Command3RGR Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Καλησπέρα στο community, εχθές έκλεισα συμβόλαιο για Vdsl 30mbps στην Cosmote, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο τεχνικός θα έρθει αύριο αλλά εγώ στο σπίτι δεν έχω πουθενά πριζάκι τηλεφώνου παρά μόνο μια πρίζα στο σαλόνι που είναι κανονική πρίζα σαν τις κοινές για συσκευές αλλά πάνω της έχει σχεδιασμένο ένα τηλέφωνο. Τι πρέπει να κάνω γιατί από ότι διάβασα ο τεχνικός του ΟΤΕ δεν είναι αναγκασμένος να το φτιάξει αυτός και ότι πρέπει να μπει ηλεκτρολόγος κλπ. Όποιος γνωρίζει και έχει εμπειρία ας βοηθήσει κρίμα είναι πόσο καιρό περίμενα να βάλω ίντερνετ :Ρ Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
makis269 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 παρε ενα μπριζάκι με 3-5 ευρω και αλλαξε το εσύ δυο καλωδια ειναι. ενα μπλε και ενα κοκκινο συνήθως. http://www.skroutz.gr/c/2194/Prizes-Tilefonou.html?keyphrase=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1
Command3RGR Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Όπως νανε μπαίνουν αδερφέ? Επίσης το πριζάκι που μου έφεραν οι δικοί μου έχει 4 καλώδια από μέσα δεν έχω ανοίξει την πρίζα του σπιτιού ακόμα λες να έχουμε θέμα?
makis269 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 η μπριζα εχει 4 υποδοχες αλλα χρησιμοποιεις μονο τις δυο . τσεκαρε ποια δυο δινουν σημα και βαλτα στην μπριζα. αν ο τοιχος σου εχει δυο καλωδια βαλτα , αν εχει 4 μηπως πανε δυο -δυο , η τα δυο ειναι αχρηστα .5 λεπτα υποθεση ειναι να τα βρεις ,δεν εχουν πολικοτητα και ρευμα αρα μην τα φοβασαι. στην μπριζα λεει ποιες δυο θεσεις ειναι για τα καλωδια ,τωρα το που θα βαλεις τα χρωματα δεν εχει σημασια γιατι οπως ανέφερα παραπανω δεν εχουν πολικοτητα.
Command3RGR Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Πολύ ωραία, 4 καλώδια έχει και η πρίζα από μέσα αλλά επειδή είναι περίεργη η καλωδίωση του σπιτιού ο τεχνικός του ΟΤΕ παίζει να βοηθήσει?
Command3RGR Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Βρε εγώ και πρωινό του φτιάχνω, θα υπάρχουν τρελές απώλειες λόγω σχετικής παλαιότητας του κτιρίου? Για vdsl 30mbps και απόσταση από καφαο 100 μέτρα??
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο ειναι το σωστο.απο εκει και περα εξαρτατε ποσα πριζακια εχεις.δυσκολο να μην το πιασεις το 30 ακομα και να εχεις και bridge taps. Καλησπέρα στο community, εχθές έκλεισα συμβόλαιο για Vdsl 30mbps στην Cosmote, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο τεχνικός θα έρθει αύριο αλλά εγώ στο σπίτι δεν έχω πουθενά πριζάκι τηλεφώνου παρά μόνο μια πρίζα στο σαλόνι που είναι κανονική πρίζα σαν τις κοινές για συσκευές αλλά πάνω της έχει σχεδιασμένο ένα τηλέφωνο. Τι πρέπει να κάνω γιατί από ότι διάβασα ο τεχνικός του ΟΤΕ δεν είναι αναγκασμένος να το φτιάξει αυτός και ότι πρέπει να μπει ηλεκτρολόγος κλπ.Όποιος γνωρίζει και έχει εμπειρία ας βοηθήσει κρίμα είναι πόσο καιρό περίμενα να βάλω ίντερνετ :ΡΕυχαριστώ προκαταβολικά!!! αν δεν εχει πυκνωτη απο πισω και ειναι με rj11 τοτε ειναι μια χαρα η πριζα.
mitsus Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Πρεπει να εχει χρωματιστα καλωδια η πριζα συνδεεις τα παλια καλωδια στο πρασινο και στο κοκκινο της καινουριας
Lolarikos Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 η μπριζα εχει 4 υποδοχες αλλα χρησιμοποιεις μονο τις δυο . τσεκαρε ποια δυο δινουν σημα και βαλτα στην μπριζα. αν ο τοιχος σου εχει δυο καλωδια βαλτα , αν εχει 4 μηπως πανε δυο -δυο , η τα δυο ειναι αχρηστα .5 λεπτα υποθεση ειναι να τα βρεις ,δεν εχουν πολικοτητα και ρευμα αρα μην τα φοβασαι. στην μπριζα λεει ποιες δυο θεσεις ειναι για τα καλωδια ,τωρα το που θα βαλεις τα χρωματα δεν εχει σημασια γιατι οπως ανέφερα παραπανω δεν εχουν πολικοτητα. Ως dc έχει πολικότητα, το εναλασσόμενο δεν έχει. Προφανώς εννοείς ότι δεν παίζει ρόλο η πολικότητα. Σχετικά με το ρεύμα μπορεί τα 50V του PSTN να μην τα νιώθει στα χέρια του λόγω πολλών KΩ αντίστασης, αλλά στην γλώσσα πχ θα είναι αισθητά. 1
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Πρεπει να εχει χρωματιστα καλωδια η πριζα συνδεεις τα παλια καλωδια στο πρασινο και στο κοκκινο της καινουριας αν ειναι ραζιμ ειναι μπλε κοκκινο χοντρα καλωδια εκτος αν εχει Utp που τερματιζουν συνηθως ειτε το πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο ή πιο συχνα τα μπλε-μπλε ασπρο. Ως dc έχει πολικότητα, το εναλασσόμενο δεν έχει. Προφανώς εννοείς ότι δεν παίζει ρόλο η πολικότητα. Σχετικά με το ρεύμα μπορεί τα 50V του PSTN να μην τα νιώθει στα χέρια του λόγω πολλών KΩ αντίστασης, αλλά στην γλώσσα πχ θα είναι αισθητά. επισης το isdn εχει 98 volt ταση και τα Pcm κοντα στα 150 στην εισοδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα