Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα, σχετικά με τα πλαστικά μπουκάλια στα οποία βάζουμε μέσα νερό ή κάθε είδους ροφήματα.

Αυτά που αγοράζουμε ως συσκευασία ενός αναλώσιμου προϊόντος, είναι εξαρχής αναλώσιμα.

Με ενδιαφέρει όμως να συζητήσω για την καταλληλότητα και μακροζωία των πλαστικών μπουκαλιών, που ΔΕΝ ειναι μιας χρήσης.

'Καλά' πλαστικά μπουκάλια αν μπορείς να τα πεις έτσι.

Από επώνυμες μάρκες πχ tupperware κλπ.

Αυτά, πόση διάρκεια ζωής υποτίθεται ότι έχουν;

Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι σχετικά με την 'μετανάστευση' ουσιών από την πλαστική ύλη προς το υγρο που φιλοξενει. Αυτα τα μπουκαλια ειναι (υποτιθεται?) φτιαγμενες με τετοιες προδιαγραφες, για συνεχη χρηση. Αλλα μεχρι ποσο;

Γιατι μεταναστευση ουσιων...σημαινει υπο προϋποθεσεις....'κ-α-ρ-κ-ι-ν-γ-ο-ν-ε-ς' καταστασεις...

Παραδεχομαι οτι τα γυαλινα μπουκαλια ειναι τα πλεον υγειινα, μην πω αθανατα.

Αλλα δεν ειναι παντα πρακτικα ρε παιδια.

Πχ λογω βαρους, ή μεγεθους/σχηματος, ή για κινδυνο σπασιματος κλπ

Πανω απ'ολα η υγεια, αλλα αν εγω πχ πρεπει να κουβαλω 3 μπουκαλια καθε μερα σε σακιδιο στην πλατη, ή αν θελω 'τετραγωνισμενα' μπουκαλια(πχ για 'ποστιασμα'-τοποθετηση οριζοντια το ενα πανω στο αλλο), τα πλαστικα, τα καλα πλαστικα, ειναι σχεδον μονοδρομος.

Για να δουμε αν εχετε καποιοι απο εσας ασχοληθει λιγο παραπανω με αυτο το θεμα, να το συζητησουμε.

Δημοσ.

Βρηκα μια καταπληκτικη ερευνα

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiakbjPq4_TAhWFvhQKHc2aBiEQFggiMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.elke.teicrete.gr%2FLinkClick.aspx%3Ffileticket%3D0_pfVNOgiE0%253D%26tabid%3D1034&usg=AFQjCNGW2mo7qsakZYwXVXaK_yM11erB7g

Δυστυχως ομως, δεν γραφει με ξεκαθαρο τροπο, περι της 'ημερομηνια ληξης' και απορριψης,

των καλων πλαστικων σκευων, οχι μιας χρησης.

Δημοσ.

Μόνο εσύ θα ανοιξες τετοιο θέμα ...

Κατσε να σου δωσω και αλλες ιδεες:

• Τηγάνια και αντικολλητική επιστρωση
  • Χημικά βαφής ρούχων
  • Ελαιόλαδο vs ηλιέλαιο
  • Αέρας στις αερόσολες (ξέχασα οτι αυτό το εχεις ήδη ανοίξει)
  • Φίλτρα νερου
Δημοσ.

^Ξέχασες τις τοξικές ουσίες σε δομικά υλικά και την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, είναι της μόδας.

Στο θέμα, τα πλαστικά μπουκάλια που λες θεωρώ ότι "ληγουν" όταν γίνουν σιχαμένα από το πλύσιμο. Υπολογίζω πως με καθημερινή χρήση αυτό θα πάρει μερικούς μήνες. Το πλαστικό ξεθωριάζει, κάνει παντού χαρακιές και μυρίζει κάπως.

Δημοσ.

Υπάρχουν και τα ανοξείδωτα μπουκάλια που είναι εξίσου καλά με τα γυάλινα και κρατάνε θερμοκρασία ???? επιπλέον είναι ελαφριά και δεν σπάνε...

Δημοσ.

Βρηκα μια καταπληκτικη ερευνα

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiakbjPq4_TAhWFvhQKHc2aBiEQFggiMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.elke.teicrete.gr%2FLinkClick.aspx%3Ffileticket%3D0_pfVNOgiE0%253D%26tabid%3D1034&usg=AFQjCNGW2mo7qsakZYwXVXaK_yM11erB7g

Δυστυχως ομως, δεν γραφει με ξεκαθαρο τροπο, περι της 'ημερομηνια ληξης' και απορριψης,

των καλων πλαστικων σκευων, οχι μιας χρησης.

Έρευνα, δύσκολα.

Άρθρο σε περιοδικό πιο πιθανό.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν και τα ανοξείδωτα μπουκάλια που είναι εξίσου καλά με τα γυάλινα και κρατάνε θερμοκρασία ???? επιπλέον είναι ελαφριά και δεν σπάνε...

Για δωσε κανενα λινκ γιατι δεν εχω δει.

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα, σχετικά με τα πλαστικά μπουκάλια στα οποία βάζουμε μέσα νερό ή κάθε είδους ροφήματα.

Αυτά που αγοράζουμε ως συσκευασία ενός αναλώσιμου προϊόντος, είναι εξαρχής αναλώσιμα.

Με ενδιαφέρει όμως να συζητήσω για την καταλληλότητα και μακροζωία των πλαστικών μπουκαλιών, που ΔΕΝ ειναι μιας χρήσης.

'Καλά' πλαστικά μπουκάλια αν μπορείς να τα πεις έτσι.

Από επώνυμες μάρκες πχ tupperware κλπ.

Αυτά, πόση διάρκεια ζωής υποτίθεται ότι έχουν;

Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι σχετικά με την 'μετανάστευση' ουσιών από την πλαστική ύλη προς το υγρο που φιλοξενει. Αυτα τα μπουκαλια ειναι (υποτιθεται?) φτιαγμενες με τετοιες προδιαγραφες, για συνεχη χρηση. Αλλα μεχρι ποσο;

Γιατι μεταναστευση ουσιων...σημαινει υπο προϋποθεσεις....'κ-α-ρ-κ-ι-ν-γ-ο-ν-ε-ς' καταστασεις...

Παραδεχομαι οτι τα γυαλινα μπουκαλια ειναι τα πλεον υγειινα, μην πω αθανατα.

Αλλα δεν ειναι παντα πρακτικα ρε παιδια.

Πχ λογω βαρους, ή μεγεθους/σχηματος, ή για κινδυνο σπασιματος κλπ

Πανω απ'ολα η υγεια, αλλα αν εγω πχ πρεπει να κουβαλω 3 μπουκαλια καθε μερα σε σακιδιο στην πλατη, ή αν θελω 'τετραγωνισμενα' μπουκαλια(πχ για 'ποστιασμα'-τοποθετηση οριζοντια το ενα πανω στο αλλο), τα πλαστικα, τα καλα πλαστικα, ειναι σχεδον μονοδρομος.

Για να δουμε αν εχετε καποιοι απο εσας ασχοληθει λιγο παραπανω με αυτο το θεμα, να το συζητησουμε.

Ξεκίνα από εδώ.

Δημοσ.

mentoras, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, και σε γυάλα να κλειστείς, τον καρκίνο δύσκολα τον γλυτώνεις πλέον.

Κι αν τον γλυτώσεις απ' όλους τους εξωγενείς παράγοντες, θα τον αποκτήσεις απ' όλο το άγχος και την ανάλυση που θα κάνεις στο κάθε τι για να τον αποφύγεις.

Ζήσε τη ζωούλα σου όσο γίνεται χωρίς ψυχαναγκασμούς και μην τρελαίνεσαι με το παραμικρό.

• Like 1
Δημοσ.

Βάλε στο σκρουτζ μια αναζήτηση "ανοξειδωτα μπουκαλια" και θα σου βγάλει κάποια... Θα δεις ότι έχει και κάποια με φίλτρο. Παίζει ρόλο η χωρητικότητα αλλά γενικά είναι λίγο ακριβά όμως όπως και τα γυάλινα κρατάνε μια ζωή... Επίσης ένα που μου άρεσε πολύ ήταν αυτό :
http://www.aquasana.com/glass-water-bottles/stainless-steel-insulated-bottle
Αν πάρεις την εταιρεία που τα φέρνει στην Ελλάδα θα στο παραγγείλει.. Εγώ έχω παραγγείλει την 6αδα τα γυάλινα με την προστατευτικη σιλικόνη και τα περιμένω...

Δημοσ.

Ξεκίνα από εδώ.

Για καποιο λογο δεν ανοιγει...

corrupted?

Βάλε στο σκρουτζ μια αναζήτηση "ανοξειδωτα μπουκαλια" και θα σου βγάλει κάποια... Θα δεις ότι έχει και κάποια με φίλτρο. Παίζει ρόλο η χωρητικότητα αλλά γενικά είναι λίγο ακριβά όμως όπως και τα γυάλινα κρατάνε μια ζωή... Επίσης ένα που μου άρεσε πολύ ήταν αυτό :

http://www.aquasana.com/glass-water-bottles/stainless-steel-insulated-bottle

Αν πάρεις την εταιρεία που τα φέρνει στην Ελλάδα θα στο παραγγείλει.. Εγώ έχω παραγγείλει την 6αδα τα γυάλινα με την προστατευτικη σιλικόνη και τα περιμένω...

Αμα το skroutz δειχνει ασχετα, φαντασου επιλογες και ποικιλια γενικοτερα...

2v9yr79.jpg

Αυτα που λες με το φιλτρο, τι ακριβως ειναι;

Δεν εχω ξανακουσει για μπουκαλια με φιλτρο.

Για δωσε και λινκ να δω που λες για γυαλινα με σιλικονη.

Δημοσ.

Για μενα γυαλινα και μονο. Τα πλαστικα μετα απο μερικες χρησεις -αδειασμα γεμισμα μυριζουν περιεργα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...