mpouxa Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Όταν κάναμε την σύνδεση μας για internet και σταθερό στην Vodafone μας είπαν πως δεν σας παρέχουμε τον εξοπλισμό (router) και πως αν έχουμε να βάλουμε ένα δίκο μας από μια παλιά σύνδεση ή να αγοράσουμε ένα καινούργιο. Δεν θα κάτσω να σχολιάσω αυτή τη πολιτική ( κατά πόσο σωστή είναι προς τον καταλαναλωτή) αλλά την χάφτει κανείς αν σκεφτεί ότι υπάρχουν χίλιοι δυο γνωστοί με άχρησιμοποιητα ρουτεράκια συν καμιά δεκαριά συνδέσεις στο παρελθόν από την δική μου πλευρά... Ε τι στο καλό;; Θα βρεθεί ένα routerακι... Παρόλα αυτά ύστερα από έναν χρόνο σύνδεσης και 3-4 ρουτεράκια που κατέληξαν στον κάδο για διαφόρους λόγους (παλαιότητα, εκτενής χρήση κτλ), έφτασα στο αμήν. Πρώτος λόγος είναι ότι πληρώνω μια σύνδεση για ιντερνετ και δεν μου παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός από την εταιρεία για να το χρησιμοποιώ και κατ΄επέκταση δεν γίνεται να πληρώνω μια σύνδεση για ιντερνετ όπου συγκριτικά με άλλες εταιρείες και συμβόλαια ο εξοπλισμός προσφέρεται κανονικά τουλάχιστον ως προς τα απαραίτητα. Δεύτερος λόγος είναι ότι δεν μπορώ συνεχώς να βρίσκομαι στο ψάξιμο για κάποιο ρουτεράκι. Τέλος, και τρίτος λόγος, είναι η απάντηση στην ερώτηση: "Γιατί δεν αγοράζεις ένα να τελειώνει η δουλειά ;" η απάντηση είναι ότι δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Anyway, ζητώντας συγγνώμη για αυτή τη μακροσκελή εισαγωγή θα μπω στο ζουμί της υπόθεσης. Το τελευταίο ρούτερ (με πρόβλημα !) που έχω είναι το alcatel cellpipe 7130. Μάλιστα είχα ανόιξει και θέμα στο forum για να δώ μήπως διορθώνεται κάτι από πλευράς μου Link . Εφόσον είδα ότι δεν γίνεται τίποτα από εμένα και αναλογιζόμενος όλα αύτα που περιέγραψα στην εισαγωγή μου πήρα τηλέφωνο στην υποστήριξη για να δώ αν μπορούν να διορθώσουν κάτι αυτοί και κυρίως για να ζητήσω την αντικατάσταση του... Συνολικά γίνανε 3 τηλέφωνα με τα 2 να περιορίζονται σε ρυθμίσεις καναλιού και συχνότητας. Τους εξηγούσα συνεχώς πως αυτά τα είχα κανει και μόνος μου... Έχοντας απηυδήσει με το πρόβλημα του ρουτερ πήρα και τρίτο τηλέφωνο και ο υπάλληλος αφού καταλαβε από τις αναφορές των προηγουμένων πως το ρουτερ έχει πρόβλημα μου είπε πως θα μου το αντικαταστήσει. Επιτέλους είπα!!! Περιμένωντας λίγο στην γραμμή με ενημέρωσε πως τελικά δεν μπορεί να το κάνει επειδή, έχει λήξει η εγγύηση του ρούτερ η οποία ήταν 2 χρόνια .... Το ρούτερ είναι πολυ παλιό μου είπε και άρα δεν μπορεί να γίνει η αντικατάσταση του. Του εξήγησα κάπως αυτά που γράφω κ εδώ και συνέχισε να λέει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι επιπλέον και επίσης απέφυγε ακόμη και το αίτημα μου να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής της εταιρείας και κατά συνέπεια από τον υπεύθυνο θα ακούσω ακριβώς τα ίδια λόγια. Μόνο που αυτό είναι το πρόβλημα της πολιτικής της εταιρείας. Το εν λόγω ρουτεράκι πριν το πάρω εγώ βρισκόταν σε μια άλλη σύνδεση της vodafone γνωστού μου, ο οποίος επίσης το είχε πάρει από μια παλιά του σύνδεση, και πριν από 4 μήνες αντιμετώπιζε κ αυτός προβλήματα με το συγκεκριμένο και ζήτησε να του το αλλάξουν. Ύστερα απο κάποιο τρέξιμο του το άλλαξαν. Και ρωτώ εγώ... Τότε δεν υπήρχε πολιτική και έγγυηση; Δεν μπορώ να καταλάβω... Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου; Που να απευθυνθώ ; Υπάρχει κάποιο τμήμα παραπόνων; Στην αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό . Γενικά είμαι δεκτικός ακόμη και στην κριτική της περίπτωσης όπου εγώ έχω λάθος άποψη.
isim Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Φιλε μου μπορω να σου χαρισω εναι παλιο modem ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η108L για pstn που εχω. Αν το θες είναι δικο σου, στειλε μου πμ. edit: ξεχασα να πω ότι είμαι Αθηνα. Οποτε αν το θες μονο χερι με χερι. 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δεν το διαβασα ολο αλλα απο οτι καταλαβα θελεις support απο την εταιρεία για εναν ρουτερ που δεν σου εχουν χορηγήσει, δεν το ηξερες οταν υπόγραφες οτι δεν θα παρεις ρουτερ. ετσι ειναι?
nostos Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Εφοσον δεν εχεις καποιου ειδους τεχνικο προβλημα γραμμης/καλωδιωσης, αν ειχες αγορασει ενα επωνυμο after market router (πχ TP-Link), ακομα και τα πιο φθηνα μοντελα, δεν θα ειχες τραβηξει αυτη την ταλαιπωρια. Επιλογη σου λοιπον να ασχολεισαι με τα μπαζο-routers που δινουν οι ISP's, οποτε μην παραπονιεσαι. Δεν γινεται και να θες συσκευη της προκοπης και να μην βαζεις το χερι στη τσεπη. Καλως ή κακως (προφανως κακως), οι εταιριες ψαχνουν το μεγιστο κερδος οποτε συνηθως δινουν φθηνο και αρα κακο εξοπλισμο.
billiboo Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δεν το διαβασα ολο αλλα απο οτι καταλαβα θελεις support απο την εταιρεία για εναν ρουτερ που δεν σου εχουν χορηγήσει, δεν το ηξερες οταν υπόγραφες οτι δεν θα παρεις ρουτερ. ετσι ειναι? Εφοσον δεν εχεις καποιου ειδους τεχνικο προβλημα γραμμης/καλωδιωσης, αν ειχες αγορασει ενα επωνυμο after market router (πχ TP-Link), ακομα και τα πιο φθηνα μοντελα, δεν θα ειχες τραβηξει αυτη την ταλαιπωρια. Επιλογη σου λοιπον να ασχολεισαι με τα μπαζο-routers που δινουν οι ISP's, οποτε μην παραπονιεσαι. Δεν γινεται και να θες συσκευη της προκοπης και να μην βαζεις το χερι στη τσεπη. Καλως ή κακως (προφανως κακως), οι εταιριες ψαχνουν το μεγιστο κερδος οποτε συνηθως δινουν φθηνο και αρα κακο εξοπλισμο. εγω καταλαβα οτι θελει η βοντα να του δωσει ενα ρουτερ να κανει τι δουλεια ου ως οφειλε κιολας
nostos Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Ισχυει, απλα αναφερει οτι εχει αλλαξει πολλα routers απο προηγουμενες συνδεσεις (δικες του και αλλων) και εγω απλα του λεω πως αν ειχε αγορασει μια συσκευη της προκοπης, δεν θα ειχε προβληματα ουτε θα χαλαγε τον χρονο και την διαθεση του με το να απαιτει νεα συσκευη, η οποια ειναι ουτως η αλλως για τα μπαζα! Σιγα μην παρακαλεσω κι'ολας για να μου δωσουν μια συκευη που τους κοστιζει ισως και λιγοτερο απο ενα πακετο τσιγαρα... Και να με πληρωνανε δεν θα την επαιρνα! Και υπαρχει και η αλλη πολιτικη... Θες νεο εξοπλισμο? Ανανεωσε το συμβολαιο! Και μερικοι, πανε και ανανεωνουν! OMG!
isim Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Σιγα μην παρακαλεσω κι'ολας για να μου δωσουν μια συκευη που τους κοστιζει ισως και λιγοτερο απο ενα πακετο τσιγαρα... Και να με πληρωνανε δεν θα την επαιρνα! Η αληθεια είναι ότι με 30 ευρω παιρνεις μια χαρα μοντεμακι αν δεν εχεις απαιτησεις 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 εγω καταλαβα οτι θελει η βοντα να του δωσει ενα ρουτερ να κανει τι δουλεια ου ως οφειλε κιολας To συμβόλαιο του δεν προεβλεπε παροχή ρουτερ, τωρα αν όφειλε ή δεν όφειλε δεν το ξερω, οι εταιρείες παντως κάνουν κατι τετοια για να παρεις καλύτερη τιμη συμβολαίου.
mpouxa Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δεν απαίτησα κάτι. Ούτε και παρακαλεσα για κάτι επίσης. Το θέμα μου είναι να διαλευκάνω αν η εταιρεία σαν εταιρεία όφειλε να μου παρέχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί με την σύνδεση και αν ναι, να βρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να το λύσω. Γ αυτό κ έγραψα και το σεντόνι ! Υπάρχει επίσης και η επιλογή να αλλάξω πολύ απλά εταιρεία όπου με τα ίδια λεφτά που δίνω μου δίνουν και τον εξοπλισμό. Το όλο θέμα δεν έχει να κάνει με το να βγάλω τζαμπα ρούτερ η να γλυτώσω την ζημιά βαρώντας τηλέφωνα. Εχει να κάνει γενικότερα με τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους πελάτες της και αντίστροφα αν θέλετε. Στο τέλος του κειμένου, με το γεγονός που ανέφερα αναρωτιέμαι πως γίνεται επιλεκτικά να συμβαίνει κάτι διαφορετικό από αυτά που μου λένε στα τηλέφωνα. Επίσης για το αν στο συμβόλαιο αναφέρει ρητά το ότι δεν μου παρέχεται ο εξοπλισμός κρατάω μια επιφύλαξη. Θα προσπαθήσω να το διευκρινήσω αυτό.
isay Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Αν στο συμβόλαιο, αναφέρεται συνοδος εξοπλισμός, τοτε απαιτεις να σου στείλουν (φαντάζομαι κάποιο απο τα σαπακια που δινουν ολες οι εταιρείες). Αν ΔΕΝ αναφέρεται, τοτε είτε αγοράζεις δικο σου μοντεμ και το στήνεις ή πας σε εταιρεία που σου δίνουν (το οποιο προφανώς πληρώνεις μεσα στην τιμή) Τοσο απλά.
pp6210 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 εγω καταλαβα οτι θελει η βοντα να του δωσει ενα ρουτερ να κανει τι δουλεια ου ως οφειλε κιολας κατάλαβες λάθος φίλε μου, κατά την διαδικασία σύνδεσης σου δίνει την ευελιξία να μην πάρεις το "του κιλού" ρούτερ που δίνει και να χρησιμοποιήσεις ένα δικό σου αν είχες ήδη κάποιο καλό ρούτερ - αυτό μόνο θετικό είναι....και φυσικά εφόσον η σύμβαση το διευκρινίζει δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορεί να κάνει ο φίλος, ήταν επιλογή του. για το μοντεμ που πήρε από άλλον που το είχε πάνω από 2 χρόνια δεν καταλαβαίνω τι απαίτηση υπάρχει για οποιδήνποτε πάροχο για αντικατάσταση.... νομίζω οι απαιτήσεις του φίλου κινούνται λίγο στο όριο της υπερβολής. 1
nostos Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Εχει να κάνει γενικότερα με τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους πελάτες της και αντίστροφα αν θέλετε. Εγω θα σου ελεγα να σε απασχολουν οι σοβαρες υποχρεωσεις της εταιριας, δηλαδη το να μην εχεις downtime ή να εξυπηρετηθεις γρηγορα σε πιθανο προβλημα που αφορα την γραμμη σου, και απο κει και περα... ειναι γνωστο οτι ο εξοπλισμος ειναι συνηθως χαλια, οποτε αυτο το ρυθμιζεις μονος σου εφοσον βλεπεις οτι η συσκευη "δεν τραβαει" και δεν σε καλυπτει...
pp6210 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Όταν κάναμε την σύνδεση μας για internet και σταθερό στην Vodafone μας είπαν πως δεν σας παρέχουμε τον εξοπλισμό (router) και πως αν έχουμε να βάλουμε ένα δίκο μας από μια παλιά σύνδεση ή να αγοράσουμε ένα καινούργιο. Δεν θα κάτσω να σχολιάσω αυτή τη πολιτική ( κατά πόσο σωστή είναι προς τον καταλαναλωτή) αλλά την χάφτει κανείς αν σκεφτεί ότι υπάρχουν χίλιοι δυο γνωστοί με άχρησιμοποιητα ρουτεράκια συν καμιά δεκαριά συνδέσεις στο παρελθόν από την δική μου πλευρά... Ε τι στο καλό;; Θα βρεθεί ένα routerακι... Φίλε μου δεν βλέπω πως μπορείς να τεκμηριώσεις οτι έχουν υποχρέωση να σου παρέχουν εξοπλισμό αφού όπως λες "σας το είπαν" από την αρχή, άλλωστε αν δεις στον τιμοκατάλογο νέας σύνδεσης είναι επιλογή του νεου συνδρομητή αν θα αγοράσει και τον εξοπλισμό με 19.90 ή όχι https://statheri.vodafone.gr/sites/default/files/gr/holservices/files/pricelistvodafonehome.pdf Αντίστοιχα, όλες οι συσκευές έχουν εγγύηση 2 χρόνια, εσύ ο ίδιος μας λες οτι το μεταχειρισμένο ρούτερ έχει περάσει την διετία άρα δεν υποχρεούτε κανενας να στο αντικαταστήσει από όπου κι αν αγοράστηκε. τόσο απλά όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Ψάξε για κάποιο μεταχειρισμένο ρουτεράκι αν δεν έχεις χρήματα για καινούργιο, εγώ παίζω ακόμα με το αρχαίο netfaster iad2 σε χολ-βονταφον και δεν έχω παράπονο (βέβαια δεν έχω και αυξημένες απαιτήσεις για advanced ρυθμίσεις κτλ).
mpouxa Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Φίλε μου δεν βλέπω πως μπορείς να τεκμηριώσεις οτι έχουν υποχρέωση να σου παρέχουν εξοπλισμό αφού όπως λες "σας το είπαν" από την αρχή, άλλωστε αν δεις στον τιμοκατάλογο νέας σύνδεσης είναι επιλογή του νεου συνδρομητή αν θα αγοράσει και τον εξοπλισμό με 19.90 ή όχι https://statheri.vodafone.gr/sites/default/files/gr/holservices/files/pricelistvodafonehome.pdf Αντίστοιχα, όλες οι συσκευές έχουν εγγύηση 2 χρόνια, εσύ ο ίδιος μας λες οτι το μεταχειρισμένο ρούτερ έχει περάσει την διετία άρα δεν υποχρεούτε κανενας να στο αντικαταστήσει από όπου κι αν αγοράστηκε. τόσο απλά όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Ψάξε για κάποιο μεταχειρισμένο ρουτεράκι αν δεν έχεις χρήματα για καινούργιο, εγώ παίζω ακόμα με το αρχαίο netfaster iad2 σε χολ-βονταφον και δεν έχω παράπονο (βέβαια δεν έχω και αυξημένες απαιτήσεις για advanced ρυθμίσεις κτλ). It's Okay. thanks.
KiriosD Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 οι εταιρίες ποτέ δε χάριζαν ρουτερ απόσο ξέρω, στα χρέωναν στο λογαριασμό τώρα πως εσύ τα χαλάς είναι άλλο θέμα, σε μένα εκτός της ποιότητας τους / κακό wifi, κακός συγχρονισμός κτλπ δεν είχα ποτέ πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα