Προς το περιεχόμενο

Αγορά Φωτογραφικής - Mirrorless (?)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

θελω να μια αγορασω φωτογραφικη μηχανη για φωτογραφιες και βιντεο. Κοιταξα λιγο γενικα και ειδα οτι παιζει αυτη τη περιοδο σε προσφορα στα 300€ η Canon EOS M10. Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτο το budget? Η Sony 5000 ειναι καλυτερη ή η canon?

 

Μια dslr Nikon D3300 ή Canon EOS 1300D είναι καλύτερη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα ειναι σχετικα με το τι θελεις, τι μπορεις, τι φωτογραφιζεις, τι μετραει σε εσενα περισσοτερο... Ολες εχουν υπερ και κατα. Αλλιως μιλαμε για φωτογραφια αλλιως για βιντεο, αλλιως εαν το μεγεθος και το βαρος μετραει...

 

Το μονο σιγουρο ειναι οτι η D3300 ειναι καλυτερη απο την 1300D.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με κινητο τραβαω τοσο καιρο φωτογραφιες (Iphone 7) αλλα θελω να παω σε κατι καλυτερο, δεν εχω ιδεα ομως απο φωτογραφικες.

 

Συνηθως τραβαω τοπια απο ταξιδια, αλλα καμια φορα και αντικειμενα μεσα στο σπιτι. Θα μπορουσε καποια να συνδυαστει και με καποιο αξιοπρεπες βιντεο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η A5000 ειναι καπως καλυτερη καμερα σε σχεση με την M10. Καλυτερος αισθητηρας, μεγαλυτερη αναλυση, καλυτερη αποδοση σε low light και καλυτερο βιντεο (1080i στα 60fps & 1080p στα 30fps).

 

Η Μ10 ειναι αξιολογη με λιγο μικρότερη αναλυση (υπεραρκετη ωστόσο), λιγοτερο καλή σε low light (οχι φυσικα κακη για την κατηγορια της), βιντεο 1080i στα 30fps και με θεωρητικα καπως καλυτερο AF.

 

Η Μ10 ειναι ισως οριακα μικροτερη αν και με τον κιτ φακό μαλλον η A5000 ειναι πιο compact.

 

Η Canon δεν εχει πολλους φακους να επιλεξεις αλλα με ανταπτορα φοραει ολους τους φακους της Canon. Απο την αλλη η Sony εχει ακριβους φακούς αλλα και αυτη με ανταπτορες μπορει να φορεσει σχεδον καθε φακο.

 

Η Canon αυτη την στιγμη ειναι πιο φθηνη και σιγουρα ειναι μια αξιολογη επιλογη. Απο την αλλη η Sony ειναι καπως καλυτερη. Θα ελεγα οτι δεν υπαρχει λογος να πας σε DSLR. Εαν βεβαια θελεις την βελτιστη ποιοτητα φωτογραφιας και δεν σε ενοχλει το μεγεθος/βαρος τοτε η D3300 ειναι η καλυτερη απο αυτες τις 4. Αλλα Α5000 & Μ10 θα τις εχεις πιο συχνα μαζι σου και θα εχεις περισσοτερες φωτο μαζι τους.

 

Εσυ επιλεγεις με δικα σου κριτηρια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...