Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, λόγω έλλειψης γνώσεων, ζητώ τη βοήθειά σας σχετικα με το στησιμο δικτυου σε τριώροφο σπιτι. Εχω στο ισόγειο συνδεμένο το μόντεμ της forthnet απευθείας με το εξωτερικό καλωδιο του internet και απο τις 4 θύρες του μοντεμ μέσω της καλωδίωσης του σπιτιού δίνω ιντερνετ σε 4 πρίζες rj45 στο υπόλοιπο σπίτι. Το ερώτημά μου είναι αν σε κάποια απο αυτές τις 4, βάλω το παλιό μου μοντεμ πάλι της forthnet, θα μπορει να δουλεψει σαν access point ώστε να εχω ιντερνετ και με wifi αλλά και μεσω των θυρών? Τι πρέπει να κανω για να δουλέψει? Αν δεν πιανει αυτο, τι άλλη λυση υπάρχει?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν βάλεις το παλιό modem/ router σε μία RJ45 πρίζα που παίρνει από το κεντρικό Modem/ Router θα λειτουργήσει ως AP αρκεί να γίνουν τροποποιήσεις στο Router - AP. Συγκεκριμένα:

1) Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το DHCP (αυτό και μόνο αρκεί - τα υπόλοιπα βήματα είναι επικουρικά)

2) Θα πρέπει να δώσεις μία σταθερή Ip σε αυτό το AP η οποία θα είναι του δικτύου σου και εκτός Range του DHCP του κεντρικού Router (που θα πρέπει επίσης να έχεις κάνει αυτή τη ρύθμιση σε αυτό - το κεντρικό router)

3) Εννοείτε κωδικό για access στο AP και στο ασύρματο δίκτυο (WPA2 - AES) κατά προτίμηση 

Δημοσ.

Καλημερα, με το τροπο που λες στο δευτερο μοντεμ θα εχω και με wifi και μεσω των θυρων ethernet?

Αν δεν κανω αυτο τον τροπο, τι αλλες λυσεις υπαρχουν?

Δημοσ.

Καλημερα, με το τροπο που λες στο δευτερο μοντεμ θα εχω και με wifi και μεσω των θυρων ethernet?

Αν δεν κανω αυτο τον τροπο, τι αλλες λυσεις υπαρχουν?

Ναι θα έχεις και τα δύο (wifi + θύρες).

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...