Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά σε κατάλαβα ότι ζαχαρωνες την 34" , αυτές εχουν ανάλυση υψηλότερη από 2560χ1080 οπότε σωστά παρατήρησα ότι η vga σου ειναι ανεπαρκής

• Απαντ. 390
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλά σε κατάλαβα ότι ζαχαρωνες την 34" , αυτές εχουν ανάλυση υψηλότερη από 2560χ1080 οπότε σωστά παρατήρησα ότι η vga σου ειναι ανεπαρκής

Ίδια ανάλυση έχουν.

ειναι μεγαλη η διαφορα με την 34 τωρα προσπαθω να καταλαβω https://i.ytimg.com/vi/HkRC42nlI4Q/maxresdefault.jpg βεβαια η 34 χωρις freesync ειναι φθηνη αλλα με freesync παει πολυ. οπτικα εχει μεγαλη διαφορα?

Η διαφορά του freesync είναι 100ευρώ. Για κάποιους αξίζει για άλλους όχι. Η γνώμη μου είναι εφόσον είσαι καναπεδάρα να μείνεις όπως είσαι. Άν πρόκειται να αλλάξει αυτό και να πάς σε γραφείο αργότερα ok go for it και δώσε και το 100άρικο έξτρα άν σου περισσσεύει.

Δημοσ.

Οι ultrawide δεν ειναι καναπεδισιες,ειναι για να σαι ξαπλα στο κυριλε σου καρεκλακι σε γραφειο,η 29ρα ειναι καλη,η 34ρα ομως ειναι απιστευτη,σε 2560χ1080 στις 29 ιντσες δεν παιζει αγχος με καρτες επιπεδου 1070 και λιγο χειροτερες,η 1440p ultrawide ομως ειναι αλλο παραμυθι και για να παιζει αξιοπρεπως εισαι οριακα με 1080 ενω σε καποιες περιπτωσεις η Ti ειναι απαραιτητη.

Δημοσ.

Δεν ειναι ευκολη η 3440×1440 , ειχα το παραπανω setup, δε τα βγαζω απο το μυαλο μου, εκτως και αν καποιος βολεύεται στην ιδεα να εχει δωσει ενα καρο χρήματα για να παιζει medium/high η sub60 fps.

Δημοσ.

Αν εχεις σκοπο να το βαλεις σε γραφειο το pc σου τοτε τραβα για την 34αρα,για μενα να σου πω την αληθεια την εκανα λιγο overclock στα 75hz και ειμαι μια χαρα,δεν χρειαστηκα freesync,η 2560x1080 ειναι πολυ καλη αναλυση και δεν θα δεις πιξελς και χαζομαρες λογο μεγεθους,τωρα αν εχεις το κοιτας σε 2k για διαφορετικους λογους,τοτε δεν εχω να πω κατι αλλο :)

Αν οχι τοτε βουρ στον πατσα για την 34um58-p ή την 68-p που εχει και dp και freesync.

• Like 4
Δημοσ.

1. Έχω το Witcher 3 σε GOG έκδοση και παίζει κανονικά σε Widescreen. Όπως φαίνεται και στο Screenshot, ο χάρτης, η ένδειξη ενέργειας, κλπ βρίσκονται σωστά στην άκρη του HUD.

post-115429-0-69305600-1503909541_thumb.png

2. Μία κάρτα γραφικών με δύναμη της GTX 1060 μπορεί να παίξει σχετικά άνετα σε ανάλυση έως και 2560x1440 (16:9), πόσο μάλλον σε 2560x1080 (21:9).

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1060_g1_gaming_review,22.html

3. Η αναλογία 21:9 έχει χρήση για κοντινές αποστάσεις. Μιας και οι αναλύσεις αυξάνονται όσο αυξάνεται το μέγεθος, συνεχίζουμε να κρατάμε κοντινή απόσταση θέασης από το Monitor ή την 4K TV.

Η αναλογία 21:9 βοηθάει ώστε να μην μας κουράζει ο κατακόρυφος άξονας. Είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάς μια μακρόστενη μεγάλη επιφάνεια. Παράλληλα η αναλογία 21:9 προσφέρει μια διαφορετική προοπτική, με περισσότερη πληροφορία στα πλαϊνά της οθόνης.

Το Freesync έτυχε να το δοκιμάσω πριν λίγες μέρες τοποθετώντας στο σύστημα μου μία AMD RX 480.

Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία:

Όταν το Freesync δουλεύει πρόκειται πράγματι για κάτι όμορφο.

Όταν το Freesync δεν δουλεύει όμως, η εμπειρία είναι χειρότερη ακόμα και από Vsync Disabled.

Καταρχάς όταν χρησιμοποιείς Freesync, απενεργοποιείς τα Sofware Sync, όπως το Vsync και ενεργοποιείς το Frame Limiter.

Όταν το έκανα μέσα από τους Drivers της AMD για το FIFA 17 ώστε να παίζει μέχρι τα 75FPS είχα παγωμένη εικόνα σε Fullscreen και μόνο σε Window Mode έπαιζε. Εντάξει λέω θα χρησιμοποιήσω το Frame Limiter του παιχνιδιού που έχει έως 60FPS. Πράγματι εκεί έπαιζε καλά.

Δοκίμασα λοιπόν εκτός από το FIFA και το League of Legends όπου εκεί πραγματικά άξιζε. Σε αυτά τα παιχνίδια το Latency που προσθέτουν οι Software λύσεις συγχρονισμού είναι αρκετό. Δυστυχώς στο Battlefield τα πράγματα δεν ήταν καλά και που θέλω να καταλήξω...

Για να δουλέψει το Freesync πρέπει να το έχεις ενεργοποιήσει από το Menu της οθόνης. Έχοντας το λοιπόν ενεργοποιημένο, όταν πατάς Alt Tab για να βγεις για λίγο από το παιχνίδι, βλέπεις ότι φορτώνει μέχρι το Desktop και αντίστροφα. Ένα αυτό.
Σε δεύτερη φάση όταν το Freesync δεν δουλεύει επειδή έχεις φύγει από το εύρος που υποστηρίζει η οθόνη ή επειδή το έχεις ενεργοποιημένο από το Monitor και το έχεις ξεχάσει στην κάρτα το Stutter είναι τρομερό. Όταν έβαλα πάλι την GTX 1060, είχα ξεχάσει ή μάλλον δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να το απενεργοποιήσω από το Monitor με αποτέλεσμα να κολλάει το σύμπαν.
Έπρεπε όλα αυτά να είναι Plug 'n' Play. Να μην ασχολείται ο χρήστης με Cap, όρια, ρυθμίσεις, κλπ. Έπρεπε να βλέπονται και να κάνουν το Handshake μόνα τους όλα.

• Moderators
Δημοσ.

Το freesync λειτουργεί σε κάποιο εύρος.

Γι' αυτό θέλουμε οθόνη με 120++ Hz, για να έχουμε σε όλο το εύρος από 30-40 έως 120++ ομαλότατη κίνηση και να μην στατεριάζει το σύμπαν.

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα χαμηλά είναι το πρόβλημα. Αν πέσεις δηλαδή κάτω από τα 40FPS, το οποίο δεν είναι κάτι τραγικό, με το Freesync γίνεται.

Δημοσ.

Freesync που ενεργοποίησα εγώ όταν είχα την rx470 δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος,το εύρος fps για το freesync είναι 42-75fps,όταν απλά έφτιαξα προφίλ στα 75hz,στο δικό μου το μάτι,το είδα ποιο smooth και ποιο σταθερό.

Βέβαια από μάτι σε μάτι διαφέρουν.

Τώρα έχω την 1060 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος έτσι όπως τα ρύθμισα όλα.

Δημοσ.

Freesync που ενεργοποίησα εγώ όταν είχα την rx470 δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος,το εύρος fps για το freesync είναι 42-75fps,όταν απλά έφτιαξα προφίλ στα 75hz,στο δικό μου το μάτι,το είδα ποιο smooth και ποιο σταθερό.

Βέβαια από μάτι σε μάτι διαφέρουν.

Τώρα έχω την 1060 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος έτσι όπως τα ρύθμισα όλα.

Πώς αντιμετώπισες το Frame Skipping;

Γιαυτο και πολυ απλα οι οθονες αυτες κοστιζουν οσο κοστιζουν σε σχεση με τις ακριβοτετες ultrawide των 100+hz :)

300€ δεν τα λες και λίγα.

Το αν ωστόσο κοροϊδεύουν οι εταιρίες πουλώντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι άλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...