Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΛΙΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ''ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ''

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι προσπαθουν να προτεινει ο καθενας την συμπαθεια του προς καποια εταιρια..

Το θεμα ειναι πως ουτε οι ryzen βγηκαν και σωσαν την ανθρωποτητα αλλα ουτε η ''ιντελα''..

Και οι δυο εταιριες ειναι καλες , και πρεπει να τις εκμεταλευομαστε εμεις (και οχι αυτες εμας), και να περνουμε αυτο που μας συμφερει με βαση την χρηση μας και το budget μας...

Με βαση τα λεγομενα του ts, θα ασχοληθει με το gaming, και τιποτα αλλο..

Εγω στην θεση του λοιπον θα πηγαινα στην ιντελ για την χρηση τουν διοτι στα ιδια χρηματα,σε ryzen στα περισσοτερα παιχνιδια θα εχει καλυτερα αποτελεσματα,fps και minimum και max...

Και δεν χρειαζεται να το πολυσυζηταμε,με ενα googlarisma versus στα games υπαρχει απαντηση..

Kαι ουτε πιστευω οτι θα αλλαξει κατι δραματικα μετα απο την κυκλοφορια των ryzen.

Ryzen εχω προτεινει για αλλες περιπτωσεις (για να μην με λετε fanboy)

Oσο για τα μπουκαλια που ακουγονται, δεν ευθυνονται οι πολλοι πυρηνες σε εναν επεξεργαστη, αλλα απο το ποσο δυνατοι ειναι..

Κανενα game δεν ζηταει πανω απο 4 πυρηνες,κυριως  δυνατους θελουμε...επομενως με τεσσερις δυνατους πυρηνες ειναι προτιμοτεροι απο 8 πιο αδυναμους...Δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν θεματα στους fx63χχ με bottleneck..

Επισης ο ts δεν ειπε πως θα ασχοληθει με το o/c...

Εγω την γνωμη μου την ειπα, απο εκει και περα ας αποφασισει ο ts..

• Like 4
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Όπως πολύ σωστά είπε ο Sheo δεν αλλάζεις κάθε μέρα επεξεργαστή. Όμως 362 ευρά για 7700 μόνο για games εγώ δε θα έδινα.

2) Πιό σύντομα αλλάζεις κάρτα γραφικών οπότε να προτιμήσεις την 480.

3) Για επεξεργαστή ο 1400 κλοκαρισμένος άν το κατέχεις και με μεγάλης συχνότητας μνήμες χωρίς τα games να είναι ακόμη optimised σε μερικά παιχνίδια πάει μπροστά απο i5. 

Good luck! 

και μια προτασούλα η πρώτη μου με am4

post-182716-0-95970900-1491760052_thumb.jpg

https://www.skroutz.gr/s/9643209/XFX-Radeon-RX-480-8GB-RX-480P8DBA6.html

just 1100€

Δημοσ.

Μόνο σε εμένα φαίνονται οι amd R5 1400 & 1500X σαν ότι πιο ανούσιο έχει βγεί στην αγορά απο επεξεργαστές τον τελευταίο καιρό? 

Όλος ο ντόρος που έγινε για τους ryzen δεν ήταν επειδή προσφέρουν 6πύρηνους και 8πύρηνους επεξεργαστές σε πολύ προσιτές τιμές?

Για ποιο λόγο κάποιος που θέλει ryzen να μην πάρει τουλάχιστον τον 6πύρηνο 1600 (30 ευρώ πάνω απο τον 4πύρηνο 1500Χ)? Αν είναι να πάρει τετραπύρηνο ας πάρει τον i5-7400 ή i5-7500 που είναι στις ίδιες τιμές με 1400 κ 1500Χ και είναι πιο δοκιμασμένοι και καλύτεροι σε games, τουλάχιστον απο τα benchmarks που έχουμε δει μέχρι στιγμής... Ειδικά τον 1500Χ δεν τον αγόραζα για κανένα λόγο... Και δεδομένω ότι 1600 και 1600Χ είναι ουσιαστικά ο ίδιος επεξεργαστής, για gaming ο 1600 μου φαίνεται μονόδρομος.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με radiohead ειδικά στις 3200Mhz RAM που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής κάνουν μεγάλη διαφορά στους ryzen

https://community.amd.com/message/2790538#comment-2790538

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ συζητάμε ότι μέσα του 2017 σε σύστημα πάνω από χιλιάρικο προτείνεις επεξεργαστή με 4c/4t κλειδωμένο;;; Αλήθεια;;; Δεν νομίζω...Ας περιμένει μια εβδομάδα ο TS απλά για να δει τι γίνεται και με τους Ryzen και συγκεκριμένα με τον 1500Χ  ή τον 1400 που θα είναι κοντά σε τιμή με τον 7400...καλά για κάρτα συζητάμε με freesync οθόνη, nvidia;;; Δεν νομίζω...σίγουρα πιο δυνατή από 480 είναι η 1070 δεν αντιλέγω...όμως freesync! Περιμένει σίγουρα να δει τι παίζει και με Ryzen, είναι πολλά τα λεφτά που δίνει για να μην περιμένει 1 εβδομάδα να βγουν πολλά reviews και να δει τι κάνει...όσο για τα μπουκάλια έρχονται πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις φίλτατε...μπήκαν οι Ryzen στο παιχνίδι και θα αρχίσουν οι περισσότεροι πυρήνες και τα threads να ενεργοποιούνται...ούτε χρόνο δεν θα χρειαστεί...προς φθινόπωρο χειμώνα βλέπω "the winter is coming" για τους 4c/4t στα παιχνίδια...μην σου πω ότι σε μερικά παιχνίδια ήδη άρχισαν...για τσεκάρετε cpu usage και gpu usage εδώ στην αρχή του video...ο μικρούλης 1400 είναι με ram στα 2400, που ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στους Ryzen και πάλι είναι πολύ κοντά στον 7500 (και σχετικά αραχτός στο 50-60 % usage) με μια 1060 gpu που είναι κάτι που έχουν αρκετοί χρήστες...αναμονή και για τους R5 λοιπόν το καλύτερο...

https://www.youtube.com/watch?v=zafqn5i7-cw

Τους ryzen τους περιμενε κοσμος γιατι φερνουν περισσοτερα στη mainstream/performance κατηγορια.Δυνατους-πολλους πυρηνες σε πιο προσιτες τιμες,αναβαθμισιμοτητα αλλα και αλλα.Λυνουν τα χερια πολλων χρηστων και οχι μονο για productivity κλπ αλλα και για το gaming εισαι πιο ανετος σε βαρια παιχνιδια οπως και σε ποιοτικο gaming recording που χει ανεβει σαν χρηση εδω και καποια χρονια.

Δε ξερω αν μπορει να μιλησει καποιος για ανεπαρκεια των τετραπυρηνων συγκεκριμενα για χειμωνα,1 χρονο κλπ αλλα οτι εδω και καποιο καιρο υπαρχει θεμα με stuttering και frame drops υπαρχει..και δεν το βλεπεις τοσο με πολυπυρηνους Intel HEDT ,και πλεον δεν το βλεπεις με τους ryzen που οι περισσοτεροι κατοχοι εχουν να λενε για το smoothness τους.Ανθρωποι που αλλαξαν απο παλιοτερους amd, i5 αλλα και i7 αν δεις.Για την ομαλοτητα σε ryzen μιλησαν και γνωστοι απο yt οπως ο jayztwocents και αυτοι:

https://www.youtube.com/watch?v=8c1MSLy63Lc&feature=youtu.be&t=50m51s

1) Όπως πολύ σωστά είπε ο Sheo δεν αλλάζεις κάθε μέρα επεξεργαστή. Όμως 362 ευρά για 7700 μόνο για games εγώ δε θα έδινα.

2) Πιό σύντομα αλλάζεις κάρτα γραφικών οπότε να προτιμήσεις την 480.

3) Για επεξεργαστή ο 1400 κλοκαρισμένος άν το κατέχεις και με μεγάλης συχνότητας μνήμες χωρίς τα games να είναι ακόμη optimised σε μερικά παιχνίδια πάει μπροστά απο i5. 

Good luck! 

και μια προτασούλα η πρώτη μου με am4

attachicon.gife-shop εκτός gpu.JPG

https://www.skroutz.gr/s/9643209/XFX-Radeon-RX-480-8GB-RX-480P8DBA6.html

just 1100€

Καλη φαινεται.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο σε εμένα φαίνονται οι amd R5 1400 & 1500X σαν ότι πιο ανούσιο έχει βγεί στην αγορά απο επεξεργαστές τον τελευταίο καιρό? 

Όλος ο ντόρος που έγινε για τους ryzen δεν ήταν επειδή προσφέρουν 6πύρηνους και 8πύρηνους επεξεργαστές σε πολύ προσιτές τιμές?

Για ποιο λόγο κάποιος που θέλει ryzen να μην πάρει τουλάχιστον τον 6πύρηνο 1600 (30 ευρώ πάνω απο τον 4πύρηνο 1500Χ)? Αν είναι να πάρει τετραπύρηνο ας πάρει τον i5-7400 ή i5-7500 που είναι στις ίδιες τιμές με 1400 κ 1500Χ και είναι πιο δοκιμασμένοι και καλύτεροι σε games, τουλάχιστον απο τα benchmarks που έχουμε δει μέχρι στιγμής... Ειδικά τον 1500Χ δεν τον αγόραζα για κανένα λόγο... Και δεδομένω ότι 1600 και 1600Χ είναι ουσιαστικά ο ίδιος επεξεργαστής, για gaming ο 1600 μου φαίνεται μονόδρομος.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με radiohead ειδικά στις 3200Mhz RAM που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής κάνουν μεγάλη διαφορά στους ryzen

https://community.amd.com/message/2790538#comment-2790538

Ανούσιοι γιατί; Πέρα απο τα games που θα ξαναπώ δεν είναι ryzen optimized στο renderning δέρνουν σε χαμηλότερη τιμή. Κάποιος που δεν έχει για ι7 ή 1700 τους προτιμά. Σκέψου 4 cores 8 threads μην μπερδεύεσαι με i5. Βέβαια η διαφορά των 30€ για τον 1600 μπροστά στα 1100€ budget είναι μηδαμινή αλλα σε καμμία περίπτωση δεν υστερεί ο 1500x. Μ'αρέσει πάντως που το συζητάμε πολιτισμένα :D

Δημοσ.

Ανούσιοι γιατί; Πέρα απο τα games που θα ξαναπώ δεν είναι ryzen optimized στο renderning δέρνουν σε χαμηλότερη τιμή. Κάποιος που δεν έχει για ι7 ή 1700 τους προτιμά. Σκέψου 4 cores 8 threads μην μπερδεύεσαι με i5. Βέβαια η διαφορά των 30€ για τον 1600 μπροστά στα 1100€ budget είναι μηδαμινή αλλα σε καμμία περίπτωση δεν υστερεί ο 1500x. Μ'αρέσει πάντως που το συζητάμε πολιτισμένα :D

Γιατί να μην είμαστε πολιτισμένοι? δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε :P

Εμένα μου φαίνονται ανούσιοι για τον απλούστατο λόγο ότι ο 6πύρηνος 1600 είναι μόνο 30ε πιο ακριβός. Και 6cores/12threads μου φαίνονται πολύ πιο future proof απο οποιοδήποτε 4core/8thread cpu. Και απο τη στιγμή που η Ryzen 5 σειρά χρησιμοποιεί τις ιδιες σιλικόνες με την R7 θα μπορείς εύκολα να τον φτάσεις με ένα OC σε επιδόσεις του 1600Χ

http://www.tweaktown.com/news/57046/amd-ryzen-5-1600-hits-4ghz-offering-6c-12t-219/index.html

"AMD Ryzen 5 1600 overclocked to 4GHz, destroys the price/performance/core count of anything the 7700K can throw at it"

Μπορεί τα περισσότερα games τώρα να χρησιμοποιούν με το ζόρι 4 πυρήνες αλλά ποιός μας εγγυάται ότι αυτά που θα βγούν σε 1-2 χρόνια δεν θα χρησιμοποιούν καλύτερα περισσότερους πυρήνες? Ειδικά πλεον που τα 6+ cores είναι προσιτά σε όλο και περισσότερους καταναλωτές. Για αυτό απο Ryzen θα πήγαινα μόνο ή σε 1600 ή 1700 και όχι σε 4c/8t

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί να μην είμαστε πολιτισμένοι? δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε :P

Εμένα μου φαίνονται ανούσιοι για τον απλούστατο λόγο ότι ο 6πύρηνος 1600 είναι μόνο 30ε πιο ακριβός. Και 6cores/12threads μου φαίνονται πολύ πιο future proof απο οποιοδήποτε 4core/8thread cpu. Και απο τη στιγμή που η Ryzen 5 σειρά χρησιμοποιεί τις ιδιες σιλικόνες με την R7 θα μπορείς εύκολα να τον φτάσεις με ένα OC σε επιδόσεις του 1600Χ

http://www.tweaktown.com/news/57046/amd-ryzen-5-1600-hits-4ghz-offering-6c-12t-219/index.html

"AMD Ryzen 5 1600 overclocked to 4GHz, destroys the price/performance/core count of anything the 7700K can throw at it"

Μπορεί τα περισσότερα games τώρα να χρησιμοποιούν με το ζόρι 4 πυρήνες αλλά ποιός μας εγγυάται ότι αυτά που θα βγούν σε 1-2 χρόνια δεν θα χρησιμοποιούν καλύτερα περισσότερους πυρήνες? Ειδικά πλεον που τα 6+ cores είναι προσιτά σε όλο και περισσότερους καταναλωτές. Για αυτό απο Ryzen θα πήγαινα μόνο ή σε 1600 ή 1700 και όχι σε 4c/8t

Επιμένω στην παρούσα φάση οτι είναι ταμάμ στα 229€ 4cores 8 threads αλλα όπως το θέτεις για future proof μαζί σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...