Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω για κατοικιδιο ενα απο αυτα τα 3 :Mαϊμού,λεμουριος,αλεπουδακι(fennec fox)

Μηπως ξερει καποιος που θα τα βρω πληρωνω οσο οσο

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα τελείως φιλικά να μην αποκτήσεις κάποιο απ'αυτά τα ζώα. Δεν έχουν καμία σχέση με κατοικίδια, καμία σχέση με σκύλο και γάτα. Σε κάποιες χώρες αν δεν κάνω λάθος χρειάζεσαι και ειδική άδεια για να τα αποκτήσεις.  Υιοθέτησε κάποιο ζωάκι που θα μπορείς να φροντίζεις και θα είναι ευτυχισμένο δίπλα σου. 

• Like 10
  • Sad 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον από πάνω, ειδικά για αλεπούδες που έχω ψάξει διάφορα από το internet και έχω δει αρκετά videos στο yt. Η αλεπού είναι αρκετά υπερκινητικό ζώο, τρέχει πολύ γρήγορα στον χώρο που την βάζεις, αν την παρακολουθείς πως κινείται μπορεί και να ζαλιστείς στο τέλος. Γενικά, είναι ζώο που θέλει αρκετό ελεύθερο χώρο και να βρίσκεται μέσα στην φύση, στο σπίτι το μόνο σίγουρο είναι οτι θα υποφέρει το ζώο. Επίσης ναι, δεν θεωρείται κατοικίδιο άσχετο με το τι λέει ο καθένας.

Για μαϊμού και λεμούριο δεν έχω ιδέα, αλλά η γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις, τα ζώα αυτά ενδέχεται να χρειάζονται ειδική φροντίδα που δεν την γνωρίζεις και δύσκολα θα την μάθεις γιατί δύσκολα θα βρεις κάποιον άλλον που να έχει τέτοιο ζώο και να γνωρίζει, εκτός αν ρωτήσεις κανέναν από forum που να μένει εξωτερικό. Άσε που και στον κτηνίατρο να τα πας, αμφιβάλλω αν έχει ιδέα από τέτοια ζώα, ο καθένας ειδικεύεται σε συγκεκριμένες ομάδες ζώων, άλλος στα κλασσικά κατοικίδια άλλος σε ζώα κτηνοτροφίας, τώρα να του πας του άλλου μαϊμού και λεμούριο..... δεν θα ξέρει την τύφλα του.

• Like 1
Δημοσ.

Τσέκαρε Διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία , σύμβαση CITES κλπ

Δεν μπορείς να έχεις για κατοικίδιο τέτοιο είδος ζώου. Όπως και χερσαία χελώνα, σκαντζόχοιρους κλπ, άσχετο το τι γίνεται σε κοινωνίες τύπου "χωριό". Απλά καταλαβαίνεις πόσο κραυγαλέο είναι να έχεις στο σπίτι σου εναν λαιμούριο.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ θέλω για κατοικίδιο τον TS. Μπορώ; Μήπως ξέρει κανένας που θα τον βρω; Πληρώνω όσο όσο.

ΥΓ μην πάρεις ούτε σκύλο ούτε γάτα φτάσε ως χρυσόψαρο που θες αλεπού να την βασανίζεις κατοικίδιο.

• Like 17
Δημοσ.

αμφιβάλλω αν θέλει να πάρει κάτι. περισσότερο για να γίνεται νταβαντούρι άνοιξε το θέμα.

να ψαρώσουν οι ζωόφιλοι και να αρχίσει το γλέντι.

Εξάλλου, Σάββατο σήμερα....

• Like 3
Δημοσ.

Σκύλος ή γάτα είναι too mainstream ?

Ναι ... και προφανως υπάρχει σοβαρος λόγος ... οι σημερινοι σκυλοι και γατες είναι ζώαβπου έχιυν προκύψει μετα απο χιλιάδες χρόνια "προσαρμογης" ή επιλεκτικων διασταυρώσεων για να είναι καταλληλα κατοικιδια ... να θέλει κάποιος μια μαιμου ή λεμουριο για κατοικιζιο ειναι σαν να θέλει αντίστοιχα κάποια αγριογατα ή λυκο

Δημοσ.

Μηπως ξερει καποιος που θα τα βρω πληρωνω οσο οσο

Στη ζουγκλα. Καλη τυχη.

ΥΓ. Κανε μια χαρη στο ζωικο βασιλειο και μην αποκτησεις ποτε σου κατοικιδιο. Ειναι φανερο πως δεν εισαι φιλοζωος και ακομα και μυρμηγκι να αποκτησεις θα υποφερει στα χερια σου. Περα απο τα περι νομοθεσιας που ηδη αναφερθηκαν.

Δημοσ.

Στη ζουγκλα. Καλη τυχη.

ΥΓ. Κανε μια χαρη στο ζωικο βασιλειο και μην αποκτησεις ποτε σου κατοικιδιο. Ειναι φανερο πως δεν εισαι φιλοζωος και ακομα και μυρμηγκι να αποκτησεις θα υποφερει στα χερια σου. Περα απο τα περι νομοθεσιας που ηδη αναφερθηκαν.

Εγω θα ελεγα να κανει μια τεραστια χαρη στο ζωικο βασιλειο και να αυτοκτονησει.και προς θεου.....μην του λετε να παρει αδεσποτο ζωακι...

• Moderators
Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος πως ειναι τρολλοφαση αλλα θα απαντησω σοβαρα για μελλοντικο ενδεχομενο search γιατι ειδα πως πολλοι το ψαχνουν στο google.

Κατ'αρχην μην παρεις fennec εκτος αν εχεις κανενα κτημα ξερωγω. Oι λεμουριοι παιζει να ειναι και παρανομοι να τους εχεις επειδη well, ειναι αγρια ζωα (οπως και τα fennec φυσικα).

Πριν απο χρονια ενας θειος μου (για του οποιου την ψυχικη υγεια διατηρω αμφιβολιες ετσι κι αλλιως) ειχε κατοικιδια μαιμου (στη Δανια εμενε και ηταν νομιμο εκει ή τελος παντων οχι παρανομο). Θελει τρελη φροντιδα, ρυθμισεις θερμοκρασιας, να εχεις καταλληλα "σχοινια" στο σπιτι για να σκαρφαλωνει και να παιζει κλπ και φυσικα διατροφη.

Το κακο ειναι πως νομιζω την πηρε για να εντυπωσιαζει τον κοσμο. Το καλο ειναι πως ο συγκεκριμενος τυπος ειχε και τη διαθεση να το ψαξει αλλα και τα χρηματα να το υποστηριξει ολο αυτο, οποτε γενικως το ζωο το ειχε ιδιαιτερα φροντισμενο, plus η νομοθεσια της χωρας δεν αφηνε και ιδιαιτερα περιθωρια για κατι αλλο.

Επειτα το ζωο επασχε απο καποιας μορφης επιληπτικες κρισεις, οποτε ειχε τακτικες επισκεψεις σε εξειδικευμενο κτηνιατρο (στη Δανια ξαναλεω). Εννοειται θελει να ασχολεισαι πολυ μαζι του γιατι ειναι ιδιαιτερα κοινωνικο ζωο.

Επισης ηξερα και μια στην Μυτιληνη που ειχε αγορασει μια μαιμου και την εφερνε στην καφετερια που ειχε δεμενη με λουρι. Η τυπισα απ'ο,τι εμαθα βγηκε οff απο της απαιτησεις της μαιμους και την ανεξελεγκτη συμπεριφορα της (επειδη ειναι αγρια ζωα και οχι ενα εκπαιδευσιμο λυκοσκυλο ξερωγω) και την εσπρωξε καπου (δεν εχω ιδεα που).

Οποτε ναι, γνωμη μου ειναι να παρεις κανα χρυσοψαρο απο τη στιγμη που το ξεκινας ως "θελω ενα σπανιο κατοικιδιο για show off και πλερωνω οσο οσο". Ουτε καν σκυλογατο :)

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...