Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. ΝΟικιάζω εδώ και καιρό σπίτι με ιδιωτικό στεγασμένο πάρκιγκ στη πυλωτή. ΠΟλλές φορές αμάξια κλείνουν την είσοδο-έξοδο μ,ε αποτέλεσμα να με δυσκολεύουν με μανούβρες, α;φού δεν μπορώ να πάρω τη κατάλληλη γωνία για να βγώ. Απο τύχη δεν έγδαρα το αμάξι μου εως τώρα. Επειδή δεν πήγαινε άλλο έπιασα τον ιδιοκτήτη και του είπα να βάλουμε κορίνες βιδωτές απο το δήμο και τι άδεια χρειάζεται. Μου είπε είναι διαδικασία και δεν ξέρει τι θέλει. Παίρνω στον δήμο αλλά δεν το σηκώνει κανείς σε κανένα τηλέφωνο όχι μόνο σήμερα Μ/Δευτέρα αλλά και τη περασμένη βδομάδα και είναι δύσκολο να πάω το πρωί απο εκεί για να ρωτήσω. Επικοινώνησα και με τροχαία και μου είπαν είναι θέμα του δήμου.
Δηλαδή εγώ αν καταλάβατε θέλω απλά να μπει μια ή δύο κορίνες στην ευθεία που τελειώνει το πάρκινγκ έτσι ώστε να μη βγαίνουν πιο μπροστά τα οχήματα κλείνοντας το πάρκινγκ.  
Ξέρετε θέλει κάποια ειδική άδεια που είναι χρονοβόρα; Πληρώνουμε κάτι; Επειδή το πάρκιγκ ανήκει στην πολυκατοικία αλλά είναι ατομικό χρειάζεται και υπογραφή απο τους υπόλοιπους ενοίκους;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και να τις βαλεις θα τις πατησουν λιωσουν στο πρώτο τριμηνο δυστυχως... και σε εμενα το ιδιο γινεται και πλεον παιρνω μερα παρα μερα την τροχαια (οχι οτι ερχεται αλλα καποια στιγμη με τις τοσες κλησεις θα έρθει και εστω και ενας θα την πληρώσει τη νύψη). Σε εμενα ωστόσο να πω οτι ειναι και σαφως ορισμενες/οριοθετημενες οι θέσεις και το παρκινγκ της οικοδομης νομιμο με αρ. αδειας απο το δημο οποτε εχε και αυτό κατα νου.

Εν κατακλείδι μονο μεταλλικες θα βολευαν αλλα απαγορευονται...

Δημοσ.

Ναι θέλει άδεια για οτιδήποτε τοποθετηθεί σε πεζοδρόμιο/δρόμο.

Δεν ξέρω την χαρτούρα που χρειάζεται αλλά αν τελικά πάρεις άδεια μόνο πλαστικές αφού οτιδήποτε πιο στιβαρό (πχ μεταλλικές), όπως είπε και ο paylidis, απαγορεύονται (και να επιτρεπόταν δεν θα ήθελες να το κάνεις αφού σε ενδεχόμενα ατυχήματα κάποιος μπορεί να σε "τρέξει").

Επίσης μην θεωρήσεις αυτονόητο ότι μπορείς να πάρεις άδεια για τέτοια παρέμβαση αφού βασική προϋπόθεση είναι η είσοδος του parking σου να είναι νόμιμη. Αν και εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είναι, να ξέρεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό είναι παράνομες, ειδικά σε κτήριο με πολλαπλές εισόδους. Και αυτό γιατί βάσει του νόμου δεν επιτρέπεται το συνολικό μήκος που καταλαμβάνουν οι είσοδοι αυτοί να ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (δεν το θυμάμαι πιο είναι) της πρόσοψης του οικοπέδου (πχ αν η πρόσοψη στο δρόμο είναι 15 μέτρα σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να υπάρχουν 3 είσοδοι πυλωτής/υπογείου parking που να καλύπτουν τα 10 μέτρα αυτής της πρόσοψης)

• Like 1
Δημοσ.

