Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Θελω να στησω το δικτυο στο σπιτι μου. Τα δεδομενα ειναι οτι εχω 3 σκληρους δισκους (3tb ο καθενας) για τον εναν υπαρχει και usb 3 θηκη οποτε μπορει να γινει και εξωτερικος, εχω ενα tp link με gigabit ethernet και οι αναγκες μου ειναι οι βασικες πιστευω. Θελω προσβαση στα αρχεια απο τους υπολογιστες και τα κινητα, καθως και απο τις τηλεορασεις μεσω plex.

Δεν θελω καποιο raid και οι επιδοσεις θελω απλα να ειναι ανθρωπινες. 

Δεν εχω στο παρελθον εμπειρια με nas αλλα απο αυτα που εχω διαβασει και λογω κοστους προσανατολιζομαι σε καποιο 2 bay nas (λογω κοστους ξαναλεω) και τον τριτο σκληρο κουμπωμενο ως εξωτερικο στην usb του nas.

Το budget ειναι γυρω στα 150 οπου παιζουν τα δυο επωνυμα 2bay που εχω δει (qnap 228 και synology 216j) αλλα δεν ειναι απολυτα δεσμευτικο.

Tα 4 bay κοντα σε αυτη την τιμη ειναι απογοητευτηκα οσων αφορα τις επιδοσεις (dlink 340l)

Δημοσ.

Mακρια απο τα "φτηνα" nas. Πεταμενα λεφτα, σπανε νευρα και υπολειτουργουν μονιμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα,

Θελω να στησω το δικτυο στο σπιτι μου. Τα δεδομενα ειναι οτι εχω 3 σκληρους δισκους (3tb ο καθενας) για τον εναν υπαρχει και usb 3 θηκη οποτε μπορει να γινει και εξωτερικος, εχω ενα tp link με gigabit ethernet και οι αναγκες μου ειναι οι βασικες πιστευω. Θελω προσβαση στα αρχεια απο τους υπολογιστες και τα κινητα, καθως και απο τις τηλεορασεις μεσω plex.

Δεν θελω καποιο raid και οι επιδοσεις θελω απλα να ειναι ανθρωπινες. 

Δεν εχω στο παρελθον εμπειρια με nas αλλα απο αυτα που εχω διαβασει και λογω κοστους προσανατολιζομαι σε καποιο 2 bay nas (λογω κοστους ξαναλεω) και τον τριτο σκληρο κουμπωμενο ως εξωτερικο στην usb του nas.

Το budget ειναι γυρω στα 150 οπου παιζουν τα δυο επωνυμα 2bay που εχω δει (qnap 228 και synology 216j) αλλα δεν ειναι απολυτα δεσμευτικο.

Tα 4 bay κοντα σε αυτη την τιμη ειναι απογοητευτηκα οσων αφορα τις επιδοσεις (dlink 340l)

Καλησπέρα, ως κάτοχος του 215j ολα αυτά που θες θα τα κάνει μια χαρά το 216j. Το χω και με υπηρετει πανω απο χρονο 24/7 στημενο ως file server, photo backup αυτοματο απο τα κινητα, VPN, FTP, Webdav, streaming ταινιων κλπ πάνω απο ασύρματο δικτυο... ολα παιζουν μια χαρα.

Μια φορα το εστησα και εκτοτε δεν ξανασχοληθηκα. Καλα λόγια εχω ακουσει και για τα qnap.

Mακρια απο τα "φτηνα" nas. Πεταμενα λεφτα, σπανε νευρα και υπολειτουργουν μονιμα.

ποια ειναι τα φτηνα nas και πως ακριβως σου σπανε τα νευρα?

Δημοσ.

υπαρχει και ο Hp microserver αμα θες να κανεις δουλεια.pc ειναι στην ουσια αλλα μικρο σε μεγεθος μεχρι 4 δισκους κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Στον οποιο microserver ,βαζειςωπαραπανω ραμ και παταει ολα τα ετοιμα νας. Απλα θελει να ασχοληθεις. Στον δικο μου τρεχω 3 vm και ολα αυτα πανω στο βασικο ubuntu

Δημοσ.

Στον οποιο microserver ,βαζειςωπαραπανω ραμ και παταει ολα τα ετοιμα νας. Απλα θελει να ασχοληθεις. Στον δικο μου τρεχω 3 vm και ολα αυτα πανω στο βασικο ubuntu

o gen8 παιρνει 16 giga ram και μπορει να παρει και με μικρη πατεντα και εναν ssd.απλα θελει ecc μνημη
Δημοσ.

+1 από εμένα για synology,

έχει πολύ καλές εφαρμογές για backup και sychronization μεταξύ windows, mac, linux, ios και android

(υπάρχουν όλα αυτά στο σπίτι και ο λόγος που έφυγα μακριά από qnap καθώς απαξιούσε να γράψει μαι απλή εφαρμογή synchronization για linux)

έχει επίσης πολύ καλογραμμένες και άλλες εφαρμογές, δες στο σάιτ αν σε ενδιαφέρουν κάποιες από αυτές

αν σε ενδιαφέρει το NAS να είανι μονίμως ανοιχτό πχ καταγράφει logs από router ή τρέχεο mail server ή θες να έχεις πρόσβαση από έξω,

σκέψου διπλά τις λύσεις pc ή άλλου server που καταναλώνει πχ 80 W, σε δύο χρόνια έχεις βγάλει το κόστος ενός 2 bay NAS, και μάλλον έχεις γλιτώσει και το θόρυβο και τα λεφτα για το a/c το καλοκαίρι (αν τα ανάβεις κάνα τρίωρο για να δεις ταινία δε σε πειράζει η κατανάλωση).

Επίσης απέφυγε τα NAS με τα χαμηλότερα specs σε hardware, εκτός αν οι απαιτήσεις σου είναι και θα παραμείνουν ελάχιστες πχ backup και music server

Δημοσ.

σε συγκριτικα για Nas βλεπεις κατι wd Nas και καποια απλα Netgear πχ να σουρνονται και ας εχουν gigabit ethernet λογω hardware

Δημοσ.

o gen8 παιρνει 16 giga ram και μπορει να παρει και με μικρη πατεντα και εναν ssd.απλα θελει ecc μνημη

Τον εχω με απλη μνημη σχεδον 2 χρονια ανοιχτο. Κανενα θεμα...

Δημοσ.

Μετά από ψάξιμο και αρκετή σκέψη πήρα τον Synology DS116 (δεν με ενδιέφερε 2πλος δίσκος αφού έχω άλλο για backup).

Απλά απίθανος!

Χωρίς να κάνω σχεδόν τίποτα κάνει τα πάντα! Και έχω όλα τα αρχεία μου πάντα διαθέσιμα σε κινητό, ταμπλετ, τηλεόραση με τα πολύ καλά applications που έχει.

Μέχρι και ασύρματο ρούτερ γίνεται με δικό του DHCP!!!

Δημοσ.

Τον εχω με απλη μνημη σχεδον 2 χρονια ανοιχτο. Κανενα θεμα...

και το καλο ειναι οτι μπορεις να κανεις και προσθηκες

+1 από εμένα για synology,

αν σε ενδιαφέρει το NAS να είανι μονίμως ανοιχτό πχ καταγράφει logs από router ή τρέχεο mail server ή θες να έχεις πρόσβαση από έξω,

σκέψου διπλά τις λύσεις pc ή άλλου server που καταναλώνει πχ 80 W, σε δύο χρόνια έχεις βγάλει το κόστος ενός 2 bay NAS, και μάλλον έχεις γλιτώσει και το θόρυβο και τα λεφτα για το a/c το καλοκαίρι (αν τα ανάβεις κάνα τρίωρο για να δεις ταινία δε σε πειράζει η κατανάλωση).

Επίσης απέφυγε τα NAS με τα χαμηλότερα specs σε hardware, εκτός αν οι απαιτήσεις σου είναι και θα παραμείνουν ελάχιστες πχ backup και music server

ο microserver δεν θελει a/c.και εχει λιγοτερη καταναλωση απο 80 watt αλλα ναι σιγουρα ειναι παραπανω απο synology γιατι εχει και καλυτερα χαρακτηριστικα συν οτι ειναι και Pc που μπορεις να κανεις τα παντα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω έναν Microserver gen 8 που τρεχω διαφορα Vm's. Δοκίμασα το Xpenology και εφόσον μου αρεσε το DSM λίγο καιρό μετά πήρα ενα 212j. 

Ο αδελφός μου ψάχνει για ένα ετοιμο nas για να εχει αρχεία που θα διαμοιράζονται σε διαφορους χρήστες απομαρκυσμένα συνήθως. Λογικά θα τον παω σε synology, απλά ήθελα την γνώμη σας στα QNAP.

Δουλεψα λίγο το demo τους αλλα είναι πολύ περιορισμένο. Από όσο βλέπω δεν υπαρχει σπασμενο σαν το xpenology. Αξιζει το qnap η να παω σε synology που το ξέρω;

Δημοσ.

Πηγαινε σε synology που το ξερεις και το εχεις δοκιμασει .γιατι να παρεις qnap που μπορει να μην σου κανει κατι με βαση οπως το θες θα εχεις μετα θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...