Προς το περιεχόμενο

Τα Windows Vista μπαίνουν από σήμερα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο κύκλος ζωής των Windows Vista, ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, κλείνει σήμερα και επίσημα μετά από 10 χρόνια περίπου, με τον τερματισμό μελλοντικών αναβαθμίσεων ασφαλείας.

Όταν κυκλοφόρησαν τα Vista, στις 30 Ιανουαρίου του 2007 και μετά από 5 χρόνια περιπετειώδους ανάπτυξης, έφερναν μαζί τους αρκετά νέα στοιχεία, έχοντας όμως δύσκολη δουλειά, αυτή της αντικατάστασης των Windows XP που αποτελούσε μέχρι τότε την πιο επιτυχημένη έκδοση των Windows. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Windows Vista ήταν αρχικά το νέο γραφικό περιβάλλον με την ονομασία Aero και το οποίο ξεχώριζε για τις πολλές διαφάνειες, η βελτιωμένη αναζήτηση, τα Gadgets που ήταν στην ουσία μικρά widgets για το desktop, αλλά και το UAC (User Access Control) για μεγαλύτερη ασφάλεια του χρήστη.

 

Όμως από την πρώτη στιγμή, φάνηκε ότι η πορεία των Vista στην αγορά θα ήταν δύσκολη εξαιτίας της συγκρατημένης υποδοχής από καταναλωτές και επιχειρήσεις. Ανάμεσα στους κύριους λόγους ήταν η μη σταθερότητα του λειτουργικού, το ότι χρειαζόταν πολύ καλό hardware για να τρέχει ικανοποιητικά και εν τέλει στην έλλειψη εμπιστοσύνης από το καταναλωτικό κοινό. Το τελευταίο αποτέλεσε την αφορμή που έψαχνε η Apple, για να ξεκινήσει την προβολή των διαφημιστικών "I'm a PC and I'm a Mac" και τα οποία έμειναν στην ιστορία ως μερικά από τα πιο επιτυχημένα που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρεία.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

 

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Τα επόμενα χρόνια, η Microsoft κατάφερε να διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα των Vista, αν και το UAC με τα συνεχή του μηνύματα, συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον χρήστη. Επιπλέον η εταιρεία είχε υποσχεθεί πρόσθετα downloads για όσους είχαν αγοράσει την ακριβότερη Ultimate έκδοση, καταλήγοντας τελικά στην κυκλοφορία μικρών και άχρηστων εφαρμογών.

 

Με την κυκλοφορία των Windows 7 τον Ιούλιο του 2009, τα Vista έζησαν μια πολύ μικρή περίοδο ως το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, με τα Windows 7 να διαθέτουν τη μεγαλύτερη βάση χρηστών ακόμα και στις μέρες μας.

 

Link.png Site: Petri

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

μπορει να ηταν μαπα σαν λειτουργικο αλλα οσο αφορα το UI interface οι χρηστες των WIndows αναβαθμιστηκαν θεαματικα και ανοιξε το δρομο για πολλα αλλα (διαφανεια παραθυρα , jumps lists (win7) κτλ κτλ

  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα πιο όμορφα λειτουργικά και με το SP2 σχεδόν καμία διαφορά με τα 7.

Αυτο ακριβως. Ο πυρηνας του SP2 ηταν βασισμενος στον πυρηνα των τοτε ακομα Beta/RC windows 7

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Κρίμα. Τα είχα βάλει από το ντεμπούτο τους. Τα PC τότε αγκομαχούσαν, αλλά ήταν πολύ ωραίο λειτουργικό.

 

Αν δεν είχες hardware ξεχασμένο από την περασμένη... χιλιετία (περιφερειακό ή μη), ήταν και βράχος σταθερότητας.

 

Με το SP2 άνετα τα έβαζα σαν future classic OS σε ένα μελλοντικό retro pc.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν βγήκαν είχαν θέματα, ειδικά σε παλιότερα μηχανάκια. Είχα την έκδοση Vista Business σε μη απαρχαιωμένο hardware και ήταν πιο σταθερά και από το βράχο του Γιβραλτάρ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι ρε γαμωτο και ήμουν έτοιμος να τα εγκαταστήσω...

Δεν πειράζει, θα μείνω στα ΧΡ για 7-8 χρόνια ακόμα και μετά θα πάω στα 7. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα επιλογές...

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα μου δημιουργησαν πολυ λιγοτερα προβληματα απο τα 10 και ακομα λιγοτερα απο τα 8 και τα 8.1...και οπτικα ηταν καλυτερα απο ολα πιστευω

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...