divnt Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Καλησπέρα, έχω την μητρική asus h170 pro gaming και θέλω να κανώ αναβάθμιση στο bios. Κατεβάζω τον driver και τον κάνω κανονικά εγκατάσταση η πρέπει να μπώ μέσα στο bios για να γίνει; Ευχαριστώ
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέσα από το BIOS θα το κάνεις με το ASUS EZ Flash 3 Εκτύπωσε από το manual σελ. 38 και ακολούθα τις οδηγίες. 3
panos0100 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Καλησπέρα, έχω την μητρική asus h170 pro gaming και θέλω να κανώ αναβάθμιση στο bios. Κατεβάζω τον driver και τον κάνω κανονικά εγκατάσταση η πρέπει να μπώ μέσα στο bios για να γίνει; Ευχαριστώ Γιατι θες να κανεις bios update; αν δεν ειναι τοσο αναγκη μην κανεις, δεν θα δεις καμια διαφορα 1
divnt Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Γιατι θες να κανεις bios update; αν δεν ειναι τοσο αναγκη μην κανεις, δεν θα δεις καμια διαφορα Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλω να κάνω update. Είδα ό,τι εχει βγει καινούρια έκδοση και είπα να την βάλω. Δεν θα εχω καμία διαφορά στο σύστημα γενικά αν το κάνω; Κάποιες επιπλέον λειτουργίες κτλ;
panakos_thess Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Κοιτα η κατασκευαστες λενε να βαζεις παντα την τελευταια,ποτε δεν σου δινει perfomance μονο stability fixes και τιποτα errors,εγω παντα εβαζα την τελευταια {ψυχολογικο} δυχως να εχω καποια θεματα. 1
divnt Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Ποιο BIOS έχει πάνω τώρα η μητρική? Αυτή έχει. Version 0502
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Ο κανόνας λέει ότι δεν σκαλίζουμε κάτι που δεν μας ενοχλεί. Και αυτό γιατί αν πάει κάτι στραβά σε ένα update BIOS - κάτι που συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις - μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην μητρική. Βέβαια τα σύχρονα mobos έχουν dual BIOS και τα ατυχήματα είναι πολύ πιο λίγα. Από την άλλη όμως έχουν βγει αρκετά νεότερα BIOS (8 για την ακρίβεια). Προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο να το κάνω. 2
divnt Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Ο κανόνας λέει ότι δεν σκαλίζουμε κάτι που δεν μας ενοχλεί. Και αυτό γιατί αν πάει κάτι στραβά σε ένα update BIOS - κάτι που συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις - μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην μητρική. Βέβαια τα σύχρονα mobos έχουν dual BIOS και τα ατυχήματα είναι πολύ πιο λίγα. Από την άλλη όμως έχουν βγει αρκετά νεότερα BIOS (8 για την ακρίβεια). Προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο να το κάνω. Σε ευχαριστώ. Όταν λες οτι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μητρική τι εννοείς; Κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί; Αυτός ο οδηγός (μέσω usb) πως σου φαίνεται; https://www.asus.com/us/support/FAQ/1012815 είναι εντάξει; Οπότε κατεβάζω την τελευταία έκδοση (3016) κάνω αποσυμπίεση το αρχείο zip, και βάζω στο Flashάκι το αρχείο με κατάληξη .CAP όπως είναι. Έπειτα ακολουθώ τον οδηγώ παραπάνω. Πριν το κάνω πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες η κάνω restart τον υπολογιστή και μπαίνω κατευθείαν στο bios για update; Χαζή ερώτηση αλλα ας την κάνω. Έχει σημασία αν το flashάκι είναι σε FAT32 ή NTFS Format;
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ναι να πάθει ζημιά η μητρική και να μην είναι λειτουργική. Ναι αυτή είναι η διαδικασία. Δεν κάνεις κάτι άλλο. Αν είσαι windows κάνεις restart μπαίνεις BIOS και ακολουθείς την διαδικασία για το BIOS Update. FAT32 θα χρειαζόσουν αν το update το έκανες με την μέθοδο του DOS. Εσύ κάνεις την μέθοδο με το FLASH. Υπάρχει και 3η μέθοδος μέσα από τα windows αλλά δεν συνιστάται γιατί πολλές φορές ενώ φαίνεται να έχει περαστεί το νέο BIOS αλλά εν τέλει δεν έχει περαστεί σωστά. Όταν περαστεί το BIOS όπως γράφει και ο οδηγός κάνεις επαννεκίνηση και μπαίνεις ξανά στο BIOS και τρέξε το LOAD Optimized Defaults (πρέπει να είναι στην καρτέλα Exit). Όταν κάνεις BIOS Update τότε επανέρχονται κάποιες αρχικές ρυθμίσεις στο BIOS. Π.χ. αν είχες ενεργοποιήσει το xmp για να τρέχουν οι μνήμες στα 3000mhz μετά το update οι μνήμες θα τρέχουν στην μικρότερη ταχύτητα στα 2133. Αλλά αυτά θα τα δεις εσύ και θα επαναφέρεις τις ρυθμίσεις που είχες κάνει. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2017 από BlueBlood7 1
divnt Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Έκανα το update. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Άλλαξα και τη συχνότητα στις μνήμες, ολα καλά. Μια ερώτηση απο περιέργεια. Συνήθως που εχεις πλεονεκτήματα με την ενημέρωση του bios; Πχ μπορεί να διορθωθούν κάποια "bug" που υπάρχουν; Ευχαριστώ για τη βοήθεια και πάλι!
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Πολλά μπορούν να διορθωθούν. Π.χ. να μηγν αναγνωρίζει έναν Μ.2 ssd, να υάρχουν διάφορα προβλήματα με τις μνήμες, να μπορούν να υποστηριχτούν νεότεροι επεξεργαστές και άλλα. 2
life is music Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Έκανα το update. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Άλλαξα και τη συχνότητα στις μνήμες, ολα καλά. Μια ερώτηση απο περιέργεια. Συνήθως που εχεις πλεονεκτήματα με την ενημέρωση του bios; Πχ μπορεί να διορθωθούν κάποια "bug" που υπάρχουν; Ευχαριστώ για τη βοήθεια και πάλι! με το bios update mporei na δουλευουν καλυτερα η θηρες usb nα μπορεις να βαλεις περισσότεροι ραμ και διαφορα αλλα Έκανα το update. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Άλλαξα και τη συχνότητα στις μνήμες, ολα καλά. Μια ερώτηση απο περιέργεια. Συνήθως που εχεις πλεονεκτήματα με την ενημέρωση του bios; Πχ μπορεί να διορθωθούν κάποια "bug" που υπάρχουν; Ευχαριστώ για τη βοήθεια και πάλι! και το dual bios γ να μαθαινουν καποιοι τι ειναι ...θα σ το πω με ενα παραδειγμα ο εγκεφαλος μας σκεφτεται πολλα καθημερινα καποια τα συγκρατει καποια οχι αλλα αυτα π κραταει ειναι τα απολυτος απαρετιτα ετσι αν το bios to diko s kolisei κραταει ενα back up ας πουμε για να μπορεσει το δικο σου pc na μπουταρει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα