Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο TS λέει ότι θέλει να πάρει μια CPU για gaming καθαρά. Δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο! Γιατί να πάρει τον 1600? Για να τρέχει benchmark και να χαίρετε?

Ο i5 τρέχει πιο γρήγορα στην πλειοψηφία των game την σήμερον ημέρα.

Αν και εγώ προσωπικά θα πρότεινα 7700k. Είναι πιθανόν λόγω και ryzen οι παραπάνω cores να αρχίσουν να χρησιμοποιούντε πιο εντόνα. Αν και ουσιαστικά είναι ένα ρίσκο αύτο και αν σου κάτσει..

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι 1600 και 1600x απέχουν έτη σε επεξεργαστική ισχύ, από τους I5 της intel.

Συγκριτικά με την ισχύ τους, το κόστος κτίσης τους είναι πολύ πολύ μικρό.

Για αυτό τον λόγο είναι ίσως οι πιο vfm επεξεργαστές της αγοράς μαζί με τον 1700 και τον pentium 4560.

Προσωπικά 250€ για i5 δεν θα έδινα για κανένα λόγο.

Οι επεξεργαστές αυτοί θα απαξιωθουν πάρα πολύ γρήγορα.

Στην θέση του TS, θα κοιτούσα κάτι ανάμεσα σε 1600x, 1700 και 7700.

Μητρικές στο AM4 θα κοιτούσα B350 chip.

Πολλά + στα όσα είπε ο adtakhs και ειδικότερα στα bold !

Gtzilas αν και δεν διαφωνώ στο ότι ο i5 σπρώχνει ελαφρώς ψηλότερα καρέ, για ποιο λόγο να δώσει εν έτει 2017 250 ευρώ για ξεκλείδωτο τετραπύρηνο ; Ξαναλέω δεν κρύβω το ότι οι αντίστοιχοι intel είναι ελάχιστα μπροστά προς το παρόν, είναι το λιγότερο γελοίο να πάρει i5 και ακόμη πιο γελοίο να πάρει 7700k για gaming, να δώσει δηλαδή 350 ευρώ για gaming cpu (το ότι στα ίδια λεφτά παίζουν τα οκταπύρηνα ryzen δεν το συζητώ καν, αλλά δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο ο ts, δεν χρειάζεται δηλαδή να δώσει τόσα λεφτά για cpu οπότε το να φιλοσοφήσουμε το θέμα 7700k vs 1700 είναι άτοπο εν προκειμένω. Ο adtakhs πολύ σωστά τα είπε και δεν τον υπερασπίζομαι επειδή πρότεινε amd, ουκ ολίγες φορές πριν έρθουν οι zen πρότεινα intel μιας και πριν τους zen δεν είχε κάτι άλλο η amd, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο 1600 είναι μονόδρομος.

Στα λεφτά που κάνει ο i5 παίρνει την ισχύ ενός 6 core x99 intel με τον 1600, όσο για την απόδοση στα games όσο περνάει ο καιρός και το optimization γίνεται καλύτερο υπέρ των ryzen η ψαλίδα που υπάρχει στα fps μεταξύ ryzen και intel ολοένα και θα κλείνει. Κατεμέ άτοπη αγορά ο i5 όταν υπάρχει ο 1600 που είναι κλάσεις ανώτερος σε ισχύ, σε games είναι λίγο πίσω αλλά στα λεφτά που θα δώσει παίρνει ένα cpu που θα έχει περισσότερη αντοχή στο χρόνο. Μην ξεχνάμε πως ήδη βαράνε 90αρια οι 4t χωρίς ht intel σε βαριά games, αν θέλει δηλαδή να ανοίξει και κάνα πρόγραμμα background ο άνθρωπος το cpu θα βαρέσει κατοστάρι.

• Like 2
Δημοσ.

Οι 1600 και 1600x απέχουν έτη σε επεξεργαστική ισχύ, από τους I5 της intel.

Συγκριτικά με την ισχύ τους, το κόστος κτίσης τους είναι πολύ πολύ μικρό.

Για αυτό τον λόγο είναι ίσως οι πιο vfm επεξεργαστές της αγοράς μαζί με τον 1700 και τον pentium 4560.

Προσωπικά 250€ για i5 δεν θα έδινα για κανένα λόγο.

Οι επεξεργαστές αυτοί θα απαξιωθουν πάρα πολύ γρήγορα.

Στην θέση του TS, θα κοιτούσα κάτι ανάμεσα σε 1600x, 1700 και 7700.

Μητρικές στο AM4 θα κοιτούσα B350 chip.

+1

Δημοσ.

Ο TS λέει ότι θέλει να πάρει μια CPU για gaming καθαρά. Δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο! Γιατί να πάρει τον 1600? Για να τρέχει benchmark και να χαίρετε?

Ο i5 τρέχει πιο γρήγορα στην πλειοψηφία των game την σήμερον ημέρα.

Αν και εγώ προσωπικά θα πρότεινα 7700k. Είναι πιθανόν λόγω και ryzen οι παραπάνω cores να αρχίσουν να χρησιμοποιούντε πιο εντόνα. Αν και ουσιαστικά είναι ένα ρίσκο αύτο και αν σου κάτσει..

Ναι για gaming.

Να ορίσουμε όμως

1) Τι είδους gaming

2) Σε τι αναλύσεις gaming

3) Για πόσο καιρό gaming.

4) Με τι παιχνίδια gaming .

5) Σε τι λοιπές συνθήκες gaming.

Για αν θυμηθούμε εποχές Ε8600 και Q9400 .... Θα καταλάβουμε πως τα προσκαιρα μέσα fps σε ένα game, σε αποστειρωμενα περιβάλλον εφαρμογων του σήμερα δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση το αν το σύστημα είναι το gaming συστημα και του αύριο.

• Like 3
Δημοσ.

Kαλησπερα και απο εμενα.Κοιτα εαν το θες μονο για παιχνιδι να πας αφενος στο πιο καινουριο Chipset Kaby Lake δηλαδη αλλα ειναι εντελως περιτο να παρεις τον 7700Κ αφου δεν θα δεις ΚΑΜΙΑ διαφορα στα παιχνιδια απο τον 7600Κ

Σταματήστε αυτές τις ανοησίες πια. Προφανώς και θα δει διαφορες, και η πιο σημαντική διαφορα είναι σε frametimes που "μπουκώνει" ο i5.

https://www.youtube.com/watch?v=XylVCItVhS4

Ο i7 προσφέρει μια πιο σταθερή εμπειρία σχεδόν σε όλα τα τελευταία AAA games.

• Like 1
Δημοσ.

Gtzilas αν και δεν διαφωνώ στο ότι ο i5 σπρώχνει ελαφρώς ψηλότερα καρέ, για ποιο λόγο να δώσει εν έτει 2017 250 ευρώ για ξεκλείδωτο τετραπύρηνο ; Ξαναλέω δεν κρύβω το ότι οι αντίστοιχοι intel είναι ελάχιστα μπροστά προς το παρόν, είναι το λιγότερο γελοίο να πάρει i5 και ακόμη πιο γελοίο να πάρει 7700k για gaming, να δώσει δηλαδή 350 ευρώ για gaming cpu (το ότι στα ίδια λεφτά παίζουν τα οκταπύρηνα ryzen δεν το συζητώ καν, αλλά δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο ο ts, δεν χρειάζεται δηλαδή να δώσει τόσα λεφτά για cpu οπότε το να φιλοσοφήσουμε το θέμα 7700k vs 1700 είναι άτοπο εν προκειμένω. Ο adtakhs πολύ σωστά τα είπε και δεν τον υπερασπίζομαι επειδή πρότεινε amd, ουκ ολίγες φορές πριν έρθουν οι zen πρότεινα intel μιας και πριν τους zen δεν είχε κάτι άλλο η amd, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο 1600 είναι μονόδρομος.

Στα λεφτά που κάνει ο i5 παίρνει την ισχύ ενός 6 core x99 intel με τον 1600, όσο για την απόδοση στα games όσο περνάει ο καιρός και το optimization γίνεται καλύτερο υπέρ των ryzen η ψαλίδα που υπάρχει στα fps μεταξύ ryzen και intel ολοένα και θα κλείνει. Κατεμέ άτοπη αγορά ο i5 όταν υπάρχει ο 1600 που είναι κλάσεις ανώτερος σε ισχύ, σε games είναι λίγο πίσω αλλά στα λεφτά που θα δώσει παίρνει ένα cpu που θα έχει περισσότερη αντοχή στο χρόνο. Μην ξεχνάμε πως ήδη βαράνε 90αρια οι 4t χωρίς ht intel σε βαριά games, αν θέλει δηλαδή να ανοίξει και κάνα πρόγραμμα background ο άνθρωπος το cpu θα βαρέσει κατοστάρι.

