Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδια. Θελω τη βοηθεια σας.

Προχθες χαλασε η καρτα γραφικων στο pc του αδερφου μου μια 6790. Για να σιγουρευτω οτι φταιει η καρτα και οχι η μητρικη, πηρα την καρτα σε σταθερο pc φιλου να τη δοκιμασω εκει.

Αφου εβγαλα τη δικια του και εβαλα την ισως χαλασμενη 6790, το βαλα στο ρευμα, πατησα να ανοιξει το pc και αυτο ξεκινουσε για 1 sec να δουλευει και σταματαγε, και μετα ξαναπροσπαθουσε να ξεκινησει και ξανασταματαγε.

Εεε λεω ενταξει, εχει θεμα η καρτα ( να πω εδω οτι το θεμα που ειχε το pc του αδερφου μου, εινια οτι ανοιγε το pc, δουλευε, απλα δεν εδειχνε τιποτα με την 6790, και οταν συνεδεσα την οθονη στη μητρικη και οχι στην vga, ανοιξε κανονικα).

Τη βγαζω και ξανακουμπωνω πανω την καρτα του φιλου. Το βαζω στο ρευμα, παταω να ανοιξει και παλι τα ιδια. Σαν να βραχυκυκλωνε. 

Να πω οτι για να βαλω την καρτα εβγαλα εναν σκληρο και πειραξα καποια sata καλωδια ( γιατι εχει και 3 σκληρους και ενα driver , οποτε γινοταν χαμος στο κουτι μεσα ), και καποια καλωδια του τροφοδοτικου ( εχει modular τροφοδοτικο).

Επισης ο φιλος μου τον ειχε ανοιξει πριν 2 μερες και δουλευε μια χαρα λεει.

Τι μπορει να φταιει ? Δεν μπορω να σκεφτω κατι που μπορει να εκανα εγω. Αλλα απο την αλλη, ποσο γκαντεμης ειμαι, να το ανοιξα και να χαλασε στα χερια μου ? 

Λιγη βοηθεια παιδια, να βγαλω μια ακρη. Ευχαριστω

Επεξ/σία από kostask91
Δημοσ.

Clear CMOS έκανες στην μητρική που δεν παίρνει;

Βγάλε το τροφοδοτικό και ξαναβάλτο καλού κακού. Αν μπορείς ξεσύνδεσε το τροφοδοτικό και όσο είναι εκτός σύνδεσης βάλτο μπρος βραχυκυκλώνοντας το πράσινο καλώδιο με ένα μαύρο δίπλα του και μέτρα τάσεις στα καλώδια (12V, και 5V κατα βάση αλλά καλό είναι να τις δεις όλες).

Αν έχει άλλη pci-X δοκίμασε σε άλλη θέση.

Βγάλε βάλε μνήμες.

Αν έχει beeper τι κωδικό δίνει; Αν δεν έχει βρες ένα και σύνδεσε το. Ποια είναι η μητρική btw και ποιο το τροφοδοτικό;

Οπτικά δεν έχει σκάσει τίποτα απάνω στην μητρική ε;

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έλεγξε ποια καλώδια χρειάζεσαι και εάν είναι σωστά συνδεδεμένα. 

Εάν δε το έχεις κάνει μέχρι στιγμής απλά αφαίρεσε από τον υπολογιστή του φίλου σου όλους τους δίσκους άφησε μόνο αυτόν που έχει το λειτουργικό, τα καλώδια που πρέπει για τη μητρική σύνδεσε απο το τροφοδοτικο και για το δίσκο και εάν έχει κάρτα στη μητρική δοκίμασε πρώτα αυτή την έξοδο και πριν από όλα αφαίρεσε για 10' τη μπαταρία από τη μητρική και το ρεύμα.

Εάν παίξει μετά από όλα αυτά τότε είσαι εντάξει δεν έγινε ζημιά εκεί , μετά σύνδεσε  και τα υπόλοιπα ένα ένα τη φορά, εκκίνηση και κλείσιμο πάλι.

και ξανά γράφεις πάλι πίσω ..

Δημοσ.

Clear CMOS έκανες στην μητρική που δεν παίρνει;

Βγάλε το τροφοδοτικό και ξαναβάλτο καλού κακού. Αν μπορείς ξεσύνδεσε το τροφοδοτικό και όσο είναι εκτός σύνδεσης βάλτο μπρος βραχυκυκλώνοντας το πράσινο καλώδιο με ένα μαύρο δίπλα του και μέτρα τάσεις στα καλώδια (12V, και 5V κατα βάση αλλά καλό είναι να τις δεις όλες).

Αν έχει άλλη pci-X δοκίμασε σε άλλη θέση.

Βγάλε βάλε μνήμες.

Αν έχει beeper τι κωδικό δίνει; Αν δεν έχει βρες ένα και σύνδεσε το. Ποια είναι η μητρική btw και ποιο το τροφοδοτικό;

Οπτικά δεν έχει σκάσει τίποτα απάνω στην μητρική ε;

Επειδη γενικα δεν με πολυαφηνε να πειραξω πραγματα λες και το χαλασα εσκεμμενα, δεν μπορεσα να βγαλω τιποτα. Μονο ξεσυνδεσα και ξανασυνδεσα ολα τα καλωδια του τροφοδοτικου.

Δοκιμασα να το ανοιξω και χωρις καρτα.

Ραμ δε δοκιμασα γιατι θεωρητικα ποτε δεν τις πειραξα. Πως μπορει να φταιει αυτο?

Beeper εχει, αλλα δεν εκανε κατι. Εδω καλα καλα δεν ανοιγει. Για 1 sec παιρνει ρευμα και ξανασβηνει. Μητρικη δε θυμαμαι socket 1156 ειναι παντως. Τροφοδοτικο ενα thermaltake modular νομιζω 700 watt, δεν ειμαι σιγουρος.

Δεν παρατηρησα κατι, οχι οτι ξερω πως θα φαινοταν πανω στη μητρικη, αλλα υποθετω πως θα το καταλαβαινα.

Καλημέρα,

Έλεγξε ποια καλώδια χρειάζεσαι και εάν είναι σωστά συνδεδεμένα. 

Εάν δε το έχεις κάνει μέχρι στιγμής απλά αφαίρεσε από τον υπολογιστή του φίλου σου όλους τους δίσκους άφησε μόνο αυτόν που έχει το λειτουργικό, τα καλώδια που πρέπει για τη μητρική σύνδεσε απο το τροφοδοτικο και για το δίσκο και εάν έχει κάρτα στη μητρική δοκίμασε πρώτα αυτή την έξοδο και πριν από όλα αφαίρεσε για 10' τη μπαταρία από τη μητρική και το ρεύμα.

Εάν παίξει μετά από όλα αυτά τότε είσαι εντάξει δεν έγινε ζημιά εκεί , μετά σύνδεσε  και τα υπόλοιπα ένα ένα τη φορά, εκκίνηση και κλείσιμο πάλι.

και ξανά γράφεις πάλι πίσω ..

Αυτο ηθελα να κανω εξαρχης, να το λυσω ολο. Αλλα δε με αφησε, μηπως και το κανω χειροτερα. Εγω τα μονα που ελεγξα 2-3 φορες ειναι οτι πειραξα. Τα sata, τα καλωδια του τροφοδοτικου που εβγαλα για να "δουλεψω" και εναν σκληρο.

Τη μπαταρια γιατι να τη βγαλω? Τι σχεση μπορει να εχει με το βραχυκυκλωμα?

Γενικα τετοιο βραχυκυκλωμα εχω δει αλλη μια φορα σε ενα παλιο pc που στο στησιμο ειχα ξεχασει να βαλω αποστατες στη μητρικη και ακουμπουσε πανω στο κουτι. Και οταν πατουσα να ανοιξει, εκανε αυτο ακριβως το πραμα. Πηγαινε να ανοιξει, και εσβηνε στο second.

Δημοσ.

Επειδη γενικα δεν με πολυαφηνε να πειραξω πραγματα λες και το χαλασα εσκεμμενα, δεν μπορεσα να βγαλω τιποτα. Μονο ξεσυνδεσα και ξανασυνδεσα ολα τα καλωδια του τροφοδοτικου.

Δοκιμασα να το ανοιξω και χωρις καρτα.

Ραμ δε δοκιμασα γιατι θεωρητικα ποτε δεν τις πειραξα. Πως μπορει να φταιει αυτο?

Beeper εχει, αλλα δεν εκανε κατι. Εδω καλα καλα δεν ανοιγει. Για 1 sec παιρνει ρευμα και ξανασβηνει. Μητρικη δε θυμαμαι socket 1156 ειναι παντως. Τροφοδοτικο ενα thermaltake modular νομιζω 700 watt, δεν ειμαι σιγουρος.

Δεν παρατηρησα κατι, οχι οτι ξερω πως θα φαινοταν πανω στη μητρικη, αλλα υποθετω πως θα το καταλαβαινα.

Αν δεν του κάνεις 2-3 δοκιμές πως θα το βάλεις μπρος; Αν δεν σε αφήνει να το κοιτάξεις τι να κάνεις...

Ράμ βγάλτες, βάλε μπρος χωρίς αυτές, κλείσε και ξαναβάλτες. Δεν χάνεις κάτι.

Και Clear CMOS είναι απο τα πρώτα που κάνεις όπως και να έχει, μπορεί να κόλλησε κάτι στην μητρική.

Πρέπει να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό και μόνο του πάντως αν όλα είναι οκ και πάλι δεν παίρνει. Αν δεν παίρνει με πράσινο μαύρο καλώδιο δηλαδή έχει θέμα αυτό...

Δημοσ.

Καλημερα παιδια. Θελω τη βοηθεια σας.

Προχθες χαλασε η καρτα γραφικων στο pc του αδερφου μου μια 6790. Για να σιγουρευτω οτι φταιει η καρτα και οχι η μητρικη, πηρα την καρτα σε σταθερο pc φιλου να τη δοκιμασω εκει.

Αφου εβγαλα τη δικια του και εβαλα την ισως χαλασμενη 6790, το βαλα στο ρευμα, πατησα να ανοιξει το pc και αυτο ξεκινουσε για 1 sec να δουλευει και σταματαγε, και μετα ξαναπροσπαθουσε να ξεκινησει και ξανασταματαγε.

Εεε λεω ενταξει, εχει θεμα η καρτα ( να πω εδω οτι το θεμα που ειχε το pc του αδερφου μου, εινια οτι ανοιγε το pc, δουλευε, απλα δεν εδειχνε τιποτα με την 6790, και οταν συνεδεσα την οθονη στη μητρικη και οχι στην vga, ανοιξε κανονικα).

Τη βγαζω και ξανακουμπωνω πανω την καρτα του φιλου. Το βαζω στο ρευμα, παταω να ανοιξει και παλι τα ιδια. Σαν να βραχυκυκλωνε. 

Να πω οτι για να βαλω την καρτα εβγαλα εναν σκληρο και πειραξα καποια sata καλωδια ( γιατι εχει και 3 σκληρους και ενα driver , οποτε γινοταν χαμος στο κουτι μεσα ), και καποια καλωδια του τροφοδοτικου ( εχει modular τροφοδοτικο).

Επισης ο φιλος μου τον ειχε ανοιξει πριν 2 μερες και δουλευε μια χαρα λεει.

Τι μπορει να φταιει ? Δεν μπορω να σκεφτω κατι που μπορει να εκανα εγω. Αλλα απο την αλλη, ποσο γκαντεμης ειμαι, να το ανοιξα και να χαλασε στα χερια μου ? 

Λιγη βοηθεια παιδια, να βγαλω μια ακρη. Ευχαριστω

2 πραγματα μπωρει να συμβαινουν να εχει καει η μητρικη, το τροφοδοτικο να μην δινει σωστες τασεις,  αν εχεις πολυμετρο ή tester μετρα λιγο τις τασεις του τροφοδοτικου μηπως τα φτυσε, κανε και αυτο με την μπαταρια της μητρικης κοιταξε το μηπως κολησε τιποτα το bios αλλιως μαλον παει η πλακετα,  μπωρει να ηρθε η ωρα της και να χαλασε καθως εβαλες την καρτα γραφικων. Τωρα αφου λες δεν σε αφηνει ο φιλος σου να το κοιταξεις μην επιμενεις ας φερει τεχνικο να πληρωσει

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Τελικα το πηγε σε τεχνικο. Οποτε και θα δειξει η νεκροψια.

Εμενα για να μου φυγουν οι τυψεις τελικα, τι πιθανοτητα υπαρχει να φταιω εγω, απο δικο μου λαθος ?

Γενικα δεν ειμαι κανας ασχετος. Τα στοιχειωδη τα ξερω. Εχω στησει αρκετα συστηματα, και εχω ανοιξει πανω απο 20 διαφορετικα λαπτοπ. Απο hardware σκαμπαζω, απλα οπου συναντω δυσκολια, εχω απο διπλα google και insomnia.

Οποτε δε με θεωρω "επικινδυνο" για κατι τετοιο. Μπορει να εχω και λαθος βεβαια.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Τελικα το πηγε σε τεχνικο. Οποτε και θα δειξει η νεκροψια.

Εμενα για να μου φυγουν οι τυψεις τελικα, τι πιθανοτητα υπαρχει να φταιω εγω, απο δικο μου λαθος ?

Γενικα δεν ειμαι κανας ασχετος. Τα στοιχειωδη τα ξερω. Εχω στησει αρκετα συστηματα, και εχω ανοιξει πανω απο 20 διαφορετικα λαπτοπ. Απο hardware σκαμπαζω, απλα οπου συναντω δυσκολια, εχω απο διπλα google και insomnia.

Κοίταξε κατά αρχάς δεν φταις εσύ μην τα βάζεις με τον εαυτό σου, απλά καλό θα ήταν να την πήγαινες για έλεγχο  τη κάρτα γραφικών σε κάποιο κατάστημα, αν πχ η κάρτα είχε κάποιο βραχυκύκλωμα πολύ πιθανόν να έκανε ζημιά στην μητρική, μικρή πιθανότητα αλλα και παλι δεν φταις αν ο φίλος δεν ηθελε ας ελεγε απο την αρχη δεν θελω να την δοκιμασεις, και εμενα πχ με λενε να δοκιμασω να κανω, λεω οχι με τίποτα. Τωρα αυτα που λενε πανε σε καποιο φιλο να τα κοιταξεις σε καποιο αλλο pc διαφωνω γιατι μπωρει να γινει ζημια, καλυτερα σε ενα καταστημα ή σε κανενα γνωστο τεχνικο φιλο να την βαλει αυτος εγω ετσι κανω

• Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε κατά αρχάς δεν φταις εσύ μην τα βάζεις με τον εαυτό σου, απλά καλό θα ήταν να την πήγαινες για έλεγχο  τη κάρτα γραφικών σε κάποιο κατάστημα, αν πχ η κάρτα είχε κάποιο βραχυκύκλωμα πολύ πιθανόν να έκανε ζημιά στην μητρική, μικρή πιθανότητα αλλα και παλι δεν φταις αν ο φίλος δεν ηθελε ας ελεγε απο την αρχη δεν θελω να την δοκιμασεις, και εμενα πχ με λενε να δοκιμασω να κανω, λεω οχι με τίποτα. Τωρα αυτα που λενε πανε σε καποιο φιλο να τα κοιταξεις σε καποιο αλλο pc διαφωνω γιατι μπωρει να γινει ζημια, καλυτερα σε ενα καταστημα ή σε κανενα γνωστο τεχνικο φιλο να την βαλει αυτος εγω ετσι κανω

Για να συμπληρώσω το post του panou0100 γι αυτό ""κάποιοι"" γράφουν με δική σου ευθύνη οτι είναι να κάνεις σε δοκιμές σε άλλο σύστημα και όχι μόνο... για να καταλάβεις!! ή αυτός που ρωτάει!!, ότι είναι πάντα πιθανό να προκύψουν δυσλειτουργίες/ζημιές στις δοκιμές όποτε σκέψου τι είναι καλύτερο να κάνεις τη δεδομένη στιγμή που το χρειαζόσαστε.. :shifty:  :shifty:  :shifty:

Δημοσ.

Τελικα το τροφοδοτικο χαλασε. Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια σας.

Οποτε τελος καλο ολα καλα, στο ειπα οτι δεν εφταιγες εσυ, ηρθε η ωρα του και δυστηχως ηρθε οταν πηγες να δοκιμασεις την καρτα γραφικων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...