Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Χρησιμοποιώ το indesign 2014.

Με τον υπολογιστή της υπογραφής-

[CPU Type:  EightCore AMD FX 8150 3.60 ghz

Motherboard Name:    MSI 760gm p23 fx PSU: Thermaltake Smart 730 W

System Memory:   16 GB  ( 1033 DDR3 SDRAM)

Video Adapter: Gigabyte GTX 780 3GB 

running Windows 8.1 Pro on a Samsung Evo 120 Gb SSD

Monitor LG 23MP68VQ-P]

-ο οποίος υπερπληρεί τα κριτήρια του προγράμματος, όταν το κείμενο είναι πάνω από 70 σελίδες έχω φοβέρες καθυστερήσεις. Έχω δοκιμάσει να δουλέψω σε fast display αλλά και πάλι είναι εξαιρετικά αργό.

Όταν η ενότητα του κειμένου που δουλεύω είναι μικρή, τύπου 15-20 σελίδες, δεν έχει πρόβλημα.

Επίσης cpu και ram δεν ανεβαίνουν ποτέ πάνω από το 40-45% κι αυτό σπάνια.

Οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν πάνω από 22 βαθμούς Κελσίου.

Έχω κλείσει εννοείται κι όλα τα background προγράμματα.

Το πρόγραμμα το έχω εγκατεστημένο σε έναν hdd 7200 rpm με 100% υγεία και 40% άδειο.

Το Photoshop cs6 που επίσης χρησιμοποιώ αρκετά δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Τι να κάνω; Να το εγκαταστήσω σε ssd; Είναι δυνατόν να φταίει ο σκληρός; Θα δω διαφορά;

Να πειράξω το paging file;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Update.

Δοκίμασα και την 2015 έκδοση την μετέφερα στον ssd με καθαρή εγκατάσταση άλλαξα και το paging file σε αυτόματο αλλά πάλι τα ίδια. Η καθυστέρηση είναι τραγική.

Οποία βοήθεια πολύτιμη.

Δημοσ.

Τελικά νομίζω το έλυσα το ζήτημα οπότε το γράφω τι έκανα μήπως και βοηθήσει κανέναν στο μέλλον.

Έχω ssd samsung evo και αυτός έχει ένα δικό του software ονόματι samsung magician.

Παρατήρησα ότι τα virtual settings για max performance δεν ήταν on.

Τα έβαλα on σε όλα στο προφίλ για τον δίσκο max performance κι από τότε γλιστράει σα βούτυρο το indesign.

Περίεργο, αλλά αληθινό.

Λοιπόν, λύθηκε το θέμα με τον τρόπο "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει", παρόλαυτα ευχαριστώ για την φιλοξενία.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή:

Έκανα update το samsung magician στην v.5.

Πάλι τα ίδια. Uninstall το magician επιστροφή στην προήγουμε έκδοση.

Ξαναβάζω όλα τα settings όπως ήταν, χάλια μαύρα ξανά...

Είναι κάτι με την virtual memory, υποψιάζομαι, και είμαι τώρα με 16GB RAM και δεν μπορώ να δουλέψω...

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

πόσο σίγουρος είσαι ότι σχετίζεται το samsung magician; μιλάμε για windows οπότε απίθανο δεν είναι τίποτα αλλά το indesign σε αρκετές εκδόσεις έχει πολύ σοβαρά προβλήματα επιδόσεων από μόνο του, έχεις κάτσει να κάνεις troubleshooting;

λέω μήπως να ξεκινήσεις από αυτό γιατί είναι αρκετές ρυθμίσεις, ίσως και πάνω από 10 που θέλουν δοκιμές αλλά επίσης και αλλαγή έκδοσης, απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση

δεν μιλάω στην τύχη τύπου 'κάνε virus scan', είναι πασίγνωστα τα κολλήματα του indesign

• Like 1
Δημοσ.

troubleshooting εννοώ με δοκιμές ρυθμίσεων μην πάει το μυαλό σου σε debugging
το πρόγραμμα είναι κακογραμμένο και τρώει κολλήματα στο άσχετο, θέλει δοκιμές γιατί όσες γνώσεις και να χεις δύσκολα θα καταλήξεις σε συμπέρασμα, είναι αχταρμάς δυστυχώς

από τη μία οι πιο σίγουρες λύσεις είναι αλλαγή έκδοσης (η 15 νομίζω είναι η λιγότερο κακή) και η απε/επανεγκατάσταση

δεν θυμάμαι αν σου δίνει επιλογή για μη διαγραφή των ρυθμίσεων κατά την απεγκατάσταση αλλά αν έχεις αλλάξει ρυθμίσεις ή έχεις κάνει save οτιδήποτε, μην ξεχάσεις να πάρεις backup τις προτιμήσεις σου και τα profile

αν δουλέψει η επανεγκατάσταση τότε είναι η καλύτερη λύση γιατί το κάνεις χωρίς να αφαιρέσεις κάποια λειτουργία

από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα σωρό ρυθμίσεις σαν το display quality, preflight, live screen drawing, auto activate fonts, disabling libraries, type contextual controls΄, αφαίρεση ελέγχου των link (δεν θυμάμαι πως λέγεται δεν έχω id εδώ) που μπορεί α) να είναι άμεσα υπαίτιες για τα κολλήματα ή β) να μην είναι υπαίτιες αλλά να ελαφρύνουν τόσο τον φόρτο που να ισοφαρίζουν το πρόβλημα

είναι κι άλλα αλλά ρίξε μια ματιά σε αυτά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...