Heatspreader Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 @npil Δες τις ρυθμίσεις που προτείνω.
npil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 41 λεπτά πριν, Heatspreader είπε @npil Δες τις ρυθμίσεις που προτείνω. φίλε μου οι ρυθμίσεις σου έχουν δοκιμαστεί ,απλά έχω χαμηλώσει λίγο το πράσινο. Κ κάτι άλλο με ποιο προφίλ της οθόνης έχεις τις ρυθμίσεις μόνο στα χρώματα? στο custom έχει ακόμη κ gamma , black stability κτλ εκεί τι έχεις βάλει?
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δεν είναι πειραγμένα αυτά. Θα το ανέφερα αν ήταν. 1
npil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 19 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Δεν είναι πειραγμένα αυτά. Θα το ανέφερα αν ήταν. άρα στο custom αλλάζεις μόνο τα χρώματα κ το brightness με το contrast. τα υπόλοιπα default. Ok θα το δοκιμάσω . thanx 1
Havik Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι ρυθμίσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται carbon σε όλες τις οθόνες, μοντέλο από μοντέλο έχει απόκλιση, δεν είναι όλα τα ίδια ακριβώς, όπως π.χ. τα cpu όταν τα κάνεις overclock. @npil Το ύψος των ματιών σου πρέπει να είναι στο πάνω μέρος τις οθόνης. Spoiler Δοκίμασε να έχεις πάντα καλό φωτισμό αλλά όχι πίσω σου για να μην έχει αντανακλάσεις, επίσης ίσως αν κατεβάσεις την φωτεινότητα ή αν πειράξεις το gamma. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από Havik 1 1
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Ε προφανώς είναι διαφορετικές οι οθόνες. Αν δεν ήταν θα έρχονταν με σωστές ρυθμίσεις και τέλος. Οι αποκλίσεις όμως δεν είναι μεγάλες. Ο φωτισμός εννοείς να μην χτυπάει την οθόνη και να είναι από πίσω. Ναι, λέει αυτό. Έβαλα πρόσφατα. 1
Havik Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι δεν το έγραψα καλά αρχικά, γενικά να μην έχει η οθόνη αντανακλάσεις από παράθυρα/λάμπες, επίσης επειδή έχω ambilight σε πλήρη φωτεινότητα στον τοίχο η αντανάκλαση με ενοχλεί, έχω βολευτεί με μια λάμπα rgb λάμπα σε αποχρώσεις "δειλινού" *, μου φαίνεται το καλύτερο από άποψη ξεκούραστης φωτεινότητας αλλά όχι σκοτάδι, τεσπα ο καθένας με τις προτιμήσεις του * Μέσω της ρύθμισης των κεριών, όχι του χρώματος. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από Havik
npil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, Havik είπε Οι ρυθμίσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται carbon σε όλες τις οθόνες, μοντέλο από μοντέλο έχει απόκλιση, δεν είναι όλα τα ίδια ακριβώς, όπως π.χ. τα cpu όταν τα κάνεις overclock. @npil Το ύψος των ματιών σου πρέπει να είναι στο πάνω μέρος τις οθόνης. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δοκίμασε να έχεις πάντα καλό φωτισμό αλλά όχι πίσω σου για να μην έχει αντανακλάσεις, επίσης ίσως αν κατεβάσεις την φωτεινότητα ή αν πειράξεις το gamma. έχω βάλει ένα led strip από πίσω της οθόνης σε warm white χρώμα , κ κάνει δουλειά . αντανακλάσεις δεν έχει από μπροστά διότι είναι mat το panel. θα δω λίγο το ύψος πώς βολεύει.
gazp Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/2/2018 στις 7:09 ΜΜ, gazp είπε Kαλησπερα σε ολους! Αγορασα κι εγω την LG29UM59-P και εχω ενα θεματακι....ειναι ψιλοστραβη δυστυχως. Η κατω αριστερη γωνια της ειναι πιο "χαμηλα" απο την κατω δεξια (και για οσους λενε οτι ετσι μου φαινεται, ναι ειμαι τρελος αλλα ειμαι τοσο τρελος που το μετρησα με το μετρο κι εχουν αποκλιση 3-4 χιλιοστα ). Δοκιμασα να συναρμολογησω την βαση 2 φορες αλλα και παλι ειναι στραβη....κανω κατι λαθος? Η να επικοινωνησω με LG? Επανερχομαι στο θεμα μετα απο αρκετο καιρο. Επικοινωνησα με την LG και την παρελαβε το τεχνικο τμημα. Οι ιδιοι αποφανθηκαν οτι δεν ειδαν κατι περιεργο στην βαση κλπ και πως η οθονη ειναι μια χαρα. Παρ ολα αυτα, η οθονη γερνει, εχει μετρηθει με ακριβεια χιλιοστου και στις 2 πλευρες και εχει αποκλιση μετα απο πολλη προσπαθεια και πειραματισμο με το σφιξιμο των βιδων γυρω στα 2 χιλιοστα. Θα πει κανενας, 2 χιλιοστα ειναι, σιγα το πραγμα, ομως ειναι μεγαλο σπασιμο. Επισης, δεν εχω καταφερει να βρω μια ρυθμιση που να μου αρεσουν τα χρωματα (δοκιμασα και τα Settings του @Heatspreader) αλλα μαλλον εγω παραειμαι ψειρας? Τι να πω.... Δεν μετανιωνω που πηρα Ultrawide καθως δεν μπορω να γυρισω πια απο 21:9 σε 16:9, ισως ομως μετανιωνω που πηρα τη συγκεκριμενη. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από gazp
firepc Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 καλη ειναι η uw απλα δεν επρεπε να παρεις τη συγκεκριμενη γτ εν ετη 2018 θεωρειται outdated
Heatspreader Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Στις 22/8/2018 στις 11:27 ΠΜ, gazp είπε Επανερχομαι στο θεμα μετα απο αρκετο καιρο. Επικοινωνησα με την LG και την παρελαβε το τεχνικο τμημα. Οι ιδιοι αποφανθηκαν οτι δεν ειδαν κατι περιεργο στην βαση κλπ και πως η οθονη ειναι μια χαρα. Παρ ολα αυτα, η οθονη γερνει, εχει μετρηθει με ακριβεια χιλιοστου και στις 2 πλευρες και εχει αποκλιση μετα απο πολλη προσπαθεια και πειραματισμο με το σφιξιμο των βιδων γυρω στα 2 χιλιοστα. Θα πει κανενας, 2 χιλιοστα ειναι, σιγα το πραγμα, ομως ειναι μεγαλο σπασιμο. Επισης, δεν εχω καταφερει να βρω μια ρυθμιση που να μου αρεσουν τα χρωματα (δοκιμασα και τα Settings του @Heatspreader) αλλα μαλλον εγω παραειμαι ψειρας? Τι να πω.... Δεν μετανιωνω που πηρα Ultrawide καθως δεν μπορω να γυρισω πια απο 21:9 σε 16:9, ισως ομως μετανιωνω που πηρα τη συγκεκριμενη. Υπάρχει περίπτωση να είναι το γραφείο σου στραβό; Έχεις βάλει αλφάδι; Τα χρώματα που προτείνω εγώ είναι απλά μία πρόταση. Σαφώς και δεν συμπεριφέρονται όλες οι οθόνες το ίδιο με τα συγκεκριμένα νούμερα. Η προσωπικά κριτήρια επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα εμένα μου αρέσει να μην έχει έντονα χρώματα η οθόνη και να είναι σχετικά σκοτεινή. Θέλω με λίγα λόγια να είναι «ήσυχη». Το κακό με τις Ultrawide είναι ότι σε περιορίζουν στην μετέπειτα αγορά οθόνης. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις σε «κανονική» 16:9. Στις 22/8/2018 στις 11:30 ΠΜ, firepc είπε καλη ειναι η uw απλα δεν επρεπε να παρεις τη συγκεκριμενη γτ εν ετη 2018 θεωρειται outdated Νομίζω πως το καινούριο μοντέλο που αντικαθιστά το μοντέλο του Topic ( G 29UM68), είναι η LG 29UM69G-B. Μην περιμένουμε και πολλά πράγματα για τέτοιας κατηγορίας οθόνες... Όχι πως η αμέσως επόμενη κατηγορία δικαιολογεί τα λεφτά της. Το έχουμε πει, οι εταιρίες κοροϊδεύουν τόσο στα χαμηλά, όσο και στα υψηλά μοντέλα σε όλα τα προϊόντα, από αυτοκίνητα και οθόνες, μέχρι κινητά τηλέφωνα. 1
Havik Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 29UM58(2016) --> 29UM59 (2017) --> 29WK500-W (2018) 29UM68(2016) --> 29UM69 (2017) --> 29WK600-W (2018) 34UM58(2016) --> 34UM59 (2017) --> 34WK500-W (2018) 34UM68(2016) --> 34UM69 (2017) --> 34WK650-W (2018) ##UM58 Βασική σειρά με μόνο HDMI και χωρίς ρύθμιση ύψους οθόνης. ##UM69 U got Display port yay! 34UM58 νομίζω δεν έχει freesync ##WK650-W fake/lame HDR! "HD'arent" Τα πιο καινούρια μοντέλα δεν είναι πάντα καλύτερα, p.x. το 34UM68 έχει 8βιτ panel και όχι 6 βιτ +FCR, επίσης έχει 300 φωτεινότητα, λέγαν ότι έχει Input delay κοντά στα 20ms αλλά το 34WK650 έχει λίγο παραπάνω… Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Havik 1
gazp Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 6 ώρες πριν, Heatspreader είπε Υπάρχει περίπτωση να είναι το γραφείο σου στραβό; Έχεις βάλει αλφάδι; Τα χρώματα που προτείνω εγώ είναι απλά μία πρόταση. Σαφώς και δεν συμπεριφέρονται όλες οι οθόνες το ίδιο με τα συγκεκριμένα νούμερα. Η προσωπικά κριτήρια επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα εμένα μου αρέσει να μην έχει έντονα χρώματα η οθόνη και να είναι σχετικά σκοτεινή. Θέλω με λίγα λόγια να είναι «ήσυχη». Το κακό με τις Ultrawide είναι ότι σε περιορίζουν στην μετέπειτα αγορά οθόνης. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις σε «κανονική» 16:9. το εχω σκεφτει αυτο με το γραφειο αλλα δεν....Οσο για τα χρωματα που προτεινες τα δοκιμασα αφ' οτου ειχα απογοητευτει με τα settings, δεν τα εβαλα απ' ευθειας. Ειναι ομως μια πολυ καλη προταση για οποιον θελει μια "ησυχη" οθονη οπως ειπες, εμενα προσωπικα μου αρεσουν τα εντονα χρωματα :)
Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Γυρίζοντας στο κλασσικό 16:9. Ένας φίλος ήθελε να αγοράσει καινούρια οθόνη. Έτσι λοιπόν του πρότεινα την Dell S2719DGF. Καλή τιμή, με Gaming χαρακτηριστικά, καλή βάση και... Dell. Δυστυχώς του έτυχε ένα καμένο Pixel και επειδή σκεφτόμουν να πάω και εγώ σε οθόνη με πολλά Hz, ήθελα να την δω από κοντά ώστε να τη συγκρίνω με τη δική μου LG 29UM68 δίπλα δίπλα. Περισσότερο ήθελα να συγκρίνω το μέγεθος, αφού πίστευα, όπως αρκετοί νομίζω πως το 29άρι φαίνεται «μικρό» σε σχέση με το 27άρι. Ήμουν αρκετά «ψημένος» να κάνω την αλλαγή. Αυτή η ομαλή κίνηση των 144Hz ακόμα και στο Browsing είναι πράγματι το κάτι άλλο. Σύνδεσα την Dell, έκανα ότι χρειαζόταν για τα 144Hz και... Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν η έντονη φωτεινότητα. Εντάξει, την έριξα και μπόρεσα να την δουλέψω. Τα χρώματα μου φάνηκαν παράξενα, δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς όμως τι με χάλασε. Σαν να μην ήταν τόσο καθαρά γενικότερα τα πράγματα και ειδικά οι γραμματοσειρές. Για παράδειγμα στο Facebook τα γράμματα δεν ήταν καθόλου ευανάγνωστα. Ήταν λεπτά και άτονα. Αυτό βέβαια ίσως με λίγη υπομονή και ρυθμίζοντας τα χρώματα, να το έφερνα σιγά σιγά. Αυτό που με ξένισε και εκεί κατάλαβα ότι είμαι όμηρος του 21:9, ήταν στα παιχνίδια. Και όταν λέω όμηρος εννοώ ότι δεν μπορώ να πάρω άλλη οθόνη εκτός αν έχει αυτήν την αναλογία και μεγαλύτερη, με μεγαλύτερη ανάλυση. Δηλαδή κοντά στα 1000€. Βάζοντας League of Legends αισθάνθηκα κλειστοφοβία. Ο χαρακτήρας μου ήταν πιο μεγάλος και έβλεπα λίγα πράγματα δεξιά και αριστερά, από εκεί που είχα συνηθίσει να είναι πιο μικρός ο χαρακτήρας μου και να βλέπω μεγάλο μέρος της πίστας. Στο Fifa 19 παρόμοια κατάσταση, αλλά για να πω την αλήθεια δεν με ενόχλησε τόσο. Αν θα μπορούσα να περιγράψω με λίγα λόγια την κατάσταση, έχει ως εξής: Στην επιφάνεια εργασίας και στο Browsing τα πράγματα ήταν πολύ «μακριά» και στα παιχνίδια τα πράγματα ήταν πολύ «κοντά». Σίγουρα κατάλαβα πως η οθόνη έχει μεγαλύτερη πυκνότητα και υψηλότερη ανάλυση, στην επιφάνεια εργασίας, αλλά επειδή δεν ήταν καθαρή η απεικόνιση δεν μου το αντιστάθμισε. Έρχομαι και ρωτάω λοιπόν. Αν εξαιρέσουμε την αναλογία οθόνης, η ποιότητα απεικόνισης έχει τόσο διαφορά σε σχέση με τη δική μου λόγω IPS vs TN panel; Και κάπου εδώ να πω πως ούτε το δικό μου Monitor είναι από τα ακριβά IPS Panels. Το λέω για να προλάβω κάποιους που ενδεχομένως να πουν ότι είναι φθηνή οθόνη με TN Panel η Dell.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα