Thanos.C Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Εχω εγκαταστήσει στο iPhone SE την εφαρμογή Battery Pro for Battery Life https://appsto.re/gr/gY8jib.i παρατηρώ οτι μεσα στο διάστημα 10 λεπτών με χρήση Ίντερνετ, app ειδήσεις, κλπ βλέπω 3-4 διαφορετικούς αριθμούς με τεράστια διαφορά απο 6.5% μέχρι και 12.9% φθορά μπαταρίας(!!) πως γίνεται αυτο;;; Το εχει παρατηρήσει κανεις;; Υποψιν είμαι με το αυθεντικό καλώδιο, iOS 9.3.5, πολυ-πολυ σπάνια ολονύχτια φόρτιση, με 228 κύκλους φόρτισης, ενεργοποιημένο πριν ενα χρόνο σχεδόν. (design capacity 91.6% στο coconut battery) Σε αλλο κινητό 5s, iOS 10, τακτική ολονύχτια φόρτιση, φουλ ομιλία κ επαναφόρτιση μεσημερι-απογευμα για λίγα λεπτά αναγκαστικά, 2+ ετών κινητό 747 κύκλους φόρτισης με 4.5% έως 5.5% φθορά με το battery life (design capacity 91.4% στο coconut battery) Ευχαριατω για το χρόνο σας Επεξ/σία 7 Απριλίου 2017 από Thanos.C
basilis5 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 η εφαρμογη μετρα σωστα νομιζω μονο τους κυκλους. Η apple δεν προσφερει api για την φθορα σε developers. Κανε μια χαρη στον εαυτο σου και σβησε την εφαρμογη. 3
Atsumbalos Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Συμφωνώ απόλυτα με τον basilis5!!! Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις την μέθοδο που εγώ χρησιμοποιώ και ίσως δεις διαφορά. ΚΑνόνας 1: Δεν αφήνεις (αν γίνεται) την στάθμη της μπαταρίας σου να πέφτει κάτω από 30% ΚΑνόνας 2: Όταν δεν το χρησιμοποιείς, μπορείς να το έχεις συνδεδεμένο με τις ώρες στον φορτιστή. Δεν υπάρχει περιορισμός ΚΑνόνας3: Η μπαταρία, ιδανικά, είναι κατασκευασμένη για περίπου 1000φορτίσεις. Δηλαδή φόρτιση ανα δυο ημέρες (2 επί 1000=2000ημέρες=γύρω στα 6 χρόνια.....πφφφφφ). Μην χάνεις το νόημα της ζωής, μια καινούργια "αυθεντική" έχει 25ευρώ (και πολλά λέω). ΚΑνόνας4:Δεν υπάρχουν κανόνες Να είσαι καλά!!! 1
Zenor Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 ΚΑνόνας 2: Όταν δεν το χρησιμοποιείς, μπορείς να το έχεις συνδεδεμένο με τις ώρες στον φορτιστή. Δεν υπάρχει περιορισμός ΚΑνόνας3: Η μπαταρία, ιδανικά, είναι κατασκευασμένη για περίπου 1000φορτίσεις. Δηλαδή φόρτιση ανα δυο ημέρες (2 επί 1000=2000ημέρες=γύρω στα 6 χρόνια.....πφφφφφ). Φίλε μου ούτε το 2 ούτε το 3 ισχύει. Οι μπαταρίες λιθιου έχουν μέσο όρο ζωής 300-500 κύκλους φόρτισης. Ως κύκλο ορίζουμε μια φόρτιση από το 0 έως το 100 είτε αυτή έχει γίνει συνεχόμενα είτε τμηματικά. Συνδεδεμένο με τις ώρες στο φορτιστή επίσης δεν είναι καλό καθώς οι μπαταρίες λιθιου ταλαιπωρουνται σε υψηλά φορτία όπως και σε χαμηλά. Επομένως, το ιδανικό είναι να αποσυνδεουμε τη συσκευή μόλις η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί ενώ παράλληλα να μην αφήνουμε τη μπαταρία για πολλή ώρα σε χαμηλά ποσοστά περισσότερο το καλοκαίρι καθώς τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι αυτά που μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Φίλε μου ούτε το 2 ούτε το 3 ισχύει. Οι μπαταρίες λιθιου έχουν μέσο όρο ζωής 300-500 κύκλους φόρτισης. Ως κύκλο ορίζουμε μια φόρτιση από το 0 έως το 100 είτε αυτή έχει γίνει συνεχόμενα είτε τμηματικά. Συνδεδεμένο με τις ώρες στο φορτιστή επίσης δεν είναι καλό καθώς οι μπαταρίες λιθιου ταλαιπωρουνται σε υψηλά φορτία όπως και σε χαμηλά. Επομένως, το ιδανικό είναι να αποσυνδεουμε τη συσκευή μόλις η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί ενώ παράλληλα να μην αφήνουμε τη μπαταρία για πολλή ώρα σε χαμηλά ποσοστά περισσότερο το καλοκαίρι καθώς τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι αυτά που μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δεν ισχύουν αυτά στις σύγχρονες μπαταρίες. 1
Zenor Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δεν ισχύουν αυτά στις σύγχρονες μπαταρίες. Ισχύουν κανονικότατα για όλες τις μπαταρίες που η απόδοση τους βασίζεται στην κίνηση ιόντων όπως οι λιθίου. Σύγχρονες - παλιές no matter what.
Atsumbalos Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ισχύουν κανονικότατα για όλες τις μπαταρίες που η απόδοση τους βασίζεται στην κίνηση ιόντων όπως οι λιθίου. Σύγχρονες - παλιές no matter what. Μάλλον πρέπει να ενημερωθείς εκ νέου. Η γνώμη μου τυγχάνει να συμπίπτει με την προτροπή της Apple, όσων αφορά την καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας. Έχουν αλλάξει εδώ και 3χρόνια τα δεδομένα για τις μπαταρίες με την προσθήκη ιόντων γραφενίου αλλά και κάποιων πολυμερών λιθίου. Μπορείς αν θέλεις να κατεβάσεις τα μαθήματα - εκπαίδευση για τεχνική υποστήριξη της Apple ή να τηλεφωνήσεις σχετικά στην ίδια εταιρία αν είσαι δικαιούχος AppleCare Total Support. Θα σε πείσουν... Επίσης, διάβασε σχετικά με το battery calibration και την ορθή - προτεινόμενη διαδικασία φόρτισης και εκφόρτισης. Τέλος να ακούς και να μην επιμένεις πεισματικά στην γνώμη σου, εδώ ανταλλάσουμε απόψεις και μαθαίνουμε καθημερινά ο ένας απο τον άλλο.
Zenor Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μάλλον πρέπει να ενημερωθείς εκ νέου. Η γνώμη μου τυγχάνει να συμπίπτει με την προτροπή της Apple, όσων αφορά την καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας. Έχουν αλλάξει εδώ και 3χρόνια τα δεδομένα για τις μπαταρίες με την προσθήκη ιόντων γραφενίου αλλά και κάποιων πολυμερών λιθίου. Μπορείς αν θέλεις να κατεβάσεις τα μαθήματα - εκπαίδευση για τεχνική υποστήριξη της Apple ή να τηλεφωνήσεις σχετικά στην ίδια εταιρία αν είσαι δικαιούχος AppleCare Total Support. Θα σε πείσουν... Επίσης, διάβασε σχετικά με το battery calibration και την ορθή - προτεινόμενη διαδικασία φόρτισης και εκφόρτισης. Τέλος να ακούς και να μην επιμένεις πεισματικά στην γνώμη σου, εδώ ανταλλάσουμε απόψεις και μαθαίνουμε καθημερινά ο ένας απο τον άλλο. Δεν επιμένω πεισματικά στην άποψη μου, καταθέσω τη γνώμη μου και την εμπειρία μου εδώ προσπαθώντας να βοηθήσω όσο μπορώ την κοινότητα. Τώρα ο καθένας έχει τα φίλτρα του για να μπορέσει να βγάλει μια άκρη. Στο θέμα τώρα και επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ το θέμα μπαταρία στενά.. Τέλη του 2016 στην battery conference που γίνεται στην Ιαπωνία η Huawei παρουσίασε την πρώτη μπαταρία γραφενίου. Η συγκεκριμένη μπαταρία είναι ακόμα αρκετά μακριά από το να χρησιμοποιηθεί σε μαζική παραγωγή και ειδικά σε κινητά τηλέφωνα αλλά φαίνεται πως όντως θα φέρει νέα δεδομένα τόσο στη ζωή της μπαταρίας όσο και στην απόδοσή της κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες όπως η αυξημένη θερμοκρασία. Η τεχνική υποστήριξη της Apple είναι αστεία, το ίδιο και το total support και γενικότερα μου μιλάς για ένα support το οποίο ουσιαστικά σου λέει να μην επισκευασεις ποτέ τίποτα και για ένα χαλασμένο ακουστικό / charging port / power button flex/ σου ζητάει να πληρώσεις 200 ευρώ για αντικατάσταση της συσκευής . Σε ποια μαθήματα και ποια εκπαίδευση λοιπόν αναφέρεσαι; Αυτή που έχουν τα genious στα Apple stores με τα οποία γελάει καθημερινά το παγκόσμιο Repair community από το ifixit μέχρι τους youtubers; Ευχαριστώ δεν θα πάρω..
Zenor Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Και για όποιον ενδιαφέρεται και έχει όρεξη να διαβάσει σχετικά με τις μπαταρίες λιθιου και να ενημερωθεί για όλα αυτά : http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries
atheatos Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Και για όποιον ενδιαφέρεται και έχει όρεξη να διαβάσει σχετικά με τις μπαταρίες λιθιου και να ενημερωθεί για όλα αυτά :http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteriesΦίλε μου όταν αποφορτίζω την μπαταρία τόσο συχνά όπως λες θα πρέπει να την φορτίσω για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες. Similar to a mechanical device that wears out faster with heavy use, the depth of discharge (DoD) determines the cycle count of the battery. The smaller the discharge (low DoD), the longer the battery will last. If at all possible, avoid full discharges and charge the battery more often between uses. Partial discharge on Li-ion is fine. Αυτά από το link σου δεν φαίνεται πουθενά ότι πρέπει να βγάζουμε τον φορτιστή όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση της μπαταρίας. Δεν ξέρω αν έχεις δει πως φορτίζει ένα MacBook ,αλλά μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση της μπαταρίας σταματάει αυτόματα η παροχή της με ρεύμα φόρτισης και κάνει μάλιστα περιοδικές μικρές απόφορτίσεις. Αν βγάλω τον φορτιστή επειδή φόρτισε και δουλεύω τον υπολογιστή σε heavyload με την μπαταρία μόνο η γρήγορη αποφόρτιση από full state δημιουργεί υπερθέρμανση. Κατά τα αλλά δεν διαφωνώ στο κύκλους φόρτισης που γράφεις που είναι σαφώς λιγότεροι από τους χίλιους που δηλώνει η Apple. 1
Zenor Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ναι φίλε μου αυτό που περιγράφεις είναι το top up charge το γράφει αναλυτικά στο link παραπάνω. Προφανώς οι συσκευές είναι αρκετά έξυπνες σήμερα και ξέρουν ποτέ η μπαταρία έχει φορτισει επομένως όπως λες διακόπτει τη φόρτιση και συμπληρώνει μόνο ένα μικρό ποσοστό όταν αυτό χρειαστεί. Αυτό υπό ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία κτλ. δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, όταν όμως γίνεται για παράδειγμα στη ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσει μακροπροθεσμα φθορά στη μπαταρία. Όλα αυτά όπως έχω ξαναγράψει είναι θεωρητικά και αναφέρονται στην ιδανική χρήση μιας μπαταρίας. Εγώ στις συσκευές μου δεν τα εφαρμοζω διότι αφενός θα έχω αλλάξει συσκευή πριν φθαρεί η μπαταρία, αφετέρου γνωρίζω ήδη πως είναι κάτι αναλώσιμο επομένως δεν σκάω να φερθω στη μπαταρία μου με το γάντι ούτε με πιάνουν εμμονές με τα ποσοστά. Όποτε χρειάζεται φορτιζω πολλές φορές φορτιζω και χρησιμοποιώ τη συσκευή και άλλα άσχημα χωρίς τύψεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα