sargus Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Παιδιά δυστυχώς σε αυτήν τη χώρα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Όπως έλεγε ένας οικογενειακός φίλος πριν 25-30 χρόνια που ετοιμαζόταν να την κάνει στο εξωτερικό "σε αυτή τη χώρα ή τραμπούκος θα είσαι ή μ@λάκας". Στην προκειμένη περίπτωση, είναι πολύ λογικά όλα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις και καλώς να τα κάνεις. Έχεις όμως κατά νου ότι πολύ απλά μπορεί να μη λυθεί ποτέ το πρόβλημά σου, έτσι; Γιατί; Γιατί Ελλάδα. Τέλος. Οπότε στο τέλος, θα καταλήξεις ή να κάνεις το μ@λάκα και κάποιες φορές να μην παρκάρεις στο πάρκινγκ σου ή να φεύγεις χωρίς το αμάξι σου ή να περιμένεις ή θα καταλήξεις να τσακώνεσαι με όλους και να φαίνεσαι ο τρελός της γειτονιάς. Hint: έχω μερικούς τραμπούκους (ζόρικους) φίλους οι οποίοι όντως αρπάζονται με το παραμικρό. Είναι λίγο γελοίο αυτό που κάνουν αλλά πραγματικά δε μπορείς να πεις σε καμία περίπτωση ότι δεν έχουν τα δίκια με το μέρος τους. Τέλοσπάντων. Το ρεζουμέ είναι ότι όλοι αυτοί οι τραμπούκοι που ξέρω δεν έχουν ποτέ τέτοια προβλήματα στην καθημερινότητά τους (όπως ο ts). Το γιατί είναι πολύ απλό. Ο Έλληνας είναι κουτοπόνηρος και δειλός. Κάνει μαγκιές πάντα εκεί που τον παίρνει (π.χ. κράτος, γείτονα κτλ.). Άμα πέσει σε κάποιον τραμπούκο, κάνει μεταβολή, είναι παναγία και απλά πάει στο επόμενο κορόιδο. Καλά ξεμπερδέματα! 1
tstavrou Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Ναι θέλει άδεια για οτιδήποτε τοποθετηθεί σε πεζοδρόμιο/δρόμο. Δεν ξέρω την χαρτούρα που χρειάζεται αλλά αν τελικά πάρεις άδεια μόνο πλαστικές αφού οτιδήποτε πιο στιβαρό (πχ μεταλλικές), όπως είπε και ο paylidis, απαγορεύονται (και να επιτρεπόταν δεν θα ήθελες να το κάνεις αφού σε ενδεχόμενα ατυχήματα κάποιος μπορεί να σε "τρέξει"). Επίσης μην θεωρήσεις αυτονόητο ότι μπορείς να πάρεις άδεια για τέτοια παρέμβαση αφού βασική προϋπόθεση είναι η είσοδος του parking σου να είναι νόμιμη. Αν και εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είναι, να ξέρεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό είναι παράνομες, ειδικά σε κτήριο με πολλαπλές εισόδους. Και αυτό γιατί βάσει του νόμου δεν επιτρέπεται το συνολικό μήκος που καταλαμβάνουν οι είσοδοι αυτοί να ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (δεν το θυμάμαι πιο είναι) της πρόσοψης του οικοπέδου (πχ αν η πρόσοψη στο δρόμο είναι 15 μέτρα σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να υπάρχουν 3 είσοδοι πυλωτής/υπογείου parking που να καλύπτουν τα 10 μέτρα αυτής της πρόσοψης) Μηπως εχεις προχειρο το νομο που αναφερει τα επιτρεπτομενα μετρα παρκινγκ αναλογα με την προσοψη οικοπεδου? Αν το οικοπεδο ειναι γωνιακο εχει διαφορα? Αυξανονται τα μετρα παρκινγκ?
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Γινόμαστε και οι κακοί της υπόθεσης στο τέλος. Και να έρθει αστυνομία που δεν τη φώναξα εγώ, εμένα θα δείξουν πάλι. Δηλαδή είμαστε περίεργοι επειδή δεν δείχνουμε ανοχή να μας κλείνουν παράνομα το πάρκινγκ. Βαζε το αμαξι πανω στην εισοδο και τελειωνει το θεμα.Βαλε και μια πινακιδα απαγορευεται το παρκαρισμα.Παρομοια περιπτωση με τη δικια σου ειχε πριν κατι χρονια ο πατερας μου αλλα εκανε φασαρια και εληξε.Να δουμε αμα το βαλεις στην εισοδο ποιος θα παρκαρει.Οσο για την τροχαια βαλε ενα ταμπελακι στο τζαμι οτι μου κλεινουν την εισοδο συνεχως και δεν μπορω να βγω.
haris_216 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μηπως εχεις προχειρο το νομο που αναφερει τα επιτρεπτομενα μετρα παρκινγκ αναλογα με την προσοψη οικοπεδου? Αν το οικοπεδο ειναι γωνιακο εχει διαφορα? Αυξανονται τα μετρα παρκινγκ? Δεν έχει να κάνει με τα "μέτρα parking" που αναφέρεις αλλά με τα επιτρεπόμενα μέτρα εισόδων parking. Και αυτό βέβαια έχει λογική αφού αν όλη η πρόσοψη κάθε κτηρίου καταλαμβάνεται με εισόδους χώρων στάθμευσης τότε ουσιαστικά αποκλείεται οποιοσδήποτε "ξένος" από το να παρκάρει στην περιοχή. Δυστυχώς δεν ξέρω το Νο του συγκεκριμένου νόμου. Λογικά ο δήμος ή η πολεοδομία θα μπορούν να σου πουν (αν βέβαια καταφέρεις να επικοινωνήσεις )
41ex Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Νομίζω δικαιούσαι μια είσοδο και μια έξοδο πλάτους μέχρι 3 μέτρα η καθεμιά. Σε περίπτωση που η πρόσοψη του οικοπέδου είναι μικρότερη έχεις το δικαίωμα μέχρι το 50% της πρόσοψης. Για γωνιακά οικόπεδα δεν ξέρω τι παίζει κι αν γίνεται διάκριση. Καλύτερη απάντηση θα πάρεις πάντως από πολιτικό μηχανικό.
paylidis Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 30% επι της πρόσοψης είναι. Τα 3 μέτρα ανα άνοιγμα όπως είπες νομίζω ισχύουν
Kapou Kapote Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Λοιπόν μόλις επέστρεψα απ'εξω. Το ξανα έβαλαν το αμάξι μπροστά, άλλος αυτή τη φορά, το είχε και στραβά. Η ώρα είναι 3 τα ξημερώματα.Το έβαλα με μανούβρες μέσα αλλά μπήκε. Να έπαιρνα το 100? Να έρθει μετά απο δύο ώρες στις 5 το πρωί; Θέλω να πέσω για ύπνο. Να κόρναρα να σήκωνα όλη τη γειτονιά στο πόδι; Το πράμα δεν αλλάζει εαν δεν μπούνε κολωνάκια. Πραγματικά δεν καταλαβαίνει ο Ελληνάρας. Η μόνη λύση είναι αυτή που είπε κάποιος παραπίσω. Να το βάλω έξω απο το πάρκιγκ στο δρόμο και να το κολλήσω πάνω σε αυτόν που με εμποδίζει να μη μπορεί να βγει μετά και ο ίδιος. Απλά το αμάξι μου είναι καινούριο και σκέφτομαι πως δεν το έχουν και πολύ να μου το γδάρουν και να το κοπανήσουν. Θα πάρω του πατέρα μου και θα το παρκάρω εκεί για σπάσιμο. Δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Με τον Δήμο δεν ακτάφερα να επικοινωνήσω, μάλλον δουλεύουν πολύ "σκληρά" τα καμάρια μας.Υ.Γ Βγάζω φώτο όλα τα αυτοκίνητα που ΄πεχουν παρκάρει μέχρι τώρα και σημειώνω και πινακίδες για΄τι κάποιος παλαιότερα πήγε να με βγάλει τρελό ότι δεν το πάρκαρε ποτέ απο μπροστά, ε αναγκάστηκα απο τότε.
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Λοιπόν μόλις επέστρεψα απ'εξω. Το ξανα έβαλαν το αμάξι μπροστά, άλλος αυτή τη φορά, το είχε και στραβά. Η ώρα είναι 3 τα ξημερώματα.Το έβαλα με μανούβρες μέσα αλλά μπήκε. Να έπαιρνα το 100? Να έρθει μετά απο δύο ώρες στις 5 το πρωί; Θέλω να πέσω για ύπνο. Να κόρναρα να σήκωνα όλη τη γειτονιά στο πόδι; Το πράμα δεν αλλάζει εαν δεν μπούνε κολωνάκια. Πραγματικά δεν καταλαβαίνει ο Ελληνάρας. Η μόνη λύση είναι αυτή που είπε κάποιος παραπίσω. Να το βάλω έξω απο το πάρκιγκ στο δρόμο και να το κολλήσω πάνω σε αυτόν που με εμποδίζει να μη μπορεί να βγει μετά και ο ίδιος. Απλά το αμάξι μου είναι καινούριο και σκέφτομαι πως δεν το έχουν και πολύ να μου το γδάρουν και να το κοπανήσουν. Θα πάρω του πατέρα μου και θα το παρκάρω εκεί για σπάσιμο. Δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Με τον Δήμο δεν ακτάφερα να επικοινωνήσω, μάλλον δουλεύουν πολύ "σκληρά" τα καμάρια μας. Υ.Γ Βγάζω φώτο όλα τα αυτοκίνητα που ΄πεχουν παρκάρει μέχρι τώρα και σημειώνω και πινακίδες για΄τι κάποιος παλαιότερα πήγε να με βγάλει τρελό ότι δεν το πάρκαρε ποτέ απο μπροστά, ε αναγκάστηκα απο τότε. Βαλτο το μισο μεσα και το μισο εξω ετσι για να ξανασκεφτουν πριν κλεισουν.Αλλα αμα δει ο αλλος μπροστα απο το αμαξι του το δικο σου παρκαρισμενο δεν θα τολμησει να παει αμεσως να το βαλει.
Warrior_6600GT Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Η λύση είναι απλή. Την επόμενη φορά που θα πάρεις τροχαία και κωλυσιεργύσουν, πες τους ότι θα πάρεις τονόμο στα χέρια σου, έχεις παλετοφορόρο χειροκίνητο και θα μετακινήσεις το αυτοκίνητο.(Μπορείς και να το κάνεις στη πραγματικότητα αν στη βιδώσουν πολύ)
panosno1com Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 καντο, τοτε θα ερθουν σιγουρα αλλα θα ασχοληηθουν με εσενα !
momotis Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Το ξανα έβαλαν το αμάξι μπροστά, άλλος αυτή τη φορά, το είχε και στραβά. Πές μια προσευχή αδελφέ. Το θάρρος είναι για τους αμαρτωλούς. «Όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου. Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό. Γι' αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»
Kapou Kapote Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 To σκέφτηκα κι εγώ να βάλω το μισό μέσα και το μισό έξω αλλά ο μόνος λόγος που δεν θα το κάνω είναι ότι θα γίνω τα ίδια σκατά με αυτούς γιατί θα κλείσω το πεζοδρόμιο, οπότε πεζοί καροτσάκια αμέα δεν μου φταίνε σε τίποτα. Τώρα το Πασχα δεν το έκλεινε κανείς, διότι το έχει εδώ και 3 μέρες κάποιος στο ίδιο σημείο και δεν εμποδίζει. Απο Τρίτη πρωί που ξεκινάνε όμως για δουλειές και πάλι όλο και κάποιος θα το βάλει. ΤΟ άλλο που σκεφτόμουν ήταν να βάλω το μηχανάκι, αλλά φοβάμαι καθώς πήγαν να μου το κλέψουνε παλαιότερα που το είχα αφήσει εκτός πάρκινγκ για 2-3 μέρες και μου έσπασαν κλειδαριά, τιμόνι αλλά δεν πρόλαβαν να το κλέψουν κάποιον είδαν και έφυγαν.Αυτό με το παλετοφόρο είναι μια καλή ιδέα να το πω όταν πάρω την τροχαία να δούμε αν πιάσει και έρθουν αμέσως και όχι σε 1,5 ώρα.Πρόχειρα θα βρω κανένα ζαντολάστιχο με κοντάρι ή κανένα τενεκέ με λάσπη, αυτοσχέδιο για να το βάλω εκεί μπροστά. ΝΑ δω κατα πόσο θα πιάσει και μετά βλέποντας και κάνοντας.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Τύπωσε και μερικά αυτοκόλλητα "Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω" (από αυτά που δεν ξεκολλάνε εύκολα). Αχρείαστα να είναι...
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 @ts. Η μονη λυση, μια και μοναδικη χωρις να υπαρχει αλλη ειναι αυτη και την αναφερες ηδη: Το πράμα δεν αλλάζει εαν δεν μπούνε κολωνάκια. Πραγματικά δεν καταλαβαίνει ο Ελληνάρας. Με το να ξεκινας να παιρνεις το νομο στα χερια σου με διαφορους τροπους, το μονο που θα καταφερεις ειναι να βρεθεις μπλεγμενος. Και αντε πες, πηρε το μαθημα του ενας που του εγδαρες το αμαξι, πηρε το μαθημα του ο αλλος που τον εκλεισες με το αμαξι του πατερα σου, πηρε το μαθημα του ο αλλος που του κολλησες αυτοκολητο οτι ειναι γαιδουρι, το θεμα ειναι οτι στα επομενα λεπτα θα παρκαρει καποιος αλλος ξεκαρφωτος που δεν ειναι της γειτονιας κι αυτο απλα θα διαιωνιζεται. Αρα τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει καποιο νοημα, εκτος αν πιστευεις οτι με αυτον τον τροπο συντομα θα καταφερεις να διδαξεις οδηγικη και κοινωνικη παιδεια σε μερικες χιλιαδες οδηγων ωστε να μη ξαναπαρκαρει κανεις εκει περα. Επειδη ομως πρακτικα ειναι αδυνατο κατι τετοιο, βαλε κολωνακια. Μονο αυτο μπορει να βελτιωσει ελαφρως την κατασταση (διοτι και παλι θα βρεθουν αυτοι που θα τα καβαλανε).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 @ts. Η μονη λυση, μια και μοναδικη χωρις να υπαρχει αλλη ειναι αυτη και την αναφερες ηδη: Με το να ξεκινας να παιρνεις το νομο στα χερια σου με διαφορους τροπους, το μονο που θα καταφερεις ειναι να βρεθεις μπλεγμενος. Και αντε πες, πηρε το μαθημα του ενας που του εγδαρες το αμαξι, πηρε το μαθημα του ο αλλος που τον εκλεισες με το αμαξι του πατερα σου, πηρε το μαθημα του ο αλλος που του κολλησες αυτοκολητο οτι ειναι γαιδουρι, το θεμα ειναι οτι στα επομενα λεπτα θα παρκαρει καποιος αλλος ξεκαρφωτος που δεν ειναι της γειτονιας κι αυτο απλα θα διαιωνιζεται. Αρα τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει καποιο νοημα, εκτος αν πιστευεις οτι με αυτον τον τροπο συντομα θα καταφερεις να διδαξεις οδηγικη και κοινωνικη παιδεια σε μερικες χιλιαδες οδηγων ωστε να μη ξαναπαρκαρει κανεις εκει περα. Επειδη ομως πρακτικα ειναι αδυνατο κατι τετοιο, βαλε κολωνακια. Μονο αυτο μπορει να βελτιωσει ελαφρως την κατασταση (διοτι και παλι θα βρεθουν αυτοι που θα τα καβαλανε). Αν όμως κανείς δεν κάνει τίποτα και λέμε "έλα μωρέ θα βρεθεί άλλος πάλι", δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν πως κάνουν κάτι λάθος. Και δεν εννοώ να τους καταστρέφουμε τα αυτοκίνητα (οκ το αυτοκόλλητο δεν το λες και ζημιά )! Στη δική μου πολυκατοικία φαντάσου πως έχουμε και θέματα μεταξύ μας, με ενοίκους που παρατάνε στην πιλοτή τα οχήματα ...όπως γουστάρουν με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μπουν/βγουν οι υπόλοιποι... https://www.youtube.com/watch?v=TNtkzRQUTKM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα