Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Respect. 

Συγχαρητήρια για τον οδηγό. 

Εμείς ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη παρουσίαση.

Stick it.

Δημοσ.

Ενα μπραβο και απο εμενα, με μερικες παρατηρησεις - αποριες:

- στην αρχη, περιγραφεις πως θα μπει το lxterminal και λες για το byobu. Απ' οτι καταλαβα, το byobu ειναι ενα utility για το τερματικο που βοηθαει στο υπολοιπο του howto. Αλλα δεν ειδα κατι που να απαιτει το byobu συγκεκριμενα...

- το gnome-disk-utility μπορει να αντικατασταθει με το πολυ καλυτερο gparted.

- γιατι τα mount points των δισκων τα βαζεις στο /disks και οχι στο /mnt που ειναι για αυτη τη δουλεια?

- τελος, αν υπαρχει καποια ρυθμιση στο smb.conf για να μην χρειαζεται ονομα χρηστη και κωδικο στα shares, να ειναι εντελως public δηλαδη, θα ηθελα να την ξερω. Ετσι ειχα το δικο μου μεχρι τη στιγμη που περασα σε samba 4 και το testparm μου εβγαλε deprecated το "securoity = κατι" που ειχα και το αλλαξα σε "security = user" και απο τοτε αναγκαζομαι να βαζω ονομα χρηστη και κωδικο για να συνδεθω.

Δημοσ.

Ενα μπραβο και απο εμενα, με μερικες παρατηρησεις - αποριες:

- στην αρχη, περιγραφεις πως θα μπει το lxterminal και λες για το byobu. Απ' οτι καταλαβα, το byobu ειναι ενα utility για το τερματικο που βοηθαει στο υπολοιπο του howto. Αλλα δεν ειδα κατι που να απαιτει το byobu συγκεκριμενα...

- το gnome-disk-utility μπορει να αντικατασταθει με το πολυ καλυτερο gparted.

- γιατι τα mount points των δισκων τα βαζεις στο /disks και οχι στο /mnt που ειναι για αυτη τη δουλεια?

- τελος, αν υπαρχει καποια ρυθμιση στο smb.conf για να μην χρειαζεται ονομα χρηστη και κωδικο στα shares, να ειναι εντελως public δηλαδη, θα ηθελα να την ξερω. Ετσι ειχα το δικο μου μεχρι τη στιγμη που περασα σε samba 4 και το testparm μου εβγαλε deprecated το "securoity = κατι" που ειχα και το αλλαξα σε "security = user" και απο τοτε αναγκαζομαι να βαζω ονομα χρηστη και κωδικο για να συνδεθω.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Απαντήσεις, όσο μπορώ:

-To Byobu είναι ένα front end του LXterminal που δείχνει ταυτόχρονα και στοιχεία ποσοστών χρήσης του υπολογιστή, π.χ. μνήμη, επεξεργαστή, ενώ προσφέρει και αυτόματα χρώματα σε αποτελέσματα ορισμένων εντολών, επομένως είναι λίγο πιο εύχρηστο. Ουσιαστικά τα ίδια μπορείς να κάνεις και με το LXterminal, προφανώς.

- Κάνεις λάθος σε αυτό, το gnome disk utility είναι πολύ πιο εύχρηστο στο θέμα των ρυθμίσεων του mount, θυμάμαι όταν πειραματιζόμουν, ότι κάποια πράγματα δεν μπορούσα να τα κάνω με το gparted. Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη το άλλο, με κάποιες λειτουργίες να επικαλύπτονται.

- Εξηγώ ήδη στον οδηγό, ότι απλά με διευκολύνει εμένα προσωπικά το /disks, και ότι ο καθένας μπορεί να βάλει όποιο σημείο mount point θέλει, φυσικά συμπεριλαμβανομένου και του /mnt.

- Θέλεις μόνο ανάγνωση από τον καθένα, ή και εγγραφή; Αν μόνο ανάγνωση, πανεύκολο, βάζεις την επιλογή guest ok = yes και καθάρισες. Αν και εγγραφή, είναι λίγο πιο περίπλοκο και θα στο απαντήσω άλλη μέρα, που θα είμαι στο "εργαστήριό" μου. Μιλάμε για έναν ή πολλούς χρήστες; Πάντως αν ακολουθήσεις πιστά τον οδηγό, ΔΕΝ σου ζητάει ποτέ username και pass όταν συνδέεσαι από WIn, ενώ από Linux σου ζητάει μόνο ΜΙΑ φορά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για τον αψογο οδηγο.Πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για το θεμα αυτο.Και παλι ευχαριστω για το κοπο σου και το μερακι σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πραγματικα ειναι με διαφορα οτι πιο χρησιμο εχω διαβασει.

Να ριξω ιδεα; Αν κουμπωνε με τοσο τελειες οδηγιες στο ιδιο μηχανημα ενα

Torrent σερβερακι με χρηση απο το κινητο

Και

Owncloud για προσωπικο cloud

Λεω αν....

Και μετα να του βαζαμε και κανα vm τηλεφωνικο κεντρο που ειναι ευκολακι με ετοιμες λυσεις

Και ολα αυτα να δουλευουν απο ενα μηχανακι...

Τι καλα????

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν μπορω να συνδεθω στα samba shares μου (samba 4.5.8 σε debian unstable) απο ενα λαπτοπ με xp (το οποιο θα παραμεινει με xp :P). Που μπορω να κοιταξω για καποιο log? Το ιδιο συμβαινει και σε ενα vm με xp που εκανα μολις τωρα. Απο τα windows 7 μου μπαινει κανονικα..

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα,

Με ενδιαφέρει η ανάγνωση των παραπάνω οδηγιών, όμως πλέον δε φαίνονται οι εικόνες και δεν μπορώ να την ακολουθήσω.

Υπάρχει μήπως με κάποια άλλη μορφή, όπως pdf ?

Είναι κρίμα να χαθεί γι΄αυτό το λόγο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/10/2019 στις 1:02 ΜΜ, billys7 είπε

Καλημέρα,

Με ενδιαφέρει η ανάγνωση των παραπάνω οδηγιών, όμως πλέον δε φαίνονται οι εικόνες και δεν μπορώ να την ακολουθήσω.

Υπάρχει μήπως με κάποια άλλη μορφή, όπως pdf ?

Είναι κρίμα να χαθεί γι΄αυτό το λόγο.

Οι εικόνες ήταν ανεβασμένες στο Photobucket, το οποίο αργότερα έπαψε να είναι δωρεάν, οπότε μου έσβησαν όλες τις εικόνες. Δεν υπάρχουν πλέον. Για την έκδοση Ubuntu Server 18.04 οι οδηγίες χρειάζονται επικαιροποίηση, σχετικά με τον network manager και την απόδοση σταθερής IP address. Για την 16.04 ο οδηγός ισχύει με απόλυτη επιτυχία.

Δημοσ.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μήπως τις έχεις πουθενά, και θα βρεθεί ο τρόπος να μου τις στείλεις.

Θα προσπαθήσω να τις κάνω σε pdf

Δημοσ.

Όχι, δεν τις έχω. Ελάχιστη γνώση Linux να έχεις, δεν χρειάζονται. Μόνο αν δεν έχεις ξαναπιάσει Linux στη ζωή σου, θα σου ήταν απαραίτητες. :)

Ο οδηγός απευθύνεται ακριβώς σε τέτοιους ανθρώπους, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από πολύ προχωρημένους.

Να πω επίσης πως σκέφτομαι να τον ξαναγράψω επικαιροποιημένο για την έκδοση 20.04 αφού κυκλοφορήσει, καθώς τότε και εγώ θα αναβαθμίσω τον Server μου από την 16.04 που έχει τώρα. Οπότε αν έχεις υπομονή, κάποια στιγμή το επόμενο καλοκαίρι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...