Ο i7 όμως δεν θα κρατήσει περισσότερο στον χρόνο?

Ναι για gaming.

Να ορίσουμε όμως

1) Τι είδους gaming

2) Σε τι αναλύσεις gaming

3) Για πόσο καιρό gaming.

4) Με τι παιχνίδια gaming .

5) Σε τι λοιπές συνθήκες gaming.

Για αν θυμηθούμε εποχές Ε8600 και Q9400 .... Θα καταλάβουμε πως τα προσκαιρα μέσα fps σε ένα game, σε αποστειρωμενα περιβάλλον εφαρμογων του σήμερα δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση το αν το σύστημα είναι το gaming συστημα και του αύριο.

Μιλάμε για βαριά παιχνίδια όπως crysis 3, gta v, darksouls 3 κλπ, προς το παρόν σε 1080p, αργότερα ίσως 4K, αρκετές ωρες τη βδομάδα αλλά όχι κάθε μέρα, και με τα γραφικά όσο γίνεται να παίζουν στο max στα 60fps. Επίσης όπως είπα και παραπάνω θα βάλω υδρόψυξη και σε full tower οπότε δεν νομίζω να έχω κανα τρομερό θέμα με τη θερμοκρασία.

Γιατί πιστεύεις ότι δεν αξίζει ο 7700K? Επίσηα να αναγέρω ότι οκ, η βασική χρήση του υπολογιστή θα είναι καθαρά Gaming, αλλά θα τον χρισημοποιώ και για rendering σε προγράμματα όπως Adobe After Effects και Cinema 4D. Καθαρά rendering όμως. Όλη η δουλειά δηλαδή θα γίνεται σε άλλο υπολογιστή, και σε αυτόν θα γίνεται το τελικό rendering λόγω δυνατής GPU.
Δημοσ.

Εαν κρατησεις το πισι πανω απο 2-3 χρονια και εφοσον θα ασχοληθεις με oc παρε εναν 1700(ουτε καν 1600,μιας και με oc ερχονται στα ιδια,αλλα εχεις +2 πυρηνες).

Εαν οχι τοτε παιρνεις 7700Κ.

Το ΗΤ του 7700Κ ειναι που κανει τη διαφορα απο τον 7600.

Δημοσ.

Σίμο μην μπερδεύεσαι, αν μιλάμε για εξαπύρηνο ryzen και τον 7700k ο εξαπύρηνος θα κρατήσει πολύ περισσότερο στο χρόνο και θα σου κοστίσει πολύ φθηνότερα από i7, μην ξεχνάς πως οι ryzen είναι πραγματικά κτήνη στα όσα κάνουν. Αν χρειάζεσαι όντως τη συνολική ισχύ και διαθέτεις κοντά 350 ευρώ ο 1700 είναι κλάσεις ανώτερος για βαριές δουλειές από τον 7700k. Γενικά είναι πιο συμφέρουσες αγορές οι ryzen προτάσεις, σε βάθος χρόνου αλλά και σε price to performance είναι καλύτερες επιλογές. Τα παραπάνω είναι απλά το πως έχει το πράγμα, την τελική απόφαση εσύ θα την πάρεις για το τι cpu θα επιλέξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη top gaming επεξεργαστης ειναι ο 7700Κ οτι και να λετε.

Εαν αυτο θελει,τοτε αυτον θα παρει.Τοσο απλα τα πραγματα.

Και εγω δε θα τον προτιμουσα,αλλα εγραψα παραπανω με βαση τι να επιλεξει.

Ενταξει δε μπορουμε να πασαρουμε με το ζορι εναν ryzen παντου.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη top gaming επεξεργαστης ειναι ο 7700Κ οτι και να λετε.

Εαν αυτο θελει,τοτε αυτον θα παρει.Τοσο απλα τα πραγματα.

Και εγω δε θα τον προτιμουσα,αλλα εγραψα παραπανω με βαση τι να επιλεξει.

Ενταξει δε μπορουμε να πασαρουμε με το ζορι εναν ryzen παντου.

Κανείς δεν είπε το αντίθετο, αλλά είναι κακό που έτσι όντως έχει το πράγμα και οι ryzen είναι πιο συμφέρουσες αγορές ; Συγγνώμη κιόλας που δεν εθελοτύφλησα να προτείνω intel πάσει θυσία και απλά κοίταξα να προτείνω το καλύτερο δυνατό, δεν θα επαναληφθεί... :ph34r: Ειλικρινά τώρα μου θυμίζει το σκηνικό εποχών core 2 duo και core 2 quad, που όλοι στα φόρουμ επέμεναν στο ότι οι duo ήταν αρκετοί αλλά όταν μετά από ένα διάστημα άρχισαν οι duo να μην φτάνουν σε ισχύ όλοι αναβάθμιζαν σε quad ξαφνικά. Προτιμώ από το να πάρω στον λαιμό μου τον ts και να του προτείνω 7700k because reasons να του προτείνω να πάρει στα λεφτά του κάτι που πραγματικά προσφέρει πολλά και έχει περισσότερη ισχύ. Ο 7700k είναι top gaming cpu αλλά κοστίζει πολλά χρήματα για τα όσα προσφέρει. Ουκ ολίγες φορές, το ξαναγράφω για να μην παρεξηγηθώ, ουκ ολίγες φορές έχω προτείνει intel όταν η amd δεν είχε κάτι πραγματικά ισχυρό και ανταγωνιστικό, αλλά τώρα που έχει δεν μπορώ να αγνοήσω τις αντίστοιχες ryzen προτάσεις. 

Ο i7 όμως δεν θα κρατήσει περισσότερο στον χρόνο?

Μιλάμε για βαριά παιχνίδια όπως crysis 3, gta v, darksouls 3 κλπ, προς το παρόν σε 1080p, αργότερα ίσως 4K, αρκετές ωρες τη βδομάδα αλλά όχι κάθε μέρα, και με τα γραφικά όσο γίνεται να παίζουν στο max στα 60fps. Επίσης όπως είπα και παραπάνω θα βάλω υδρόψυξη και σε full tower οπότε δεν νομίζω να έχω κανα τρομερό θέμα με τη θερμοκρασία.

Γιατί πιστεύεις ότι δεν αξίζει ο 7700K? Επίσηα να αναγέρω ότι οκ, η βασική χρήση του υπολογιστή θα είναι καθαρά Gaming, αλλά θα τον χρισημοποιώ και για rendering σε προγράμματα όπως Adobe After Effects και Cinema 4D. Καθαρά rendering όμως. Όλη η δουλειά δηλαδή θα γίνεται σε άλλο υπολογιστή, και σε αυτόν θα γίνεται το τελικό rendering λόγω δυνατής GPU.

Θα κάνει και βαριές δουλειές ο άνθρωπος το γράφει dant3, δηλαδή είναι σαν να μου λες να αγνοήσω τις ανάγκες του και να του προτείνω εν έτει 2017 7700k επειδή έχει ψηλότερη συχνότητα και είναι λίγο καλύτερος στα παιχνίδια, άσχετα αν στα ίδια λεφτά παίζει ο 1700 που έχει διπλάσια σχεδόν ισχύ και είναι πολύ ικανότερο cpu για βαριές δουλειές σαν αυτές που θέλει ο φίλος παραπάνω. Με συγχωρείς πολύ αλλά το σωστό να λέγεται, προτείνουμε με βάσει τις ανάγκες του καθενός και όχι με βάση την προτίμησή μας σε μια εταιρεία και αυτή την στιγμή τυγχάνει οι ryzen να είναι πολύ πιο συμφέρουσες επιλογές για αυτά που θέλει ο άνθρωπος. Και πάντα φιλικα οι διευκρινίσεις από μέρους μου dant3 για να μην παρεξηγηθούμε, δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω κανέναν, αλλά ως οπαδοί της τσέπης μας πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο δυνατό στα όσα δίνουμε ;)

• Like 2
Δημοσ.

Ειπα και εγω οτι δε θα προτιμουσα εναν 7700.

Ουτε καν 1600.

Ενας 1700 ειναι οτι πρεπει,μιας και το 3,9-4 το πιανουν ολοι ευκολα και δε πανε παραπανω.

Στον 1600 θα πηγαινα μονο εαν δε μπορουσα να δωσω το 100αρικο διαφορα.

Τωρα στα της χρησης,ο ανθρωπος ειπε οτι θελει καθαρα gaming cpu.

Του ειπαμε τα δεδομενα και αποφασιζει αυτος.

Το κατα ποσο εχει καλυτερο value ο 1600/1700 το αποφασιζει αυτος με βαση τα δικα του κριτηρια,δε μπορουμε να του τα δωσουμε ολα μασημενα.

Ειπε οτι θελει rendering αλλα ειπε για τελικο σταδιο και επειδη ανεφερε gpu,καταλαβα οτι θα το κανει εκει,οποτε δε θα του κανε κατι πραπανω ο cpu.

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με τετοια δε ξερω πως λειτουργουν.Εαν παιζει ρολο και ο cpu και θελει να κερδισει χρονο(γιατι να μπορει να κανει rendering,αλλα να το βαζει βραδυ που ειτε κανει 2 η 2,5 ωρες δε του κανει διαφορα,οποτε γιατι να του προτεινεις εναν επεξεργαστη αλλο?) τοτε ασυζητητι παει σε ryzen.

Δημοσ.

Ειπα και εγω οτι δε θα προτιμουσα εναν 7700.

Ουτε καν 1600.

Ενας 1700 ειναι οτι πρεπει,μιας και το 3,9-4 το πιανουν ολοι ευκολα και δε πανε παραπανω.

Στον 1600 θα πηγαινα μονο εαν δε μπορουσα να δωσω το 100αρικο διαφορα.

Τωρα στα της χρησης,ο ανθρωπος ειπε οτι θελει καθαρα gaming cpu.

Του ειπαμε τα δεδομενα και αποφασιζει αυτος.

Το κατα ποσο εχει καλυτερο value ο 1600/1700 το αποφασιζει αυτος με βαση τα δικα του κριτηρια,δε μπορουμε να του τα δωσουμε ολα μασημενα.

Ειπε οτι θελει rendering αλλα ειπε για τελικο σταδιο και επειδη ανεφερε gpu,καταλαβα οτι θα το κανει εκει,οποτε δε θα του κανε κατι πραπανω ο cpu.

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με τετοια δε ξερω πως λειτουργουν.Εαν παιζει ρολο και ο cpu και θελει να κερδισει χρονο(γιατι να μπορει να κανει rendering,αλλα να το βαζει βραδυ που ειτε κανει 2 η 2,5 ωρες δε του κανει διαφορα,οποτε γιατι να του προτεινεις εναν επεξεργαστη αλλο?) τοτε ασυζητητι παει σε ryzen.

Το rendering θα γίνεται από την GPU, και θα βάλω την GTX 1080ti οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να παει ατον επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής θέλω να έχει καλές επιδόσρις καθαρά για Gaming. Γενικότερα προτιμάω τους Intel, ποτέ δεν είχα AMD, αλλά για τους Ryzen τώρα ακούω καλά λόγια. Πιστεύετε όμως ότι σανεπεξεργαστική ισχύ και σαν αντοχή στον χρόνο είναι καλύτερος ένας ryzen? Άσχετα από θέμα τιμής δηλαδή (που οκ συμφωνώ ότι το vfm είναι πολύ μεγαλύτερο), συμφέρει ryzen ή ένας καλός gaming i7? Οι xeon από την άλλη δεν είναι για gaming οπότε δεν θα τους προτιμίσω.. επίσης ο χρονισμός είναι χαμηλός απ' ότι είδα αν και έχουν περισσότερους πυρίνες.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Simo καλημέρα. Αν αποφάσισες για αγορά συμπλήρωσε τη φόρμα και σχολνα.

Δημοσ.

Καλημερα Σιμο.Καλη η Gigabyte με την μονη διαφορα οτι εχει κατεμε την συνηθεια να βγαζει συνεχως διαφορα Revision στις υπαρχουσες μητρικες της πραγμα που δεν μου αρεσει και πολυ.Περα αυτου εαν τελικα καταληξεις σε Intel σετακι και θες να ασχοληθεις και λιγο περισοτερο με το κλοκαρισμα του επεξεργαστη θα διαπιστωσεις οτι η Gigabyte θα σου φτασει τον επεξεργαστη εκει που παει αλλα συγκριτικα με περισοτερο ρευμα αποτι μια Asus η Msi η Αsrock(και εδω μιλαμε για μητρικες που θα ειναι στο ιδιο φασμα χρηματων ολες) με αποτελέσμα μεγαλυτερες θερμοκρασιες.Θα σου προτεινα στα ιδια χρηματα ΑΥΤΗΝ δοκιμασμενη απο δυο φιλους μου,σταθερη ,ομορφη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...