυ! Εμεις ειμαστε οι μεσαιοι, ουτε καν οι τελευταιοι που καθαριζουν. Φυσαει το χειμωνα και μεχρι να ερθουν φτανουν τα σκουπιδια μεχρι την ταρατσα. Κρεμυδοφυλλα μεσα στο σπιτι, μαρουλια στην αυλη μου, μποχα ολη μερα...

Τα παιδια της καθαριοτητας μου ειπαν δεν μπορουμε εμεις να κανουμε κατι. Περιμένουμε να φυγουν και ξεκιναμε 4μιση απο την πρωτη λαικη. Στην δευτερη ηδη νυχτωνει -οταν πλεον αλλαξει η ωρα- και στην τριτη παμε βραδυ. μεχρι να παμε τα μισα εχουν σκορπισει.

ιδανικα θα ηθελα να φυγει να παει οσο μακρια γινετε. καλυτερα να καταργηθει και τελειως. αλλα αν ευτο δεν γινετε θα ηθελα τουλαχιστον να καθαριζουν μολις τελειωσει αλλα αυτο σημαινει οχι 3 λαικες την ιδια μερα. ομως αλλος αποφασισε οτι θα ληγει 4μιση (το υπουργειο), αλλος θελει 3 λαικες ιδια μερα (περιφερεια η δημος δεν εχω καταλαβει ακομα) και αλλος καθαριζει (καθαριοτητα του δημου).

ΕΝΑ ΧΑΛΙ

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...