Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαιρετικα νεα για τους κατοχους freesync monitor και nvidia καρτα. Δανειστηκα ενα display port απο φιλο γιατι ημουν με HDMI και δουλευει αψογα. Μιας και σε ολα τα παιχνιδια ειμαι min 75fps διαφορα δεν υπαρχει καμια με vsync ειτε με freesync. Αυτο που ελεγα οτι εφοσον η καρτα πιανει min fps της διαφορες δεν υπαρχουν με gsync/freesync. Οποτε τι εκανα. Εβαλα την καρτα στο 50% power limit ωστε να πεσω στα fps και βουαλα οτιδηποτε πανω απο 41 μεχρι 75 ειναι απολυτα smooth και δεν υπαρχει το stuttering που υπηρχε πριν που απο 75 επεφτα στα 37 με vsync. Οποτε για μενα χαιρομαι που δεν εδωσα χρηματα σε gsync οθονη και η καρτα μου πηρε αρκετα χρονια ζωης ακομα. Μιας και για να πεσει στα 41 min θα κανω παρα πολυ καιρο να το δω. Οποτε παρηγγειλα καλο καλωδιο display port v1.2 ugreen 1 μετρο στα 8 ευρω και το περιμενω. Για μενα απλα δεν υπαρχει λογος για amd καρτα με αυτο που εκανε η nvidia. Tα LG monitors απο οτι βλεπω το 99% δουλευουν αψογα με το freesync/nvidia καρτα με τον τελευταιο driver. Mερικα samsung εχουν καποια θεματα. Επισης το 40-75 range ειναι καλυτερο απο το 48-144 που εχω δει σε αλλα panels σε ολα τα AAA παιχνιδια εκτος competitive. Overall πολυ καλη κινηση απο την nvidia. 

https://www.aliexpress.com/item/Ugreen-4K-1-2-Display-Port-DP-Male-To-DisplayPort-dp-Male-Gold-Plated-DP-Cable/32800674922.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.87b94c4dWg6d4L

Για οσους θελουν μπορειτε να βαλετε ακομα πιο χαμηλα το sync range απλα δειτε αυτο που κανει θαυματα μιας και αν πεσετε κατω απο το range της οθονης ισως εχετε flickering. Κυριως σε samsung οθονες. 

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/agcj4a/how_to_eliminate_flickering_on_gsyncfreesync/

Οποτε οσοι ειστε σε 40-75 η 48-144 μπορειτε να το κανετε 30-75 η 30-144 σαν το gsync. Φαινεται να δουλευει απο ολα τα σχολια που διαβασα. Και δεν εχετε να ζηλεψετε και τιποτα απο οποιοδηποτε gsync μιας και αυτα επεφταν μεχρι τα 30 ενω ελαχιστα απο freesync monitors. Γενικα τα πραγματα καλυτερα δεν θα μπορουσαν να ειναι σιγουρα πηρε ακομα 3-4 χρονια η καρτα που εχω ενω ισως την αλλαζα μεσα στο 2020 για τα παιχνιδια που δεν θα κρατουσα min 75.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
  • Απαντ. 390
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και γω καταλαβα οτι στα μικρα range δουλευει το πραμα.

Γι αυτο και δουλεψε οταν το εβαλα σε ultimate engine

To standard αν δεν κανω λαθος ειναι με μεγαλο range

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, firepc είπε

και γω καταλαβα οτι στα μικρα range δουλευει το πραμα.

Γι αυτο και δουλεψε οταν το εβαλα σε ultimate engine

To standard αν δεν κανω λαθος ειναι με μεγαλο range

Θα δουλεψει για το range της καθε οθονης. Αλλη εχει 48-75 αλλη 55-100. Θα δουλεψω και το cru να δουμε τι γινεται αν μπορω να πεσω στα 30-75 θα ειναι το ιδανικο σε καθε περιπτωση. Παλι καλα που δεν βασιστηκαμε στη λιστα με τα 12 panels της nvidia το 99% δουλευει μια χαρα με display port 1.2.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Θα δουλεψει για το range της καθε οθονης. Αλλη εχει 48-75 αλλη 55-100. Θα δουλεψω και το cru να δουμε τι γινεται αν μπορω να πεσω στα 30-75 θα ειναι το ιδανικο σε καθε περιπτωση. Παλι καλα που δεν βασιστηκαμε στη λιστα με τα 12 panels της nvidia το 99% δουλευει μια χαρα με display port 1.2.

Τσπ, στην επιλογη ultimate engine δουλευει μια χαρα και ειμαι πολυ χαρουμενος.

Μακαρι να μεινει ετσι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, firepc είπε

Τσπ, στην επιλογη ultimate engine δουλευει μια χαρα και ειμαι πολυ χαρουμενος.

Μακαρι να μεινει ετσι

Γιατι να μην μεινει? Λες να το χαλασουν με κανα driver update? Απλα πανε για πεταμα ολα τα gsync που θα μεινουν στα ραφια εκτος αν πεσουν στις τιμες των freesync. 

Δημοσ.

btw, αν θες βαρυ παιχνιδι για να τσεκαρεις, βαλε το the evil within 2

15 λεπτά πριν, Arkin είπε

Γιατι να μην μεινει? Λες να το χαλασουν με κανα driver update? Απλα πανε για πεταμα ολα τα gsync που θα μεινουν στα ραφια εκτος αν πεσουν στις τιμες των freesync. 

οχι γι αυτο.

Πιο πολυ το λεω για τα παιχνιδια που θα βγαινουν. Εκει να μη παει κατι στραβα.

Δε μου λες, το vsync το ανοιγεις εσυ στα παιχνιδια?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, firepc είπε

btw, αν θες βαρυ παιχνιδι για να τσεκαρεις, βαλε το the evil within 2

οχι γι αυτο.

Πιο πολυ το λεω για τα παιχνιδια που θα βγαινουν. Εκει να μη παει κατι στραβα.

Δε μου λες, το vsync το ανοιγεις εσυ στα παιχνιδια?

Βαζω την καρτα στι 50% και τσεκαρω. Αυτη τη στιγμη δεν εχω display port περιμενω να μου ερθει το ugreen που παρηγγειλα. Για τα παιχνιδια δεν θα υπαρξει θεμα ειναι κυριως θεμα driver και συνδιασμος με την οθονη. 

Αρχικα εχω παντα στο riva tuner 75fps cap η 60 αναλογα το παιχνιδι και το vsync ενεργοποιημενο ακομα και με το freesync που δοκιμασα. Ολα ηταν smooth οταν επεφτα απο τα fps της οθονης ενω με hdmi και σκετο vsync χωρις το κολπο οταν επεφτα απο τα fps ειχα stuttering μεγαλο. Μολις παραλαβω το καλωδιο θα τεσταρω πολλα παιχνιδια και θα γραψω πιο αναλυτικα. Το δουλεψα πολυ λιγο μιας και ο φιλος το ηθελε το display port αλλα εριξα διαβασμα στο reddit και εφτιαξα αμεσα τις ρυθμισεις που εγραφαν. 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Βαζω την καρτα στι 50% και τσεκαρω. Αυτη τη στιγμη δεν εχω display port περιμενω να μου ερθει το ugreen που παρηγγειλα. Για τα παιχνιδια δεν θα υπαρξει θεμα ειναι κυριως θεμα driver και συνδιασμος με την οθονη. 

Αρχικα εχω παντα στο riva tuner 75fps cap η 60 αναλογα το παιχνιδι και το vsync ενεργοποιημενο ακομα και με το freesync που δοκιμασα. Ολα ηταν smooth οταν επεφτα απο τα fps της οθονης ενω με hdmi και σκετο vsync χωρις το κολπο οταν επεφτα απο τα fps ειχα stuttering μεγαλο. Μολις παραλαβω το καλωδιο θα τεσταρω πολλα παιχνιδια και θα γραψω πιο αναλυτικα. Το δουλεψα πολυ λιγο μιας και ο φιλος το ηθελε το display port αλλα εριξα διαβασμα στο reddit και εφτιαξα αμεσα τις ρυθμισεις που εγραφαν. 

Πια οθόνη έχεις? LG 29UM68-P ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Την UM69-B εχω ειναι το νεο μοντελο. 

Επειδή ψάχνω για ένα οικονομικό monitor ultrawide πιστεύεις αξίζει η αγορά στα 230 ευρώ? για την LG 29UM69G-B λέω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgos_rom είπε

Επειδή ψάχνω για ένα οικονομικό monitor ultrawide πιστεύεις αξίζει η αγορά στα 230 ευρώ? για την LG 29UM69G-B λέω.

Με κλειστα ματια. 274 την ειχα παρει πριν 8 μηνες και απλα την εχω λιωσει σε παιχνιδια ταινιες σειρες. Αν εχεις 1060 και πανω καρτα η καποια 580 και πανω θα την ευχαριστηθεις παντου. Εχει και εξαιρετικα ηχεια που δεν το περιμενα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Με κλειστα ματια. 274 την ειχα παρει πριν 8 μηνες και απλα την εχω λιωσει σε παιχνιδια ταινιες σειρες. Αν εχεις 1060 και πανω καρτα η καποια 580 και πανω θα την ευχαριστηθεις παντου. Εχει και εξαιρετικα ηχεια που δεν το περιμενα.

Έχω 1080 και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το freesync εφόσον βλέπω και σχόλια ότι δουλεύει σωστά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgos_rom είπε

Έχω 1080 και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το freesync εφόσον βλέπω και σχόλια ότι δουλεύει σωστά.

Κομπλε θα εισαι θα σε δουλεψει κανονικα με display port τον τελευταιο driver και τις ρυθμισεις πιο πανω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κομπλε θα εισαι θα σε δουλεψει κανονικα με display port τον τελευταιο driver και τις ρυθμισεις πιο πανω. 

Από που την πείρες εσύ? Να επιλέξω επίσημο μεταπωλητή η δεν παίζει τόσο ρόλο ? κυρίως όσον αφορά την εγγύηση ρωτάω.

Γύρω στα 240 βγαίνει σε επίσημο μεταπωλητή στα σκρουτζομαγαζα.

Επεξ/σία από giorgos_rom
Δημοσ.
Μόλις τώρα, giorgos_rom είπε

Από που την πείρες εσύ? Να επιλέξω επίσημο μεταπωλητή η δεν παίζει τόσο ρόλο ? κυρίως όσο αναφορά την εγγύηση ρωτάω.

Γύρω στα 240 βγαίνει σε επίσημο μεταπωλητή στα σκρουτζομαγαζα.

Προσωπικα την πηρα απο εδω

https://www.mrcheap.gr/lg-monitor-29um69g-b-lcd-tft-ips-led-29-21-9-250-cd-m2-5.000.000-1-1ms-2560x1080-hdmi-display-port-usb-c-hp-out-2x5-watt-2yw.-29um69g-b.html

ειχε 266 και 8 ευρω εδωσα μεταφορικα. Πολυ καλο καταστημα με πηραν και τηλεφωνο και ηρθε αρκετα γρηγορα. Κανενα προβλημα με την οθονη με dead pixels κτλ εξαιρετικα χρωματα και γωνιες θεασης. Στα 60-70 εκατοστα αποσταση τα 96ppi που δινει δεν θα ενοχλησουν καθολου ακομα και σε browsing που υπαρχουν πολλα γραμματα και λευκο φοντο που εκει φαινεται συνηθως το χαμηλο ppi.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...