Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστικη καλυψη αυτοκινητων στο ιδιο ονομα

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιαννη δεν σε καλυπτουν... αναφερεται και στους όρους συμβολαιου.... αν το διαβαζεις θα το βρεις.. ολες οι ασφαλιστικες το εχουν... το σκεπτικό σε γενικες γραμμες ειναι οτι το ατυχημα προκληθηκε επιτιδες ωστε να επιδιορθωθουν καποιες ζημιες μεσω της ασφαλιστικης.

Ακομη και αν στο ατυχημα εμπλεοκονται ατομα 1ου βαθμου συγγενιας δεν σε καλυπτουν δηλαδη γονεις-παιδια-αδελφια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλο ιδιοκτήτης, άλλο οδηγός, Γιάννη.

Αν η Εταιρεία είναι για τα "πανηγύρια", οι επιλογές σου αν θυμάμαι καλά είναι "ορθές", ίσως και να "πατήσει" στις λεπτομέρειες.

Γιαννη δεν σε καλυπτουν... αναφερεται και στους όρους συμβολαιου.... αν το διαβαζεις θα το βρεις.. ολες οι ασφαλιστικες το εχουν... το σκεπτικό σε γενικες γραμμες ειναι οτι το ατυχημα προκληθηκε επιτιδες ωστε να επιδιορθωθουν καποιες ζημιες μεσω της ασφαλιστικης.

Ακομη και αν στο ατυχημα εμπλεοκονται ατομα 1ου βαθμου συγγενιας δεν σε καλυπτουν δηλαδη γονεις-παιδια-αδελφια

Ευχαριστω.Αν και συνηθως διαβαζω τους ορους μπορει να μην το ειδα και θα το ξανακοιτάξω .Τα 3 αυτοκίνητα είναι σε Alianze και το άλλο σε Εθνικη.

Το θεωρω παραλογο παντως γιατι ο υπαιτιος μπορει να εχει παθει μεγαλυτερη ζημια από τον αλλον που θα αποζημιωσουν .

Λογικοτατο θα ηταν να ζητησουν να δουν και τα δυο εμπλεκομενα αυτοκίνητα πριν επισκευαστουν.

Αν η Εταιρεία είναι για τα "πανηγύρια", οι επιλογές σου αν θυμάμαι καλά είναι "ορθές", ίσως και να "πατήσει" στις λεπτομέρειες.

Δεν συνηθίζω να επιλεγω ασφαλιστικες για τα πανηγυρια φιλε μου !!! Βεβαια σε τροχαιο με τριτον εχει σημασια και η δικη του ασφαλιστικη να είναι στον φιλικο διακανονισμο .Αλοιως τζαμπα παραπανω λεφτα .

• Like 1

Αν ξερεις γιατι η προθεσμια για δηλωση εγινε 8 εργασιμες από 3 αν θυμαμαι καλα παλια με ότι αυτό συνεπαγετια για τον παθοντα ?

Αν ξερω καλα μετα την δηλωση η ασφαλιστικη του υπαιτιου εχει κι αυτή καποιες μερες να απαντησει αν δεχεται την ευθυνη του πελατη της

Το αργότερο 8 ημέρες απο την έλευση του συμβάντος, 15 ημέρες ήταν παλαιότερα. Ο παθών δεν έχει επιπτώσεις καθώς δύναται να ενημερώσει την Ασφαλιστική του αλλά και να καλέσει πραγματογνώμονα ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Στα πλαίσια του Φιλικού, υφίσταται διορία 10 ημερών για την απάντηση του ερωτήματος απο την Εταιρεία του Υπαιτίου.

Φροντίδα, τουλάχιστον, σε κάθε περίπτωση, μην πώ και Τροχαία.

Η κατάσταση έχει "ξεφύγει" απο κάθε έλεγχο.

• Like 1

Το αργότερο 8 ημέρες απο την έλευση του συμβάντος, 15 ημέρες ήταν παλαιότερα. Ο παθών δεν έχει επιπτώσεις καθώς δύναται να ενημερώσει την Ασφαλιστική του αλλά και να καλέσει πραγματογνώμονα ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Στα πλαίσια του Φιλικού, υφίσταται διορία 10 ημερών για την απάντηση του ερωτήματος απο την Εταιρεία του Υπαιτίου.

Φροντίδα, τουλάχιστον, σε κάθε περίπτωση, μην πώ και Τροχαία.

Η κατάσταση έχει "ξεφύγει" απο κάθε έλεγχο.

Ναι σιγουρα αλλα αυτό δεν σημαινει παντα ότι ο υπαιτιος θα κανει δηλωση ότι ευθυνεται για να προχωρησει η επισκευή του αυτοκινητου του παθοντα . Αν για καποιο λογο μετα ο υπαιτιος κανει δηλωση ότι δεν ευθυνεται τι γινεται ?

Γιατι δεν παιρνεις το ασφαλιστικο σου σύμβουλο να ρωτησεις θα σε λυθουν ολες οι αποριες.

Καποιες φορες αναγκαζόμαστε να επιλεγξουμε ασφαλιστικο συμβουλο για λογυς ηθικης ταξεως (προσωπικη σχεση κλπ) αλλα δεν σημαινει απαραίτητα ότι εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη σε ότι μας λεει .Είναι και θεμα πως το βλεπει καποιος .

Ο δικος μου επεμενε ότι δεν εχει εννοια ο φιλικος διακανονισμος της δικιας μου εταιριας εστω και αν του αλλου μετεχει  αλλα ..."ασκησα βετο" σε αυτό .

Ναι σιγουρα αλλα αυτό δεν σημαινει παντα ότι ο υπαιτιος θα κανει δηλωση ότι ευθυνεται για να προχωρησει η επισκευή του αυτοκινητου του παθοντα . Αν για καποιο λογο μετα ο υπαιτιος κανει δηλωση ότι δεν ευθυνεται τι γινεται ?

Καποιες φορες αναγκαζόμαστε να επιλεγξουμε ασφαλιστικο συμβουλο για λογυς ηθικης ταξεως (προσωπικη σχεση κλπ) αλλα δεν σημαινει απαραίτητα ότι εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη σε ότι μας λεει .Είναι και θεμα πως το βλεπει καποιος .

Ο δικος μου επεμενε ότι δεν εχει εννοια ο φιλικος διακανονισμος της δικιας μου εταιριας εστω και αν του αλλου μετεχει  αλλα ..."ασκησα βετο" σε αυτό .

Προφανώς δεν είναι εφικτός ο εξαναγκασμός σε ανάληψη ευθύνης. Οποισδήποτε μπορεί να αλλάξει "άποψη" μετά την απομάκρυνση απο το σημείο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, μεταξύ άλλων, που δημιουργήθηκε η κάλυψη "Φροντίδα Ατυχήματος" αλλά και ο Φιλικός Διακανονισμός.

Η μεσολάβηση "τρίτου" στη καταγραφή των συνθηκών καθιστά "δυσκολότερη" την όποια μεταβολή και παράλληλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο σε ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη.

Μακάρι να την χρησιμοποιούσαν όλοι, αλλά ........

Οσον αφορά την επιλογή διαμεσολαβητή με κριτήριο τις προσωπικές σχέσεις,οφείλω να επισημάνω ότι δεν "αναιρούν" τις βαρύτατες συνέπειες, βλ. Αστική Ευθύνη απο την άσκηση του επαγγέλματος, που τον βαραίνουν.

Τα περί έννοιας/ερμηνείας του θεσμού του Φιλικού Διακανονισμού, όπως καταγράφονται, τα θεωρώ "Φαιδρά" για επαγγελματία.

Επίσημη δε καταγγελία ασφαλισμένου με αντίστοιχο περιεχόμενο θα οδηγούσε σε άμεση ακύρωση της Σύμβασης συνεργασίας.

Στον διαμεσολαβητή που τα ανέφερε, προτείνω να διαβάσει προσεκτικά τη Σύμβαση που έχει υπογράψει αλλά να φροντίσει να ενημερωθεί για την 5η Κοιν. Οδηγία όσον αφορά τις ευθύνες του.

• Like 1

Η ερωτηση μου ηταν καθαρα πληροφοριακη .Δεν υπηρξε τροχαιο με αυτοκινητο στο δικο μου ονομα και αυτό .

Στο συμβολαιο της Alianz πουθενα δεν αναφερει ότι σε περιπτωση ατυχήματος με αυτοκινητο συγγενικου προσωπου ή ακομα και στο ονομα του ιδιου του οδηγου ισχυει διαφορετικο.

Ο ασφαλιστης μου ειπε σε τετοια περιπτωση να καλεσω οπωσδήποτε την αστυνομια επι τοπου να καταγραψει το γεγονος για να μην υπαρξει μετα τυχον πρόβλημα.

Η ερωτηση μου ηταν καθαρα πληροφοριακη .Δεν υπηρξε τροχαιο με αυτοκινητο στο δικο μου ονομα και αυτό .

Στο συμβολαιο της Alianz πουθενα δεν αναφερει ότι σε περιπτωση ατυχήματος με αυτοκινητο συγγενικου προσωπου ή ακομα και στο ονομα του ιδιου του οδηγου ισχυει διαφορετικο.

Ο ασφαλιστης μου ειπε σε τετοια περιπτωση να καλεσω οπωσδήποτε την αστυνομια επι τοπου να καταγραψει το γεγονος για να μην υπαρξει μετα τυχον πρόβλημα.

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, αν υπάρξει πρόβλημα κάνε εικονική.

Η εικονικη δηλωση είναι μια λυση αλλα αν θελει η ασφαλιστικη ειδικα σε μεγαλη ζημια μπορει να το ψαξει ζητωντας να δει το άλλο οχημα . Επισης προϋποθέτει να είναι μεπιστο το άλλο ατομα και φιλικο ή συγγενικο προσωπο .

Μια φορα ειχα κανει εικονικη υπερ τριτου που του ειχαν σπασει το παρπριζ ότι κινούμενος εγω σε επαρχιακο δρομο πατησα χαλικι που ...εξοστρατιστηκε  από το δικο μου SUV και του εσπασε κοματι από το παρπριζ.

Δεν ειχα πρόβλημα.

• Like 1

Εμενα γιατι λεει αστικη ευθυνη ατυχηματος μεταξυ μελων τις οικογενειας για ζημιες οχήματος. Εδω στην ελλαδα και για να μην ισχυει κατι παλι πρεπει να γραφεται.

Αρα Γιάννη μπορει να παιξουν μπαλα οπως θελουν.

Στο δικο μου συμβόλαιο το λεει ξεκαθαρα οτι αν τρακαρω με μελος της οικογενειας μου με καλύπτει.

• Like 1

Νομιζω οται σε τέτοιες περιπτώσεις πρεπει να ειμαστε πιο προσεκτικοι σε κινησεις όπως κλιση αστυνομιας για καταγραφη κλπ

Αν και η ασφαλιστικη μας είναι αξιοπιστη που εχει κι αυτό μεγαλη σημασια δεν νομιζω να εχουμε πρόβλημα εστω και αν δεν το αναφερει ρητα  όπως εσενα εκτος και αναφερει το αντιθετο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...