Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση από κινητό και Αγορά για καλύτερες φωτογραφίες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, είχα s7 και τώρα HTC10 τα οποια βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες, σκέφτομαι αν πάρω μια φωτογραφική πόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχω. Είμαι ανάμεσα στην rx100 v1 μεταχειρισμένη στα 300 και την canon m10 η οποία είναι σε προσφορά στα 300 επίσης. Αξίζη η αγορά λέτε; 90% των φωτογραφιών είναι με τον ενός έτους γιο μου, χρειάζομαι γρήγορο focus και καλή φωτογραφία σε φως δωματίου ας πούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γρήγορο AF δεν εχει καμια απο αυτες. Και με τις δυο θα χάσεις στιγμες.

 

Σε χαμηλό φωτισμο οπως εσωτερικα σε δωμάτιο η RX100 είναι αστέρι με τον πολύ φωτεινό φακό της και με το εξαιρετικό white balance της. Η M10 δεν θα σε καλυψει σε αυτο με τον κιτ φακό της εκτος κι αν σκοπευεις να δωσεις περισσοτερα και να αγορασεις και ενα prime φωτεινο.

 

Η Μ10 απο την αλλη με τον αισθητηρα μεγεθους APS-C οπως οι DSLR (η RX100 εχει αισθητηρα 1") θα σου δωσει καλύτερες φβτογραφιες γενικα αναλογως τον φακο που θα της φορεσεις.

 

Σε καλες συνθηκες φωτισμου η διαφορα δεν θα ειναι μεγαλη ουτε αναμεσα στις δυο ουτε αναμεσα σε αυτες και το κινητό σου. Διαφορα εννοειται υπαρχει στο οτι οι φωτογραφικες ειναι πληρως ρυθμιζομενες οποτε εχεις ελεγχο στα παντα και μπορεις να βγαλεις την φωτογραφια που θελεις εσυ και οχι μονο οτι αυτοματα θελει η μηχανη/κινητο.

 

Στα δυσκολα η διαφορα θα γινει εμφανής. Επειδη προτιστως το διαθεσιμο φως κανει την διαφορα, η RX100 εχει το προβαδισμα που θα χάσει μονο εαν φορεσει η M10!καλο φακο πανω. Η RX100 με διαστασεις που χωραει σε τσεπη τζιν βοκευει επειδη μπορεις να την εχεις παντα σχεδον μαζι σου. Θα σου λειψει το zoom οπου δεν εχεις επιλογη (ουτε ο κιτ φακος της Μ10 εχει αρκετο zoom).

 

Για αυτο που θελεις RX100 με κλειστα τα ματια θα ελεγα απο τις δυο

 

Σουπερ εξτρα γρηγορο AF εχει η σειρα 1 της Nikon (Nikon 1: V1, V2, V3, J1, J2, J3, J4, J5, S1, S2). Εχει αισθητηρα 1" οπως η RX100 και αντιστοιχη αποδοση φωτογραφιας αλλα αλλαζει φακους. Εννοειται οτι με τον κιτ φακο σε εσωτερικους χωρους ειναι χειροτερη απο την RX100 αλλα κερδιζεις σε AF και μπορεις να αλλαξεις φακο. Για φωτογραφηση παιδιων ειναι οτι πρεπει και επαιζε σε προσφορα μεχρι την Πρωτοχρονια.

 

Η επομενη επιλογη για γρηγορο AF ειναι η Sony A5100 & Sony A6000 που ειναι εξαιρετικες μηχανες αλλα και παλι θα κανεις συμβιβασμους με τον κιτ φακο εννοειται σε σχεση με την RX100.

 

Τα παιδια ειναι ισως το πιο δυσκολο θεμα να φωτογραφησεις για το AF. Εχουν απροβλεπτη εντελως και πολυ εντονη κινηση. Εαν συνδιασεις και την φωτογραφηση σε εσωτερικο χωρο τοτε κανονικα παμε σε μηχανες+φακους πανακριβους (σε κορυφαιο επιπεδο) για να πουμε οτι καποιος ειναι ευχαριστημενος. Οποτε θα κανεις εννοειται συμβιβασμους. Ποιους, το ξερεις μονο εσυ.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σε περιοριζει και τι σε χαλαει στα κινητα που αναφερεις; 

 

Τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου ως καλυτερο αποτελεσμα; 

 

Αν εχεις δει κατι στο internet που σου αρεσε ποσταρε το να μας βοηθησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα το γράψω απλά και σύντομα, το s7 έχει πολύ γρήγορο φοκους αλλά πολύ έντονη επεξεργασία στα πρόσωπα ακόμα και αν δεν το έχεις επιλέξει εσύ και χάνει σε λεπτομέρεια μακριά, το HTC 10 έχει καλή λεπτομέρεια αλλά με το πιο αργό φοκους χάνω κάποιες φώτο του μικρού. Αν υπήρχε ο συνδυασμός των 2 αυτών σε ένα κινητό θα το επερνα αλλά δεν έχω βρει όποτε στράφηκαν προς τις φωτογραφικές αλλά μην έχω τα ίδια θέματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πιθανόν με την m10 να είχα θέματα οπότε την απορρίπτω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η EOS M10 δεν είναι και ιδιαίτερα 'αγαπητή' σαν mirrorless, κυρίως για τους λόγους που ανέφερε ο SeNNinhA. Παρά τον καλύτερο αισθητήρα της (της M10) κι εγώ πιστεύω ότι με την RX100 θα έχεις καλύτερες λήψεις.

 

Το Galaxy S7 σε ενοχλεί με κάθε εφαρμογή; Πιθανώς η stock εφαρμογή της κάμερας να δημιουργεί το αποτέλεσμα που δε σου αρέσει. Πιστεύω ότι θα βρεις κάποια ανώτερη, ψάξε για κάποια που να κρατάει RAW+JPEG για να αποφύγεις το πολύ "παιχνίδι" που ίσως να κάνει το software του.

 

Εν τέλει δώσε μας και ένα budget, διότι η EOS M10 είναι αρκετά φτηνότερη από την RX100 (350 vs 400+). Σε τι λεφτά θέλεις να κινηθείς, ενώ πόσο μπορείς να διαθέσεις max, εάν κάτι αξίζει;

Επεξ/σία από Haldol
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι σωστες και πιο προσιτές λυσεις που θελεις ειναι:

 

Nikon 1 J5 + Nikon 18.5 f/1.8

 

Για παιδια και καθημερινη φωτογραφηση ειναι ιδανική. Για εσωτερικους χωρους την σετάρεις και με τον Nikon 18.5 f/1.8 και εισαι κομπλε.

 

Sony A5100/A6000 + Sony 35 f/1.8 (ή Sigma 30 f/2/8 DN)

 

Το ιδιο καλή σε AF αλλα πιο ακριβη επιλογη με αντιστοιχη ομως καλυτερη ποιοτητα εικονας.

 

Οπως ειπα δεν ειναι απλο αυτο που ζητας οποτε δεν υπαρχει φθηνή και καλη λυση. Ειναι μαλλον το πιο δυσκολο και ακριβο task για μια φωτογραφικη

 

---

 

Η Μ10 εχει σημερα 330€ - 30€ Cash baxk οποτε ειναι δελεαστικη επιλογη. Το αργο AF της ομως ειναι θεμα. Φυσικα και η RX100 δεν φημιζεται για το γρηγορο AF αλλα ο φακος της ειναι εξαιρετικός ομως.

 

Η σωστες επιλογες που ανεφερα παραπανω πανε σε 600€ Minimum.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πολύ 400 μπορώ να διαθέσω αυτήν την στιγμή, αν με αυτά δεν μπορώ να έχω καλύτερο αποτέλεσμα θα το αναβάλω για Ιούλιο.

 

Η j4 έχει μεγάλη διαφορά απ την j5? Rx100 και m10 λόγω αργού focus τις απέρριψα.

 

Κάτι τελευταίο, το κινητό έχει f1,7 και βγάζει φωτεινές φώτο ή κάμερα με ασκούμε f3,5 θα βγάλει το ίδιο φωτεινές φώτο λόγο μεγαλύτερου αισθητήρα η δεν έχει να κάνει;

ή θα βγάλει το ίδιο φωτεινές με μεγαλύτερο ISO (ασ πούμε 800) αλλά με λιγότερο θόρυβο απ ότι θα έβγαζε το κινητό στο αντιστοιχο iso;

 

Δεν έχω δουλέψει mirroles ή DSLR και προσπαθώ να καταλάβω που υπερτερεί.

Επεξ/σία από KonstasK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ριξε μια ματια σε αυτο που ηταν ενα θεματακι παρομοιο με το δικο σου

 

http://www.insomnia.gr/topic/632119-canon-m3-vs-sony-a5100-vs-olympus-pen-e-pl7/

 

Ολα εχουν να κανουν με το ΦΩΣ.

 

Το f/1.7 δινει 6 φορες περισσοτερο φως (περιπου) απο το f/3.5

 

Μεγεθος Pixel σε καθε αισθητηρα:

 

HTC10: 1.55µm (εμβαδον αισθητηρα: 28.5 mm², αναλυση: 10Mp)

Nikon 1 J1: 11.49 µm² (εμβαδον αισθητηρα:116.16 mm², αναλυση: 10Mp)

Nikon J4: 6.30 µm² µm²   (εμβαδον αισθητηρα:116.16 mm², αναλυση: 18Mp)

Nikon J5: 5.57 µm²   (εμβαδον αισθητηρα:116.16 mm², αναλυση: 20Mp)

Canon M10: 18.4 µm²  (εμβαδον αισθητηρα: 332.27 mm², αναλυση: 18Mp)

Sony A5100/A6000: 15.05 µm² (εμβαδον αισθητηρα: 366.60 mm², αναλυση: 24Mp)

 

Ο αισθητηρας του HTC10 ειναι ο Sony IMX378 μεγεθους 1/2.3" (οπως οι compact & bridge μηχανες) και ειναι νέος, εξελιγμένος και εκπληκτικός. Σεταρισμένος με τον φακο f/1.8 δινει μεγαλες δυνατοτητες στην φωτογραφια και στο βιντεο. 

 

https://www.xda-developers.com/sony-imx378-comprehensive-breakdown-of-the-google-pixels-sensor-and-its-features/

 

Για αυτα που θελεις σου ειπα ποιες ειναι οι επιλογές σου.

Α) Nikon σειρα 1, οποιοδηποτε μοντελο, με προτιμηση την J5 ως πιο καινουργια και πραγματικα πιο εξελιγμενη και με διαφορα απο τις αλλες της σειρας, αλλα το AF που ειναι το ατου της και που εσυ χρειαζεσαι για τα παιδια στο παρεχουν ολα τα μοντελα εξισου καλο. Για φωτογραφιες σε εσωτερικο χωρο και για να λειτρουργει το ιδιο γρηγορα το AF της παιρνεις και τον Νικον 18.mm f/1.8 και εισαι ΟΚ (--->50mm). Σε καινουργια J5+18.5mm = 400+200=600 ευρω. Αλλιως τα υπολοιπα μοντελα μπορεις να τα βρεις με 150-200 ευρω μεταχειρισμενα + φακος = ~400 ευρω

Β) Sony A5100/A6000 με σχεδον το ιδιο γρηγορο AF με την Nikon 1 αλλα με πολυ μεγαλυτερο και καλυτερο αισθητηρα οπου μονο η μηχανη με τον κιτ φακο παει στα 600 ευρω αλλα αντικαθιστα πια μια βασικη φωτογραφικη/βιντεοκαμερα με εκπληκτικη ποιοτητα φωτογραφιων εαν θελεις να το εξελιξεις. Δυστυχως ενας φωτεινος φακος κοστιζει αρκετα αλλα ακομη και με τον κιτ εχεις καλη ποιοτητα φωτογραφιων και σε υψηλα ακομη ISO.

 

Για καθημερινες φωτογραφησεις η Nikon 1 ειναι πολυ πιο value for money ενω εαν ασχοληθεις πραγματικα με την φωτογραφια η Sony ειναι πιο σωστη επιλογη.

 

Αυτη την στιγμη με τον γιο σου τοσο μικρο και πολλες αλλες μηχανες θα σε καλύψουν φυσικα μιας και δεν κινειται τοσο πολυ και τοσο εντονα. Ολα τα παραπανω ειναι με την λογικη του παιδικου παρτυ σε περιορισμενο χωρο και απο μικρη αποσταση φωτο που πιθανα να τρεχουν και κατα πανω σου. Οτι πιο δυσκολο δηλαδη. Αλλιως ακομη και η Canon (και η RX100) θα σε καλυψει μια χαρά (ειδικα αυτη την περιοδο) και με το παραπανω.

 

Εδω μεσα θα βρεις και Olympus OMD-E-M10 πχ στα 460 ευρω με δυο φακους μεταχειρισμενες.

 

Αυτο το σετακι πχ ειναι πολυ καλο και με τον εξτρα φακο φωτεινο και καλο.

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/757905-olympus-om-d-e-m10-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-2-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-olympus-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7/

 

P.S.

Η J5 ήταν οντως ενα βημα μπροστα απο τα προηγουμενα μοντελα και αξιζει. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα προηγουμενα δεν εκαναν καλα την δουλεια τους για αυτο που ηταν. Απλα οι διαφορες απο J1-J4 δεν ηταν τοσο εντονες σε σχεση με τις διαφορες J4-J5. Εγω εχω την J1 και δεν εχω παραπονο. Γενικα ειναι ενα υποτιμημενο συστημα λογω του μικρου αισθητηρα του σε σχεση με τις mirroless αλλα προσωπικα μου αρεσουν τα χαρακτηριστικα του.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πολύ 400 μπορώ να διαθέσω αυτήν την στιγμή, αν με αυτά δεν μπορώ να έχω καλύτερο αποτέλεσμα θα το αναβάλω για Ιούλιο.

 

Η j4 έχει μεγάλη διαφορά απ την j5? Rx100 και m10 λόγω αργού focus τις απέρριψα.

 

Κάτι τελευταίο, το κινητό έχει f1,7 και βγάζει φωτεινές φώτο ή κάμερα με ασκούμε f3,5 θα βγάλει το ίδιο φωτεινές φώτο λόγο μεγαλύτερου αισθητήρα η δεν έχει να κάνει;

ή θα βγάλει το ίδιο φωτεινές με μεγαλύτερο ISO (ασ πούμε 800) αλλά με λιγότερο θόρυβο απ ότι θα έβγαζε το κινητό στο αντιστοιχο iso;

 

Δεν έχω δουλέψει mirroles ή DSLR και προσπαθώ να καταλάβω που υπερτερεί.

 

Με 400 ισως και να βρεις και καποια ελαφρα μετ. a6000 με τον kit που ειναι μια πολυ καλη επιλογη και βαση για να δεις και διαφορα και για να βγαλεις δυνητικα και καλες φωτογραφιες.

 

Η λογικη ειναι οπως το φανταζεσαι, λογο πιο σκοτεινου φακου αναγκαστικα θα ανεβαζεις μεγαλυτερο iso, απο 2 φορες μεχρι και 4 στο tele ακρο σε σχεση με τα κινητα σου. 

 

Μια μηχανη με αισθητηρα τυπου 1'' με αργο φακο θα τα βρει συντομα σκουρα στο υψηλο iso και θα χασει και το οποιο πλεονεκτημα  σε σχεση με το κινητο που εχει εναν καλο 1/2.3'' αισθητηρα και φωτεινο φακο. Βεβαια απο την αλλη εχεις και το flash, εχεις και το raw, αλλα σαν νεος πατερας, δεν νομιζω να καθεσαι να κανεις επεξεργασια μια μια φωτογραφια, θα θελεις κατι ετοιμο απευθειας απο την μηχανη.

 

Αν τελικα επιλεξεις 1'' τοτε οπωσδηποτε και κατι σε φωτεινο σε φακο, απο rx100 εισαι για την ΙΙΙ και πανω, δηλαδη εκτος budget, με τις j πας σε κατι prime οπως ο Nikon 18.5 f/1.8, που ειναι πρακτικα ενας γρηγορος 50αρης.

 

Με την a6000 σε παιρνει να ανεβασεις αρκετα το iso και να εχεις και παλι διαφορα με το κινητο, οποτε θα κανεις δουλεια και με τον kit.

 

Υποθετω θα βαλεις καποια στιγμη στο ματι τον sony 35mm f1.8 η τον sigma 35mm f1.4, θα σου προτεινα ομως αν τελικα παρεις την α6000 να δοκιμασεις και manual φακους, μπορει να σου φαινεται δυσκολο/περιεργο, αλλα δεν ειναι με μηχανη που εχει evf, focus peaking και magnification, επισης η επενδυση ενα το πολυ 50ευρω για να δοκιμασεις ενα οικονομικο 50αρι f1.8, οχι μονο μπορεις να φωτογραφισεις παιδια τουλαχιστον σε στημενες ποζες, αλλα να παρεις και ωραιες φωτογραφιες, που κανουν μπαμ οτι δεν ειναι απο κινητο και εν τελει αυτες θα ξεχωριζουν, μεσα στις χιλιαδες ευκολες snapshots.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τον βρισκεις ευκολα γιατι δεν υπαρχει λογος να τον πουλησει καποιος συν οτι δεν υπαρχουν πολλοι κατοχοι Nikon1. Αλλα δεν αξιζει τον κοπο για -50 ευρω να παρεις τον βασικο σου φακο μεταχειρισμενο θα ελεγα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...