Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα να κάνω compile ένα προγραμματάκι σε c++ και μου πετάει χωρίς κανένα bug αυτό:

13z27ah.png

Οπότε λέω κάποιο θέμα με το path του chcp θα έχει αλλά:

2r3cbhy.png

Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει.

Win 7 Ultimate, 32bit.

Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα το έχεις μόνο με το chcp ή και με άλλες εντολές? Μπορείς να βρεις μέσω του προγράμματος το PATH? Μήπως κάπου εκεί έχεις βάλει καταλάθος κάποιον περίεργο χαρακτήρα που δε φαίνεται και μπερδεύει το σύστημα? Αν βάλεις ολόκληρο το όνομα της εντολής (C:\Windows\System32\chcp.com), δουλεύει?

Δημοσ.

Το θέμα είναι μόνο με το chcp.

Δεν ξέρω αν γίνεται να το βρω στο dev και δεν θέλω να κάνω πειράματα για να μην τραβιέμαι μετά και με το πρόγραμμα, οπότε ρωτάω αν ξέρει κανείς και του έχει συμβεί.

Δεν είναι αυτό. Και στα άλλα προγράμματα μου το ίδιο βγάζει.

Που να βάλω ολόκληρο το όνομα της εντολής; στο system("chcp 1253");2n9kozp.png

Δημοσ.

Να σε φιλήσω άνθρωπε μου με έσωσες.

Από ό,τι φαίνεται το path είτε του compiler είτε στα ίδια τα windows έχει πειραχτεί; Τι ιδέα έχεις;

Δημοσ.

Χαίρομαι που βοήθησα :)

Ναι, κι εμένα μου φαίνεται ότι κάτι έχει πάθει το path του compiler. Αλλά δε ξέρω στα σίγουρα επειδή πρώτη φορά βλέπω αυτό το πρόβλημα. Αυτό ή γίνεται κάποιο λάθος κατά τη μετατροπή του? Θα σε γελάσω. Έτσι από περιέργεια, τι IDE/compiler χρησιμοποιείς?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dev-C++ 5.11 με tdm-gcc 4.9.2

Έψαξα λίγο στο νετ, αλλά ό,τι βρήκα ήταν είτε σε άλλες γλώσσες και compilers, είτε σε άλλα λειτουργικά και τα path δεν είναι ακριβώς τα ίδια σε όλα.

Update:

η εντολή με το πλήρες path δουλεύει και χωρίς αυτό, απλά ως "system("chcp.com 1253");"

μετά το γύρισα στο αρχικό "system("chcp 1253");" και δούλευε.

Δεν έχω ιδέα γιατί ή πως, αλλά φαίνεται πως μάλλον το netbeans έκανε τη λαδιά.

Επεξ/σία από c4tt3l

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...