ΚΑι μόνο που θα δει ο άλλος τη πλαστική κορίνα θα καταλάβει να μην το βάλει εκεί. Θα πει, ωπ, κάτι γίνεται εδώ, έβαλαν κορίνες, άρα ενοχλούμε. Εαν το κάνει μετά αυτό και τις σπάσει ακριβώς μπροστά στην είσοδο του πάρκιγκ τότε το έκανε εις γνώσιν του, μετά είναι που θα τους τρέξω και θα παίρνω κάθε μέρα τη τροχαία. Τώρα ο άλλος δεν βλέπει κάποια σήμανση οπότε σου  λέει μια χαρά είμαι εδώ δεν εμποδίζω, εαν όμως κάθε φορά που παρκάρει τη βλέπει, και ειδικά αν ξέρει πως μένει εκεί δίπλα και είναι γείτονας, κάποιος να τον δει να την καταστρέφει, θα ξέρει πως θα υπάρξουν συνέπειες. 
Οι κορίνες που έχω δει να μπαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι οι κοντούλες που βάζουν στη μέση του δρόμου, αλλά οι μεγάλες που είναι σχεδόν 80 πόντους. Όπως είπατε όμως, παίζει να είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Δε κάποιες άλλες πολυκατοικίες βλέπω κάτι τενεκέδες απο φέτα που τους γεμίσαν με τσιμέντο και καρφώσανε και ένα κοντάρι μέσα, λίγο παρακάτω το έκαναν σε μια πολυκατοικία που εμπόδιζαν αλλά ποτέ κανένας εδώ και δεκαετίες δεν ήρθε να τους γράψει.
Τι άλλο μπορώ να κάνω ρε παιδιά; Έχω αφήσει και σημειώματα, χτύπησα και κουδούνια και το ξανα βάζουν πάλι οι ίδιοι. Δε με χαιρετάνε πια αλλά χέστηκα. Θα φώναζα τη τροχαία, αλλά μια φορά που την είχα φωνάξει επειδή μου έκλεισε κάποιος όλη τη φάτσα του πάρκιγκ και δεν μπορούσα να μπω, ήρθε μετά απο μιαμιση ώρα. Μόλις άναψε ο φάρος κατάλαβε ο τσοπάνος και κατέβηκε να μετακινήσει το αμάξι του που ενώ κόρναρα 1,5 ώρα δεν άκουγε, τον φάρο τον είδε όμως. Ο μπάτσος τον έκανε ντα, τον ψιλομάλωσε ΄λιγάκι και του είπε να μην το ξανα κάνει και του είπε να φύγει. Εκείνη την ώρα μπαίνω ανάμεσα και του λέω, "εε τι δεν θα του κόψεις κλήση; Δεν μπορώ να μπω στο σπίτι μου εδώ και μιαμιση ώρα και αυτός στα τέτοια του μια χαρά και θα τη βγάλει και τσάμπα; ΜΕτά απο πίεση και κάποια πράγματα που του είπα πως μας αναγκάζει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, κι εγώ αυριο θα κλείνω εισόδους αφού δεν υπάρχει καμία τιμωρία... Με το ζόρι και με δική μου παρότρυνση του έκοψε μια κλήση 80€ (40€) σε δέκα μέρες...
Οπότε καταλαβαίνετε για΄τι δεν έχω καμία μα καμία εμπιστοσύνη στη τροχαία... Μέχρι να έρθει η τροχαία θα έχει κατέβει μόνος του ο άλλος και θα έχει μετακινήσει το αμάξι του. Θα κάνω καμια πατέντα μόνος μου.

• Like 1
Δημοσ.

Μα πόσο μαλάκας παίζει να είσαι για να κλείνεις parking; ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ;;;

Πραγματικά στους καραγκιόζηδες αυτούς αξίζει να πάρεις ένα ρόπαλο και να τους καταστρέψεις το αμάξι να καταλάβουν μια και καλή (αφού η αστυνομία ως γνωστών δεν είναι για τίποτα)

ΚΑι μόνο που θα δει ο άλλος τη πλαστική κορίνα θα καταλάβει να μην το βάλει εκεί. Θα πει, ωπ, κάτι γίνεται εδώ, έβαλαν κορίνες, άρα ενοχλούμε. 

Ελλάδα ζεις εσύ είσαι σίγουρος; 

Γιατί για τον Έλληνα πλαστική κορίνα σημαίνει "Στα παπάρια μας πάμε να παρκάρουμε πάνω της"

• Like 2
Δημοσ.

Μα πόσο μαλάκας παίζει να είσαι για να κλείνεις parking; ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ;;;

Πραγματικά στους καραγκιόζηδες αυτούς αξίζει να πάρεις ένα ρόπαλο και να τους καταστρέψεις το αμάξι να καταλάβουν μια και καλή (αφού η αστυνομία ως γνωστών δεν είναι για τίποτα)

Ελλάδα ζεις εσύ είσαι σίγουρος; 

Γιατί για τον Έλληνα πλαστική κορίνα σημαίνει "Στα παπάρια μας πάμε να παρκάρουμε πάνω της"

Ξέρω τι τσοπάνηδες ελληναράδες υπάρχουν εκεί έξω, απλά έχω μία ελπίδα, επειδή είναι συνοικία και παρκάρουν γείτονες απο τις γύρω πολυκατοικίες και μια δυο τρεις θα τους βρω. Τις περισσότερες φορές ήταν άτομα που μέναν δίπλα ή απέναντι και ξέρουν πως έχω πρόβλημα γιατί έπιασα μερικούς και σταμάτησαν. Αλλά κάποιοι άλλοι στα παπάρια τους όπως λες. Απλά θα έχω άλλοθι, ΒΛέπω απο πάνω, έναν να δω να τη σπάει θα του σπάσω κι εγώ το αμάξι.

Το ότι καθόμαστε αυτή τη στιγμή να βρούμε λύση για το αυτονόητο φανταστείτε που ζούμε! Κάτι που είναι απο μόνο του απαράδεκτο να κλείνεις πάρκινγκ κι εμείς να βρίσκουμε λύσεις για να μην κάνουν το αυτονόητο!

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι μεταλλικές απαγορεύονται. Οι πλαστικές κάμπτονται, αλλά έχει τύχει μπροστά στα μάτια μου να τις καβαλήσει (ήταν διπλές) ένας και να του σπάσουν την εξάτμιση. Φώναζε μετά, αλλά με τις κορίνες διπλωμένες από κάτω του, πήρε παραμάσχαλα την εξάτμιση και έφυγε.

Ο δήμος, στην περίπτωση της πολυκατοικίας που έχω κατά νου, δεν άργησε καθόλου (2 ή 3 ημέρες για την οριστική άδεια -ζήτησαν νομίζω χαρτί πως το τάδε κτίριο επί της δείνα οδού, αριθμός κτλ. έχει χώρο στάθμευσης καταχωρημένο στην οικοδομική άδεια) αλλά, υπόψη, ήταν απολύτως νόμιμο το πάρκινγκ, στον ίδιο δρόμο παρακάτω, που απλά ένα παρτέρι το βάφτισαν πάρκινγκ, δεν έδωσε άδεια.

Όχι πως σε σώζουν τα πασαλάκια, είναι τέτοια η γαϊδουριά και ο εγωκεντρισμός του νεοέλληνα...

• Like 3
Δημοσ.

Oι πλαστικές κορίνες είναι οι ψηλές, όχι οι κοντές κλασσικές που βάζουν σαν διαχωριστικά στους δρόμους. Πόσο αναίσθητος παίζει να είσαι για να πάρεις σβάρνα μια τέτοια κολόνα και ας είναι και εύκαμπτη-πλαστική; http://www.safe.com.gr/shop/components/com_virtuemart/shop_image/product/86387c630b7380480288a9439178d442.jpg
Το πάρκινγκ είναι αυτόνομο, έχει δλδ δική του πόρτα αλλά είναι ακριβώς κάτω απο τη πολυκατοικία, στη πυλωτή. Λογικά είναι νόμιμο, ελπίζω δλδ γιατί ο ιδιοκτήτης δεν αρνήθηκε για άδεια απο το δήμο απλά μου είπε πως είναι διαδικασία.
Τι να πω ελπίζω κάτι να καταλάβουν. Αν το βάλω και το σπάσουν ή παρκάρουν απο πάνω μετά θα ληφθούν άλλα μέτρα. ΑΛλά όπως είπα είναι πιο ψηλή αυτή και δύσκολα θα τη καβαλήσει ο άλλος.
Και το καλύτερο όλων είναι πως είμαι ο περίεργος της γειτονιάς, επειδή δεν θέλω να μου κλείνουν το πάρκινγκ. ΚΑι δεν θέλω να βαράω κόρνες και κουδούνια κάθε φορά που πάω να βάλω ή να βγάλω το αμάξι μου.

Δημοσ.

Ειναι πολυ απλο...Παιρνεις το 100 ερχεται και του κοβει κλιση .Αν το ξανακανει το ιδιο ....Δεν θα το ξανακανει .

Μιλαω εκ πειρας με καταλληψη πεζοδρομιου απο ενα Navara που δεν χωραγε να περπατησει ανθρωπος.

Δημοσ.

Ειναι πολυ απλο...Παιρνεις το 100 ερχεται και του κοβει κλιση .Αν το ξανακανει το ιδιο ....Δεν θα το ξανακανει .

Μιλαω εκ πειρας με καταλληψη πεζοδρομιου απο ενα Navara που δεν χωραγε να περπατησει ανθρωπος.

Φίλε μου, εαν διάβασες, πήρα το 100 πριν μερικούς μήνες που είχε παρκάρει κάποιος και έκλεινε το πάρκινγκ με αποτέλεσμα για μιαμιση ώρα να περιμένω κάτω απο το σπίτι μου και να μη μπορώ να μπω στο πάρκινγκ. Μετά απο χίλια ζόρια και δική μου παρότρυνση τον έγραψε. Ο συγκεκριμένος δεν το ξανα βάζει ποτέ, όμως είναι τόσοι άλλοι. Η αστυνομία απο προσωπική εμπειρία δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ!

Και το κορυφαίο, όταν πήρα το 100 μου λένε πόση ώρα έχει; Λέω 10 λεπτά και κορνάρω συνέχεια έχει βγεί όλη η γειτονιά αλλά αυτός τπτ ακόμη, μου λέει "περίμενε κανένα τεταρτάκι πρώτα μήπως έρθει και το πάρει". ΚΑι ήρθαν μετά απο 1,5 ώρα. ΤΙ εμπιστοσύνη να έχω μ'αυτούς;

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου, εαν διάβασες, πήρα το 100 πριν μερικούς μήνες που είχε παρκάρει κάποιος και έκλεινε το πάρκινγκ με αποτέλεσμα για μιαμιση ώρα να περιμένω κάτω απο το σπίτι μου και να μη μπορώ να μπω στο πάρκινγκ. Μετά απο χίλια ζόρια και δική μου παρότρυνση τον έγραψε. Ο συγκεκριμένος δεν το ξανα βάζει ποτέ, όμως είναι τόσοι άλλοι. Η αστυνομία απο προσωπική εμπειρία δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ!

Αν μαθευτει οτι τους γραφουν δεν θα ξαναβαλουν αμαξια .Βαλε ενα απαγορευτικο P με την επισημανση οτι θα κλιθει η Τροχαια .Το εχω δει σε αυτοσχεδια ταμπελα σε parking.

Δημοσ.

Αν μαθευτει οτι τους γραφουν δεν θα ξαναβαλουν αμαξια .Βαλε ενα απαγορευτικο P με την επισημανση οτι θα κλιθει η Τροχαια .Το εχω δει σε αυτοσχεδια ταμπελα σε parking.

Αυτό είναι το θέμα, αργούν ακι δεν προλαβαίνουν να τους γράψουν έχουν ήδη φύγει μου έχει τύχει και αυτό. Με είχαν κλείσει ένα βράδυ αλλά δεν ήθελα να φύγω, απλά είδα απο τη βεράντα ότι ήταν παρκαρισμένο για ώρα ένα αμάξι. και πήρα το 100 τους είπα πινακίδα και μου είπαν Ford Mondeo ασημί; Λέω ναι. ΟΚ ερχόμαστε. Ήρθαν σε μια ώρα και το Mοndeo είχε ήδη φύγει, δεν πρόλαβα να τον δω, όταν ήρθε η τροχαία τους είπα πως ήταν αργά. Για να τους γράψουν πρέπει να έρθουν σε ένα τέταρτο το πολύ αλλιώς δε βλέπω να γίνεται κάτι. 

Δημοσ.

Γινόμαστε και οι κακοί της υπόθεσης στο τέλος. Και να έρθει αστυνομία που δεν τη φώναξα εγώ, εμένα θα δείξουν πάλι. Δηλαδή είμαστε περίεργοι επειδή δεν δείχνουμε ανοχή να μας κλείνουν παράνομα το πάρκινγκ. 

Δημοσ.

Aυτο δεν αποδιδει σε περιοχες που εχουν θεμα με το παρκινγκ. Σημερα ειναι αυτος, αυριο αλλος, μεθαυριο τριτος κ.οκ. Οποτε οσες κλησεις και να μοιρασει η τροχαια, παντα καποιος αθιγγανος Ελληναρας θα κλεινει το παρκινγκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...