Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα τις εγγυησεις μπορω να τις δω ευκολα. Τη γνωση του τι συμβαινει ψαχνω. Τι να την κανω την εγγυηση αν χασω τα δεδομενα μου. Θα παρω πισω τα 50 ευρω ;

Δημοσ.

Αδερφέ σε όσα θέματα που έχεις ανοίξει δεν μπορεί κανείς να βγάλει άκρη μαζί σου. Δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που σου γράφει κάποιος. Καλή συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Κανενα μεσο αποθηκευσης δεν εχει εγγυηση/αξιοπιστια ετσι οπως την φανταζεσαι.Να μη χαλασει ποτε και χασεις τα αρχεια σου.

Παντα υπαρχει ο κινδυνος της απωλειας δεδομενων ειτε ειναι ssd ειτε μηχανικος.

Δημοσ.

εφόσον δεν θες να χάσεις τα δεδομένα σου,φαντάζομαι κατανοείς οτι ένα και μόνο αποθηκευτικό μέσο δεν σε σώζει.

Κανένα αποθηκευτικό μέσο επίσης δεν είναι 100% αξιόπιστο.

μπορει να πάρεις τον ssd των 500€ και να καει ο controller κλπ.

Για ασφάλεια δεδομένων,κρατάς διπλό-τριπλό backup (δηλαδή 1-2 δίσκους) οπότε δεν σε απασχολεί και η απώλεια αρχείων.

Δημοσ.

Αδερφέ σε όσα θέματα που έχεις ανοίξει δεν μπορεί κανείς να βγάλει άκρη μαζί σου. Δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που σου γράφει κάποιος. Καλή συνέχεια.

Δεν καταλαβαινω που ειναι το περιεργο της ερωτησης μου ρε φιλε. Το ξερω οτι χριεαζεται για ασφαλεια , να σωθουν τα αρχεια σε παραπανω απο 2 σκληρους, οτι κανεις δεν εγγυαται 100% την ασφαλεια τους σε μια μοναδα αποθηκευσης, οτι παιζει ρολο η εγγυηση κτλ. Η ερωτηση μου, ειναι ερωτηση γνωσεων, αν με την αυξηση της ταχυτητας οι εταιριες καταφεραν να διατηρησουν και την αξιοπιστια της προστασιας των δεδομενων . Αυτο .

Δημοσ.

Εγώ καταλαβαίνω τι ρωτάς και θα σου απαντήσω. Θεωρητικά οι δίσκοι SSD έχουν καλύτερη αξιοπιστία από τους μηχανικούς δίσκους όμως έχουν πεπερασμένο αριθμό read/writes που αυτή τη στιγμή θεωρητικά μπορούν να βγάλουν πολλά πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα (περισσότερα από όσα θα περάσουν για να τον αλλάξεις).

Υπερέχουν σε ταχύτητα και στο ότι δεν έχουν μηχανικά μέρη (κάτι επιπλέον που μπορεί να χαλάσει).

Προσωπικά χρησιμοποιώ SSD και συμβατικό μηχανικό δίσκο για backups ο οποίος δεν είναι always on για μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του (μιας και είναι αισθητά μεγαλύτερος σε χωρητικότητα).

Πρακτικά νομίζω ότι για τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή σου δεν πρέπει να σε απασχολεί και ιδιαίτερα η αξιοπιστία του SSD δίσκου σου.

Δημοσ.

Η μόνη λύση είναι το διπλό back up , μόνο τότε έχεις ασφάλεια στα αρχεία σου , αυτά που είπε ο Zauz ισχύουν B)

Δημοσ.

κλαίω με αυτά που γράφετε ρε παιδιά... τι του λέτε του ανθρώπου;

@drapanakis, τα πράγματα έχουν ως εξής

οι μηχανικοί δίσκοι παθαίνουν βλάβες σχετικά εύκολα αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των βλαβών τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν με data recovery και να μπουν σε ένα άλλο δίσκο είτε από τον ίδιο το χρήστη για απλές βλάβες είτε από μια εταιρεία για πιο δύσκολες βλάβες αλλά με ανάλογο κόστος

οι βλάβες παρουσιάζονται στην κεφαλή, στον controller, στην τροφοδοσία κτλ ενώ τα δεδομένα βρίσκονται σχετικά μόνιμα αποθηκευμένα σε κυκλικούς δίσκους που απλά κάθονται και είναι δύσκολο να πάθουν κάτι οπότε συνήθως παραμένουν ασφαλή

η βλάβη σε μηχανικό δηλαδή σημαίνει συνήθως απώλεια πρόσβασης δεδομένων όχι απώλεια δεδομένων

προσωπικά δεν έχω συναντήσει ποτέ μου βλάβη σε μηχανικό δίσκο που να πεις ότι τα δεδομένα χάθηκαν για πάντα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και βλάβες που απλά την έχει κάνει ο δίσκος και οι πλακέτες και όλα

αντιθέτως, στους ssd οι πιθανότητες data recovery αν υπάρχουν (εξαρτάται) είναι πάρα πολύ χαμηλές, με αποτέλεσμα στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι βλάβες να σημαίνουν και μόνιμη απώλεια δεδομένων

οι εταιρείες εργάζονται για να αλλάξει αυτό, και αναπτύσσονται τεχνικές από όλους τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητας data recovery στους ssd αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί

επειδή όμως οι διαφορές επιδόσεων είναι τόσο μεγάλες υπέρ των ssd, για αποφυγή του ρίσκου απώλειας δεδομένων μπορείς να χρησιμοποιήσεις τι άλλο; ένα raid για ασφάλεια δεδομένων... ούτε ένας δεν το ανέφερε...

αυτό έχει ένα ανάλογο κόστος αφού πρέπει να αγοράσεις παραπάνω δίσκους φυσικά

έτσι οτιδήποτε κάνεις ανά πάσα στιγμή γίνεται αντίγραφο σε περισσότερους από έναν δίσκους και όταν χαλάσει ένας δίσκος το σύστημα σε ενημερώνει για την αντικατάστασή του ενώ τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή στους υπόλοιπους

αντικαθιστάς τον χαλασμένο δίσκο, γίνεται rebuild από τους υπόλοιπους και όλα λειτουργούν όπως και πριν

αλοίμονο αν δουλεύαμε βασιζόμενοι στις θεωρητικές πιθανότητες να πάθει βλάβη ένας ssd... φέξε μου...

το backup δεν ξέρω που κολλάει στη συζήτηση, όλοι παίρνουν backup φαντάζομαι αλλά αυτό γίνεται κάθε τόσο

αν χρησιμοποιείς επαγγελματικά τον υπολογιστή και δεν θες να χάνεις τα δεδομένα σου τι backup να πάρεις; κάθε 5 λεπτά θα παίρνεις backup με όλες τις ρυθμίσεις που άλλαξες, όλα τα αρχεία που έγραψες, το ιστορικό, και ξέρω εγώ τι άλλους παπάδες έχεις κάνει;

γίνεται κι αυτό φυσικά και γίνεται και αυτόματα, αλλά πόσο χρόνο και χώρο χρειάζεσαι για να το κάνεις αυτό;

γιατί να μην κάνεις ένα raid με ssd και να παίρνεις παράλληλα και τα ξεχωριστά backup σου στο τέλος της βδομάδας, του μήνα ή όποτε θες τέλος πάντων

αυτά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...