mercier Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Το μεγεθος του αισθητηρα πρεπει απαραιτητα να αναφερεται σε καθε αρθρο που αφορα φωτογραφική μηχανή. Ειναι καθοριστικό στοιχειο που χωρίς αυτό δεν ξερουμε για τι πραγμα μιλάμε. Όπως είπε λοιπον και παραπάνω ενας αναγνώστης το μεγεθος αισθητηρα της PowerShot SX730 HS είναι μόλις 1/2.3" (CMOS Sensor). Προσθετω: με αυτά τα χρηματα πάρε αυριο (και μην περιμένεις τον Ιούνιο) την Nikon COOLPIX B700 που τραβά βίντεο 4Κ με όμορφο stabilizer και εχει επίσης σουπερ ντουπερ ζουμ, swivel screen, ενσωματωμενο time lapse κλπ.
SeNNinhA Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Η σειρα BXXX ειναι για γέλια επίσης. Οποιος την δοκιμασε το ξερει. Εαν θελετε σουπερ ζουμ για μπανιστήρι παρτε μια P900 με X83 zoom να χαζευετε οσο θελετε οτι θελετε. Φωτο σοβαρη παντως δεν βγαινει σε αυτο το zoom εκτος κι αν πετυχετε την super clear ατμοσφαιρα της 5ετιας πανω σε επαγγελματικο τριποδο. Για οποιον νομιζει οτι μπορει να βγαλει αξιοπρεπη εστω φωτογραφια σε τετοια zoom σε φυσιολογικές καθημερινες συνθηκες: Nikon P900: https://youtu.be/2xQeoyWLoNg Canon SX720: https://youtu.be/GwJnmj9r6ek Επεξ/σία 8 Απριλίου 2017 από SeNNinhA
dollyyy19 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 σοβαρη φωτο σε τετοιο ζουμ,δεν βγαινει ουτε με δσλρ και καθρεπτατο φακο.διοτι με κλασικο φακο,θελεις και καροτσα μεταφορας.προ ημερων ημουν σε μεσημεριατικο περιπατο και περναει ενα αερόπλανο που αφηνε πολλα ιχνη.βγαζω την κομπακτ με χ12 και βγαζω βιντεο και φωτο,που δειχνει πεντακαθαρα τους 4 κινητηρες και την διασπορα καυσαεριων.με ποια δσλρ θα το εκανα αυτο??????????????αν ειχα βεβαια την π900,θα εβλεπα και ποιος καθοταν στο πιλοτηριο...........
SeNNinhA Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Αυτες οι μηχανες εχουν σχεδον μηδενικη εξελιξη και θα επρεπε να πωλουνται με max price 150€. Κανονικα θα επρεπε να εχουν περασει εδω και τουλαχιστον 6-7 χρονια στους αισθητηρες 1". Αλλα κανουν μαλακιες οι εταιριες γι αυτο και οι πωλησεις των compact που τις στηριζαν εχουν βαλτώσει μιας και ενα μεσο κινητο των 200€ πια εχει καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας με μοναδικο μειονεκτημα την ελειψη optical zoom που σιγα σιγα λυνεται και αυτο. Ο 1/2.3" αισθητηρας ειναι πια μεγεθος για αισθητηρα κινητου! Τι να λεμε τωρα
SeNNinhA Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 σοβαρη φωτο σε τετοιο ζουμ,δεν βγαινει ουτε με δσλρ και καθρεπτατο φακο.διοτι με κλασικο φακο,θελεις και καροτσα μεταφορας.προ ημερων ημουν σε μεσημεριατικο περιπατο και περναει ενα αερόπλανο που αφηνε πολλα ιχνη.βγαζω την κομπακτ με χ12 και βγαζω βιντεο και φωτο,που δειχνει πεντακαθαρα τους 4 κινητηρες και την διασπορα καυσαεριων.με ποια δσλρ θα το εκανα αυτο??????????????αν ειχα βεβαια την π900,θα εβλεπα και ποιος καθοταν στο πιλοτηριο........... Ειχες δηλαδή zoom κοντα στα 300mm. 24mmX12=288mm. Που ειναι το περίεργο κατορθωμα? Με ολες τις DSLR & Mirrorless όχι μονο θα μπορουσες να το κανεις αλλα θα το εκανες και καλυτερα και μετα θα μπορουσες να κάνεις αλλο τοσο ψηφιακό zoom (crop δηλαδη) και να ειχες και πολυ καλυτερο αποτελεσμα. Μην τρελαθουμε τωρα. Εαν 18-200mm σε DSLR ειναι πολυ συνηθισμενος φακος και παει στα 27-300μμ ή ενας 14-150mm σε micro4/3 το ίδιο με equivalent 28-300mm. Η σχεδον με μεγεθος compact Nikon 1 μου που την εχω παντα στο τσαντακι με τον μικροσκοπικό 30-110 ειναι και αυτή 80-300mm και με 1" αισθητηρα. Σιγα μην παρω αυτες που μου πλασαρουν. Εχω και bridge για φθηνο zoom αλλα εχω την Lumix FZ200 με μολις 24Χ αλλα με φακό f/2.8 και πραγματικά δεν χρειαστικα κατι παραπανω απο το ~600mm που φτανει το zoom της αλλα το f/2.8 σε ΟΛΟ το εύρος του φακού ειναι σωτηριο για τις φωτογραφίες μου. Θα παω να παρω το 40X με το f/6.9 και να το πληρώσω 400 ευρω για να μπορω να φωτογραφιζω μονο το καλοκαιρι σε φουλ ηλιο? Πλακα κανετε? F/2.8 με f/6.9 ξερετε ποση διαφορα σε φωτεινοτητα εχουν? Μιλάμε οτι στο φ/2.8 εχεις 6 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ. Υπολογισε τωρα ποσο καλυτερη φωτογραφια θα εχεις, ειδικα οταν μιλαμε για τοσο μικρους αισθητηρες.
dollyyy19 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 εχω και bridge με χ40 και δσλρ με18-300 και 1s2 με τον 10-100.δεν κουβαλιουνται.πετας την κομπακτ στο τσαντακι,και να παει να απαυτωθει και ο 2.8 και ο 1.2 και ο 18+.......ακομη και βολτα αποκλειστικα για φωτο,δεν αξιζει να κουβαλαω εξτρα τσαντα.περαν αυτων,δεν γραφεις και τι τιμη θα κοστισει η δσλρ με τον 18-200.
HackerIglo Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/885821-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BA/
ταμτακος Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 ολες οι μηχανες της σειρας sx ειναι πολυ καλες...εχω την sx700hs και εχω δει δειγματα απ'την 720...πολυ καλες compact και εχω βγαλει καθαρες φωτο ακομα και με 30x zoom μιας και εχω σταθερο χερι...μεχρι iso 800 τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα...Οσο για σας που λετε "καλυτερα ν'αγορασω κινητο",καλα κρασια!αν δεν μπορεις να διακρινεις σε μεγαλη οθονη τις διαφορες αναμεσα σε smartphone και compact camera,ε τοτε μεινε με το κινητο σου!..
dollyyy19 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 σημερα στην πιστα,ειχα την 1σ2 και την κομπακτ.ολη την δουλεια,με την κομπακτ.απο το τσεπακι εξω,και τουμπαλιν.ποια δσλρ και κουραφεξαλα?αλλη ορεξη δεν ειχα,να κουβαλαω το δικιλο.
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ο καθενας παιρνει οτι τον βολευει σε σχεση με τις απαιτησεις που εχει. Παρτε λοιπον τις bridge των 400 ευρω για να λέτε οτι εχετε μηχανή που βγαζει καλές φωτογραφίες. Dollyyy19, αφού την S2 με τον 10-100 πανω την θεωρείς μεγάλη, τοτε την συγκεκριμενη Canon πρεπει να την θεωρεις τεραστια. Οποτε απορω.... Αναμενουμε την ποιοτητα της φωτο με το αεροπλανο για να δουμε το "εκπληκτικο" της λήψης!!! Φυσικα μιλαμε μονο για snapshots βεβαια απο αυτα που αναφερεις. Οι SΧ δεν ειναι κακές μηχανες (ουτε και καλες ομως) αλλα σιγουρα δεν αξιζουν 400 ευρω! Δηλαδη μπορεις να την συγκρινεις με την εξαιρετική Sony RX100 που πωλουνταν πριν κατι μηνες στα 300; Αληθεια; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2017 από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα