IMAndreas Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Θα θελα να ρωτήσω 2-3 πράγματα γιατί έχω αφήσει καιρό το άθλημα και τα χω ξεχάσει... Σύνδεση forthnet 24. γραμμή ptsn. Αρχικά το ρουτερ το συνδέω απευθείας στον τοίχο ή το βάζω πάνω στο φίλτρο του; Έπειτα upnp ανοιχτό ή κλειστό; firewall ανοιχτό ή κλειστό; dynamic dns; Τέλος μια εικόνα (uptime 1μιση μέρα) πως φαίνεται; Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση δεν έχω αναφέρει και είναι σημαντική πείτε μου. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 το router πάει στον τοίχο μονο του εκτος αν έχεις τηλέφωνο που θα μπει splitter.και τηλέφωνο να μην βάλειςπάλι μπορείς να βάλεις splitter δεν σου δημιουργεί πρόβλημα.κάποιοι το κάνουν με σκοπό σε περιπτωση κανενος κεραυνού να την φάει το splitter και όχι το router(δεν ξέρω ποσο προστατευτεί αλλα ναι δεν χάνεις κάτι).upnp συνήθως το κλείνω διότι είναι λίγο θέμα ασφαλειας.δεν σημαίνει ότι θα σε hackaroun άμα το αφήσεις ανοιχτό.απλά προσπαθώ να κάνω εγώ manual τα port forward από ότι με το upnp.απλά σε κάποια πράγματα βολεύει το upnp γιατί ανοίγει αυτόματα ports και δεν μπλεκεις με ρυθμισεις.firewall εγώ το κλείνω διότι δεν βρίσκω λόγο να υπάρχει και να είναι παραπάνω cpu usage στο router. Στο default επίπεδο προστατεύει από κάποιες γενικές επιθέσεις χωρίς να σου κόβει κάτι.Συνήθως τα port forward κάνουν overrride το firewall το αναφερει κιολας το technicolor οποτε δεν θα σε κόψουν.Αλλα και ανοιχτό να το αφήσεις δεν θα σε πειράξει.Εγώ φαντάσου έκλεινα και από cli interface το ids(intrusion detection system).Dynamic dns το φτιάχνεις μονο αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιησεις πχ για να μπεις στο pc σου από μακριά χωρίςνα γνωριζεις την ip οποτε βάζεις το dynamic dns.για 40 attenuation δεν είσαι και άσχημα.δεν ξέρω αν έχεις 6 profile i 8 διότι βλέπω margin 7.4,κανε reboot το router και δες ποσο margin έχεις και επίσης πήγαινε στα details να δεις τι chip vendor είσαι. αν είσαι σε 8 ari profile αν πας σε 6 θα κερδίσεις λιγάκι.
IMAndreas Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Γενικά το προφιλ αυτορυθμίζεται συνεχώς, δηλαδή κάθε μέρα αν μπαίνω και βλέπω αλλάζει τιμή μόνο του. Έκανε 2 φορές (2 πρωινά) κοκκίνισε το λαμπάκι του @, έγινε ρεσταρτ και έφτιαξε. Αλλά μπήκα την μια στιγμή μετά από 2 ώρες και είχε FEC 15, και μετά από 2 λεπτά είχε 4 δις. Τώρα που γράφω μετά από άλλα 5' έχει 1 fec (στο up), ενώ αργά αυξάνονται τα crc down. Product Name: TD5336 Serial Number: 4D548620405249 Software Release: WQO0.1.4
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 αν είσαι σε 8 ari profile αν πας σε 6 θα κερδίσεις λιγάκι.Χλωμο να συγχρονισει σε 6ρι με τετοια γραμμη και απιθανο να ειναι σταθερος. Εδω δεινοπαθει με 8ρι, που -αποτι φαινεται- εχει τωρα. Αν οντως ειναι 8ρι το προφιλ του κι εχει αυτα τα νουμερα, αυτο που χρειαζεται ειναι κι αλλη αυξηση στο SNR, καθως ηδη αναφερει αποσυγχρονισμους (προφανες και απο τα νουμερα του αλλωστε). Αρχικά το ρουτερ το συνδέω απευθείας στον τοίχο ή το βάζω πάνω στο φίλτρο του; Έπειτα upnp ανοιχτό ή κλειστό; firewall ανοιχτό ή κλειστό; dynamic dns; Ρουτερ απευθειας στον τοιχο αν δεν θες να ενωσεις τηλεφωνο στην ιδια μπριζα. Απο κει και περα οι γενικες-default ρυθμισεις για τη συντριπτικη πλειοψηφια των home users ειναι: upnp ανοιχτο. firewall ανοιχτο. dynamic dns κλειστο.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Γενικά το προφιλ αυτορυθμίζεται συνεχώς, δηλαδή κάθε μέρα αν μπαίνω και βλέπω αλλάζει τιμή μόνο του. Έκανε 2 φορές (2 πρωινά) κοκκίνισε το λαμπάκι του @, έγινε ρεσταρτ και έφτιαξε. Αλλά μπήκα την μια στιγμή μετά από 2 ώρες και είχε FEC 15, και μετά από 2 λεπτά είχε 4 δις. Τώρα που γράφω μετά από άλλα 5' έχει 1 fec (στο up), ενώ αργά αυξάνονται τα crc down. Product Name: TD5336 Serial Number: 4D548620405249 Software Release: WQO0.1.4 το Profile δεν αυτορυθμιζεται.το profile ειναι αυτο που ειναι αλλα ειναι φυσιολογικο το Margin να παιζει λιγακι.τα technicolor καμια φορα τρωνε κατι κομπλες και βγαζουν κατι τρελλα errors που δεν στεκνουν. αν εχεις vdsl τοτε σιγουρα πρεπει να κανεις αυτο https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
IMAndreas Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Όχι adsl έχω. Μένω ως έχω ή παίζει κάποια αναβάθμιση την οποία δεν βρίσκω;
YourTrueLegend Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Προφανως και δεν ειναι θεμα κομπλας του technicolor απο τη στιγμη που ο ts αναφερει και αποσυνδεσεις. Παρε τηλ τον παροχο σου και ζητα να σου αλλαξουν profile και να σε πανε με μεγαλυτερο SNR. Πιθανως να σταθεροποιηθεις, αλλα θα χασεις 2mbps σε συγχρονισμο περιπου. Εννοειται, ζητησε τους να ελεγξουν τη γραμμη και αν χρειαστει να στειλουν και τεχνικο.
IMAndreas Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Είχα πάρει τηλ πρόσφατα. Η γραμμή είναι οκ, αλλά είμαι λίγο μακρυά από το...δεν μου ρχετε η λέξη.
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Όχι adsl έχω. Μένω ως έχω ή παίζει κάποια αναβάθμιση την οποία δεν βρίσκω; δεν θα βρεις αναβαθμιση.τα firmware που βγαζει η technicolor ειναι κατα κυριο λογο Custom για παροχους παρα generic.παλια σε thomson ολο και κατι εβρισκες.πλεον σε technicolor και απο τοτε που εκλεισαν και 2 sites με firmware δεν βρισκεις σχεδον τιποτα. Είχα πάρει τηλ πρόσφατα. Η γραμμή είναι οκ, αλλά είμαι λίγο μακρυά από το...δεν μου ρχετε η λέξη. εισαι 3 km απο το αστικο κεντρο.το 40 attenuation ειναι σχετικα μεγαλο.και σιγουρα δεν εχεις και την καλυτερη γραμμη.οσο ο παροχος σου ανεβαζει Margin για σταθεροτητα τοσο χανεις σε ταχυτητα δυστυχως.
IMAndreas Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 εγκυκλοπαιδικά από 6αρι προφιλ μου το έκαναν 8αρι και εκεί που χα σε κάποιο σημείο 14-15 αποσυνδέσεις μέσα σε μια βδομάδα (άλλες σύντομες μη αντιληπτές, άλλες μεγάλες ακόμα και 15λεπτών), πλέον δεν κάνει καθόλου...παίζει 6μέρες τώρα αδιάκοπα
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 το 6αρι ειναι ωραιο Profile αλλα αμα εχεις χαλια γραμμη τοτε δεν βοηθαει πολυ οποτε ενα 8 αρι ή 9 αρι αναλογως τον παροχο βοηθαει.αλλωστε αμα εχεις χαλια γραμμη απο το 6 στο 8 δεν θα χασεις και παρα πολυ.οσο μικροτερη ταχυτητα τοσο μικροτερη αλλαγη και στο ποσο χανεις/κερδιζεις αναμεσα στα Profiles. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα