Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποτε αγόραζε κανείς -δίνοντας ένα σκασμό χρημάτων- τις παλιές δόξες στις οθόνες, τις CRT Displays. Ήθελες εύρος στην εικόνα, ε αγόραζες μια 19άρα και ήσουνα βασιλιάς... τώρα ούτε συζήτηση για CRT. Αλήθεια τι γίνεται εάν κάποιος έχει ένα από αυτά τα... μουσιακά εκθέματα; Να την κάνει για πάγκο ή για σκαμπώ;

Δημοσ.

καλησπέρα... στον τόπο μου(Τρίκαλα) υπάρχουν κάποια μαγαζιά που τις παίρνουν και τις κρατάνε ειτε για ανταλλακτικά είτε τις δίνουν σε σχολεία.Αυτοί τις παίρνουν τζάμπα... τώρα αν θες να σε πληρώσουν δεν ξέρω τι παίζει. Αλλά πιστεύω ό,τι γενικά τις παίρνουν...

Δημοσ.

Κάποτε αγόραζε κανείς -δίνοντας ένα σκασμό χρημάτων- τις παλιές δόξες στις οθόνες, τις CRT Displays. Ήθελες εύρος στην εικόνα, ε αγόραζες μια 19άρα και ήσουνα βασιλιάς... τώρα ούτε συζήτηση για CRT. Αλήθεια τι γίνεται εάν κάποιος έχει ένα από αυτά τα... μουσιακά εκθέματα; Να την κάνει για πάγκο ή για σκαμπώ;

Αν ρωτάς για τιμή στις αγγελίες, όχι πάνω απο 20-30 ευρώ εύκολα.

Αν θες να τις δώσεις κάπου, δώσε σε κανα σχολείο ή σε κάποια οικογένεια που δεν έχει/χάλασε πρόσφατα. Αν βρεις τέτοια οικογένεια, στείλε π.μ αν θέλουνε και πύργο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Έχω κρατήσει μια 19" του 2001 με επίπεδο γυαλί και ανάλυση που ξεπερνάει το full HD.

Επίσης έχω κρατήσει δύο AOC 17" με βάση με ηχεία.

Τέλος έχω κρατήσει και άλλη μια AOC ασπρόμαυρη 12" του 1994.

Την πρώτη τη χρησιμοποιούσα ως δεύτερο monitor μέχρι πέρσι. Τώρα είναι με ένα Athlon XP 3200+/GF6800 Ultra, αλλά ουσιαστικά παροπλισμένα.

Τη μια από τις 2 δεύτερες την έχω στο homeserver, αφού ούτως ή άλλως την ανοίγω μια φορά το μήνα, γιατί μπαίνω με remote desktop στο PC εκείνο.

Τη δεύτερη 17" την έχω με ένα Pentium Tualatin slot1, με GeForce2 GTS και δύο 3dfx VoodooII σε SLI. :D Χειριστηριάκι φυσικά ένα Gravis Gamepad Pro με σύνδεση στην gameport της κάρτας ήχου.

Την ασπρόμαυρη την έχω με ενα Siemens-Nixdorf με Intel 386 25MHz, 4MB RAM, κάρτα γραφικών Western Digital (!) 0.5MB και κάρτα ήχου Soundblaster Pro II ISA. Παίζω Prince of Persia σε ασπρόμαυρο :P

Κάποια από αυτά δεν χρησιμοποιούνται όμως καθόλου τώρα πια για να είμαι ειλικρινής και σκέφτομαι να τα βγάλω στο σφυρί λόγω χώρου... :-(

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Τι θελει να πει ο ποιητης  ?

obvious thing is obvious.

Ότι δεν έχει την κλασική καμπύλη των CRT και ότι υποστηρίζει ανάλυση 1800x1350@75Ηz, ήτοι 2.430.000 pixels.

Το full HD έχει 2.073.600 pixels.

Εδώ μπορείς να τη δεις με το τότε setup πλάι σε δύο 24ρια. https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=25&t=37106

Moar photos εδω: http://www.vogons.org/viewtopic.php?f=25&t=23136&start=400#p325270

Εγώ αυτό το πράγμα δεν το πετάω, ούτε το χαρίζω πάντως. :-)

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Σε φουλ ανάλυση εννοείται ότι δεν βλέπεις τίποτα. Σε κουράζει λόγω μεγέθους. Είναι σα να έβαζα 4k σε 24ρα σε Windows XP (no scaling).

Ωστόσο σε μικρότερη ανάλυση και μεγαλύτερο refresh rate μια χαρά είναι. Ειδικά για παλαιότερα παιχνίδια (ως περίπου το 2005-2006) που είχαν φτιαχτεί για 4:3 είναι ταμάμ. Εγώ την ευχαριστιέμαι ακόμα περισσότερο σε πολύ παλιά παιχνίδια που λόγω CRT (μικρότερη οξύτητα, λιγότερο πιξέλιασμα) φαίνονται πολύ smooth αυτά που απεικονίζονται, χωρίς καν φυσικά να υποστηρίζει antialiasing το παιχνίδι.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι και στα 85-100Hz μετά από ώρα χρήσης (κείμενο, chat, web browsing) κουράζει. Γι' αυτό και την έβγαλα από δεύτερη στο κύριο PC.

Δημοσ.

GeorgeMan εάν δεν έχεις πρόβλημα με όλο το πακέτο αυτό που διατηρείς ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! Πραγματικά το εννοώ, είσαι άξιος συγχαρητηρίων με όλα τα καλούδια και τους πειρασμούς που κυκλοφορούν τώρα. Εγώ με την καμία δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, έτσι και έχει παλιώσει κάτι τόσο... βγάζω σπυριά!

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει δεν αποτελούν καθημερινή αλληλεπίδραση πλέον, απλά υπάρχουν και αυτά για τις ρετρό αναζητήσεις...

Δημοσ.

Δε ξέρω αν πωλούνται αλλά είχα μια για τεστ ,τώρα με tft νομιζω δύσκολα θα βρεις μονο αν είναι κάποιο συλλεκτικό μοντέλο, που δύσκολα θα βρεις κάποιον στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια εγώ την έχω φυλαγμένη με το πρωτο μου pc ( pentium 75mhz:p)

Δημοσ.

/\ θεός! Μου έπεφταν τα σάλια όποτε έβλεπα τέτοιες οθόνες. Το ίδιο και η Eizo T965.

Προσωπικά έχω:

Lacie Electron Blue IV 22'

Viewsonic P815

Viewsonic G220f

IBM P260 (με modded firmware, για να μην καεί όπως οι 2x T965 που είχα τότε)

Όλες είναι από το εργαστήριό μου και τις κρατάω ακόμη όταν κάνω video editing.

Κρατάω και 4x Samsung 753s για slave οθόνες, καθώς ετοιμάζω στο studio εγκατάσταση για livestream και θα χρειαστούν και οι 8 :D

Πάντως οι CRT για τέτοια δουλειά + retro gaming ακόμη έχουν χρησιμότητα.

Ίσως φτιάξω και ρετροκαμπίνα αν μου έρθει και η όρεξη :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...