Neg Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δεν θα κανεις jailbreak στο iOS για να γλιτωσεις shuttering και lag φιλτατε. Ουτε θα χασεις καποια λειτουργικοτητα για να κερδισεις κατι αλλο οπως συμβαινει με αρκετες custom ROMS. .... Τι δεν θα κάνεις; iPhone 6S χρήστης Jailbroken 10.2. Ούτε Shuttering ούτε Lag φίλτατε, μάλιστα έκανα το iPhone όπως θα έπρεπε να το είχε κάνει η Apple εξαρχής, Customizable Control Center Switches, Customizable Lockscreen with Widgets, Ο Volume Indicator στο πάνω μέρος όπως στο YouTube Systemwide και όχι μέσα στην μέση η γκουμούτσα. Το σημαντικότερο "Activator" με ενέργειες που δεν μπορείς να φανταστείς ότι μπορούσες να έχεις σε iOS. File Manager, Snapchat++, YouTube++ με τον ήχο να παίζει στο παρασκήνιο, ColorFlow 3 απλά μαγικό άμα είσαι φίλος της μουσικής, Night Mode δίχως να πρέπει να περιμένω πότε θα με αναγκάσει η Apple να πάρω το καινούργιο ακριβό της μοντέλο με το Exclusive feature, iCleaner ότι και να λέμε για το Android ξέρεις πόσα GB σαβούρας καθαρίζω κάθε βδομάδα που αφήνουν οι εφαρμογές πίσω τους; Anemone για Theming, Mail Client Default 10 για να έχω επιτέλους τον Spark σαν προεπιλεγμένο Email client σε περίπτωση που θέλω να στείλω κάποιο αρχείο από κάποια εφαρμογή και να μην με αναγκάζει να χρησιμοποιήσω τον Default Client ή να πρέπει να ανεβάσω το αρχείο στο iCloud για να το στείλω μέσω Spark. NotToday10 γιατί δεν γουστάρουν όλοι το Today View, Pasithea 2 Clipboard ως πληκτρολόγιο, έχεις ότι αντέγραψες όπου και όταν τα χρειάζεσαι Picture in Picture για το iPhone και όχι μόνο για τα iPad ώστε να βλέπω επιτέλους κάποιο βίντεο ενώ χρησιμοποιώ κάποια άλλη εφαρμογή και πολλά άλλα χρήσιμα Tweaks, μέχρι και Tweak υπάρχει που κάνει ακριβώς αυτό που κάνει η Edge του Samsung με τις εφαρμογές στα πλάγια. Η επιλογή της παραμετροποίησης είναι κάτι θετικό, είναι ο μόνος λόγος γιατί δίνω kudos στο Android αν και δεν πρόκειται να γίνει καθημερινό μου ΛΣ. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Με αυτή τη λογική όλοι θα κυκλοφορούσαν με Yugo. Τέσσερις ρόδες και ένα τιμόνι. Αν το Galaxy S8 είναι Ferrari, ένα κινητό στα 150 ευρώ αυτή την στιγμή είναι μια μέτρια Mercedez. Σε καμία περίπτωση Yugo...
Neg Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Αν το Galaxy S8 είναι Ferrari, ένα κινητό στα 150 ευρώ αυτή την στιγμή είναι μια μέτρια Mercedez. Σε καμία περίπτωση Yugo... Μέτρια Mercedez δεν το λες, ίσως ένα Corsa.
duende Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 bottom line is, τα κινητα εχουν φθασει σε ενα σημειο που με λιγα χρηματα η πλειοψηφια του κοσμου κανει μια χαρα τη δουλεια του και δε ψαχνεται παραπερα. ναι, καποιοι εχουν χομπυ να αγοραζουν καθε χρονο το τοπ κινητο, οπως αλλοι τα σκανε για να κωλοφτιαχνουν το αμαξι, να αγορασουν ενα γαματο ηχοσυστημα κλπ κλπ. αν ο αλλος εχει και θελει να τα σκασει, δε μας πεφτει λογος. προσωπικα μιλωντας, με βλεπω να μενω με το g4 μου για πολυυ καιρο ακομα (η μεχρι να χαλασει φτου φτου), δε βλεπω κατι παραπανω που μπορει να μου προσφερει μια ακριβοτερη συσκευη αυτη τη στιγμη. και ναι, ειμαι γκατζετακιας, και αλλαζα κινητο καθε χρονο 1
George.Ember Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Κάθε να κάθε φορά που ανεβαίνει θέμα με ακριβό κινητό είτε Samsung είναι είτε apple είναι είτε ότι άλλο τα ίδια και τα ίδια.....τα λεφτά τα λεφτά τα λεφτά. Ρε τι σας κόφτει εσάς εάν ο άλλος έχει να το αγοράσει; Οποίος έχει θα πάρει οποίος δεν έχει όχι. Τόσος φθόνος; Σας ανάγκασε κανείς να το πάρετε με το ζόρι ή θα κόψει κανείς από εσάς που δεν έχετε ή δεν θέλετε να το πάρετε λεφτά για να τα δώσει σε κάποιον άλλον για να το πάρει; Το θέμα είναι ότι εδώ στην Ελλάδα ολοι λίγο ή πολύ θελουμε ένα ακριβό κινητό αλλά λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορούμε να το πάρουμε και κραζουμε όσους μπορούνε βλέπεις το αγαπημένο σπορ του νεοέλληνα εκτός από την μόστρα όταν έχει λεφτά είναι και ο φθόνος για τον άλλον το να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα ειδικά όταν ο γείτονας μπορεί να κάνει πράγματα που ο άλλος δεν μπορεί. Eτσι λες εεεεε? Εγω δεν ειχα iphone λες? Και τωρα που εχω Xiaomi δεν εχω για να παρω iphone? Η μηπως απλα δεν αξιζει για ενα τηλεφωνο οταν και το Xiaomi μου καλυπτει ολες μου τις αναγκες? (οι οποιες δεν ειναι και λιγες και ουτε ειμαι ο μεσος χρηστης). Θες δες θες παραδεξου το. Τα 1200 ευρω τηλεφωνο ειναι πλεονασμος. Η καλη καμερα και η αδιαβροχοποιηση, ισως οντως ειναι υπερ αλλα δεν τα εχεις τοσο αναγκη ωστε να τα κοστολογεις 1000 ευρω επιπλεον! ναι, αλλα η γκομενα που γνωρισες στο beach bar δεν θα σου κατσει, αν δεν την ψαρωσεις πρωτα με το premium κινητο σου. θα περασεις τις διακοπες μονο σου. Και εδω φτανουμε στην λογικη του μεσου Ελληνα. Οχι φιλε μου. Λαθος. Οταν πας να της μιλησεις και της πεις "μανιτσα μ τι μασταρια ειναι τουτα δα" δεν πα να εχεις και αεροπλανο? Εχεις φαει ban στεγνα. Η γκομενα θα ψαρωσει απο τον τροπο που θα την πλησιασεις, απο το λεγειν σου και φυσικα οταν της αναδειξεις το μορφωτικο και κοινωνικο σου επιπεδο και τι δουλεια κανεις. Αν πας και της πεις "εγω δουλευω βοθρατζης" βγαλλε και το iphone και πιστευε πως θα σου κατσει. Και τελος, δεν θα παω στην παραλια να ψαρωσω το γκομενακι γιατι εχω κοπελα και θα παω μαζι της στην παραλια. Η οποια ειναι κουκλαρα σαν τα κρυα τα νερα και δεν κοιταξε ποτε αν εχω iphone αλλα αν μπορω να της χαρισω 2 παιδια και να ειμαι καλος πατερας και συζηγος. Και παρτο και αλλιως. Αντε και σε πλησιασε επειδη εχεις iphone. Ποσο θα κατσει αν δεν εχεις να της κερασεις τον καφε και οταν πατε σε βραδυνη εξοδο περασεις να την παρεις με Hyundai accent? Προφανως θα πρεπει να την κερδισεις αλλιως αν δεν διαθετεις το χρηματικο. Και το iphone οχι. Δεν αλλαζει τα πραγματα Να κατι τετοια βλεπω και συφιλιαζομαι και μου λεει ο αλλος πως θελω να πεθανει η κατσικα του γειτονα. Μηπως απλα οι νεοι εχουν σκατα στο κεφαλι και κανενας δεν βγαινει να τους πει τιποτα? 2
Neg Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Άντε για να τελειώνουμε επιτέλους, ο καθένας αγοράζει το κινητό που καλύπτει τις ανάγκες του. Κάποιος που θα δώσει 200€ να πάρει κινητό πάει να πει ότι το συγκεκριμένο κινητό του καλύπτει τις ανάγκες του, δεν πάει να πει ότι δεν έχει να πάρει κάτι ακριβότερο σε όλες τις περιπτώσεις, δεν εστιάζουν όλοι στην καλή κάμερα και στο Performance. Κάποιοι θέλουν το κινητό γιατί είναι κινητό και τίποτα παραπάνω, απλή καθημερινή χρήση με Messengers, Τηλέφωνα, Browsing, Social Media τα βασικά. Ε για αυτά δεν χρειάζεται κάποιος οπωσδηποτε 800€ Smartphone. 1
KnightRider Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 To θέμα είναι επίσης να δώσει αρκετά μελλοντική υποστήριξη - μην καταντήσει σαν το Galaxy S3 i9300 που λεγανε για δικαιολογίες ότι δεν μπορούσαν να βάλουν KitKat λόγω του 1GB RAM ενώ στο J1 βάλανε KitKat με 512MB RAM. Τουλάχιστον ας υποστηρίξει μέχρι Android 10 εφόσον έχει τόσο δυνατό Chip !!
Neg Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 To θέμα είναι επίσης να δώσει αρκετά μελλοντική υποστήριξη - μην καταντήσει σαν το Galaxy S3 i9300 που λεγανε για δικαιολογίες ότι δεν μπορούσαν να βάλουν KitKat λόγω του 1GB RAM ενώ στο J1 βάλανε KitKat με 512MB RAM. Τουλάχιστον ας υποστηρίξει μέχρι Android 10 εφόσον έχει τόσο δυνατό Chip !! Not going to happen.. η Samsung δεν είναι Apple. Το πολύ πολύ να πάρει την 8η έκδοση στο μέλλον και αυτή με καθυστέρηση 2
KnightRider Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Not going to happen.. η Samsung δεν είναι Apple. Το πολύ πολύ να πάρει την 8η έκδοση στο μέλλον και αυτή με καθυστέρηση Κανονικά Must Happen γιατί ντάξει 1000€ είναι ξεφτίλα - τουλάχιστον ας δώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη εφόσον το πουλάνε τόσο ακριβά 1
Neg Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Κανονικά Must Happen γιατί ντάξει 1000€ είναι ξεφτίλα - τουλάχιστον ας δώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη εφόσον το πουλάνε τόσο ακριβά Μακάρι, αλλά το θέμα με τους τρίτους Android κατασκευαστές είναι ότι πχ η Samsung δεν είναι Google να δίνει τις ενημερώσεις απλόχερα. Αλλά θα είναι ξεφτίλα αν δεν το υποστηρίξουν τουλάχιστον μέχρι την 10η έκδοση του Android την στιγμή που υπόσχονται υψηλές επιδόσεις Hardware. Θα δείξει στην πορεία ποτέ δεν ξέρεις. 1
D.Luffy Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Εν το μεταξύ έπαιξα λίγο με τη συσκευή στο Carphone Warehouse Αγγλία. Από κοντά είναι πιο εντυπωσιακή απ'ότι στα videos και κάθεται πολύ ωραία στο χέρι. Πραγματικό κόσμημα. Το UI της Samsung βελτιώθηκε αλλά είναι πάλι cluttered και φυσικά υπάρχουν τα γνωστά stutters. Συγκεκριμένα όταν κάνεις swipe στην home screen για να μπεις στις εφαρμογές (αλά pixel style) το animation πάει κατά διαόλου. Επίσης στο plus υπάρχει stutter μέχρι και στο scrolling του μενού των settings... έλεος. Πολύ κρίμα που δεν κυκλοφορεί με stock android αλλά θα δώσω benefit of doubt για την ώρα εφόσον το software δεν είναι τελικό. 1
Neg Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Εν το μεταξύ έπαιξα λίγο με τη συσκευή στο Carphone Warehouse Αγγλία. Από κοντά είναι πιο εντυπωσιακή απ'ότι στα videos και κάθεται πολύ ωραία στο χέρι. Πραγματικό κόσμημα. Το UI της Samsung βελτιώθηκε αλλά είναι πάλι cluttered και φυσικά υπάρχουν τα γνωστά stutters. Συγκεκριμένα όταν κάνεις swipe στην home screen για να μπεις στις εφαρμογές (αλά pixel style) το animation πάει κατά διαόλου. Επίσης στο plus υπάρχει stutter μέχρι και στο scrolling του μενού των settings... έλεος. Πολύ κρίμα που δεν κυκλοφορεί με stock android αλλά θα δώσω benefit of doubt για την ώρα εφόσον το software δεν είναι τελικό. Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη. Τα S8 είναι πραγματικά εντυπωσιακά κινητά από θέμα Hardware και εμφάνισης, αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν είχαν το λειτουργικό σύστημα που έχουν, θα το είχα αγοράσει χαλαρά. Για εμένα το OS παίζει σημαντικό ρόλο. 1
Hetfield Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Τι δεν θα κάνεις; iPhone 6S χρήστης Jailbroken 10.2. Ούτε Shuttering ούτε Lag φίλτατε, μάλιστα έκανα το iPhone όπως θα έπρεπε να το είχε κάνει η Apple εξαρχής, Customizable Control Center Switches, Customizable Lockscreen with Widgets, Ο Volume Indicator στο πάνω μέρος όπως στο YouTube Systemwide και όχι μέσα στην μέση η γκουμούτσα. Το σημαντικότερο "Activator" με ενέργειες που δεν μπορείς να φανταστείς ότι μπορούσες να έχεις σε iOS. File Manager, Snapchat++, YouTube++ με τον ήχο να παίζει στο παρασκήνιο, ColorFlow 3 απλά μαγικό άμα είσαι φίλος της μουσικής, Night Mode δίχως να πρέπει να περιμένω πότε θα με αναγκάσει η Apple να πάρω το καινούργιο ακριβό της μοντέλο με το Exclusive feature, iCleaner ότι και να λέμε για το Android ξέρεις πόσα GB σαβούρας καθαρίζω κάθε βδομάδα που αφήνουν οι εφαρμογές πίσω τους; Anemone για Theming, Mail Client Default 10 για να έχω επιτέλους τον Spark σαν προεπιλεγμένο Email client σε περίπτωση που θέλω να στείλω κάποιο αρχείο από κάποια εφαρμογή και να μην με αναγκάζει να χρησιμοποιήσω τον Default Client ή να πρέπει να ανεβάσω το αρχείο στο iCloud για να το στείλω μέσω Spark. NotToday10 γιατί δεν γουστάρουν όλοι το Today View, Pasithea 2 Clipboard ως πληκτρολόγιο, έχεις ότι αντέγραψες όπου και όταν τα χρειάζεσαι Picture in Picture για το iPhone και όχι μόνο για τα iPad ώστε να βλέπω επιτέλους κάποιο βίντεο ενώ χρησιμοποιώ κάποια άλλη εφαρμογή και πολλά άλλα χρήσιμα Tweaks, μέχρι και Tweak υπάρχει που κάνει ακριβώς αυτό που κάνει η Edge του Samsung με τις εφαρμογές στα πλάγια. Η επιλογή της παραμετροποίησης είναι κάτι θετικό, είναι ο μόνος λόγος γιατί δίνω kudos στο Android αν και δεν πρόκειται να γίνει καθημερινό μου ΛΣ. Γενικα δεν διαφωνω καπου. Αυτο που εννοουσα ηταν οτι στο iphone θα κανεις jailbreak οχι για να γλιτωσεις lag (που δεν εχει - κατοχος και 6s επισης) αλλα για να κερδισεις επιπλεον λειτουργικοτητα χωρις να χασεις κατι. Στα sammy που ειχα στο παρελθον, εβαζα custom roms για να ειμαι up2date κι εχανα π.χ. το bluetooth ή την αναλυση της καμερας. Ξοδεψα αρκετες ωρες σε kernel fixes και patches γενικοτερα γιατι το support της Samsung ειναι ανεπαρκεστατο. Εεε καποια στιγμη ενιωσα κοροιδο. Δεν εχω παροπλησει εντελως το Android (αλλωστε ειμαι φανατικος χρηστης Linux), αλλα φυσικα και δεν ειναι η πρωτη μου επιλογη για mobile συσκευη. Και επιμενω στην αποψη μου, οτι 1000€ για ανυπαρκτο support απο την Samsung ειναι απλα ανεκδοτο. 1
mourouzis2005 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Οι ίδιοι σσχολιαστές που γράφουν "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" σε λίγο καιρό θα βλέπουν την τιμή του iphone και θα γράφουν "το τερμάτισε η Apple, 900€ για ένα κινητό. Δεν φταίει αυτή όμως, τα πρόβατα που πληρώνουν φταίνε και κρατάνε τις τιμές στο Θεό". 1
AlexKane Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Και επιμενω στην αποψη μου, οτι 1000€ για ανυπαρκτο support απο την Samsung ειναι απλα ανεκδοτο. Αυτό το επαναλαμβάνεις από την αρχή του νήματος χωρίς όμως να ευσταθεί. Η shammy δίνει μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας, γεγονός που αντικρούει τον αρχικό ισχυρισμό περί ανύπαρκτης υποστήριξης. Για εσένα, ο χρονικός ορίζοντας εντός του οποίου παρέχεται η υποστήριξη (από τη shammy) μπορεί να είναι μικρός. Για κάποιον που αντικαθιστά τη συσκευή του κάθε 2 χρόνια όμως, δεν είναι. Το ζήτημα της υποστήριξης είναι καθαρά υποκειμενικό, όπως φυσικά και αυτό του κόστους. Τα 1000€ δεν είναι κάποια τρομερή δαπάνη σε βάθος διετίας για έναν που τα βγάζει εντός 15 ημερών. Εάν από την άλλη εργάζεται σαν είλωτας για 3 μήνες ώστε να αποταμιεύσει το προαναφερθέν ποσό, τότε τα 1000€ είναι πολλά, το fingerprint reader είναι σε λάθος θέση, η shammy έχει ανύπαρκτη υποστήριξη, το smartphone είναι ανέκδοτο και πάει λέγοντας. Σε αυτή την περίπτωση, ισχύουν τα ίδια και για το iPhone.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα