Neg Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 το «αστείο» με τα κινέζικα θα τραβήξει πολύ κάτοικε πτωχευμένης χώρας, των SGS8 και των iPhones?
elteo Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Νέος δεν είμαι ημερολογιακά. Αλλά ναι δεν τα παρακολουθώ όλα.
nickelodeon Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Που λες, η οθόνη του 7plus μου φαίνεται καλύτερη στα μάτια μου ως προς το λευκό, τις γωνιές θέασης και τη συμπεριφορά της κάτω από δυνατό ήλιο. Ενώ η Samsung κερδίζει μόνο στο μαύρο. Το auto brightness στο iOS είναι πολύ επιθετικό για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα η συσκευή που μειονεκτεί στο buttery department με αποτέλεσμα σε χαμηλό φωτισμό το λευκό που κυριαρχεί στους browsers να εμφανίζεται ως κίτρινο ακόμα και με το night mode off. Ξέρω θα μου πεις "παραμετροποίηση" αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το λευκό φαίνεται κίτρινο δίπλα σε μία σωστά καλιμπραρισμένη οθόνη που κερδίζει και στις μετρήσεις.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Το auto brightness στο iOS είναι πολύ επιθετικό για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα η συσκευή που μειονεκτεί στο buttery department με αποτέλεσμα σε χαμηλό φωτισμό το λευκό που κυριαρχεί στους browsers να εμφανίζεται ως κίτρινο ακόμα και με το night mode off. Ξέρω θα μου πεις "παραμετροποίηση" αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το λευκό φαίνεται κίτρινο δίπλα σε μία σωστά καλιμπραρισμένη οθόνη που κερδίζει και στις μετρήσεις. Θες να πεις ας πούμε πως στο auto brightness η οθόνη στα samsung είναι σωστά καλιμπραρισμένη σε σχέση με το iphone ή πως η auto λειτουργία δουλεύει σωστά??? Δεν κριτρινίζει απλά, πρασινίζει μη σου πω! Σε καμία από τις συσκευές μου δεν έχω auto brightness και επιλέγω κάτι που σε μένα φαίνεται οκ. Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως την αλλοίωση υπό γωνία στις amoled ή τη συμπεριφορά τους κάτω από έντονο ήλιο. Αυτό μόνο περιγράφω. Δεν έβγαλα ποτέ άχρηστες τις amoled (αν και σε VR υλοποιήσεις τα subpixels δεν είναι και ο,τι καλύτερο). 1
haHa Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Η πλακα ειναι οτι οι amoled ειναι συνηθως ανωτερες κατω απο τον ηλιο απο τις lcd για 2 λογους: α) συνηθως υψηλοτερη φωτεινοτητα β) καλυτερη αντιθεση στον ηλιο. http://www.displaymate.com/Galaxy_Note7_ShootOut_1.htm#Reflections Mobile displays are often used under relatively bright ambient lighting, which washes out the image color saturation and contrast, reducing picture quality and making it harder to view or read the screen. To be usable in high ambient light a display needs a dual combination of high Screen Brightness and low screen Reflectance – the Galaxy S7 has both. When Automatic Brightness is turned On, the Galaxy S7 produces up to an impressive 855 cd/m2 (nits) in High Ambient Light, where high Brightness is really needed – it is tied with the Galaxy Note 5 for the brightest mobile display that we have ever tested. As a result of its high Brightness and low Reflectance, the Galaxy S7 has a Contrast Rating for High Ambient Light that ranges from 119 to186, also the highest that we have ever measured for a Smartphone display Το τι ακουμε βεβαια εδω για να μην παραδεχθουν μερικοι οτι και στη θεαση υπο τον ηλιο ειναι συνηθως ανωτερες οι κορυφαιες amoled δειχνει πολλα. Εδω και για το Galaxy s8: http://www.displaymate.com/Galaxy_S8_ShootOut_01.htm As a result of its high Brightness and low Reflectance, the Galaxy S8 has a Contrast Rating for High Ambient Light that ranges from 90 to 136, the highest that we have ever measured for a Smartphone. ...When Automatic Brightness is turned On, the Galaxy S8 produces up to a very impressive 1,020 cd/m2 (nits) in High Ambient Light, where high Brightness is really needed – which is the brightest Smartphone display that we have ever measured, tied with the Galaxy Note7 and 19% Brighter than the Galaxy S7. As a result of its very high Automatic Brightness and low Reflectance, the Galaxy S8 has a Contrast Rating for High Ambient Light that ranges from 128 to 227, also the highest that we have ever measured for a Smartphone display.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Η πλακα ειναι οτι οι amoled ειναι συνηθως ανωτερες κατω απο τον ηλιο απο τις lcd για 2 λογους: α) συνηθως υψηλοτερη φωτεινοτητα β) καλυτερη αντιθεση στον ηλιο. http://www.displaymate.com/Galaxy_Note7_ShootOut_1.htm#Reflections Το τι ακουμε βεβαια εδω για να μην παραδεχθουν μερικοι οτι και στη θεαση υπο τον ηλιο ειναι συνηθως ανωτερες οι κορυφαιες amoled δειχνει πολλα. Εδω και για το Galaxy s8: http://www.displaymate.com/Galaxy_S8_ShootOut_01.htm Εμπιστεύομαι απλά τα μάτια μου, δουλεύοντας και με τις 2 οθόνες (με το s7 edge, όχι με το 8) έξω σε daylight. Αν εσύ εμπιστεύεσαι μόνο τις μετρήσεις στο εργαστήριο, το καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι σα να διαβάζεις τις περιγραφές σε μια συσκευασία προϊόντος που όλα είναι τέλεια γραμμένα. 1
Neg Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Εμπιστεύομαι απλά τα μάτια μου, δουλεύοντας και με τις 2 οθόνες (με το s7 edge, όχι με το 8) έξω σε daylight. Αν εσύ εμπιστεύεσαι μόνο τις μετρήσεις στο εργαστήριο, το καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι σα να διαβάζεις τις περιγραφές σε μια συσκευασία προϊόντος που όλα είναι τέλεια γραμμένα. Amen! Αυτό προσπαθώ να πω εδώ και μήνες αλλά δεν το καταλαβαίνει.
haHa Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Εμπιστεύομαι απλά τα μάτια μου, δουλεύοντας και με τις 2 οθόνες (με το s7 edge, όχι με το 8) έξω σε daylight. Αν εσύ εμπιστεύεσαι μόνο τις μετρήσεις στο εργαστήριο, το καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι σα να διαβάζεις τις περιγραφές σε μια συσκευασία προϊόντος που όλα είναι τέλεια γραμμένα. Ξαναδιαβασε το μηνυμα αν θελεις. Εγραψα τους λογους γιατι εγω βλεπω στην πραξη οτι οι amoled ειναι συνηθως καλυτερες στον ηλιο : Η πλακα ειναι οτι οι amoled ειναι συνηθως ανωτερες κατω απο τον ηλιο απο τις lcd για 2 λογους: α) συνηθως υψηλοτερη φωτεινοτητα β) καλυτερη αντιθεση στον ηλιο. Το τι βλεπω λοιπον στην πραξη συμφωνει με τις μετρησεις που παρεθεσα. Φυσικα ο καθενας μπορει να επιλεξει να πιστευει τον billdanos(που θελει να νταντευει το κινητο του και δεν το αφηνει να παει σε φουλ φωτεινοτητα) και οχι πχ το displaymate πχ για το ποια οθονη ειναι πιο φωτεινη. Τελος, δεν θα συζητησω καν τι γινεται αν καποιος φοραει γυαλια με polarized φακους με τις περισσοτερες LCD. Εκει οι Amoled εχουν ακομα μεγαλυτερο πλεονεκτημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Ξαναδιαβασε το μηνυμα αν θελεις. Εγραψα τους λογους γιατι εγω βλεπω στην πραξη οτι οι amoled ειναι συνηθως καλυτερες στον ηλιο : Το οτι το τι γινεται στην ΠΡΑΞΗ συμφωνει με τις μετρησεις ειναι απλα Κι εγώ έγραψα γιατί διαφωνώ στην πράξη.
ChimairaX Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Από που βγήκε η είδηση ότι η Samsung θα δώσει χαμηλής ποιότητας panel στην Apple? Ναι γιατί ισχύει το "το s8 έχει 1000 κακά" ξέρω γω. Ο τύπος είναι για makeleio.gr
tmjuju Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 "ανάλυση 2960 x 1440 και 570 εικονοστοιχεία" μου χαχα 570 ppi 1
Neg Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 "ανάλυση 2960 x 1440 και 570 εικονοστοιχεία" μου χαχα 570 ppi Μόνο που ως Default και προτεινόμενη ανάλυση η Samsung προτείνει FullHD και σου πετάει PopUp άμα θες να βάλεις την φωτεινότητα στο 100% μου χαχα να τα χέσω τα 570ppi άμα είναι ετσι.
AlexKane Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Θα πάρει τόσα μυρια η Samsung που θα δώσει στην apple οθόνες και τεχνολογια, που η ίδια θα χρησιμοποιήσει μετά από 1-2 χρόνια. It's just business! Αυτό ακριβώς. Business γίνεται λόγω profit. Δε θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που η aapl χρησιμοποιεί υποδεέστερη τεχνολογία και τη χρεώνει ως premium για να μεγιστοποιήσει το profit. Έχεις λοιπόν στο S8+ μια πολύ καλή οθόνη που σου δίνει και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, έχεις και μια καλή μπαταρία και τελικά καταφέρνεις να έχεις μικρότερους χρόνους αυτονομίας από το 7plus που έχει μια σημαντικά μικρότερη μπαταρία. Αν εσύ εμπιστεύεσαι μόνο τις μετρήσεις στο εργαστήριο, το καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι σα να διαβάζεις τις περιγραφές σε μια συσκευασία προϊόντος που όλα είναι τέλεια γραμμένα. Επίσης, εδώ βλέπουμε ότι δεν έχεις πρόβλημα να εμπιστευτείς μόνο τις εργαστηριακές μετρήσεις, εφόσον αυτές υποστηρίζουν τα επιχειρήματά σου. Γκουχ, έβηξα! Τα επιχειρήματα όμως ήταν παρεμφερή και παλαιότερα, όταν ο ανταγωνισμός προσέφερε οθόνες FHD στις 5" και η aapl έβγαζε στην αγορά κάτι συσκευές (σπιρτόκουτα) με οθόνη SD στις 4". 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Επίσης, εδώ βλέπουμε ότι δεν έχεις πρόβλημα να εμπιστευτείς μόνο τις εργαστηριακές μετρήσεις, εφόσον αυτές υποστηρίζουν τα επιχειρήματά σου. Τα επιχειρήματα όμως ήταν παρεμφερή και παλαιότερα, όταν ο ανταγωνισμός προσέφερε οθόνες FHD στις 5" και η aapl έβγαζε στην αγορά κάτι συσκευές (σπιρτόκουτα) με οθόνη SD στις 4". Δεν με προσέχεις όμως γιατί και στο θέμα της μπαταρίας είχα προσωπική άποψη και με το edge και με το plus.
AlexKane Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δεν με προσέχεις όμως γιατί και στο θέμα της μπαταρίας είχα προσωπική άποψη και με το edge και με το plus. Όχι ευχαριστώ, θα προτιμήσω τους αριθμούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα