Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μας άφησε χρόνους η ASRock 890GX Extreme3 του συστήματος που φτιάξαμε Link.png Site: τότε , και ψαχνόμαστε για καινούριο σύστημα.

Ποσό που διαθέτουμε: Δεν είναι ζήτημα

Χρήση υπολογιστή/Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Lightroom, Photoshop, ίσως λίγο Premiere, development, media server

Χρειαζόμαστε οθόνη; Όχι.
Χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; Όχι.
Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα; Δεν με απασχολεί. Από διαφορετικά.
Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο; Θα στηθεί από εμένα.
Λειτουργικό; Έχω.

Από το παλιό σύστημα έχουν μείνει τα εξής:

Επεξεργαστής: AMD Phenom II X4 955
RAM: 2x8GB DDR3 Crucial Ballistix Sport
Τροφοδοτικό: Corsair 400W CX CMPSU-400CXEU
Κουτί: Heroichi 6A19
Συν μία ψύκτρα Hyper Evo 212+ που δεν πρόλαβα να βάλω.

Οι λύσεις που εξετάζω είναι οι εξής:

1) Παίρνω μία μητρική AM3+ και μία κάρτα γραφικών (αφού όσες έχουν ενσωματωμένη είναι ψιλοφόλα και δεν έχουν SATA3). Κόστος ~100-130 ευρώ.

2) Στήνω νέο σύστημα παίρνοντας μία μητρική 1151, επεξεργαστή G4560 και 16GB DDR4. Τα υπόλοιπα τα κρατάω τα ίδια. Κόστος ~300-330 ευρώ.

3) Στήνω εντελώς νέο σύστημα με:
i7 7700 (σκέτο, όχι Κ)
Η270 μητρική
Corsair RMx Series 550X
16GB DDR4
Κουτί Fractal Design Define R5
Κόστος: ~800€

Σημειώσεις:
  • Δεν θέλω Ryzen. Πάρτε το ως προσωπική παραξενιά και μην προσπαθήσετε να με πείσετε :)
  • Σκληρούς δίσκους έχω.

Το σκεπτικό πίσω από τις παραπάνω επιλογές συνοψίζεται στα εξής:
  • Η 1η επιλογή με χαλάει διότι θα δώσω ένα ποσό που θα πάει αργά ή γρήγορα χαμένο.
  • Αντιλαμβάνομαι ότι η 2η επιλογή είναι αυτή που ισορροπεί καλύτερα μεταξύ τιμής και αξίας.
  • Ωστόσο, η 3η επιλογή υπάρχει στο μυαλό μου γιατί είναι η πρώτη φορά που δεν περιορίζομαι από το οικονομικό και δεν αναμένεται να αλλάξω κάτι μέχρι να ξαναχαλάσει. Τα 8 threads μου αρέσουν σαν προοπτική.
  • Για την 3η επιλογή Προτιμώ τον 7700 και όχι τον 7700Κ λόγω του χαμηλότερου TDP και των χαμηλότερων θερμοκρασιών. Ένα πράγμα που με ενοχλούσε όλα αυτά τα χρόνια με τον Phenom II X4 955 είναι ο θόρυβος της ψύκτρας του και οι θερμοκρασίες. Δεν πρόλαβα να αλλάξω την ψύκτρα (μεγάλη ειρωνεία!), αλλά θα ήθελα στο μέλλον να έχω όσο το δυνατόν μικρότερο θόρυβο. Οπότε θέλω ένα λιγότερο θερμό chip που θα ψύχεται πιο αποτελεσματικά, είτε από την stock ψύκτρα είτε από την 212 που μου έμεινε. Άλλος ένας λόγος είναι και η χαμηλότερη κατανάλωση.
  • Για τον ίδιο λόγο ψήνομαι να δώσω τα έξτρα χρήματα για νέο κουτί, το Fractal Design Define R5 φαίνεται ακριβώς αυτό που χρειάζομαι.
  • Επίσης, με την 2η επιλογή μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου και την αγορά ενός Link.png Site: HPMicroserver ως file server, στον οποίο να βάλω τους δίσκους με τα media που κάνω stream, συν torrent κτλ. ώστε να μη μένει συνέχεια ανοιχτό το κύριο σύστημα,
  • Ένα ερώτημα είναι αν μπορώ να βασιστώ στο υπάρχον τροφοδοτικό ή να μην το ρισκάρω αν πάω σε νέο σύστημα. Το έχω τεστάρει με ένα Gemtech PSU tester και το έχω δοκιμάσει με άλλο σύστημα και μεγάλο load. Δεν φαινόταν να είχε κάποιο πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι έχει 6,5 χρόνια λειτουργίας στην πλάτη. Θεωρητικά, με νέο επεξεργαστή/μητρική θα έχω μικρότερες ανάγκες σε watt, αλλά ποια είναι η γνώμη σας;
Για πείτε γνώμες.
Δημοσ.

Αφού δεν έχεις πρόβλημα στο οικονομικό και δεν θες ryzen (κακώς, ο R7 1700 είναι ιδανικός για την φάση σου) δώστα στον i7. Και φυσικά ό,τι και να πάρεις το τροφοδοτικό δεν το κρατάς κ ας περνάει ακόμα τα stress test που του κανες. Σε καινούριο σύστημα δεν μπαίνει παλιό τροφοδοτικό για ευνόητους λόγους εκτός κ αν είναι πάρα πολύ ποιοτικό, που το CX δεν είναι και τόσο. Τα έφαγε τα ψωμάκια του, οπότε πούλα το μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Οπότε για το σύστημα της τρίτης επιλογής πέρα από cpu,psu,case που συμφωνώ σου προτείνω:

m/b: https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=10789371%2C10813735%2C10813680%2C10789039

ram: https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=6626525%2C7380435%2C7412599%2C8785687 αν σε παίρνει βάλε 32gb

και αν δουλέψεις παραπάνω το premiere θα χρειαστείς και μια nvidia κάρτα για το cuda (1050ti ή 1060)

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έφυγε η παραγγελία και περιμένουμε.

Φαντάζομαι πάντως πως μου αρκεί η Hyper Evo 212 για ψύξη του 7700. Έχω διαβάσει άλλοι να την χρησιμοποιούν ακόμα και για τον 7700Κ. Επίσης, υποθέτω θα είναι καλύτερη της stock όπως και να 'χει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...