taslikos Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Καλημέρες στο φόρουμ, Θα ήθελα να προβώ σε αγορά ενός λαπτοπ και σκεφτόμουν να μεταβώ σε mac. Η χρήση είναι Facebook και γενικά επίσκεψη σελίδων. Καθώς όμως και προγραμματισμός, και σχεδίαση στο cad. Έχω έναν σταθερό υπολογιστή με windows ο οποίος σηκώνει τις εργασίες που θέλω, όμως για λόγους φορητότητας θα ήθελα έναν φορητό πλέον. Λόγω ότι έχω συσκευές apple πιστεύω πως ταιριάζει καλύτερα ένας mac. Η μετάβαση είναι εύκολη θεωρείται από windows; Επίσης οι εφαρμογές που ειπα υπάρχουν; Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο που με καλύπτει; ελεγα για το air 2016 αλλά επειδή θα χρησιμοποιείται για προγραμματισμό η οθόνη του είναι κουραστική. Για pro μάλλον αλλά όχι 16 γιατί ανεβαίνει η τιμή.
Neg Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Καλημέρες στο φόρουμ, Θα ήθελα να προβώ σε αγορά ενός λαπτοπ και σκεφτόμουν να μεταβώ σε mac. Η χρήση είναι Facebook και γενικά επίσκεψη σελίδων. Καθώς όμως και προγραμματισμός, και σχεδίαση στο cad. Έχω έναν σταθερό υπολογιστή με windows ο οποίος σηκώνει τις εργασίες που θέλω, όμως για λόγους φορητότητας θα ήθελα έναν φορητό πλέον. Λόγω ότι έχω συσκευές apple πιστεύω πως ταιριάζει καλύτερα ένας mac. Η μετάβαση είναι εύκολη θεωρείται από windows; Επίσης οι εφαρμογές που ειπα υπάρχουν; Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο που με καλύπτει; ελεγα για το air 2016 αλλά επειδή θα χρησιμοποιείται για προγραμματισμό η οθόνη του είναι κουραστική. Για pro μάλλον αλλά όχι 16 γιατί ανεβαίνει η τιμή. Προγραμματισμός Web καθώς και iOS,OSX,Android ναι. Προγραμματισμός για Windows όχι. Επίσης CAD προγράμματα δεν θα βρεις όσο εύκολα θα βρεις σε Windows. Αν οι κυριότερες ανάγκες σου είναι CAD και προγραμματισμός στοχευμένος σε Windows πλατφόρμες τότε μην πάρεις Macbook. Διαφορετικά είναι άριστες συσκευές. 1
taslikos Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Προγραμματισμός Web καθώς και iOS,OSX,Android ναι. Προγραμματισμός για Windows όχι. Επίσης CAD προγράμματα δεν θα βρεις όσο εύκολα θα βρεις σε Windows. Αν οι κυριότερες ανάγκες σου είναι CAD και προγραμματισμός στοχευμένος σε Windows πλατφόρμες τότε μην πάρεις Macbook. Διαφορετικά είναι άριστες συσκευές.Προγραμματισμός python, c(dev) και autocad είναι τα προγράμματα.
haHa Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Καλημέρες στο φόρουμ, Θα ήθελα να προβώ σε αγορά ενός λαπτοπ και σκεφτόμουν να μεταβώ σε mac. Η χρήση είναι Facebook και γενικά επίσκεψη σελίδων. Καθώς όμως και προγραμματισμός, και σχεδίαση στο cad. Έχω έναν σταθερό υπολογιστή με windows ο οποίος σηκώνει τις εργασίες που θέλω, όμως για λόγους φορητότητας θα ήθελα έναν φορητό πλέον. Λόγω ότι έχω συσκευές apple πιστεύω πως ταιριάζει καλύτερα ένας mac. Η μετάβαση είναι εύκολη θεωρείται από windows; Επίσης οι εφαρμογές που ειπα υπάρχουν; Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο που με καλύπτει; ελεγα για το air 2016 αλλά επειδή θα χρησιμοποιείται για προγραμματισμό η οθόνη του είναι κουραστική. Για pro μάλλον αλλά όχι 16 γιατί ανεβαίνει η τιμή. Δεν υπαρχει air του 2016. To μοντελο που κυκλοφορει ειχε βγει πριν 2+ χρονια (Μαρτιο του 2015). Προσωπικα θα σου ελεγα να το αποφυγεις(παροτι ειμαι κατοχος) γιατι ειναι ξεπερασμενο. Τελος, αν σε ενδιαφερουν τα cad προγραμματα, καλυτερα να κοιτας σε windows, μιας και υπαρχει καλυτερη υποστηριξη απο τα προγραμματα και τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware(gpu). Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να δεις αν υπαρχουν για mac τα συγκεκριμενα προγραμματα cad που χρησιμοποιεις, μετα να υπολογισεις και το κοστος αδειας τους(θα χρειαστει να τα ξανααγορασεις) και να εχεις υποψη σου οτι θα εχεις χαμηλοτερες επιδοσεις και αντοχη στο χρονο απο οτι με ενα windows μηχανημα.
Neg Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δεν υπαρχει air του 2016. To μοντελο που κυκλοφορει ειχε βγει πριν 2+ χρονια (Μαρτιο του 2015). Προσωπικα θα σου ελεγα να το αποφυγεις(παροτι ειμαι κατοχος) γιατι ειναι ξεπερασμενο. Τελος, αν σε ενδαιφερουν τα cad προγραμματα, καλυτερα να κοιτας σε windows, μιας και υπαρχει καλυτερη υποστηριξη απο τα προγραμματα και τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware(gpu). Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να δεις αν υπαρχουν για mac τα συγκεκριμενα προγραμματα cad που χρησιμοποιεις, μετα να υπολογισεις και το κοστος αδειας τους(θα χρειαστει να τα ξανααγορασεις) και να εχεις υποψη σου οτι θα εχεις χαμηλοτερες επιδοσεις και αντοχη στο χρονο απο οτι με ενα windows μηχανημα. Όχι απαραίτητα. Άμα αγοράσει κάποιος ένα πρόσφατο Macbook Pro μια χαρά αντοχή στον χρόνο έχει σε σχέση με ένα Windows Notebook. Με τα υπόλοιπα ομως συμφωνώ.
haHa Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Όχι απαραίτητα. Άμα αγοράσει κάποιος ένα πρόσφατο Macbook Pro μια χαρά αντοχή στον χρόνο έχει σε σχέση με ένα Windows Notebook. Με τα υπόλοιπα ομως συμφωνώ. Εξαρταται. Για την δουλεια που το θελει ο φιλος , λογικα δεν θα εχει ιδια αντοχη στο χρονο , γιατι: α) για ιδια τιμη, το macbook pro θα εχει πιθανοτατα υποδεεστερες επιδοσεις λογω χαμηλοτερων spec β) για CAD προγραμματα, τα windows εκμεταλλευονται συνηθως αποδοτικοτερα το hardware και ιδιαιτερα την καρτα γραφικων.
Neg Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Εξαρταται. Για την δουλεια που το θελει ο φιλος , λογικα δεν θα εχει ιδια αντοχη στο χρονο , γιατι: α) για ιδια τιμη, το macbook pro θα εχει πιθανοτατα υποδεεστερα specs β) για CAD προγραμματα, τα windows εκμεταλλευονται συνηθως αποδοτικοτερα το hardware και ιδιαιτερα την καρτα γραφικων. Βρε γενικά μιλούσα για CAD εννοείτε πως θα κοιτάξει κάτι με Windows.
taslikos Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Το cad δεν είναι και ένα προγραμμα που το χρησιμοποιώ καθημερινά, το χρησιμοποίησα στις σπουδές μου και ίσως να ξαναχρειαστεί... αυτό το διάστημα ο προγραμματισμός πήρε την θέση του cad. Τα προγράμματα που λέω δεν είναι σίγουρα καθώς ανάλογα και τα μαθήματα που έχω, χρησιμοποιώ και το ανάλογο. Όποτε δεν είναι 100% τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, ενδεικτικά ειπα ποια μου έχουν χρειαστεί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι και η διάρκεια στο χρόνο. Για πέντε έτη θα ήθελα να μην με απογοητεύσει. Καθώς τα windows όλο προβλήματα είναι...
Neg Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Το cad δεν είναι και ένα προγραμμα που το χρησιμοποιώ καθημερινά, το χρησιμοποίησα στις σπουδές μου και ίσως να ξαναχρειαστεί... αυτό το διάστημα ο προγραμματισμός πήρε την θέση του cad. Τα προγράμματα που λέω δεν είναι σίγουρα καθώς ανάλογα και τα μαθήματα που έχω, χρησιμοποιώ και το ανάλογο. Όποτε δεν είναι 100% τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, ενδεικτικά ειπα ποια μου έχουν χρειαστεί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι και η διάρκεια στο χρόνο. Για πέντε έτη θα ήθελα να μην με απογοητεύσει. Καθώς τα windows όλο προβλήματα είναι... Κοίτα αν το βάρος της αγοράς δεν είναι το CAD τότε ένα Macbook Pro δεν θα σε απογοητεύσει σε καμία περίπτωση και θα αντέξει στον χρόνο, αν οι γλώσσες που θα προγραμματίσεις δεν είναι C# ή γενικώς Windows Oriented γλώσσες που να χρειάζονται Visual studio τότε προχώρα άφοβα αλλά όχι για το Air.
haHa Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Το cad δεν είναι και ένα προγραμμα που το χρησιμοποιώ καθημερινά, το χρησιμοποίησα στις σπουδές μου και ίσως να ξαναχρειαστεί... αυτό το διάστημα ο προγραμματισμός πήρε την θέση του cad. Τα προγράμματα που λέω δεν είναι σίγουρα καθώς ανάλογα και τα μαθήματα που έχω, χρησιμοποιώ και το ανάλογο. Όποτε δεν είναι 100% τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, ενδεικτικά ειπα ποια μου έχουν χρειαστεί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι και η διάρκεια στο χρόνο. Για πέντε έτη θα ήθελα να μην με απογοητεύσει. Καθώς τα windows όλο προβλήματα είναι... Ξεχνα το air και χτυπα ενα macbook pro. 2
margaritagr Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δε θα σε απογοητευσει πολλοι κραταμε τα μακ χρονια. Το δικο μου το imac το εχω απο το 2010 1
najinblue3 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Macbook pro 15, αν δεν μπορεις το 16, το μηχανημα ειναι διαμαντι και θα σε καλυψει στα παντα σχεδον οπως ειπανε οι περισσοτεροι, το εχω εδω και 1,5+ χρονο, παει οπως την 1η μερα 1
Neg Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Macbook pro 15, αν δεν μπορεις το 16, το μηχανημα ειναι διαμαντι και θα σε καλυψει στα παντα σχεδον οπως ειπανε οι περισσοτεροι, το εχω εδω και 1,5+ χρονο, παει οπως την 1η μερα rMacbook Pro Late 13 σκυλί είναι 3,5 χρόνια μετά ακόμα όπως την πρώτη μέρα (Αν εξαιρέσεις κάτι κακουχίες στο σώμα του λάπτοπ ) 1
najinblue3 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 rMacbook Pro Late 13 σκυλί είναι 3,5 χρόνια μετά ακόμα όπως την πρώτη μέρα (Αν εξαιρέσεις κάτι κακουχίες στο σώμα του λάπτοπ ) αυτο με τα σημαδια ειναι μεγαλο θεμα, νομιζω οτι γρατζουνιεται πολυ ευκολα το σωμα, εχω και εγω αρκετα, στην αρχη τρελαινομουν αλλα τωρα δε με νοιαζει
Neg Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 αυτο με τα σημαδια ειναι μεγαλο θεμα, νομιζω οτι γρατζουνιεται πολυ ευκολα το σωμα, εχω και εγω αρκετα, στην αρχη τρελαινομουν αλλα τωρα δε με νοιαζει έχουν φαγωθεί οι πλευρές, έφυγε το ένα καπάκι από το πόδι, μου έπεσε μια φορά κάτω ενώ ήταν μέσα σε τσάντα λάπτοπ και λύγισε λίγο στην τρύπα του φορτιστή.. (να φανταστείς μου έπεσε 2 μέρες μετά την αγορά και είχα φρικάρει, πλέον δεν με νοιάζει ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα