Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Παιδιά έχω το ακόλουθο θέμα και δεν μπορώ εύκολα να συνενοηθώ με την cyta (επειδή για router που δεν είναι δικά τους έχουν το σκεπτικό ότι "δεν με ενδιαφέρει, ρύθμισέ το"), τα φώτα σας:

Παρεχόμενος εξοπλισμός: ADB PR G A4201G

Δικός μου εξοπλισμός: TPLink TD W8961ND (v2)

Προβλήματα-λόγοι που θέλω να γίνει το Bridge mode:

Το καθυστερημένο router της Cyta Α) έχει τραγικό σήμα wifi και δεν πιάνει στα διπλανά δωμάτια, Β) δεν λειτουργεί το port forwarding και έχω πρόβλημα με παιχνίδια (age of empires II HD) και Γ) είναι τραγικό router σε γενικές γραμμές, έχω απίστευτο ping σε online games αν έχω συνδεδεμένες πολλές συσκευές, αν δε έχω ανοιχτό το skype γαμιέται το σύμπαν (200+ms ping στο LOL) κτλπ.

Εδώ να σημειώσω ότι η CYTA δεν αντικαθιστά τον εξοπλισμό αν δεν έχει λειτουργικό πρόβλημα (να έχει καεί για παράδειγμα).

Γιατί δεν συνδέω μόνο το νέο router:

Με το TPLink όλα δουλεύουν τέλεια όσον αφορά το κομμάτι του internet και δεν έχω πρόβλημα με Ping σε όλα τα online games, αλλά δεν μπορώ να συνδέσω το τηλέφωνο (επειδή είναι VOIP). Πληρώνω πακέτο με δωρεάν λεπτά και δεν έχω τηλ.

Τους ρώτησα αν μπορώ να αγοράσω και συνδέσω άλλο router που δέχεται VOIP τηλέφωνο αλλά μου είπαν ότι ακόμη και αν κάνω κάτι τέτοιο το τηλέφωνο δεν θα δουλεύει.

Όσον αφορά το bridge mode:

Μου το πρότεινε τεχνικός της CYTA για να έχω τηλέφωνο και το routing να γίνεται από το δικό μου router και δεν είναι κακή ιδέα. Μου είπαν ότι χρειάζεται να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις στο router τους και μετά να ρυθμίσω εγώ το δικό μου. Με πήρανε τηλέφωνο ότι είναι κομπλέ το θέμα από πλευράς τους και από εκείνη την στιγμή, είτε μέσω LAN είτε wifi εγώ στο router της cyta δεν έχω πρόσβαση.

Η συνδεσμολογία που έχω είναι η εξής:

- το καλώδιο γραμμής πάει στο router της cyta

- το τηλέφωνο πάει στο router της cyta

- καλώδιο ethernet συνδέει (αμφότερα στο Port 1) τα δύο router

- το δικό μου router εκπέμπει σε wifi Και έχω τον σταθερό μου με ethernet συνδεδεμένο στο port 4

το πρόβλημα:

- Το router της CYTA δείχνει (από τα λαμπάκια ένδειξης) ότι έχει σύνδεση στο ίντερνετ (που δεν θα έπρεπε) είτε είναι το άλλο router ανοιχτό είτε όχι.

- Αν συνδεθώ στο router της cyta (με LAN ή WIFI) τότε υπάρχουν 2 τεινά, αν τα 2 router είναι συνδεδεμένα με στέλνει στο TPLINK, αν όχι τότε δεν μου ανήγει καθόλου το 192.168.1.1.

- Άρα όντως το έχουν ρυθμίσει από την εταιρία να στέλνει τις συνδέσεις στο TPLINK

- Παρόλαυτά ότι ρύθμιση και να κάνω στο TPLINK δεν με αφήνει να μπώ στο ίντερνετ και το τηλέφωνο δεν δουλεύει.

- έχω δοκιμάσει τα εξής:

α) [όπως θα έπρεπε τυπικά να δουλεύει] βάζω στο TPLINK ότι η σύνδεσή μου είναι PPPoE, παρέχοντας username/password, και ενεργοποιώ το bridge interface [ώστε το router της CYTA να δουλεύει μόνο ως modem και το δικό μου να κάνει το routing]. Αποτέλεσμα το λαμπάκι Internet στο router της CYTA δείχνει ότι έχω σύνδεση (που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει), στο TPLINK που αντιθέτως θα έπρεπε το αντίστοιχο λαμπάκι είναι σβηστό και από το pc στο ίντερνετ δεν μπορώ να μπώ.

β) βάζω το encapsulation απευθείας στο bridge mode (μιας και το router της CYTA, σύμφωνα με την λυχνία συνδέεται στο ίντερνετ). Αποτέλεσμα ίδιο με πριν.

γ) βάζω το encapsulation σε dynamic IP (για τον ίδιο λόγο με πριν) και πάλι δεν γίνεται τίποτα.

Γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω τί έχουν κάνει. Μου φάνηκε περίεργο ότι το router τους δείχνει ότι έχει πρόσβαση στο internet οπότε είπα μήπως το ρυθμίσαν ανάποδα ώστε το δικό μου router να δουλεύει αποκλειστικά ως moden και το routing να γίνεται από το δικό τους, οπότε έβαλα ανάποδα την συνδεσμολογία αλλά εκεί πάλι δεν δουλεύει τίποτα και όταν μπαίνω στο 192.168.1.1. το router της CYTA με παραπέμπει στο TPLINK.

Αυτή την στιγμή έχω internet επειδή έχω βάλει απευθείας το δικό μου router στην γραμμή χωρίς το άλλο.

Κάνω κάτι λάθος εγώ στις ρυθμίσεις? Δεν είναι καθόλου εξυπηρετικοί στο τηλέφωνο για το  κομμάτι που αφορά τον δικό μου εξοπλισμό και για τέτοιο λόγο δεν έρχεται τεχνικός στο σπίτι μου, οπότε κάθε βοήθεια δεκτή.

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.

εμένα με ένα τηλέφωνο το είχαν κάνει. το ιντερνέτ το έλεγχα μέσω του δικού μου Router και pppoe κλήσης, ενώ το τηλ συνέχιζε να παίζει από το cyta modem.

Δημοσ.

εμένα με ένα τηλέφωνο το είχαν κάνει. το ιντερνέτ το έλεγχα μέσω του δικού μου Router και pppoe κλήσης, ενώ το τηλ συνέχιζε να παίζει από το cyta modem.

και εμένα έτσι μου είπαν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί παίζει... Το πρόβλημα είναι ότι δεν ασχολούνται επειδή εύκολα το πετάνε σε εμένα το πρόβλημα και το router μου.

Δημοσ.

Το Username and password Τα Έχεις βάλει σωστά;

Ναι, μια χαρά είναι όλα. Φαντάσου αν αφαιρέσω το router της CYTA τελείως συνδέομαι κανονικά στο ίντερνετ.

EDIT: Υπάρχει βασικά περίπτωση να φταίει το router μου? Κάποια ασυμβατότητα ή κάτι τέτοιο?

Έχω στήσει bridge σε φίλο μου αλλά η δεύτερη συσκευή ήταν αποκλειστικά router (http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-c20-ac750-wireless-dual-band-router-p-PER.612764) και δούλεψε ρολόι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Εκεί υπάρχει port αποκλειστικά για να δέχεται την σύνδεση από το modem.

Μήπως το router μου βλέπει απλά αυτό της CYTA ώς μια απλή συσκευή σε μία θύρα ethernet, όπως το pc μου, και για αυτό δεν δουλεύουν μαζί?

Δημοσ.

Όχι δε φταίει το router σου. 

Στο δικό μου δουλεύει μια χαρά. Έτσι όπως το περιγράφεις φαίνεται να κάνει ακόμη την κλήση το router της Cyta. 

Μήπως δεν το έχουν βάλει σε bridge mode;

Δοκίμασε να κάνεις disconnect μόνος σου από το interface του router τους.

Δημοσ.

Εξόσων γνωρίζω στο W8961ND δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξει μια θύρα LAN ως WAN (δεν έχει τέτοια ρύθμιση), οπότε δεν πρόκειται να παίξει ως router όπως το θέλεις.

Οι ρυθμίσεις που κάνεις για την κλήση ΡΡΡ στο W8961ND, προϋποθέτουν ότι αυτό είναι συνδεδεμένο στην τηλεφωνική γραμμή για να παίζει ως modem/router και όχι ως σκέτο router.

Δημοσ.

Εξόσων γνωρίζω στο W8961ND δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξει μια θύρα LAN ως WAN (δεν έχει τέτοια ρύθμιση), οπότε δεν πρόκειται να παίξει ως router όπως το θέλεις.

Οι ρυθμίσεις που κάνεις για την κλήση ΡΡΡ στο W8961ND, προϋποθέτουν ότι αυτό είναι συνδεδεμένο στην τηλεφωνική γραμμή για να παίζει ως modem/router και όχι ως σκέτο router.

Έχεις δίκιο, δεν έχει. Τώρα το έκανα Google search. Θεώρησα ότι ο ts το εχει ψάξει και είναι δεδομένο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά γιατί άδικα παιδευόμουνα...

Εκτός από το bridge mode εχει ρύθμιση bridge interface κατά την ρύθμιση σύνδεσης PPPoE οπότε φανταζόμουν ότι περιλαμβάνει αυτή την δυνατότητα. Το manual επίσης δεν αναφερόταν καθόλου στο θέμα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...