Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα «εκπαιδευτικό εργαλείο» θα προσφέρει στους χρήστες του το Facebook, με σκοπό να τους βοηθήσει να καταλαβαίνουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Με τη μορφή ενός μακροσκελούς post που θα εμφανισθεί στο χρονολόγιο, με τίτλο «μπορείς να εντοπίσεις τις ψευδείς ειδήσεις», το κοινωνικό δίκτυο θα παρέχει 10 συμβουλές για την εξακρίβωση της αξιοπιστίας μίας ανάρτησης, όπως για παράδειγμα με τον έλεγχο της διεύθυνσης της ιστοσελίδας από την οποία υποτίθεται πως προέρχεται.

Το post θα είναι διαθέσιμο για 3 ημέρες σε κάθε χώρα, ενώ θα εμφανισθεί το ανώτερο 3 φορές στο χρονολόγιο κάθε χρήστη. Από τις 7 Απριλίου, θα κάνει την εμφάνισή του σε μέλη του κοινωνικού δικτύου από 14 χώρες (όπως τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία), με απώτερο σκοπό να φθάσει σε κάθε χρήστη σε όλο τον κόσμο.

Ο ορισμός που δίνει το Facebook για τις ψευδείς ειδήσεις περιορίζεται στις αναρτήσεις που έχουν εμφανή σκοπό να παραπλανήσουν, οι οποίες περιέχουν αναλήθειες και έχουν προέρχονται από κάποια πηγή που υποδύεται ένα «νόμιμο» ειδησεογραφικό σάιτ. Όσον αφορά τις αναρτήσεις που δεν εμπίπτουν σε αυτό τον ορισμό, το κοινωνικό δίκτυο έχει αναθέσει τον έλεγχό τους σε ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως τους Snopes και PolitiFact, ώστε να μην κατηγορηθεί για λογοκρισία.

Link.png Site: Guardian

Δημοσ.

Συμβουλή για την αποφυγή ψευδών ειδήσεων: σας συμβουλεύω να διαγράψετε το Facebook, φτάνει πια αυτός ο εικονικός κόσμος γεμάτος ψευδές ειδήσεις, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε πλέον την διαφορά ανάμεσα στον φραπέ και την φραπελιά. Εγώ διέγραψα το Facebook και γνώρισα έναν καινούργιο κόσμο, όμορφο μαγικό, μάλιστα συνειδητοποίησα ότι η συνταγή που είχα διαβάσει στο Facebook για τον φραπέ δεν ήταν για φραπέ αλλά για φρέντο. Πλέον μπορώ και απολαμβάνω πραγματικό φραπέ και όχι τις ψευδές αυτές συνταγές του Μάρκου ζαχαροβούνη. Άρχισα και πιλάτες και έχω κάνει κορμοστασιά Α-Α! Δοκιμάστε το και εσείς και θα καταλάβετε τι εννοώ.

• Like 9
Δημοσ.

Πολύ απλά δεν πατάς την είδηση - το facebook δεν είναι ειδήσεις !!!!

Αν θέλει κάποιος ειδήσεις πραγματικές τότε απλά ψάχνει έμπιστες πηγές !!!

• Like 2
Δημοσ.

Συμβουλή για την αποφυγή ψευδών ειδήσεων: σας συμβουλεύω να διαγράψετε το Facebook, φτάνει πια αυτός ο εικονικός κόσμος γεμάτος ψευδές ειδήσεις, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε πλέον την διαφορά ανάμεσα στον φραπέ και την φραπελιά. Εγώ διέγραψα το Facebook και γνώρισα έναν καινούργιο κόσμο, όμορφο μαγικό, μάλιστα συνειδητοποίησα ότι η συνταγή που είχα διαβάσει στο Facebook για τον φραπέ δεν ήταν για φραπέ αλλά για φρέντο. Πλέον μπορώ και απολαμβάνω πραγματικό φραπέ και όχι τις ψευδές αυτές συνταγές του Μάρκου ζαχαροβούνη. Άρχισα και πιλάτες και έχω κάνει κορμοστασιά Α-Α! Δοκιμάστε το και εσείς και θα καταλάβετε τι εννοώ.

κάποτε θα το λέγαμε αστείο λίγο μετά κουραστικό ! αυτό το συνεχόμενο copy paste σε ότι έχει σχέση  με το fb κατάντησε αηδία ! κόψε και το ίντερνετ σου να μην μας τα ζαλίζεις 

• Like 7
Δημοσ.

κάποτε θα το λέγαμε αστείο λίγο μετά κουραστικό ! αυτό το συνεχόμενο copy paste σε ότι έχει σχέση  με το fb κατάντησε αηδία ! κόψε και το ίντερνετ σου να μην μας τα ζαλίζεις (2)

• Like 7
Δημοσ.

Δεν φταίνε αυτοί που διαδιδουν οτι σαχλαμάρα τούς κατεβεί, αν είναι τόσο κουτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αληθινή είδηση απο την ψεύτικη τότε το ίδιο θα πάθουν και στην πραγματική ζωη με τον κάθε απατεώνα που θα τούς πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα το  facebook μου μου βγάζει κανονικές ειδήσεις.

Τώρα το δικό σου που σου έβγαζε τέτοιες χαζομάρες οφείλεται σε τι επιπέδου φίλους είχεις πρώτα πρώτα στο facebook, σε τι έχεις κάνει like. σε τι σελίδες έχεις εγγραφεί.  

Mε ότι έγραψες επιβαρύνεις πολύ την θέση σου. Έψαχνες χαζομάρες και το facebook σου σέρβιρε χαζομάρες.

Προφανώς έψαχνες για φραπελιές, ακολουθούσες Μάρκο  ζαχαροβούνη κλπ.....

giphy.gif

• Like 11
Δημοσ.

Οι ειδήσεις στα ΜΜΕ ήταν και θα είναι, σε μεγάλο βαθμό ψευδείς, έμμεσα ή άμεσα. 

Το θέμα είναι να γίνονται όλα με μέτρο (TV, fb) και να μην τα παίρνουμε πολύ στα σοβαρά.

Δημοσ.

Δεν έχουν χιούμορ εδώ στο ινσόμνια.

Κανονικά ο τίτλος έπρεπε να γράφει

[ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΤΙΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΙΟ] ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ FACEBOOK MARK ZAKERBURG "ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ...

• Like 7
Δημοσ.

Δεν έχουν χιούμορ εδώ στο ινσόμνια.

Κανονικά ο τίτλος έπρεπε να γράφει

[ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΤΙΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΙΟ] ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ FACEBOOK MARK ZAKERBURG "ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ...

Το κοινοποιώ πριν το κατεβάσουν!!11!!1

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...