Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όποιον το διαβάσει,

Προσπαθώ να έχω wifi στο δωμάτιο της κόρης μου στο οποίο δε φτάνει το σήμα από τον router (το σπίτι είναι μεζονέτα, ο router στο ισόγειο και η κρεβατοκάμαρες στο 2ο).

Στο lan συνδέεται μέσω poweline και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτήν τη σύνδεση.

Έχω έναν 2ο router και τον έβαλα στο γραφείο της.

Σύνδεσα ένα καλώδιο από το powerline σε μία πόρτα του router και από μια άλλη πόρτα ένα άλλο καλώδιο στην κάρτα δικτύου από το pc της. Έχω δώσει static ip’s στο pc της (και στο δικό μου και στο laptop και στο κινητό μου και ...).

Το lan δουλεύει μια χαρά.

Έχω ονομάσει διαφορετικά τα ονόματα του wifi δικτύου σε κάθε router για να ξεχωρίζω σε ποιο μπαίνεις κάθε φορά.

Έτσι για παράδειγμα, το wifi από κάτω router είναι το WIFI_D και αυτό από τον πάνω το WIFI_U (τα πραγματικά ονόματα είναι φυσικά διαφορετικά).

Ενώ λοιπόν στο WIFI_D συνδεόμαστε όλοι κανονικά, στο WIFI_U δεν μπορούμε να συνδεθούμε.

Το σήμα το δίνει εξαιρετικό αλλά δε συνδέεται (στο κινητό γράφει «Αποθηκευμένο» αντί για «Συνδεδεμένο»).

Στα συννημένα έχω screenshots από το setup του κάθε router.

Δείτε τα κι ελπίζω όλο και κάποιος να γνωρίζει τι έχω κάνει λάθος.

Και κάτι τελευταίο.

Όταν τα πρωτοσύνδεσα, δούλεψε για λίγο (μερικές μέρες). Συνεπώς, γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει.

Ευχαριστώ,

Νίκος

Καλησπέρα σε όποιον το διαβάσει,

Προσπαθώ να έχω wifi στο δωμάτιο της κόρης μου στο οποίο δε φτάνει το σήμα από τον router (το σπίτι είναι μεζονέτα, ο router στο ισόγειο και η κρεβατοκάμαρες στο 2ο).

Στο lan συνδέεται μέσω poweline και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτήν τη σύνδεση.

Έχω έναν 2ο router και τον έβαλα στο γραφείο της.

Σύνδεσα ένα καλώδιο από το powerline σε μία πόρτα του router και από μια άλλη πόρτα ένα άλλο καλώδιο στην κάρτα δικτύου από το pc της. Έχω δώσει static ip’s στο pc της (και στο δικό μου και στο laptop και στο κινητό μου και ...).

Το lan δουλεύει μια χαρά.

Έχω ονομάσει διαφορετικά τα ονόματα του wifi δικτύου σε κάθε router για να ξεχωρίζω σε ποιο μπαίνεις κάθε φορά.

Έτσι για παράδειγμα, το wifi από κάτω router είναι το WIFI_D και αυτό από τον πάνω το WIFI_U (τα πραγματικά ονόματα είναι φυσικά διαφορετικά).

Ενώ λοιπόν στο WIFI_D συνδεόμαστε όλοι κανονικά, στο WIFI_U δεν μπορούμε να συνδεθούμε.

Το σήμα το δίνει εξαιρετικό αλλά δε συνδέεται (στο κινητό γράφει «Αποθηκευμένο» αντί για «Συνδεδεμένο»).

Στα συννημένα έχω screenshots από το setup του κάθε router.

Δείτε τα κι ελπίζω όλο και κάποιος να γνωρίζει τι έχω κάνει λάθος.

Και κάτι τελευταίο.

Όταν τα πρωτοσύνδεσα, δούλεψε για λίγο (μερικές μέρες). Συνεπώς, γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει.

Ευχαριστώ,

Νίκος

Απ' ό,τι βλέπω ο file viewer για τα συννημένα είναι προβληματικός. Δεν τα βλέπεις σωστά. Ασε που είναι πολύ μικρά.

Τεσπα. Αν μπορείτε δείτε τα, κι ό,τι θέλετε με ρωτάτε

post-84767-0-15357800-1491660369_thumb.png

post-84767-0-79153200-1491660375_thumb.png

Δημοσ.

Για να συνδεθείς πρέπει

Να απενεργοποιήσεις τον dhcp στον δεύτερο ρουτερ

Να δώσεις διαφορετική σταθερή ip απο τον πρωτο καταργώντας την σύνδεση ppp, δηλαδή αν ο πρώτος ειναι ο 192.168.1.1 τοτε ο δεύτερος πρεπει να ειναι κάτι αλλο πχ 192.168.1.2

Να πεις στον dhcp του πρώτου ρουτερ να ξεκινάει να μοιράζει διευθύνσεις απο το 192.168.1.3 και μετα

Τα ssid και password πρέπει να είναι ιδια και στους δυο ρουτερ

Δημοσ.

Για να συνδεθείς πρέπει

Να απενεργοποιήσεις τον dhcp στον δεύτερο ρουτερ

Να δώσεις διαφορετική σταθερή ip απο τον πρωτο καταργώντας την σύνδεση ppp, δηλαδή αν ο πρώτος ειναι ο 192.168.1.1 τοτε ο δεύτερος πρεπει να ειναι κάτι αλλο πχ 192.168.1.2

Να πεις στον dhcp του πρώτου ρουτερ να ξεκινάει να μοιράζει διευθύνσεις απο το 192.168.1.3 και μετα

Τα ssid και password πρέπει να είναι ιδια και στους δυο ρουτερ

α.δεν χρειαζεται να καταργησεις την Ppp συνδεση.εφοσον δεν εχει rj11 πανω δεν ισχυει.

β.δεν χρειαζεται να ειναι τα ιδια ssid Και password.απλα το κανεις για ευκολια.μπορεις καλλιστα να εχεις διαφορετικα ssid.

γ.το δευτερο ρουτερ μπορει να μπει απευθειας 192.168.1.254 αντι για 192.168.1.2 ωστε να μην χρειαστει να πειραξεις τον dhcp του πρωτου(γλυτωνεις χρονο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...